Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, January 9, 2012

Luna plină în Rac- 9 ianuarie 2012 - "Mesaj despre destin"


   Luna plină în zodia Rac, aflată pe gradul 18040 ,51” – având gradul sabian „ O găină scurmând în pământ după hrană  pentru puii ei . Acest mesaj ne arată preocuparea practică faţă de hrana zilnică necesară susţinerii activităţilor pentru care omul face efortul să le realizeze . Este vorba despre îndeplinirea responsabilităţilor vieţii.
   Această Lună plină ce are loc pe  axa V-XI, o axă a  iubirii, creativităţii  ,a prietenilor, speranţelor , ne arată că  este un timp în care vom dori să fim mai aproape de familie, de copiii noştri, de a-i supraveghea mai atent, de a pune cărămidă peste cărămidă pentru a vedea cum se concretizează planurile noastre. Este o perioadă în care vom vedea extremele din existenţa noastră. Putem vedea cum ceva se termină, dar lăsând loc unui nou început, o nouă alternativă pe care o alegem forţaţi de anumite împrejurări.  Luna plină priveşte „peste drum către Mercur şi ascultă cu atenţie ce mesaje are el de transmis, mesaje pe care trebuie să le luam în seamă,  de care trebuie să ţinem cont în drumul pe care ni l-am propus să-l parcurgem.
 Momentul de Lună plină se crează prin aspectul de opoziţie dintre Soare (Capricorn) şi Luna ( Rac), amplifică stările de disconfort dându-ne senzaţii de ameţeală,  dureri de cap, insomnie, dureri musculare, osoase. Este un aspect ce revarsă peste noi o energie foarte puternică care poate fi orientată cu succes către creativitate.
 Dacă în Săgetător (zodie de foc, mobil ) , Mercur era condus de o dorinţă permanentă  de a înţelege şi de a comunica cu semenii. Mercur  a intrat, în data de 8 ianuarie,  pe tărâmul Capricornului .Iată că acum el are ceva foarte serios de spus, este momentul în care noi chiar trebuie să aplicăm ceea ce ne-am propus. Este perioada în care vom căpăta mai multă încredere şi speranţă în Destin. Acest moment de Lună plină ne poate aduce clarificari în relaţii, în sentimente, prin decizii  concrete, spuse cu sinceritate.
Moment în care creatorii de orice fel, îşi vor vedea  cum creaţia lor ia o formă clară, palpabilă.
 Mercur face un aspect frumos cu Saturn ,aflat pe gradul 28 în Balanţă (aflat în mers direct) ,ne ajută să împlinim ceea ce am gândit , planificat. Gândirea devine practică, studioasă, ancorată în concret, iar tactul , diplomaţia, precauţia şi perseverenţa poate duce la câştigul financiar .  Marte din Fecioară
 ( zodie de pământ , semn mobil) ne dă forţă, dinamism, exuberanţă absolut necesară în tot ceea ce ne-am propus să construim.
 Ascendentul  de Lună plină ,aflat în zodia  Vărsător , ne poate amplifica percepţia interioară, se poate manifesta dorinţa de a socializa mai mult, de a colabora şi construi ceva durabil împreună cu semenii noştri.
  Luna plină pe axa  Rac -Capricorn poate provoca, (prin excesul de energie datorat acestei perioade)  anumite disensiuni în colectiv,familie, doar din dorinţa ca   totul  să iasă cât mai bine. Aceste trăiri, acest comportament este valabil pentru marea majoritate a semenilor , indiferent de zodie .
 Putem simţi o stare de încordare provocată de aspectul  disonant creat între  Mercur şi Uranus ( aflat în Berbec). Vom avea tendinţa de a ne certa cu ceilalţi, putem ajunge la conflicte  .Fiecare va dori să spună ceva, mai tare şi mai înverşunat doar pentru că aşa simte că va fi auzit.  Când , de fapt, totul vine din teama (adânc îngropată în suflet) , frica de viitor, spaima că speranţa ar putea să se spulbere într-o secundă .
   Această Lună plină poate creea şi acea stare care ne face să spunem „ Oare reuşesc să  termin la timp ceea ce mi-am propus?” Stare care se va simţi datorită influenţelor puternice venite din vibraţia astrală.
  Dar, pe de altă parte, Jupiter din Taur aflat în aspect benefic cu Mercur ,ne întăreşte convingerea că a fi abil, inocent, omenos, sincer, dăruind necondiţionat, vom obţine si acea recompensă, mai ales  în urma eforturilor făcute. Şi oare care recompensă este mai valoroasă decât cea spirituală?
   Această Lună plină în zodia Rac, încurajează transformarea, călătoria pe drumul Destinului.
Acea transformare  profundă pe care, numai prin seriozitate şi muncă susţinută ,o putem obţine.
 Este transformarea  prin care lumina pătrunde în noi .Lumina este revărsată peste DESTIN !

1 comment:

  1. Felicitari pentru primul tau punct de vedere astrologic, public, in acest spatiu de manevra pe care ti-l construiesti aici si acum :)

    Fie ca fiecare luna plina sa-ti aduca rezulate la fel de frumoase si din ce in ce mai valoroase.

    Spor si succes !!!

    ReplyDelete