Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, February 3, 2012

LUNA PLINĂ ÎN LEU – 7 FEBRUARIE 2012 ,ORA 23 : 53 :43 – ORA ROMÂNIEI –



                                                  “ LUMINA DIN NOI!”
  Luna plină  are loc când Luna se află în opoziţie cu Soarele, în acest moment, Luna se află în Leu pe gradul 18o 31,35, iar Soarele se află în Vărsător pe gradul 18o 3, 35 . În limbaj astrologic, Luna Plină poate aduce adevăr, înţelegere , lumină în viaţa noastră, în acţiunile noastre, în gânduri, ne poate arăta drumul cel mai bun, important este să privim cu atenţie, cu detaşare pentru a reuşi să înţelegem mesajul acesteia. Este un moment de energie imensă care ne poate ajuta să descoperim şi să dezvoltăm  planurile puse pe tapet încă de la sfârşitul anului 2011. Este bine să avem încredere că ceea ce ni se prezintă acum, în aceste momente şi este perceput ca şi dezechilibru, nu trebuie să ne descurajăm, toate ne sunt date pentru a repara ceea ce trebuie reparat, corectat. Că este vorba de relaţii, de proiecte pe termen scurt sau lung, că este vorba de a schimba starea noastră vizavi de ceilalţi... Emoţiile noastre vor fi mai puternice în această perioadă de Lună Plină .Putem descoperi anumite capacităţi de natură să ne înalţe sufletul, poate fi vorba de mesaje primite în vis sau chiar concret. Trebuie să avem grijă în a controla senzaţiile şi a discerne corect între bine şi rău. Nu este bine să începem acum un proiect, ci să corectăm , să completăm acolo unde este nevoie să facem acest lucru.
  Ascendentul momentului de Lună Plină are loc în Scorpion , este un ascendent de apă, fix  care accentuează trăirile şi comportamentele intense. Este un moment în care ne vom simţi mai aproape de spiritualitate , subconştientul va alege calea spre linişte, dorinţa de a găsi autocontrolul. Ni se oferă ocazia de a fi mai deschişi către celălalt, vom dori să fim mai darnici, mai aporape de cel sărac, de cel neputincios în faţa sorţii. Pluton, unul din guvernatorii acestui ascendent, se află în Capricorn pe casa a III –a , ne cere să transmitem ceea ce gândim, simţim pentru a reuşi să găsim răspunsuri la propriile noastre întrebări. Pluton ,în această casă, ne cere transfomare la nivelul mental, tot ceea ce ne afectează din punct de vedere intelectual din lumea exterioară şi schimbă imaginea noastră despre această lume. El este cel care , aflat în relaţie încordată cu Uranus ( în Berbec ) şi Venus ( în Peşti grad 29) poate provoca pierderi inopinante, promisiunile vor fi călcate şi conflictele pot aduce necazuri. Relaţiile sentimentale pot sta sub semnul despărţirilor, se cere  reanalizarea acestora. Este momentul de a face lumină relaţii, vor fi aspecte care ni se vor revela sub forma unor mesaje chiar direct prin evenimente, fapte concrete. Se cere replierea, reanalizarea propriilor trăiri pentru a merge mai departe. Este indicată abordarea pragmatică a sentimentelor evitând in acest fel autoilizionarea. Venus se pregăteşte să intre în zodia  Berbec, acolo va fi entuziastă, afectuoasă,generoasă dornică de dragoste şi admiraţie. Până atunci, ni se vor da semnale tocmai pentru a modifica ceea ce trebuie în relaţiile noastre .
  Al doilea stăpân al ascendentului în Scorpion este Marte aflat în retrogradare în Fecioară, în acest moment de Lună Plină pe casa a XI-a se cere găsirea situaţiilor ce provoacă nemulţumirea în relaţiile cu grupul, experienţele colective, planurile de viitor, proiectele îndrăzneţe, curajul de a ne exprima. Marte retrograd ne aduce în situaţia de a sta faţă în faţă cu acele experienţe de viaţă prin care să ne schimbăm modul de a gândi, de a vedea lumea altfel de cum o percepeam până acum, de a  vedea societatea ca un întreg din care facem parte fiecare şi la care contribuim cu propriile noastre fapte, gânduri, vom conştientiza că tot ceea ce construim  nu facem doar pentru binele personal , ci pentru binele intregulului grup, al ţării în care trăim şi muncim.
   Neptun tocmai ce a intrat în zodia lui de domiciliu - Peşti, o zodie a spiritualităţii , ni se acordă şansa imensă de a simţi mult mai profund acele lucruri care ne vor apropia de spiritualitate într-un mod firesc. Vom învăţa , într-un mod natural , să dăruim necondiţionat. Vor fi accentuate capacităţile oculte, atracţia către fenomenele mistice.Timp de 14 ani activităţile umane vor fi orientate către binele umanităţii prin insuşirea spiritualităţii .
 Saturn tocmai în această zi de 7 februarie îşi începe mersul retrograd de pe gradul 29 aflat în Balanţă. El a început să fie tot mai bine înţeles , este învăţătorul nostru care prin lecţia lui de viaţă, ne apropie tot mai mult de Univers. Saturn este seniorul karmic care ne spune că nimic nu este întâmplător, el ne a ajută ,( că vrem sau nu...) să urcăm treapta către lumină. Mesajul Lunii Pline are un cuvânt puternic de spus în ceea ce priveşte întoarcerea lui Saturn până la gradul 22 din Balanţă când se va hotărî să îşi reia mersul direct în data de 25 iunie 2012. Se cere corectarea anumitor atitudini, comportamente vizavi de relaţia cu partenerul de viaţă, cu ceilalţi, tot ce ţine de relaţiile intime. Se cere corectarea acelor aspecte ce ţin de modul de a privi alţi oameni .Până în iunie, vom primi multe răspunsuri vizavi de relaţii . Tot ce am construit  până acum trebuie să vedem dacă s-a construit pe temelie puternică , trainică, pentru a merge mai departe într-un mod liniştit . Până atunci vom vedea adevărata faţă a relaţiilor de prietenie, parteneriatele în care ne aflăm, vom observa aspectele  într-un mod clar, concret prin cuvinte rostite cu sincetitate, uneori poate chiar într-un mod brutal.
 În acest moment de Lună Plină, Saturn ne spune că este momentul “să scoatem capul din nisip” , să luăm aminte la faptul că tot ceea ce dăruim ni se întoarce înzecit. Se va face lumină peste tot ce am construit în relaţiile noastre, vom fi supuşi la teste , vom simţi că o forţă nevăzută ne obligă să luăm decizii clare, sincere, vom simţi frica, îndoiala ( opoziţia cu Lilith), starea de “ Nu mai pot! “ Dar, toate acestea au un mesaj subtil, pe care fiecare dintre noi şi-l va însuşi “ Crezi şi ţi se va da!” atunci, abia atunci vom percepe într-un mod conştient mesajul lui Saturn. Nu trebuie doar să cerem, ci să credem cu tărie, cu sinceritate că noi chiar vom primi. Luna Plină din zodia Leu ne arată atât de clar ceea ce vrea Saturn de la noi, ne va da mesaje prin intermediul viselor, cărţi citite, filme vizionate, ba chiar prin intermediul vânzătourului de la chişcul de ziare. El este învăţătorul nostru ce grăieşte prin fiecare om, fiecare eveniment . Acum, se vor creea conjuncturi care să ne împingă mai departe spre căutările înalte. Vom căuta acele asocieri prin care să urmăm un traseu către cunoaşterea de sine întărind în aceste fel acele legături interumane, durabile şi profunde. Saturn, pe acest moment de Lună Plină , se află pe grad anaretic, ne spune atât de minunat  “ Mergi în lumină! “ şi fiecare lecţie de viaţă ce va urma îţi va fi mai uşor de trecut dacă ai încredere în tine, dacă laşi la o parte orgolii, frica, neîncrederea.
 După momentul de retrogradare, dacă ne-am învăţat lecţia dată de Saturn, vom fi mai deschişi către ceilalţi, către iubire şi chiar către noi înşine.
 Faptul că Jupiter şi Lilith se află în sextil cu Neptun şi Chiron în acest moment de Lună Plină  ne duce cu gândul că nimic nu este imposibil atunci când crezi în Dumnezeu , în forţa Universului, iar tot ceea ce pare distrugător, malefic este de fapt mesajul de a ne trezi la realitate, de a ne vindeca rănile, de  a percepe latura ascunsă din noi şi de a şterge ceea ce este de şters prin înţelegere şi înţelepciune. Depărtarea de material  şi sondarea sufletului cu sinceritate ne va ajuta să mergem mai departe cu deschidere şi optimism. Dorinţa de libertate o vom percepe fiecare dintre noi şi dorim , parcă mai mult ca niciodată, să împărtăşim toate acestea în relaţiile interumane.
 Ni se oferă şansa de a rezolva restanţele karmice, că este vorba de trecutul din această viaţă sau din alte vieţi..., nu prea contează, cert este că vom accepta şi vom privi conştient evenimentele şi vom avea curajul să cerem ceea ce ni s-a luat mai mult sau  mai puţin cu forţa, dar vom fi nevoiţi să dăm la rândul nostru ceea ce avem de dat. Vom simţi  o presiune greu de definit, ce ne va obliga să schimbăm ,puţin câte puţin, ceea ce trebuie.
  Ne vom simţi obosiţi din punct de vedere fizic . Este nevoie de vitamine , de mişcare, chiar dacă este o vreme geroasă, trebuie să învăţăm să ne bucurăm de ceea ce ne poate oferi natura acum .Să ne destindem organismul, să- l răsfăţăm evitând pe cât posibil să-l lăsăm în amorţire.
  Soarele aflat în conjunţie cu Mercur pe axa a IV-a şi a X-a este o axă a familiei şi a sufletului, a carierei şi a statutului social.Casa a IV – în Vărsător ne arată nevoia clară de a creea, de a exprima emoţiile noastre cele mai puternice faţă de familie faţă de ţară ( România este ţară Vărsător) ceea ce amplifică şi mai mult dorinţa noastră de a ne exprima dragostea faţă de locurile natale, faţă de casa noastră . Energia o vom lua din familie şi o vom valorifica în locul în care ne desfăşuraăm profesia, cariera pentru a contribui mai departe la liniştea, echilibrul de acasă.
    Axa Leu –Vărsător ne vorbeşte despre ambiţie, curaj, hotărâre şi perseverenţă, o bună capacitate de concentrare. Ambele semne sunt fixe, sunt energii ce nu iubesc schimbarea, întrucât prezenţa ei aduce bulversarea. Mercur în Vărsător ne aduce mesajul de a cerceta latura ascunsă a lucrurilor .Vom fi mai înclinaţi către studiu. Vom căuta persoane cu experienţe de viaţă deosebite şi vom socializa într-un mod firesc .
 Conjuncţia dintre Soare şi Mercur ,pe acest aspect de Lună Plină în Leu , exprimă nevoia de multă libertate, de comunicare pe un fond de bunătate şi înţelegere chiar dacă ,de multe ori ,cei din jurul nostru ar putea să nu înţeleagă exact de ce există mai multă deschidere către emoţie, sentiment. Există, în acest moment mari abilităţi adormite care, dacă sunt orientate către o direcţie bine definită, conturată, poate aduce mari realizări pe viitor .
 În perioada cuprinsă între 7 februarie şi 21martie este bine  să ne concentrăm pe finalizări, pe încheieri, să evităm începerea unor noi acţiuni. Trebuie  să ne debarasăm de trecut,  să înţelegem unde şi de ce am greşti. Este timpul să detectăm minciunile, aparenţele false, cuvintele  pe care ne-am fondat până în prezent .
  Am ajuns în faza prin care putem demonstra că “ Puterea  este fundamentată pe o lungă serie de eforturi”  se poate vorbi de ALCHIMIE aşa cum ne transmite  Luna aflată pe gradul 18 din Leu “ În cercetarea procesului ascuns al naturii, mintea omenească trăieşte fiorul descoperirii”.

 Pace, lumină şi iubire!
 
 
 

No comments:

Post a Comment