Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, February 18, 2012

ZODIA PEŞTI 19 februarie - 20 martie


  PESTI - Ideograma semnului zodiacal sugereaza doi pesti tragand in directii opuse, simbolizand dualitatea    semnului.
  Nativul din zodia Peşti (Zodie feminină , de apă, guvernată de planeta Neptun ) este un visător,predomină latura emoţională , psihică, simţul premoniţiei, sensibilitatea, dar şi naivitatea, obsesiile, nehotărârea, maniile, depresiile. Nativul din zodia Peşti este sociabil, modest şi dispus să se sacrifice pentru alţii.
  Este foarte curajos şi îşi indeplineşte obligaţiile cu conştiinciozitate şi la timp.
Înclinaţiile sunt legate de devotament, idealism, atracţia misterului, optimism, percepţie.
Punctele nevralgicesunt legate de adaptabilitatea şi reactivitatea scăzută la situaţii variabile de deprimare, pesimism şi autocompătimire.
  Este un om fragil de felul sau, nu este foarte rezistent la boli, dar cel mai sensibil punct este sistemul nervos, care poate fi adeseori victima bolilor sau dependenţelor de tot felul (inclusiv vicii). Peştele doreşte să fie mereu in preajma cuiva: partener de viată, familie, prieteni, pentru că nu suportă singurătatea şi simte in permanenţă nevoia de a fi de ajutor. Poate avea talente deosebite in domeniul artelor (mai ales actorie) dar şi în domenii ce necesită calităti de vindecător .Se poate rupe cu totul de realitate şi să trăiască intr-o lume utopică, fiind semnul cel mai visator dintre toate. Pentru că este mereu cu gândul dus, trăind într-o lume rupta de realitate, poate rata şanse importante in viaţa de zi cu zi şi poate suferi mari deziluzii când va intelege realitatea.
  Relaţiile cu copiii sunt minunate, bazate pe o afectuoasă prietenie care se prelungeşte până la bătrâneţe. Cu amicii şi prietenii dă dovadă de prietenie, chiar dacă riscă uneori să fie escrocat .
 Viaţa se prezintă agitată datorită fie greutăţilor ( accidentelor) , fie duşmanilor sau prietenilor perfizi, fie proiectelor himerice. Mânat de vise sau speranţe utopice, alege maniera dedublării vieţii ( două meserii, două căsnicii, dublă personalitate), una pe care o ştie toată lumea şi una pe care o ascunde cu grijă .
 În plan afectiv este preocupat de percepţia adâncă a sentimentelor şi slăbiciunilor omeneşti .
 Ziua caracterstica :JOI
Planeta gUvernatoare : Jupiter, Neptun
Metalul caracteristic : Cositor
Culorile energizante : Albastru deschis, Bleumarin, Violet, Vernil
 Numerele norocoase 2, 6, 7
Simtul cel mai dezvoltat: gustul
 Perioada din zi caracteristica: amurgul
ORGANELE SENSIBILE : limfa, laba piciorului, talpa, mucoase, plamani
Pietrele caracteristice : Acvamarin, Agat albastru, Ametist, Azurit, Chihlimbar, Citrin, Coral, Crisolit,  Cristal de stanca, Fluorina, Hematit, Hiacint, Jad, Jasp, Lapis Lazuli, Opal, Opal de foc, Peridot, Perla, Piatra lunii, Piatra sangelui (Heliotrop), Safir albastru inchis, Turcoaz .
Talisman norocos: Ametist.
Celebrităti ale zodiei
Enrico Caruso, Elizabeth Taylor, B.P.Hasdeu, Billy Zane, George Washington, Alexander Graham Bell, Mihail Gorbaciov, Yuri Gagarin, Osama bin Laden, Billy Crystal, Albert Einstein

No comments:

Post a Comment