Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, March 11, 2012

Mercur retrograd în zodiile Berbec şi Peşti , 12 martie - 4 aprilie2012


       Planeta Mercur intră în mers retrograd în data de 12 martie, ora 09:48.
     Începând din 12 martie, timp de 23 de zile, se va întoarce în două etape : prima etapă în semnul Berbec 12 martie - 23 martie ; a doua etapă în intervalul de timp 23 martie-4 aprilie în semnul Peşti. Planeta Mercur îşi reia mersul direct în 4 aprilie 2012.
   Planeta  Mercur reprezintă mentalul, comunicarea , schimburile şi comerţul, transportul . Influenţează procesele mintale obişnuite care conferă înţelepciune prin observaţie, percepţie. Citit, scris, dialog şi ascultare. Mercur este simbolul cunoştinţei dobândite în circumstanţe date. Dacă Uranus, octava superioară a lui Mercur, reprezintă cunoscătorul , ei bine, Mercur este învăţatul, el domină vederea, iar Uranus influenţează clarviziunea.
      În această perioadă de 23 de zile poate apărea sentimentul de blocaj în comunicare, poate fi vorba de răsturnări de situaţie ce ţin de transport, transmiterea şi /sau primirea de informaţii, documente rătăcite. Nu se recomandă să încheiem contracte ( de orice fel) în această perioadă, să cumpărăm aparatură electronică, automobil.  Retrogradarea planetei Mercur este defavorabilă schimburilor , proiectelor intelectuale, întâlniri care sunt întârziate datorate diferitelor circumstanţe aparent ciudate, nefireşti sau poate din raţiuni foarte practice : grevă în transport, ori în servicii poştale,  poate cădea internetul... mult mai des .
        Urmează o perioadă în care ni se va cere în mod sistematic, chiar şi la nivel subtil, să reevaluăm proiecte, documente, relaţii . Este momentul să observăm adevărata faţă a anumitor relaţii de prietenie, de parteneriat . Este vremea să ne privim cu sinceritate, chiar dacă nu ne place ce vom descoperi, vom fi obligaţi să luăm decizii ferme tocmai pentru ca odată cu reintrarea în mers direct a planetei Mercur, să fim mai clari , eliberaţi de tot felul de constrângeri, de frici. Pentru ca atunci, din 4 aprilie , să pornim la treabă construind  „ casa” pe o temelie solidă .
        Vom primi avertismente prin care ni se cere imperios să ne schimbăm atitudinea, felul de a comunica, să reparăm ce se mai poate repara vizavi de relaţiile , proiectele, de idealurile noastre. Vom deveni mai atenţi la ceea ce gândim, iar dacă ceea ce spunem deranjează pe cineva , în mod sigur vom primi replică.
          În general, o planetă retrogradă ne oferă surprize, mai mult sau mai puţin plăcute, evenimente rapide, neaştepate. Prea puţin puteam reacţiona, dar putem observa că totul conţine un mesaj, iar cine îl ascultă cu atenţie, primeşte răspunsul pe care îl căuta.           Mercur se reîntâlneşte cu Uranus  în această perioadă de retrogradare. Uranus este cel care ne ajută să aplicăm ceea ce gândim, să punem în practică, să acţionăm. El ne oferă idei geniale, este sclipirea minţii.
        În momentul reintrării planetei Mercur în semnul  Peşti în data de 23 martie urmează reevaluarea perioadei cuprinsă între 27 februarie şi 2 martie 2012, Ceea ce am cunoscut, construit din punct de vedere intelectual , relaţional. Dar totul se va produce la un nivel intuitiv, va avea loc accentuarea percepţiilor intuitive, extrasenzoriale, vom avea posibilitatea să accesăm înformaţii din planul astral mult mai uşor, iar tot ce  este legat de spiritualitate capătă o rezonanţă mult mai profundă. Dorinţa se împlineşte prin puterea rugăciunii, meditaţie. Stând pur şi simplu de vorbă cu  noi înşine vom reuşi să accesăm informaţii pe care în alte condiţii nu le-am fi putut obţine.
            Din 4 aprilie planeta Mercur va reveni la mers direct şi începe etapa în care vom pune în practică schimbările pe care le dorim, acum vom sti în ce direcţie trebuie să mergem, ştim ceea ce avem de făcut. Vom avea sentimentul de clarificare a multor proiecte, relaţii.
            Dacă ne dorim să primim răspunsuri  concrete, iată că a venit timpul !
       Să ne bucurăm împreună de darurile pe care ni le va oferi „ Mesagerul lui Dumnezeu”  în mersul lui aparent retrograd !
             Pace, lumină şi iubire!
   

No comments:

Post a Comment