Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, April 20, 2012

Luna Nouă în semnul Taur, 21 aprilie 2012, ora 10:18`:22``


           Faza de Lună Nouă este momentul în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele. Luna, în mişcarea sa în jurul Pământului, se află între acesta şi soare. Porţiunea întunecată a Lunii este îndreptată aproape direct spre Pământ.
           Luna Nouă aflată pe grad 1 şi 35` în semnul Taur este momentul în care energia este minimă şi simţim acest aspect cu câteva ore înainte (aproximativ 18 ore) şi după acest moment. Este bine să nu acţionăm în această perioadă. Putem să gândim, să planificăm un nou început, o nouă strategie pentru proiectele aflate în derulare, să stabilim ceea ce trebuie să punem în acţiune în faza de creştere a lunii. Imediat ce Luna intră în faza de creştere (22, 23, 24 aprilie) este momentul să acţionăm. Ceea ce sădim acum vom culege la Lună Plină. Se recomandă să gândim pozitiv, să construim cu încredere, să lăsăm la o parte orgoliul, frica, nesiguranţa în ziua de mâine.
        Luna Nouă aflată în semnul Taur, cu Luna aflată în exaltare, ne dă ambiţie, curaj, simţ dezvoltat al afacerilor; energia este orientată acum către împlinirea în planul material. Soarele aflat alături de Lună ne dă stabilitate şi fermitate în acţiuni, suntem mai atenţi şi mai precauţi în ceea ce întreprindem. Avem mai multă răbdare cu celălalt.
         Ascendentul Lunii Noi se află în semnul Rac pe gradul 9:18, semn cardinal, de apă, având guvernatorul Luna – aspect ce ne îndeamnă să nu mai stăm pe gânduri; a venit momentul să aplicăm şi să fructificăm ideile. Mişcarea apei poate fi relaxantă, să ne dea acea stare mistică, emoţională, dar tot apa ne poate distruge dacă nu acţionăm la timp, dacă nu prindem oportunităţile pentru a creşte armonios dar puternici. Ascendentul Lunii Noi în Rac ne transmite starea de nelinişte, de freamăt, de erupţie, „ceva se întâmplă” dar şi de iniţiativă. Aversiunea faţă de constrângeri ne îndeamnă să facem planul, strategia dar nu înainte de a ne clarifica direcţia aleasă.
           Luna Nouă aflată pe casa a XI- a prietenilor şi a speranţelor. Vom simţi nevoia să-i găsim pe cei care gândesc asemeni nouă pentru a merge împreună pe drumul ales. Acum, vom simţi experienţele noastre vizavi de grup, de celălalt; acum ne schimbăm modul de a gândi, de a vedea umanitatea ca un întreg. Relaţiile interumane iau amploare, vom fi mai dornici sa facem parte dintr-un grup, să planificăm împreună, să ne asociem, să încheiem parteneriate. Vom vedea tot mai des invitaţii la masa negocierilor. Să nu ne mire că se va discuta tot mai frecvent despre finanţe, bunuri imobiliare, schimburi, vânzări – cumpărări de orice fel. Acum începem ceva dar nu înainte de a renunţa la ceea ce nu ne mai este de folos în viaţa nostră.
         Aspectul benefic format între Luna Nouă şi Marte din semnul Fecioarei aflat în casa a III-a  ne dă iniţiativă, curaj, dinamis în comunicare, suntem capabili de a ne exprima cu mai mult curaj dorinţa de „a avea”, de a gândi şi aplica în fapte ceea ce gândim.  Percepem, acum, cu mult mai multă claritate drumul nostru, relaţiile, mesajele pe care le primim de la oameni.
         Dreptunghiul Mistic format de planetele Lună, Soare, Marte, Saturn, Neptun ne spune că trebuie să punem în practică ceea ce planificăm acum în preajma Lunii Noi. Indiferent că vrem sau nu, vom fi obligaţi să acţionăm. Suntem ajutaţi să depăşim starea de neîncredere, de îndoială, frică. Ideile novatoare au şansa de a fi puse la dispoziţia umanităţii. Intuiţia, înţelegerea, perspicacitatea vor lua amploare acum, ceea ce va duce inevitabil la creşterea personală şi, mai ales, spirituală. Depinde de fiecare dintre noi dacă suntem pregătiţi să profităm de oportunităţile care vin spre noi.
        Suntem invitaţi să rezolvăm problemele relaţionale, Saturn se află în casa a V-a (a iubirii, creaţiei, a copiilor) şi în opoziţie cu Luna Nouă. Este un mesaj clar în care ni se cere să rezolvăm problemele sufleteşti, de iubire, să ne privim cu sinceritate şi să schimbăm ceea ce trebuie schimbat. Experienţele venite spre noi până în preajma datei de 6 mai  ne vor ajuta să conştientizăm ceea ce trebuie să facem de fapt în relaţiile noastre de prietenie, de iubire. Calitatea relaţiilor (cu anturajul - Marte casa a III-a; cu partenerul - casa a VII-a Pluto, cu prietenii - casa a XI-a Luna Nouă) condiţionează bunul mers al existenţei noastre de acum înainte.
         Cu Luna Nouă aflată pe gradul 1: 35`, cei născuţi în jurul datei de 21, 22 în zodiile fixe Taur, Scorpion, Leu, Vărsător vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens decât ceilalţi nativi. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale ( ascendent, descendent, mijlocul cerului ( casa carierei ) în preajma gradului 1 din aceste semne.
Luna Nouă din 21 aprilie 2012 ne îndeamnă să progresăm, să învăţăm valoarea care stă în înţelegerea celuilat şi respectul tacit faţă de viaţă, de iubire.
            Mesajul gradului sabian pentru Luna Nouă în Taur: „Un râu limpede de munte”. Apa, în forma sa dinamică, originală, pe măsură ce a emers din sursa sa spirituală. Sursa vine din trecut şi este gata de acţiune, indiferent de efortul necesar pentru a realiza Destinul. Este vorba de energia potenţială. Ea curge irezistibil înspre propriul Destin. Este propria noastră natură.
         Aşadar, suntem invitaţi să punem în acţiune tot ce am acumulat până acum, să fim curajoşi, să construim într-un mod armonios. Suntem angrenaţi într-un proces de transformare continuă.

            Mult succes!

No comments:

Post a Comment