Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, April 5, 2012

LUNĂ PLINĂ în Balanţă, 6 aprilie, 22:18, 17 grade şi 23’


      Luna Plină se formează în data de 6 aprilie, ora 22:18 cu Soarele în semnul Berbec  şi Luna în semnul Balanţei pe gradul 17. Luna se află în opoziţie cu Soarele.
      Această energie care se degajă pe perioada de Lună Plină ne aduce putere şi energie, iar tot ceea ce aţi planificat, gândit şi iniţiat în perioada de Lună Nouă sau ţelul spre care tindeţi acum are toate şansele să se împlinească, să se desăvârşească. Luna Plină conferă intuiţie clară, obiectivitate şi simţul perspectivei şi dacă nu folosim într-un mod constructiv această energie putem avea de a face cu starea de confuzie, dileme, instabilitate şi energie psihica.
      Gradul sabian al momentului de Lună Plină este:  “ Un căpitan de marină la pensie contemplă vasele ce intră şi ies din port “. Mesaj cheie: capacitatea de a câştiga o înţelegere obiectivă şi calmă a experienţelor umane în care cineva a fost odată adânc implicat. ”Căpitanul de marină şi-a condus nava prin furtunile şi apele liniştite ale conştiinţei cu mintea probabil izbită de vânturi puternice şi cu echipajul egotic într-o stare de revoltă. Acum este pace şi linişte. Acum navighează altă generaţie probabil mai bine călăuzită. El priveşte. El ştie. Alţii învaţă acum” ( O mandala astrologică, Dane Rudhyar).
      Luna Plină are loc pe axa Berbec – Balanţă. Luna se află în semnul Balanţei, semn de aer, cardinal; este un semn al echilibrului, armoniei, justiţiei şi al păcii. Este guvernat de planeta Venus aflată acum în semnul Gemeni. Este amplificată dorinţa de exprimare a sentimentelor, a emoţiilor. O primăvară a simţirilor! Balanţa este semnul uniunii, al asociaţilor şi al contractelor. Este graţios, elegant, are teamă de singurătate. Este dulce având nevoie să fie iubit. Soarele aflat în semnul berbec în opoziţie cu Luna, aduce elanul, energia, dinamismul renaşterii, acţiunea. Berbecul este un semn al îndrăznelii, el preia conducerea în fruntea unei mişcări.
       Luna se află acum în casa a XII-a, care este o casă astrologică ce simbolizează constrângerile de orice fel, sacrificiile. Aduce instabilitate, trădări, abandon, complex de culpabilitate. Este zona psihicului care este sacrificat sau chiar martirizat. Cel mai adânc tărâm al imaginaţiei, decepţiei, fascinaţiei şi iluziilor magice. Evadările de orice tip, religia,  instituţiile caritabile şi impulsurile caritabile. În această perioadă de Lună Plină se accentuează experienţele care ne afectează spiritul şi care ar putea deforma viziunea noastră asupra realităţii, modul de a privi lumea, dar care ne poate ajuta să avem acces la un plan spiritual mult mai evoluat, de renaştere sau de înviere.
       Luna aflată în casa a douăsprezecea dezvoltă pasiunea pentru necunoscut, pentru ocultism, artele secrete şi poveştile de dragoste. Este o sursă a legăturilor amoroase indiscrete, a tristeţii şi a pierderilor inerente. Putem avea sentimentul de obstacol, limitare iar beneficiile din viaţa noastră pot apărea ca rezultat al implicării noastre în acte de caritate, dăruire necondiţionată, acordând o atenţie deosebită  petrecerii timpului nostru liber în zone liniştite, izolate, departe de ochii lumii. O izolare constructivă în care ne vom mobiliza energia în punerea ideilor în practică. Este vorba de împrejurări ce vor fi folosite la maxim. Are loc amplificarea emoţiilor dar şi o oarecare influenţă subtilă asupra celorlalţi.
    Saturn retrograd se află în casa a XII-a a momentului de Lună Plină. Saturn este învăţătorul care nu ne dă voie să tragem pe dreapta, trage de noi până observă că ne-am învăţat lecţia de viaţă. Acum ne indeamnă în a ne explora sinele într-un mod conştient şi profund. Ies la suprafaţă frustrările, dorinţele exprimate într-un mod uluitor, mirându-ne singuri de ceea ce mocnea în subconştientul nostru. Saturn este magic şi matur, prin el atingem împlinirea prin manifestare, acţiune, trăire, durere. Aflat aici, pe casa XII-a, Saturn ne ajută să reevaluăm dorinţele, relaţiile noastre, sentimentele, ceea ce dorim de la celălalt şi implicit în a exprima dorinţa. Dar... fără o reevaluare sinceră a sentimentelor şi o exprimare într-o manieră pozitivă, constructivă nu vom ajunge să ne împlinim dorinţele, speranţele.  Saturn se află în aspect armonios cu planeta Neptun şi asteroidul Chiron din semnul Peştilor. Aceasta  ne susţine să construim ceea ce ne-am propus, cu condiţia să fim împăcaţi cu latura Divină din noi, cu acel suflu care ne menţine în viaţă. Este o transformare aproape magică în acest moment de Lună Plină.          Clarviziunea, profunzimea, percepţiile extrasenzoriale sunt puternic amplificate, iar cei ce au pornit pe calea spiritualităţii au o susţinere puternică din astral, aceştia primind mesaje clare, palpabile.
      Ascendentul momentului de Lună Plină se formează pe semnul Scorpionului, semn de apă, fix, nocturn, guvernat de Marte şi Pluton. Este cunoscut ca fiind semnul cel mai senzitiv şi mai senzual al zodiacului. Sunt accentuate sentimentele dar şi resentimentele pe măsură, capabile să retrăiască pasiunea trupească. Este un semn al instinctelor şi al dorinţelor sexuale. Reprezintă puterile ascunse, magia neagră şi spionajul. Un ascendent al Lunii Pline ce ne îndeamnă către descoperirea talentelor ascunse, punerea lor pe tapet, la treabă. Vom reuşi se exprimăm exact ceea ce simţim.
      Mesajul pentru gradul sabian 16 al ascendentului în semnul Scorpion: “Chipul unei fete revărsându-se într-un zâmbet”; este dorinţa fierbinte de noi experienţe a celor cu inima tânără.
      Un ascendent guvernat de planetele Marte şi Pluto. Marte aflându-se în acest moment în mers retrograd în semnul Fecioarei aflat în aspect cu planeta neptun din semnul peşti nu face decât să amplifice pasiunea pentru curiozităţi de tot felul. Se pot dezvolta sentimente de toleranţă faţă de propria persoană riscând în acest fel să nu putem observa oportunităţile apărute. Nu vom fi scutiţi de probleme generate de sexul opus, conflicte, pericolul de accidente.
      Pluton aflat în semnul Capricorn realizează un aspect încordat  cu Soarele din semnul berbec, ceea ce accentuează şi mai mult satrea de posesivitate, egoismul, gelozia. Este amplificată dorinţa de a ne exprima nemulţumirea într-un mod brutal, violent.
    Zodiile care sunt puternic influenţate: Berbec, Balanţă, Peşti, Fecioară, Taur, Scorpion. Fiecare nativ va simţi o influenţă specială în aceste zile de Lună Plină aflată în Balanţă.
     Este un timp în care evenimentele se derulează rapid. Universul ne ajută prin acţiuni stranii. “Suntem fărâme rupte din stele”, am venit aici să învăţăm, să creştem, să construim, să ne construim.
     Lasa-te purtat de energie! Lasă doar lumina să te pătrundă !
     Pace, lumină şi iubire!

No comments:

Post a Comment