Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, April 14, 2012

Planeta Marte în mers direct în semnul Fecioarei, 4 aprilie 2012


    “ Doi îngeri păzitori!”
 
      Pe perioada retrogradării planetei Marte în semnul Fecioarei ( 24 ianuarie – 14 aprilie 2012) nivelul energiei a fost mai mic decât de obicei. Nu am fost feriţi de probleme relaţionale, accidente de tot felul, înfrânarea, poate chiar oprirea anumitor proiecte, o stare de neputinţă generală. O stare de amorţeală care ne-a obligat, într-o oarecare măsură, la introspecţie, la sondarea propriului suflet. Acum a venit timpul, odată cu reintrarea lui Marte în mişcare directă, să ne punem planurile în practică, relaţiile interumane vor lua amploare, vom comunica mult mai deschis şi eficient.
      Gradul sabian al planetei Marte în Fecioară: “Doi îngeri păzitori”. Ajutor şi protecţie pe timp de criză. Deşi conştiinţa nu poate fi încă capabilă să realizeze aceasta ca pe un fapt, omul este înconjurat de spirit ca peştele de apă. Îngerii, devaşii şi cei asemănători lor sunt forme ale spiritului ce devin entităţi.  Acest al treilea simbol se adresează celor ce pot avea mare nevoie de asigurare. El este un răspuns la simbolul CRUCIFICĂRII. Sentimentele foarte personale centrate pe ego pot fi fragmentate şi distruse, în locul lor omul poate dezvolta un simţ al tovărăşiei profunde cu conştiinţa care, deşi total diferită de el, îi completează mintea domolită. El poate realiza atunci PUTEREA LĂUNTRICĂ. (O mandala astrologică de Dane Rudhyar).
          Ieşirea planetei Marte din retrogradare coincide cu ultima zi din Postul Paştelui. O zi de o mare însemnătate în religia creştină. Gradul sabian vine parcă să completeze acest eveniment. Cel care anunţă învierea Domnului Iisus  Hristos este arhanghelul Gabriel  (Gavril sau Gavriil). Îngerul Gabriel semnifică în limba ebraică “Dumnezeu este puterea mea” – este îngerul Bunei vestiri, al reînvierii, al compasiunii, al pedepsei divine. El este cel care aduce veşti importante.
         Arhanghelul Gabriel este considerat îngerul păzitor al lui Iisus Hristos în perioada întrupării sale pe pământ. El a răsturnat piatra de pe mormântul lui Iisus şi le-a vorbit femeilor mironosiţe.
           În tradiţia islamică îngerul Gabriel este considerat spiritul divin al adevărului sub protecţia căruia s-a născut Islamul. Profetul Mohamed afirmă că Arhanghelul Gabriel, cel cu 140 de perechi de aripi, i-a dictat Coranul, vers cu vers. El îl consideră îngerul său protector şi inspirator, care l-a ajutat să realizeze mai multe minuni.
          Îngerul Gabriel este înger al darurilor, al intuiţiei, al clarviziunii şi al călătoriilor astrale. El restaurează viaţa şi lumina în aspectele neclarificate ale vieţii şi facilitează comunicarea între oameni.
          Planeta Marte aflată acum în mers direct în semnul Fecioarei ne îndeamnă să muncim, să recuperăm timpul în care planeta s-a aflat în mers aparent retrograd. Atunci am corectat, rectificat planurile, proiectele, timp în care ne-am revizuit relaţiile cu ceilalţi. Acum căpătăm energia de care avem nevoie pentru a reporni pe un nou drum , suntem mai atenţi la detalii care pot avea un impact important asupra produsului sau proiectului final.
           Marte realizează, în această zi, un careu cu Venus ceea ce ne face să fim mai impulsivi cu sexul opus. Pot apărea pierderi  ca urmare a tendinţelor prea libertine, de neglijenţă şi extravaganţă.  Incendiile, afacerile şi activităţile de speculă  pot lua amploare în această perioadă.
          Luna aflată în semnul Vărsător ne îndeamnă la prietenie, socializare, dispoziţie intuitivă, plăcută. În această zi se formează un frumos triunghi minor (Uranus, Luna, Nodul Nord şi asteroidul Yunona) ceea ce ne va ajuta să ne exprimăm calităţile creatoare, să le concretizăm. Focarul acestui triunghi este Luna care ne ajută să exprimăm cu mai multă sensibilitate ceea ce intuim, simţim. Nativii din zodiile Berbec, Vărsător şi Săgetător vor simţi mult mai pregnant acest aspect.
          Planeta Mercur aflată în semnul Peşti pe gradul 27 ne aduce mesajul că a sosit timpul să culegem roadele. Mesajul acestui grad: “Lumina realizării ce binecuvântează munca bine făcută”. Cuvântul cheie este: DESĂVÂRŞIREA.
          Mercur ne îndeamnă să ne manifestăm înzestrările psihice şi oculte, dar într-un mod benefic pentru umanitate, altfel toate acestea se pot întoarce împotriva noastră. Ne anunţă că a sosit vremea să ne bucurăm de informaţiile primite pe orice cale. Să trecem la treabă cu încredere, să lăsăm frica la o parte, iar acolo unde există dăruire vom simţi împlinirea.
          Pluton aflat în semnul Capricorn se află în mişcare retrogradă din data de 10 aprilie până în data de 18 septembrie 2012. Această planetă operează la nivel profund, într-un mod subtil , iar în mersul ei aparent retrograd , ne cere transformare la nivel spiritual. Energia acesteia are menirea de a aduce la suprafaţă tot ce este pregătit pentru eliminare şi distrugere. Retrogradarea lui Pluto ne anunţă că a sosit vremea să ne debarasăm de vechile structuri psihologice şi de vechea noastră viziune asupra vieţii care nu mai serveşte scopului nostru creator. Este o transformare profundă şi de lungă durată care se face, de obicei, prin acţiuni dureroase dar necesare.
          In această zi de 4 aprilie  Marte realizează un aspect armonios cu Pluto, ceea ce ne dă impulsul de a acţiona cu curaj, ne dă ambiţie, voinţă, capacitatea de a ne atinge scopurile. Trebuie să fim atenţi la ceea ce se află în spatele acţiunilor, evenimentelor care vin spre noi, ar putea exista capcane pe care le vom putea observa mult prea târziu. Dacă vom acţiona deschis, fără a urmări lucruri meschine, Universul ne va ajuta să ne împlinim scopul, obiectivul propus.
      Suntem într-un schimb permanent de energie cu Universul. Primim şi dăruim energie. De noi depinde dacă conştientizăm sau nu acest aspect. Cu cât exersăm mai mult detaşarea, cu atât mai mult vom simţi că ne aflăm în echilibru cu noi înşine, implicit cu UNIVERSUL!
         Fie ca lumina să vă inunde sufletul !

  



No comments:

Post a Comment