Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, April 2, 2012

Planeta Venus intră în semnul Gemeni - 3 aprilie 2012, ora 18:17`



       Planeta Venus este considerată ,în astrologia veche,  ca fiind “ micul benefic”. Este concepută ca un simbol al vieţii sentimentale, al dragostei şi al artei. Venus reprezintă o parte esenţială a conduitei amoroase, asociindu-se cu seducţia, dar şi cu inconstanţa, cu iubirea de oameni, dar şi de obiecte luxoase, cu simţirea profundă, dar şi cu preferinţa elementelor strălucitoare. Virtuţile sale sunt  adeseori reprezentate prin delicateţe, rafinament şi distincţie, ating sublimul la omul înălţat spiritual, dar se poate modifica la o transpunere în planul terestru. În acel moment ele se schimbă, devenind fertile în iluzii, căci fericirea, echilibrul, armonia sunt speranţe rareori atinse.
     Venus în semnul Gemenilor intensifică gustul flirtului, domină gustul pentru joc. Dualitatea şi placiditatea Gemenilor generează fie o atitudine afectivă rafinată şi sentimente spiritualizate, fie un spirit caustic ca metodă de apărare contra sentimentelor.
     Această poziţie a lui Venus este favorabilă speculaţiilor comerciale, dar se va observa o tendinţă accentuată spre risipă.
     Răspunsurile emoţionale vor colora viaţa dar, spre deosebire de Venus în Taur, odată cu intrarea planetei Venus în Gemeni ,emoţiile se prezintă constant.
    Venus în  Gemeni , semn de aer, mobil, accentuează comunicarea verbală şi stimularea intelectuală pentru dezvoltarea unei relaţii apropiate sau a unei prietenii profunde. Se va simţi o tendinţă mai mare către libertatea de exprimare a trăirilor. Micul benefic amplifică interesele sociale .Urmează o perioadă benefică în care raportul intelectual cu prietenii şi partenerii  se va afla la cote înalte. Atenţie însă, se poate manifesta starea de plictiseală dacă aşteptăm mai mult decât ceea ce ne poate oferi celălalt. Dualitatea semnului ne va da acea senzaţie de instabilitate, de risipire a timpului . Relaţiile , conversaţiile vor sta sub semnul dualităţii ( una spunem şi alta facem...). Este o perioadă  pe care dacă o folosim punând accentul pe orientarea către sine, pe construirea de proiecte , orintându-ne către artă, către relaţiile benefice laturii noastre cognitive  vom observa că suntem susţinuţi din astral primind răspunsuri, idei, relaţii benefice.
     Un timp minunat în care ne vom exprima afecţiunea într-un mod jucăuş. Energia va fi concentrată pe relaţii prin perioade bruşte de acţiune, ca la un moment dat să constatăm că ne retragem brusc în noi înşine.
    Trebuie să fim foarte atenţi cui şi ce împărtăşim vizavi de relaţiile noastre intime. Venus în semnul Gemeni îndeamnă la destăinuiri pe care mai târziu le vom regreta.
     În momentul intrării planetei Venus în Gemeni, ascendentul se află pe gradul 9:43` în semnul Balanţă. Gradul sabian al acestui semn : “ Trei bătrâni maeştri într-un tablou pe peretele unei camere speciale dintr-o galerie de artă .  Este nevoia de reîntoarcere la sursă în timpul unei căutări confuze de valori noi, într-o societate haotică. Numărul trei sugerează desăvârşirea, tradiţia esoterică vorbeşte de sufletul întreit sau de trei “raze” fundamentale ale Puterii, ale Iubirii - Înţelepte şi ale Inteligenţei în acţiune. Momentele mari ale trecutului colectiv devin o inspiraţie pentru începuturi noi, sănătoase. “ (O mandala  astrologică de Dane Rudhyar ).
     Ascendentul în semnul Balanţei, semn de aer, cardinal, diurn, guvernată de planeta Venus, care tocmai păşeşte în semnul Gemeni, ne  transmite să abordăm cu încredere noile idei. Un semn al echilibrului, armoniei şi de rezolvare a conflictelor în mod diplomatic.
   Careul dintre planeta Marte retrograd şi Venus în această zi de 3 aprilie, ne avertizează asupra tendinţei de a exagera cu extravaganţa, parteneriatele şi implicarea în afaceri, activităţi dubioase, de speculă. Nu vom fi ocoliţi de incendii. Statutul social are de suferit, prietenii îşi arată adevărata faţă .
    Planeta Mercur aflată staţionar în semnul Peşti  ,în această zi, ne va accentua şi mai mult starea de bulversare, de dezorientare, nu ştim de unde să începem un anumit proiect, o acţiune. Este o perioadă în care cel mai bine ar fi să luăm un pic de pauză şi să privim cu dataşare evenimentele din jurul nostru, implicându-ne în acţiuni care nu necesită prea mult efort mental,  măcar pentru câteva ore .
     Careul care se formează între planeta Venus şi Neptun amplifică complicaţiile în relaţii, starea iluzorie, trădări, scandalul iminent. Dorinţele puternice vor atrage după sine accidente de tot felul.O perioadă de câteva zile în care ne vom confunta cu intrigi .
    Cela mai solicitate semne sunt Gemeni şi Săgetător, Balanţă, Fecioară, Peşti . Fiecare dintre noi va simţi aceste influenţe în funcţie de domeniul specific caselor natale aflate pe aceste semne.
     Se recomandă o bună gestionare a gândurilor, a cuvintelor. Energia trebuie lăsată să curgă într-un mod armonios încercând să privim cu detaşare evenimentele de viaţă şi relaţiile în care suntem implicaţi . Să abordăm cu sinceritate propriile trăiri, filtrându-le prin conştiinţa  Divină din noi.
      Pace, lumină şi iubire!

No comments:

Post a Comment