Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, May 21, 2012

Luna Nouă în semnul Gemenilor - Eclipsa inelară de Soare din 21 mai 2012


        Eclipsa inelară de Soare din data de 21 mai este vizibilă începând din sudul Chinei mutându-se spre est, în Japonia, nordul Oceanului Pacific şi partea de vest a SUA , maximul eclipsei inelare  va avea loc la ora 2:52 ora României.
       O eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă, când Soarele şi Luna ocupă acelaşi grad zodiacal în apropierea unui Nod Lunar – destinul ( în acest caz Nodul Sud se află pe grad 5: 30 Gemeni). Soarele şi Luna sunt aliniate exact cu Pământul, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. Din Soare se mai vede doar marginea, în formă de inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată.
       Luna Nouă este momentul în care energia este minimă, acum fiind bine să pregătim acţiunea, să gândim un nou început, o nouă strategie pentru proiectele pe care le lucrăm deja. Să ne deschidem mental şi afectiv pentru toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce vrem. Este bine să ne pregătim mental şi emoţional terenul pentru noile acţiuni.
      Eclipsa de Soare mobilizează puterile subconştientului şi aduce la lumină dorinţele nespuse punându-ne în postura de a ni le exprima. Se va simţi o oarecare melancolie, călătoriile spre trecut vor fi destul de frecvente, către relaţiile din trecut care revin acum în forţă în existenţa noastră. Această eclipsă se află în apropierea Nodului Sud lunar ( asociat cu planeta Saturn – seniorul karmic) ce reprezintă trecutul nostru îndepărtat (al existenţelor anterioare). Este ca o poartă pentru  energiile karmice. Este momentul în care energia karmică a Nodului Sud lunar ( aflat în Gemeni casa a III-a)  este transformată prin accesarea informaţiei din memoria astrală, având astfel loc o extindere maximă de conştiinţă (Nodul Nord lunar în casa a IX-a). Suntem  în comuniune cu Universul, cu forţele subtile, spiritele ascunse ale pământului. O viaţă nevăzută de mintea conştientă se arată acum sub forma viselor.
      În timpul acestei Eclipse este bine să ne axăm pe un ideal, propunându-ne să atingem o performanţă în viitorul nostru.  Ne pune faţă în faţă cu decizii pe care trebuie să le luăm în relaţiile noastre sau putând duce la finalizarea acestora. Poate fi vorba de relaţii noi de dragoste, un nou partener de viaţă, noi asocieri. Eclipsele duc la finalizarea – în bine sau în rău – a unor situaţii care trenează. Ne poate răsplăti sau pedepsi, în funcţie de relaţiile pe care le stabileşte cu planetele din harta natală. Ne face să vedem adevărul, oricât de tare ar durea, este momentul să schimbăm direcţia de viaţă.
      Ascendentul momentului de Lună Nouă are loc în semnul Pesti, semn de apă, cardinal, primează elementul emoţional, compasiunea. Se remarcă o înclinaţie deosebită către observarea detaliilor, dar şi către pesimism, indecizie, risc de viclenie şi înşelătorie. Este un moment în care se va pretinde de la cei iubiţi să treacă printr-o metamorfoză continuă.
      Această Lună Nouă  are loc pe casa a doua a momentului şi pune un accent deosebit pe latura materială şi a bunurilor personale, câştigurile şi experienţele care ne fac să acumulăm bani şi lucruri materiale. Sunt susţinute proiectele ce ţin de bani. Se pot face bani prin intermediul comunicării, din scris, din proiecte mass media. Comunicarea deschisă cu asociaţii sau partenerii noştri ne poate aduce succesul financiar .
      Planeta Mercur se află în conjuncţie cu Jupiter în semnul Taur, casa a doua a momentului de Lună Nouă, poate exista nevoia de a ne concentra într-un mod raţional, intelectual asupra problemelor financiare şi manageriale. Banii pot fi făcuţi prin intermediul eforturilor intelectuale. Jupiter ne va da un sentiment de abundenţă dar în acelaşi timp ne cheamă să gestionăm cu atenţie banii. Sextilul format dintre Neptun ( în semnul Peşti) şi Jupiter , Mercur ( în semnul Taur) ne încurajează să ne implicăm în diferite activităţi, ne dă gândire ageră, practică, descurcăreaţă aducându-ne diferite posibilităţi spirituale şi receptivitate faţă de ideile noi. Se ampifică manifestarea capacităţilor oculte şi psihologice, clarviziunea. Poate fi vorba de experienţe psihologice deosebite .
      Luna Nouă se află în aspect de careu cu Neptun şi Chiron , a venit timpul să acceptăm trecutul, să iertăm, să ne înţelegem pentru a putea merge mai departe, din punct de vedere spirtual. Acest aspect încordat dintre Eclipsă şi planeta Neptun aduce avertismente cu privire la  posibile fraude , decepţii legate de relaţiile noastre. Ne aflăm la o răscruce în care trebuie să alegem, cu sufletul deschis, pentru a putea să ne continuăm drumul care tocmai ni se deschide pentru o foarte lungă perioadă de timp.
      Intrarea Soarelui în semnul Gemenilor , semn mobil, de aer, guvernat de planeta Mercur , ne dă promtitudine în reacţii, spirit de observaţie dezvoltat, comunicarea şi nevoia de a relaţiona ia amploare, dorinţa de a ne informa din cât mai multe domenii de activitate. Se vor face simţite talentul dimplomatic şi negustoresc, uşurinţa în exprimare dându-ne posibilitatea să legăm parteneriate de succes . Vom fi mult mai activi şi creativi, fascinaţi de neobişnuit. Se va observa o oarecare agitaţie, lipsă de concentrare dar şi infidelitate în relaţii.
      Această eclipsă de soare va avea o influenţă deosebită asupra nativilor născuţi în semnele : Gemeni, Săgetător, Peşti, Fecioară ( în primele trei zile din acest semn),  Taur, Scorpion ,Leu, Vărsător ( născuţi în ultimele două zile din aceste semne).
      Influenţa Eclipsei inelare de Soare este simţită în cele patru zile care o preced sau o urmează. Ea ne vorbeşte de începuturi, iar schimbările pot avea influenţă la luni de zile după ce acest eveniment a avut loc. Dar în mod sigur, la patru sau şase luni după Eclipsa de Soare ceva se va sfârşi şi altceva, mult mai important şi mai de durată... va începe!
  “  Orice faptă bună sau rea a omului se va reintoarce la acesta! ”    


      Pace, lumina si iubire!
   

1 comment:

  1. stiu doar ca pe 24 mai2012 seara am avut mare necaz vazind un frate cum ca judeca si ma injoseste fara nici un motiv, dupa ani de zile ce nu ne vazusem..... sa fie de vina legea karmei.....

    ReplyDelete