Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, May 13, 2012

Venus retrogradă în semnul Gemeni


Venus în mişcare retrogradă în perioada 15 mai – 27 iunie 2012, ora 17:30, ora României
    Cel mai strălucitor astru după Soare şi Lună, Venus cea mai fierbinte planetă a sistemului solar, cu ziua mai lungă decât anul.Venus își parcurge orbita în 224,7 de zile. Rotația în jurul propriei sale axe este foarte lentă, durează 243 de zile și are loc de la vest la est, în sens invers față de rotația celorlalte planete .
    Copila lui Uranus, ce reprezintă surâsul şi frumuseţea lumii, dragostea ce îmblânzeşte firea şi duce focul vieţii mai departe. Ea conţine toate farmecele seducţiei, îi oferă puterea de a subjuga inimile bărbaţilor. Venus aduce oamenilor ştiinţa cerului şi spiritul de justiţie, măsura şi obsesia perfecţiunii.
    Planeta Venus aflată în Gemeni colorează intens viaţa, exprimarea emoţiilor este esenţială. Ea oferă dragoste şi fără să pătrundă esenţa adevăratei iubiri. Venus este jucăuşă aici, cuvintele de iubire curg în mod firesc, poetic, exprimarea este făcută cu iz de romantism, farmecă şi cucereşte. Se intensifică gustul pentru flirt, atitudinea afectivă este rafinată, psihicul este marcat de dispoziţii şi emoţii vii şi variate.
     O dată cu retrogradarea acestei planete în semnul Gemenilor, semn de aer, mobil, vom avea senzaţia că domeniile ce ţin de această planetă, o iau razna. Distracţia, moda,talentele şi exprimarea artistică, luxul, senzualitatea, emoţiile,  relaţiile sociale par a ieşi oarecum din normalitate, din firesc pentru o perioadă de aproximativ 6 săptămâni.
     Este o perioadă suficient de lungă în care să ne întâlnim cu situaţii contradictorii legate de parteneriate, de relaţia de iubire . Va exista sentimentul că iubim dar nu primim în egală măsură aceleaşi sentimente. Declaraţiile de iubire parcă nu îşi atimg scopul, planul sentimental pare că stagnează sau este prea superficial, trecător. Suntem ajutaţi acum, prin evenimente bruşte, prin discuţii , să observăm şi să corectăm drumul pe care ne aflăm.Multe cupluri vor lua acum decizia de schimbare, de transformare. Este testată fidelitatea, încrederea reciprocă. Întâlnirile cu foştii iubiţi, prieteni iau amploare. Acum pot renaşte iubiri , se pot lua hotărâri ferme, se va calători în trecut pentru a vedea, simţi ce anume trebuie luat de acolo şi continuat acum, reparat. Este o perioadă în care ne vom confrunta cu multe întrebări legate de relaţia noastră vizavi de celălalt, de bunurile noastre personale, de aspectul nostru exterior, dacă este nevoie să schimbam ceva la noi, în atitudinea noastră.
     Ne va fi testat curajul, în acest timp, trigonul format între cele două planete aflate acum în retrogradare, Venus şi Saturn ne trimite să reparăm , să revizuim tot ce ţine de relaţiile noastre. Iar dacă planeta Saturn ne-a tot avertizat din 2009 şi până azi să fim atenţi la ce se întâmplă în relaţiile noastre, ce trebuie să schimbăm , ce ne nemulţumeşte şi ce vrem cu adevărat de la partener, iată că acum va exista oportunitatea clară prin care ne spune să acţionăm într-un mod constructiv dezvoltării personalităţii noastre, a sentimentelor faţă de propria noastră persoană, a respectului faţă de noi înşine şi implicit faţă de celălalt. Este un mesaj ce ne spune să acceptăm transformarea, iar fiecare eveniment legat de relaţia de iubire , să-l orientăm în direcţia construirii unui alt mod de  a fi, de a iubi, de a gândi şi de a percepe realitatea din relaţii. Saturn aflat pe ascendentul momentului( 20 grade Balanţă) de retrogradare a planetei Venus, ne anunţă că va fi o transformare puţin cam dură, dar absolut necesară. Învăţătorul Saturn face curat acolo unde chiar este nevoie, chiar trebuie pentru a ne înălţa din punct de vedere spiritual. Ne forţează, iar dacă nu acceptăm această lecţie cu siguranţă că  ne va fi mult mai greu.
     Suntem ajutaţi, din astral, să ne dezvoltăm în planul relaţional. Marte aflat în armonie cu Pluto şi Mercur ne dau energia necesară pe calea transformării. Comunicarea se poate produce într-un mod eficient, cu rezultate aproape imediate. Dorim un răspuns...îl vom primi cu certitudine, în modul firesc, concret. Mercur aflat în conjuncţie cu Lilith în semnul Taur  predispune la comunicare dură, rece şi autoritară.
     Este un timp bun în care bine ar fi să ne retragem în linişte şi să ne bucurăm de echilibrul din natură, să citim, să relaţionăm cu oamenii care ne fac plăcere, care ne completează. Este o perioadă de introspecţie în care ne vom lămuri de multe lucruri legate de propriile sentimente.
      Luna face un aspect de careu cu Venus, este un indiciu al satisfacerii exagerate a plăcerilor personale şi tendinţa de a fi neglijenţi în maniere, obiceiuri. Dispoziţia sentimentală schimbătoare. Parteneriatele, dragostea şi căsătoria sunt predispuse către conflicte, pot apărea acum calomnii, defăimare.
     Este o perioadă de reformulare în relaţii, de schimbare  a anturajului. Lecţiile pe care le vom învăţa in acest timp vor fi esenţiale pentru noi. Cei mai afectaţi vor fi cu siguranţă nativii din semnul Gemeni, Săgetători, Fecioare, Peşti şi se recomandă să nu fie luate hotărâri  legate de parteneri , de afaceri...acum, în perioada de retrogradare a planetei Venus 15 mai – 27 iunie 2012.
    Trebuie  să fim atenţi la tot ceea ce vine spre noi, să analizăm cu claritate, să gândim de zece ori înainte de a acţiona. Pot apărea pierderi bruşte  legate de relaţii, de valori, de bunuri.
  “ Nu uita nici o clipă că ceea ce faci tu nu este doar  un mijloc de a atinge anumite scopuri. Din momentul în care începi să faci ceva, asta e ceea ce eşti, iar acţiunile tale te definesc ca persoană.”
    O modalitate de a ne dezvolta este să acceptăm într-un mod firesc transformarea !
    Mult succes!
  
  
   

No comments:

Post a Comment