Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, June 30, 2012

Luna Plină în Capricorn , 3 iulie 2012, ora 21:51


   
    În data de 3 iulie 2012 are loc momentul de Lună Plină în semnul Capricorn, la gradul 12:13. Pământul se va afla între Soare şi Lună, Luna fiind pe deplin luminată de Soare. Acest aspect are loc la ora 21:51, ora României.
   Luna Plină reprezintă o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului.  Majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, afectând puternic puterea de decizie. Nu  se recomandă să luăm decizii în aceste zile de Lună Plină, acestea putând  fi  pripite. Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului.
   Influenţa Lunii Pline este simţită cu 18 ore înainte  şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună. 
  Este o perioadă în care sunt amplificate procesele de preluare, de asimilare a informaţiilor, a vibraţiilor mediului, indiferent de natura lor. Este foarte important să observăm mediul în care ne desfăşurăm activitatea, cu cine interrelaţionăm, avem tendinţa acum să împrumutăm din trăirile celuilalt, să preluăm starea de bucurie sau de tristeţe a celui de lângă noi. Subconştientul nostru se află într-un moment de asimilare de energii. Vom simţi o stare de agitaţie interioară inexplicabilă, predispoziții către un comportament violent. Este important să evităm discuţiile inutile, începerea unei noi acţiuni, călătorii (dacă nu este posibil, atunci este obligatoriu să fim atenţi şi să invocăm protecţia  divină), promisiuni, acţiuni riscante. Aceste influenţe variază de la o persoană la alta, depinde de echilibrul psihic, încrederea în sine.
      Mesajul gradului sabian al Lunii Pline „O prelegere ilustrată în domeniul ştiinţelor naturii dezvăluie aspecte puţin cunoscute ale vieţii”. Se pune accentul pe dobândirea cunoaşterii extensive, satisfacţia curiozităţii intelectuale. Funcţia esenţială a omului este să devină pe deplin conştient de toate formele şi procesele de viaţă de pe acest Pământ. Civilizaţia înfăţişează explorarea la toate nivelurile.
     Opoziţia dintre Soare şi Lună are loc pe axa VI – XII a obligaţiilor şi sacrificiilor, o axă în care dezvoltăm abilităţile pe care le folosim pentru a ne promova în faţa altor oameni dar şi o axă a experienţelor ce rezultă din subjugarea eului, zona pishicului care este sacrificat sau chiar martirizat. În casa a XII-a au loc derapările conştiinţei, moartea ego-ului, aici au loc evenimentele, experinţele de viaţă care ne afectează spiritual şi ne ajută, ne obligă să ne transformăm. Transcedem în planul spiritual, renaştem prin durere, ne înălţăm prin transformarea sublimă.
     Ascendentul pentru Luna Plină în capricorn se află pe gradul 27:09 în Capricorn. Acest aspect amplifică şi mai mult necesitatea unei construcţii interioare, transformarea se produce într-un mod direct, conştient. Renunţăm acum, într-un mod forţat sau de bună voie, la vechile structuri mentale încercând să abordăm alt mod de a percepe viaţa.
    Aspectul de conjuncţie dintre Lună şi Pluton ne amplifică senzitivitatea, starea de intuiţie, apare o intesificare la nivel emoţional. Există un moment de răscruce prin care suntem obligaţi de împrejurări să găsim soluţii clare, viabile. Poate că ele încă întârzie să apară, nu este momentul să ne descurajăm. Se recomandă neimplicarea  în relaţiile publice sau mase de oameni. Se cere prudenţă, detaşarea de evenimente. Au loc schimbări fundamentale ce afectează starea emoţională a individului.
     Pluto, aflat în mers retrograd, ne arată cum să folosim puterea creatoare, să ne autoperfecţionăm. Acum culegem roadele gândurilor, acţiunilor noastre plantate la Luna Nouă din 24 decembrie 2012 şi 19 iunie 2012. Suntem orientaţi, prin intermediul situaţiilor de viaţă, către direcţia care ne este necesară evoluţiei noastre. Să conştientizăm direcţia pe care ne aflăm, să observăm ce am câştigat în acest timp (24 decembrie 2011 - 3 iulie 2012) dacă ne-am învăţat lecţia de viaţă, dacă am văzut ceea ce trebuie să corectăm... Sunt evenimente care se vor derula cu o viteză uimitoare. Acţiuni programate cu mult timp înainte puse în scenă încă de la intrarea lui Pluto în semnul Capricorn (2009) care ne cere cu insistenţă să ne reorganizăm politic şi economic, până la intrarea lui Pluto în Vărsător în 2024. Este o perioadă în care se vor lua decizii puternice,  în culise.
    Careul în T dintre Luna Plină, Pluto și Uranus ne avertizează asupra acelor evenimente bruşte, profund transformatoare. Ne aflăm într-un moment în care simţim că se repetă situaţii de viaţă, discursuri,  promisiuni, duşmănii, oameni care apar cu insistenţă în existenţa noastră ca şi cum ar vrea să ne spună: „ Schimbă mai repede ce ai de schimbat!”  Vom simţi starea de revoltă, starea de dorinţă de a ne elibera, de a ne manifesta, de a ne exprima emoţiile, dar şi starea în care vom simţi că toate acestea sunt inutile. Este o perioadă de revoltă fără de care nu am găsi, la un moment  dat, soluţiile pentru a ieşi din cerc.
    În data de 3 iulie 2011, ora 15:31, planeta Marte intră în semnul Balanţă.  Aici, Marte se află în exil, ceea  ce pune în evidenţă confruntările, rivalitatățile, de la cele juridice şi sociale, până la cele sentimentale, de cuplu. Va avea loc manifestarea  energiilor, confruntări ce vor duce la rupturi, care erau deja preconizate încă din perioada de retrogradare a planetelor Venus (în Gemeni 15 mai – 27 iunie 2012) şi Saturn (în  Balanţă 7 februarie – 25 iunie 2012). Trigonul format dintre planeta Marte şi Venus înclină mult către aventură, atracţie către sexul opus. Ambiţie şi dinamism ce amplifică încrederea în propria persoană poate declanşa  decizii bruşte răsturnând parcă ordinea firească a existenţei. Marte, aflat în casa a VIII a momentului de Lună Plină,  ne îndeamnă la reînnoire sau transformare la nivel emoţional, spiritual şi material. Acum ne luptăm să supravieţuim şi să fim dispuşi  de a ne încredinţa viaţa în mâinile altora. Este o casă a moştenirilor dar şi a celor mai ascunse secrete ale eului. Experienţele de viaţă care ne afectează acum prin durere şi prin dorinţa de a renunţa ne schimbă la un nivel foarte profund modul de a privi relaţiile şi propria conştiinţă.
     În mitologie este cunoscută relaţia amoroasă dintre Marte şi Venus, zeiţa frumuseţii.  Se spune că cei doi ar fi fost descoperiţi de Vulcan, soţul legitim al zeiţei, care a aruncat o plasă peste ei, luându-i prizonieri şi arătându-i tuturor zeilor. Din această legătură s-a născut Amor (Cupidon), al cărui arc cu săgeţi aminteşte de spiritul războinic al tatălui,  Marte.
    Marte aflat în aspect de trigon cu Jupiter ne dă energia, dinamismul necesar pentru a acţiona în direcţia propusă. Ne dă originalitate, încredere în realizarea celor mai îndrăzneţe planuri.
    Triunghiul Minor format între planetele Venus, Mercur, Uranus ne ajută să exprimăm capacităţile noastre creatoare, suntem ajutaţi acum, să culegem roadele eforturilor depuse în direcţia cunoaşterii, informării, educaţiei, împlinirii din punct de vedere spiritual. Arta, muzica, realizările din planul intelectual, obţinerea de produse noi, progresiste, extraordinare. Pot fi obţinute acum câştiguri şi avantaje materiale în împrejurări neaştepate.  Există însă riscul de a fi furată munca, suntem expuşi prejudiciilor asupra muncii noastre, realizărilor ceea ce ar putea declanşa tulburări emoţionale, traume ce pot dezechilibra sănătatea organismului (Jupiter careu cu Neptun).
    Jupiter se află în conjuncţie cu Nodul Sud Lunar - Ketu - și aduce în prezent situaţii greu de controlat, dar necesare transformării noastre în sens  profund spiritual. Au loc evenimente care ne vor aduce în faţă situaţii karmice care ne susţin către evoluţie. Nu vom fi feriţi de teamă, de frica că nu vom face faţă situaţiilor dar, cu timpul, vom realiza că ceea ce am pierdut acum a fost spre binele nostru („ răul de azi, binele de mai târziu!”).  Cu cât ne vom detaşa mai mult de latura materială a existenţei, cu atât vom prelua loviturile destinului într-un mod înţelept, fără disperare. Important este să fim atenţi la mesajul din spatele evenimentelor, la intuiţie.  Este o perioadă deosebit de încărcată de semnificaţii.
       Planeta Venus se află în conjuncţie cu steaua fixă Aldebaran care este unul din „cei patru gardieni ai cerului”, paznici peste celelate stele. Dezvoltă abilităţile creatoare, aduce mari realizări în literatură, muzică, artă în general.  Aldebaran este steaua de la care porneşte cel mai vechi zodiac cunoscut, cel babilonian.  În aprilie acest astru apărea la orizont şi avea denumiri ca: Prevestitoarea, Prevestitorul sau Steaua Tablei. A fost sacralizată de zeul Nabu, cel care a scris pe o tăbliţă hotărârile luate de zei la Congresul Primăverii.  În Persia era numită “Paznicul de Est”şi, la un moment dat, aceste patru stele marcau cele două echinocţii şi cele două solstiţii. Face parte din Constelaţia Alfa Taur, reprezintă “ochiul stâng” al taurului, “Steaua Conducătoare a Stelelor”.  Acest aspect de conjuncţie dintre Venus şi Aldebaran vine să ne prevestească apariţia acelor evenimente sau chiar persoană/persoane pe care le aşteptam încă de la intrarea lui Venus în retrogradare - 15 mai 2012.
    Este o Lună Plină care ne va aduce evenimente oarecum neplăcute dar profund transformatoare. O perioadă în care vom exersa detaşarea într-un mod firesc, vom renunţa la acele relaţii,  proiecte pe care le simţeam că ne blochează, ne sufocă, dorindu-ne acum altceva mai bun de la noi  dar şi de la celalalt.
    Suntem proprii noştri stăpâni, dacă ne privim fără mândrie, dacă dăruim fără a cere ceva în schimb, dacă înălţăm privirea fără a fi nedrepţi ci dornici de a construi ceva înălţător, dacă iertăm şi ne iertăm putem spune că am plantat seminţele  adevărate  la  Luna Nouă din 24 decembrie 2011, aflată pe grad 2.34 în Capricorn.
    Acolo, în inima oricărei creaturi, sălăsluieşte stăpânul Ishvara care, prin puterea sa magică, permite tuturor lucrurilor şi creaturilor să se rotească, călare pe roata universală a timpului. Ia-l cu dragoste în sanctuarul tău doar pe el, din tot sufletul: prin graţia sa vei obţine fericirea supremă, locul etern” ( Bhagavad-Gita Krishna “Divinul încarnat”).
   

No comments:

Post a Comment