Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, June 3, 2012

LUNA PLINĂ ÎN SĂGETĂTOR – Eclipsa parţială de Lună din 4 iunie 2012, ora 14:11`+3h00GMT ora României


     Momentul de Lună Plină, Pământul se află între Soare şi Lună aceasta fiind deplin luminată. Luna Plină din 4 iunie 2012 este un moment deosebit întrucât are loc o Eclipsă parţială de Lună, Pământul aflându-se între Soare şi Lună. Eclipsa parţială de Lună se produce numai când o porţiune din Lună intră în umbra Pământului.
   Sunt momente foarte speciale, sunt trezite aspectele ascunse, reprimate ale subconştientului, acestea fiind aduse la suprafaţă, conştientizate. Receptivitatea emoţională şi tendinţa de a reacţiona la fricile noastre este foarte mare. Autocontrolul este mult mai dificil acum deoarece este o energie mult prea mare care ne poate provoca să riscăm prin diferite acţiuni care pot avea repercursiuni asupra destinului nostru. Nodul Sud ( bagajul karmic pe care îl purtăm în această viaţă, ne poate face să stagnăm prin diferite moduri) acesta se află în conjuncţie cu Soarele  aflat pe grad 14:13 în semnul Gemeni, iluminându-ne de pe urma lui. Luna aflată pe gradul 14:13 în semnul Săgetător  în conjuncţie cu Nodul Nord (este drumul în viaţă care ne îmlineşte mai mult decât orice altceva )  ne dă o înţelegere profundă a vieţii şi a tuturor manifestărilor acesteia.
     Eclipsa de Lună ce are loc la 14 :04`  ora României, va fi vizibilă parţial în vestul Statelor Unite ale Americii şi Canada, poate fi observată  foarte clar din Hawai, Noua Zeelandă, estul şi centrul Australiei.
    Axa nodurilor lunare se află pe gradul 4:45` semnele Săgetător – Gemeni ceea ce semnifică oportunităţi venite din planurile subtile, mesaje ce ne vor influenţa în planul spiritual, al cunoaşterii, informării de orice fel. Este un moment de deschidere şi de ajutor primit cu condiţia de a accepta darurile Universului . Informaţiile şi ghidarea venită din astral este transmisă prin proces intuitiv. Se cere acum să facem saltul spiritual, intelectual, transformând experienţa de viaţă, lecţiile de până acum în cunoaştere divin integrată. Este un moment în care vom simţi cum lumina se focalizează pe trecut, prin conjuncţia Soarelui cu Nodul Sud Lunar permiţându-ne amintirea şi trăirea unor vieţi anterioare ( sau a câtorva momente din ele), ajutându-ne aproape într-un mod conştient să depăşim limitări pe care le purtăm încă în noi la nivel inconştient timp de vieţi întregi. Sunt trezite  capacităţi latente, talente de care poate că nu eram conştienţi până acum. Este momentul reîntâlnirilor karmice, întâlniri providenţiale, bucurii, succese, dar şi de răscoliri la nivel emoţional, dorinţa de a incheia unele relaţii de iubire, parteneriate, care nu ne mai sunt necesare pe drumul ales. Eclipsa Parţială de Lună vine cu mesaje, iar transformarea se produce ca un dar Divin.
      Conjuncţia Nodului Nord Lunar cu Luna Plină aflată în Săgetător ne face receptivi la aspectele care ne duc către menirea noastră spirituală şi calea noastră în viaţă, ne trezeşte instinctele spirituale ajutându-ne să luăm decizii ferme absolut necesare pentru noua direcţie.
     Planeta Venus aflată în conjuncţie cu Soarele şi aproape de Nodul Sud Lunar ne cere lămuriri vizavi de sentimente, de afectivitate, emoţii, este un moment bun în care să punem în balanţă ce merită să păstrăm din relaţia de iubire, la ce trebuie să renunţăm pentru a ne elibera de balast, pentru a reuşi să ardem ceea ce trebuie ars din trecutul nostru astfel să reuşim să pornim la drum fără resentimente, absolut eliberaţi de păreri de rău, învăţând în acelaşi timp să dăruim necondiţionat lumină, iubire iertându-ne şi iertând în egală măsură. Este un moment clar de sondare şi descoperire a Sinelui profund. Devenim mai conştienţi de sentimentele noastre, le înţelegem şi le vom putea controla dacă ne aşezăm pe calea cunoaşterii într-un mod sincer, deschis.
     Opoziţia Lună – Soare se realizează pe axa caselor III-IX a comunicării,capacitatea şi puterea de a explora lumea din jurul nostru pentru informaţii şi confirmarea intelectuală. O axă a filosofiei şi explorării limitelor. Ţelurile cele mai înalte, convingerile religioase dar şi dorinţa de a explora dincolo de cunoaştere le vom armoniza acum cu gândul şi cu sufletul. Este un moment important în care vom relaţiona armonios cu mentorii, cu profesorii care ne încurajează explorarea. Este o perioadă în care vom fi îndemnaţi în  căutarea superioară a sinelui . Vom simţi nevoia de a ne rupe de vechile concepţii despre lume şi viaţă.
    Ascendentul momentului de Lună Plină se află în semnul Fecioarei, semn de pământ, mobil, guvernat de planeta Mercur aflată în semnul Gemeni, ne trimite cu gandul la sfârşituri ce ne pregătesc pentru transformare. Ceea ce pare acum de neacceptat şi dureros se va dovedi în timp că a fost foarte benefic pentru evoluţia noastră din punct de vedere spiritual. Învăţătorul nostru Saturn, aflat în mers retrograd în semnul Balanţei , ne susţine cu seriozitate în tot ceea ce avem de învăţat despre noi înşine în relaţiile cu ceilalţi.  Ne vom descoperi acum, în această perioadă a Eclipsei Parţiale de Lună , o latură a personalităţii noastre de care ne era frică până acum să o vedem.
     Planeta Mercur se află pe gradul 23:52 în semnul Gemeni.Acest grad are un mesaj  de o semnificaţie aparte “ Trei pui de pasăre într-un cuib sus într-un copac” – este vorba de o creştere a procesului creativ. Păsările se referă , de obicei, la  forţe spirituale sau cel puţin la aspectele înalte şi mai libere ale minţii .Puterea creativă a spiritului poate fi primită şi asimilată în “camera superioară” a conştiinţei. Are loc înţelegerea profundă şi naturală a existenţei umane. Este un moment în care trebuie să folosim capacităţile noastre emoţionale dar şi de comunicare în direcţia evoluţiei spirituale. Această  Eclipsă Parţială de Lună ne aduce un test spiritual major, mesajul fiind primit de foarte mulţi dintre noi atât pe cale intuitivă cât şi într-un mod direct, conştient .
    Careul format între planetele Marte şi Venus şi Soare creează stări conflictuale, sarcasm în replici, concluzii pripite, bazate pe date parţiale. Poate fi vorba de calomnie, minciună pentru a fi atinse scopurile producând necazuri destul de serioase celor din jur. Pot avea loc depresii mentale, disfuncţii psihice grave. Marte aflat în casa a XII-a a momentului de Lună Plină amplifică pericolul scandalurilor, accidente, trădări din partea duşmanilor.
      Marte se află în conjuncţie cu steaua fixă Mizar aflată în Constelaţia Ursa Mare din semnul Fecioarei. Se consideră că Mizar are o natură marţiană, iar aceasta aflată în aspecte disonante cu  Luna Plină amplifică predispoziţia către incendii cu pagube materiale însemnate.
     În această perioadă ne vom da seama de ce anume avem nevoie, ce ne face fericiţi sau ce nu ne face fericiţi, ce trebuie să schimbăm în viaţa noastră şi mai ales în mentalitatea noastră, în modul de a vedea oamenii şi propria existenţă. Poate că ne vor durea toate acestea dacă le privim cu sinceritate, poate că vom fi loviţi atât de tare încăt chiar trebuie să renunţăm la ceea ce ne provoacă atâta rău. Suntem forţaţi să luăm decizii. Eclipsele corectează drumul, traiectoria existenţei noastre, ne face să înţelegem mult mai bine anumite situaţii de viaţă, să vedem adevăruri. Viaţa capătă un ritm mult mai alert în această perioadă. Este bine să nu acţionăm în această moment al eclipsei de Lună. Reacţionăm la evenimente dar să nu iniţiem proiecte în acest timp, altfel riscăm să nu avem rezultatele dorite. E bine să aşteptăm măcar o săptămână înainte de a acţiona sau de a lua o hătărâre.
    În momentele de Lună Plină se manifestă emoţiile la nivel maxim. Există predispoziţie mai mare către ceartă , divergenţe de opinie, tendinţa de a ne război cu oricine. Este bine să nu răspundem la provocări. Atenţie la accidente de orice fel!
    Locul în harta natală unde este localizat tranzitul ( casele care sunt tranzitate de către Nodul Sud, de Soare  şi de Nodul Nord şi de Lună) reprezintă părţi ale vieţii noastre unde această influenţă se simte foarte puternic, ne arată că ceva se termină în această parte a vieţii.
    Această Eclipsă de Lună face lumină în problemele emoţionale din existenţa noastră mai ales pentru cei care au gradele 14 din Săgetător, Gemeni , Peşti , Fecioară activate din harta natală.
    Acum au loc  procese evolutive puternic amplificate pentru cei care aspiră la ele. Este momentul în care vom reuşi să conştientizăm mesajele primite din astral, să ne debarasăm de frică, să renunţăm la trecut, să construim un drum nou  înţelegând menirea existenţei noastre.
     
      Pace , lumină şi iubire !

  

 
    

No comments:

Post a Comment