Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, August 15, 2012

Luna Nouă în semnul Leului- 17 august 2012, ora 18:54


Luna Nouă are loc pe gradul 25:08 în semnul Leului. Este momentul în care energia este minimă, astfel că este mai potrivit să nu acţionăm acum. Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte ( 18 ore) dar şi după acest moment. Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii şi este foarte important să ne pregătim acţiunea, să facem planul, să gândim un nou început sau o nouă strategie pentru proiectele pe care le derulăm deja. Să ne deschidem mental şi afectiv către toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce vrem, să consumăm lichide şi să avem o alimentaţie uşoară, deoarece capacitatea de dezintoxicare a organismului este maximă. Este foate important să ne armonizăm acum cu ritmurile naturii şi să începem să punem în acţiune planurile în timpul fazei de creştere a lunii, începând din data de 18, 19 august  când faza de energie minimă este depăşită.
    Mesajul gradului sabian al momentului  de Lună Nouă : „O cămilă mare este văzută traversând un deşert vast şi respingător”. Este momentul de eliberare din sclavia „lumii vechi”, ar trebui să fim compleţi independenţi din punct de vedere emoţional, absorbind hrana mentală pe care această cultură veche ne-a dat-o. Suntem gata să ne confruntăm cu „deşertul”, cu nimicnicia până atingem „lumea nouă”. Avem nevoie acum de independenţa totală faţă de mediu şi de încredere de sine totală.
    Luna Nouă se află pe axa  relaţională I-VII este o axă a raporturilor cu ceilalţi. Trebuie să înţelegem că iubirea implică comunicarea sentimentelor pentru a obţine echilibrul în relaţii. Se produc acum transformări  în  cadrul relaţiilor intime. În căsnicie, sunt luate decizii clare, aparent bruşte, dar absolut necesare evoluţiei în planul spiritual. Este o Lună Nouă ce ne cere să privim sfârşitul ca pe o posibilitate de a renaşte, de a ne elibera de oameni, de relaţii care nu ne mai aduc împlinire. Toţi cei care desfăşoară o activitate individuală, egoistă, vor trece printr-o perioadă de criză existenţială, de alunecare în gol, răzvrătire. Este momentul să înţelegem că numai prin deschidere către celălalt şi  prin colaborare putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat de la viaţă.
    Ascendentul acestui moment se află pe gradul 27:07 în semnul Capricorn este un semn de pământ, fix. Trăirile emoţionale sunt intense, însă ascunse. Avem forţa necesară de a construi structuri  care să ne permită să ne adăpostim, să găsim o cale de ieşire din situaţiile limită. Ne dă durabilitate, prudenţă, putem observa acum gesturi premeditate încercând să opunem rezistenţă la schimbare. Guvernatorul ascendentului în Capricorn este Saturn aflat în exaltare în semnul Balanţei. Suntem
 în măsură să acceptăm cu seninătate greutăţile vieţii, cugetul ne este întărit clarificându-ne multe atitudini, înţelegând necesitatea de a acţiona într-un mod ferm.     Saturn este învăţătorul care ne ghidează prin hăţişul relaţiilor, el aşteaptă răbdător să ne învăţăm lecţia, declanşează acele obstacole obligându-ne să găsim noi strategii de rezolvare a propriilor conflicte.  Saturn urăşte stagnarea, plictiseala, el ne îndeamnă la efort susţinut, nu ne lasă până nu am perceput mesajul corect pentru a porni din nou la drum mai curajoşi şi plini de viaţă.
     Conjuncţia lui Saturn cu Marte în semnul Balanţei vine ca un hotar pe care trebuie să îl trecem. Suntem gata să contruim o nouă fundaţie? Suntem gata să renaştem? Atunci nu o să doară prea tare ce ne vor spune Marte şi Saturn în aceste zile. Marte este energia, el ne dă forţa necesară pentru a acţiona. Deşi cele două planete sunt considerate maleficii zodiacului, ei bine, dacă îi privim cu respect, ca pe nişte profesori exigenţi care ne predau lecţii valabile pentru toată existenţa noastră,  cu siguranţă nu vom fi prea deznădăjduiţi de mesajele venite spre noi în aceste momente. Marte aflat în conjuncţie cu Saturn pe cuspida casei a IX-a ( filozofie şi explorare) a momentului de Lună Nouă – ne aduce în pragul conştientizării Divinităţii, simţim acum că nimic din tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, nu a fost fără rost, tot ce ne-a durut, ne-a sfârtecat sufletul, ne-a clătinat mintea şi trupul, s-a întâmplat pentru a avea acum curajul să renaştem. Conştientizăm limitele noastre dar şi puterea de a explora şi de a ne atinge ţelurile cele mai înalte. Este momentul în care putem transcede, putem descopri lucruri despre noi înşine care până mai ieri le refuzam. Avem puterea acum să depăşim propriile limitări, să privim experienţele de viaţă cu bucurie.  Este un moment de răscruce, vom lua decizii ferme legate de relaţiile de orice fel.
    Suntem într-un carusel în care lupta se produce la un nivel mult mai subtil, iar efectele transformării sunt văzute pe termen îndelungat. Urmează  un nou ciclu  de 28 de ani (cât timp traversează Saturn întreg zodiacul pentru a ajunge în semnul Balanţei). Este un nou drum, cu noi experienţe, cu alţi oameni, alte locuri, alte tabieturi. Saturn ne-a învăţat , mai ales în ultimii doi ani, să ne privim ego-ul , să ne detaşăm de frică şi să vedem de unde apar blocajele în calea evoluţiei spirituale. Acum ne conectăm la realitate, percepem noul, intuim transformarea. Din vara anului 2010 am învăţat poate, fiecare dintre noi, că... istoria se poate repeta dacă nu ne exprimăm durerea, dacă acceptăm ca frica să ne doboare. Am observat că suntem încă vulnerabili în faţa vibraţiilor joase, că încă mai avem nevoie de lecţii dure pentru a ne da seama că noi, omenirea, facem parte dintr-o mare familie.  Astfel că nu trebuie să privim cu teamă la conjuncţia dintre Marte şi Saturn în Balanţă, nici la careul dintre Uranus (Berbec) şi Pluton ( Capricorn) care ne cere insistent să schimbăm politica în planul social şi financiar, ci trebuie să privim cu respect, să cerem să ni se reveleze ceea ce trebuie schimbat, transformat într-un mod cât mai benefic pentru umanitate, pentru Univers.
    Luna Nouă aflată în opoziţie cu Neptun retrograd în domiciliu- semnul Peşti- ne duce aproape de lumile subtile, primim mesaje prin intermediul viselor. Ne poate veni foarte greu să facem distincţie între ceea ce visăm şi ceea ce trăim. Suntem mult mai sensibili  la durerea celuilalt, lăsându-ne copleşiţi de emoţiile celor din jur. Această Lună Nouă aduce intuiţii extraordinare, viziuni ce ne dau puterea de a trece dincolo de timp şi spaţiu. Suntem predispuşi la decepţii sentimentale, obsesii şi vise stranii, instabilitatea venită din zona relaţiilor. Se simte acum o oarecare dorinţă de a evada din realitatea cotidiană.
    Luna Nouă se află în conjuncţie cu steaua fixă Alphard sau „Singuratica”, stea ce se află în gâtul Şarpelui de Apă. Influenţa planetară este de gen Saturn-Venus, amplificând natura pasională şi emotivă, poate aduce mari necazuri vizavi de relaţii. Această stea dăruieşte calităţi muzicale şi artistice, o bună cunoaştere a naturii umane, pasiuni puternice, lipsa de control. Conjuncţia lui Alphard cu Luna Nouă dă putere de decizie în relaţii, dar şi probleme datorate acţiunilor reprobabile, pierderi de poziţie, schimbarea direcţiei în cadrul parteneriatelor. Poate fi vorba de pierderi datorate imoralităţii, a duşmanilor aprigi, insistenţi în a distruge relaţii.
   Lilith aflată în casa a IV-a momentului ( casa, rădăcinile, ataşamentul faţă de eul interior) ne spune că sunt lecţii de învăţat vizavi de spiritualitate. Acum înţelegem că trebuie să ne învăţăm lecţia de viaţă, să facem legătura cu tot ce ţine de cunoaşterea lumii. Transmitem celorlalţi experienţele noastre de viaţă, percepem problemele existente în familie şi căutăm soluţii de rezolvare a acestora.
   Au loc acum separări bruşte, decizii luate pe moment. Aspectul de careu format între Venus şi Uranus predispune la pasiuni subite, dragoste la prima vedere, iubiri necontrolate ce ţin de planuri mult mai înalte.
   Este un moment plin de mesaje care ne vor pune în legătură cu cele  mai ascunse  dorinţe de reînnoire sau de transformare la nivelurile: emoţional, spiritual şi material. Este momentul să învăţăm să ne încredem în Destin, să acceptăm că tot ceea ce se întâmplă în existenţa noastră are un rost în planurile înalte ale Universului.
    Mult succes!

No comments:

Post a Comment