Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, September 20, 2012

INTRAREA SOARELUI ÎN SEMNUL BALANŢEI



Echinocţiul de toamnă- 22 septembrie 2012
       Este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180 grade, el intrând în semnul zodiacal Balanţa. Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi punct autumnal , se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii (ce reprezintă proiecţia pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la această dată, trecând din emisfera nordică a sferei cereşti în cea sudică. Aflându-se deci la această dată în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţilor . Toamna astronomică începe în acest an  în ziua de 22 septembrie. Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, pâna la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.
      Soarele îşi schimbă vibraţia intrând în semnul Balanţei la ora 17:49, Balanţa este semn de aer, cardinal, diurn, echilibrează aducând măsură, armonie în acţiuni şi atitudine, în manifestarea emoţiilor dar ne aduce şi starea de ezitare, nehotărâre . Este o perioadă  în care simţim starea de optimism şi de bucurie a vieţii. Armonia se manifestă până în profunzimea fiinţei, de aici şi dorinţa de a căuta echilibrul în tot ceea ce facem.  Este zodia cea mai sociabilă dintre toate. Acum simţim nevoia să ne exprimăm , să socializăm, să ne integrăm în grupuri de oameni şi să ne spunem punctul de vedere. Acum punem în practică ceea ce am proiectat la ultima Lună Nouă din semnul Fecioarei în data de 16 septembrie 2012, totul este  să ne lăsăm pătrunşi de energia Universului, de bucuria de a fi experimentat trăiri, emoţii interesante pe tot parcursul verii, evenimente care au bulversat fiinţa noastră. Dacă am acceptat acele evenimente lăsându-ne în mâna Destinului cu încredere vom fi acum în măsură să trăim cu înţelepciune starea de linişte interioară, de înţelegere. Balanţa este şi un semn al reconcilierii cu ceilalţi. Dar cum oare poţi ajunge la un echilibru cu celălalt dacă tu însuţi nu eşti în armonie cu tine, cu propria fiinţă? Trebuie să exersăm acum în această direcţie.
      Înainte de echinocţiu de toamnă ne-am întâlnit cu câteva aspecte deosebite : intrarea planetei Mercur în semnul Balanţei (17 septembrie), careul dintre planetele Uranus şi Pluton ( 19 septembrie), ieşirea planetei Pluton din retrogradare (19 septembrie), sextilul dintre planetele Venus şi Jupiter, sunt doar câteva aspecte care ne aduc în situaţia de a acţiona, de a ne implica şi de a folosi oportunităţile ce vin spre noi, prin durere sau prin bucurie, depinde de nivelul de conştiinţă la care a ajuns fiecare dintre noi.
      Planeta Mercur aflată în semnul Balanţei permite spiritului să vadă diversele aspecte ale unei probleme, să interacţioneze cu mediul , ne da capacitate bună de raţionament, deschide mentalul in faţa lucrurilor sensibile sau estetice. Spiritul devine echilibrat, înţelegător, dezvoltă aptitudini comparative, abilităţi diplomatice.
      Opoziţia dintre Mercur şi Uranus (în semnul  Berbec) predispune la tendinţa de a crede că le ştim pe toate şi nu de puţine ori vom observa că interlocutorul nu ne percepe la adevărata noastră valoare. Este un aspect ce predispune la dezorganizare la nivel mental, dar dacă ne ascultăm intuiţia şi avem răbdare în a-l asculta pe celălalt, am putea să oprim la timp un eventual conflict. Este foarte important să ne organizăm acum informaţia, gândurile, să concretizăm inspiraţia acum prin creaţie şi să ne racordăm la rezervorul interior al cunoaşterii şi al intuiţiei. În această perioadă de echinocţiu de toamnă intrăm în conexiune cu informaţia mult mai uşor, totul este să nu ne lăsăm duşi de val, să nu ne entuziasmăm prea tare de ceea ce descoperim vizavi de persoana noastră, de posibilitatea noastră de a accesa mult mai uşor anumite domenii care până de curând păreau inaccesibile.
      Venus aflată în sextil cu Jupiter ne aduce bucuria de a comunica cu celălalt, apar acum în viaţa noastră oameni noi cu care putem realiza parteneriate ce ne vor aduce beneficii pe termen îndelungat.  Este o perioadă de acumulări de noi cunoştinţe, de noroc în schimbul de informaţii, apar noi relaţii sentimentale doar că trebuie să acceptăm cu incredere un nou început. Putem cunoaşte  ,în această perioadă, oameni de la care avem ce invăţa, persoane cu care putem relaţiona într-un mod constructiv.
    Saturn se află pe casa a VIII-a a momentului de echinocţiu,este o casă a transformării, a sexualităţii, este locul de unde noi luăm de la alţii şi alţii iau de la noi. Resursele partenerilor noştri, sau ceea ce ei ne pot lua sau ce aşteaptă ei de la noi. Aici sunt cele mai întunecate şi ascunse emoţii, dorinţe instinctuale şi gândul la moarte, dimensiunile oculte sau spirituale ale eului. Reînnoirea sau transformarea la nivelurile: emoţional, spiritual şi material. Saturn aflat în această casă ne arată cum renunţăm la vechiul mod de a fi, la şabloane, dorinţe, ataşamente intense. Este un sfârşit urmat de experimentarea unei renaşteri.  Circumstanţele de viaţă ne obligă să privim realitatea aşa cum este ea. Este o perioadă de suferinţă intensă în care trebuie să ne confruntăm cu experienţele spirituale esenţiale, pe care le-am  ignorat  sau  neglijat până în acest moment. Mulţi dintre noi devin acum preocupaţi de realităţile fundamentale ale vieţii sufletului. Acum conştientizăm inevitabilul dar simţim  şi nevoia de a ne proteja sufletul pe un nivel profund. Este o perioadă în care ne vom implica mai mult în activităţile oculte, studii şi practici spirituale.
       Saturn se află în trigon cu Neptun influenţând în mod benefic trăirile de natură mistică, supranaturală. Se nasc acum simpatii profunde, iar avantajele pot fi asigurate prin cercetare şi împlinirea de sine. Acest aspect favorizează reuşita şi câştigurile aduse de investiţii, acţiuni, moşteniri.
       Acum primim multe mesaje importante ce ne reaşează pe drumul ales de ceva timp, ne orientează către lumea din noi şi din afara noastră, ne pune în conexiune cu Universul conştientizînd ce ne lipseşte cu adevărat,  de ce anume avem nevoie.
     Zodiile cele mai expuse acum sunt cele cardinale: Balanţă, Berbec, Capricorn, Rac. Dar fiecare dintre noi va simţi atât confruntarea cât şi transformarea la care participă mai mult sau mai puţin conştient.
     Simbolul sabian pentru ascendentul momentului de echinocţiu de toamnă aflat pe  gradul 24  în Vărsător este: “Un om, eliberat de pasiuni, predă învăţătură profundă pe baza experienţei proprii”. A venit timpul să folosim constructiv experienţele dificile din trecut ce pot fi luate ca exemple pentru cei ce încep, se străduiesc încă să îşi ţină în frâu pasiunile. Este responsabilitatea celui ce a făcut un pas înainte în evoluţia sa să îi ajute pe ceilalţi să facă acest pas.
      Pace, lumina si iubire!
 


No comments:

Post a Comment