Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, September 14, 2012

LUNA NOUĂ ÎN SEMNUL FECIOAREI, 16 SEPTEMBRIE 2012, ORA 5:10



     Luna Nouă  reprezintă momentul în care Luna se află în mod direct între Pământ şi Soare şi nu va fi vizibilă de pe Pământ. Luna Nouă este aspectul de conjuncţie între Soare şi Lună în acelaşi semn zodiacal. Momentul de Lună Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor lunii,  care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii. Energia  este minimă astfel că este potrivit să nu acţionăm acum. Influenţa Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte ( cam 18 ore) dar şi după acest moment.
    Luna Nouă în semnul Fecioarei, iar  ascendentul  acestui moment se află pe gradul 2:36 în acelaşi semn ceea ce aduce stabilitate, metodă, organizare, gândire practică, raţională dar şi dificultăţi în comunicare, starea de negativism, pesimism.  Suntem mult mai orientaţi către interior, analiză, căutăm echilibrul, ne retragem din agitaţia cotidiană , preferăm să privim de pe margine cum se derulează evenimentele, preferând rolul de observator. Acum percepem cu intensitate prezentul, din acest motiv riscăm să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne în detalii minore. Acum este vremea experimentării , este momentul plantării noilor seminţe, un nou început. Avem şansa să ni se împlinească  dorinţele propuse în această perioadă de Luna Nouă.( Punctul Norocului în conjuncţie cu ascendentul momentului de Lună Nouă).
    Planeta Mercur se află în domiciliu aducând abilitatea de a învăţa cu uşurinţă şi de a orienta mentalul către studiul ştiinţelor oculte, capacităţile intuitive sunt foarte dezvoltate acum, mesajele venite pe calea visului vor ajuta la aflarea unor adevăruri . Este o perioadă retragere în Sine în care vom descoperi comori nebănuite. Mentalul este mult mai puternic, atenţia şi concentrarea dau forţă planurilor pe care ar fi bine să le proiectăm acum, să ne deschidem mental şi afectiv, pregătindu-ne terenul pentru punerea în aplicare a noilor acţiuni odată cu perioada de creştere a Lunii, a doua sau a treia zi după Luna Nouă, când faza de energie minimă este depăşită. Este foarte important să le dăm o direcţie dorinţelor noastre. Răspunsurile le avem, mesajele au început să ne asalteze odată cu conjucţia superioară dintre Soare şi Mercur din semnul Fecioarei în data de 10 septembrie. Luna Nouă ne aduce acum oportunitatea, deschiderea către o nouă strategie, acum primim imboldul de a ne deschide mental, de a lăsa energia să ne inunde devenind tot mai conştienţi de calea aleasă.  Putem să înţelegem acum rostul relaţiilor noastre, să intrăm în conexiune cu celălalt într-un mod mult mai eficient dacă abordăm cu înţelepciune mesajele ce vin acum pe diferite căi.
    Luna Nouă ne ajută să ne punem în acord cu noi înşine, să facem alegeri în funcţie de adevăratele nevoi sufleteşti şi nu bazate pe orgoliu, egoism, posesivitate, dorinţe meschine. Se recomandă să ne alegem proiecte, strategii care sunt centrate pe iubire, în armonie cu sufletul nostru. Primim acum o lecţie de viaţă pe care o trăim în mod conştient, ni se oferă oportunitatea de a vedea cu claritate ce este bun pentru noi, ce trebuie să lăsăm în urmă tocmai pentru că ne împiedică în luarea deciziilor corecte, dătătoare de linişte. Acum vom conştientiza că tot ce pleacă din viaţa noastră este mesajul prin care noi trebuie să ne împăcăm cu trecutul. Acum putem vindeca rănile înţelegând evenimentele  din cadrul relaţiilor de prietenie, de parteneriat. Chiron aflat pe casa a VII-a a momentului de Lună Nouă aduce vindecarea prin conştientizarea problemelor din relaţii. El ne ajută să descoperim ( prin suferinţă) adevăratul drum, ne spune, prin situaţiile cu care ne vom întâlni, unde am greşit aducându-ne faţă în faţă cu sufletul. Suntem acum deschişi către vindecarea profundă, către iertare, reuşind să realizăm armonia dintre suflet-minte-corp. Chiron este retrograd acum, suntem ajutaţi să empatizăm cu celălalt, să vedem nevoile, dorinţele lui, să ne conectăm la sufletul celuilalt şi chiar să intervenim la timp pentru a-l ajuta. Este un moment de claritate în care vom sesiza graniţele în cadrul relaţiilor, fiind în măsură acum să luăm decizii bazate pe o gândire raţională şi organizată.
    Jupiter aflat în trigon cu Uranus ne arată în ce direcţie să ne orientăm talentul, pasiunea pentru un anumit domeniu, sunt lucruri absolut noi pe care le vom descoperi despre propria persoană, despre capacitatea de a crea, de a construi, de a descoperi un nou hobby. Se leagă acum prietenii bazate pe schimbul de idei, sunt puse în valoare noile cunoştinţe. Suntem deschişi către relaţiile noi de iubire, dragostea poate să apară de unde ne aşteptăm mai puţin. Trebuie să avem grijă deoarece cu timpul vom descoperi că nu este tocmai ceea ce ne-am dorit. Este o perioadă în care ne dorim schimbarea cu orice preţ în relaţiile sentimentale.
      În data de 16 septembrie, Pluton aflat în semnul Capricorn devine staţionar după o perioadă de aproximativ cinci luni de retrogradare. Pluton intră în mers direct în data de 18 septembrie. Pluton în casa a V-a a momentului de Lună Nouă ne spune că este  momentul să acceptăm noile tipare, să acceptăm transformarea în relaţia de iubire, acum suntem pregătiţi să ne asumăm anumite riscuri tocmai pentru a ne cunoaşte aşa cum suntem de fapt. Este foarte important să ne stabilizăm pe drumul ales ca fiind potrivit pentru noi, să ne manifestăm cu sinceritate reuşind să ne punem în valoare propria personalitate.
      Marte aflat în careu cu planeta Venus ne atenţionează asupra  relaţiilor cu sexul opus, pot apărea neplăceri cauzate de relaţiile prea libertine, sau chiar de legarea şi implicarea în parteneriate ce pot aduce neplăceri în afaceri. Există acum tendinţa spre exagerarea  în anumite acţiuni ce pot duce la pierderi şi risipă ( de bani, de timp, de energie).
     Lilith tocmai a intrat în semnul Gemeni în data de 12 septembrie 2012 unde va sta până în 8 iunie 2013. Lilith în Gemeni, semn dual, mobil pune în prim plan comunicarea, inteligenţa, dualitatea, diversitatea. Aici poate provoca adevărate furtuni în relaţiile de dragoste şi tot ce este legat de sexualitate, este o perioadă de 9 luni în care se se va trece peste limitele sociale. Se acceptă riscul în multe situaţii respingându-se teama de imoralitate. Şi totuşi dorinţa de socializare, de exaltare va alterna cu dorinţa de izolare mentală şi refuzul de a comunica . Lilith explorează sufletul obligând prin evenimente stranii să facă lumină acolo unde părea că nu pătrunde nimeni şi nimic. Secretele sunt dezvăluite într-un mod brutal, se va face simţită trecerea de la agonie la extaz. Lilith va scoate acum fricile la suprafaţă, acum vom observa slăbiciunile noastre , neputinţele, ne vom pune multe întrebări întrebări şi vom  afla  răspunsuri care ne pun faţă în faţă cu profunzimea subconştientului. Mintea este în alertă, sporovăieşte continuu, nu are odihnă. Se recomandă ca timp de aproximativ 9 luni să orientăm gândurile către creaţie, prin scris şi comunicare vom reuşi să depăşim starea de dezechilibru provocată la nivel mental de tranzitul lui Lilith în Gemeni. Prin acest tranzit al lui Lilith ne vom descoperi adevăratele temeri, slăbiciuni, dorinţe refulate. Acest tranzit va aduce întâlniri cu oameni care reflectă dorinţele noastre reprimate şi lipsurile noastre, ne dă acces la cunoaştere, suntem ajutaţi să ne vindecăm, apar experienţe de viaţă inevitabile, obsesive, pune degetul pe rană şi descătuşează  dorinţele cele mai ascunse . De noi depinde dacă orientăm toate acestea într-un sens constructiv, evolutiv.
    Lilith  se află în casa a X-a  momentului de Lună Nouă, ne dă puterea de a refuza avansurile şi de a privi dincolo de aparenţe. Poate fi acum resimţit un dureros conflict între instinct, dorinţă şi educaţia primită, reprimând instinctele şi sentimentele. Apar blocaje la nivel sentimental, repulsia puternică faţă de viaţa erotică. Iubirea se manifestă acum mai mult în plan material, palpabil, prin acţiuni concrete. Iubirea este distantă, rece şi prudentă, suspicioasă şi rezervată.
    Luna Nouă aflată pe gradul 23:37, mesajul acestui grad “Un îmblăzitor de lei îşi arată îndemânarea şi curajul”. Este nevoia omului de a-şi supune energiile vitale pentru a-şi îndeplini destinul.
    Influenţa majoră a acestei energii va fi resimţită asupra semnelor mutabile: Fecioara Peşti, Gemeni, Săgetătorii mai ales de cei născuţi în apropierea datei de 16, plus minus trei zile, dar şi pentru cei care au planete personale, ascendentul, MC, pe gradul 23 în semne mutabile ( plus minus trei grade).
    Este o energie ce ne ajută să ne împlinim destinul, să ne descoperim prin evenimente inedite, prin relaţia cu armonia Universului, prin acceptarea transformării fiinţei noastre. Este foarte important acum să ne pregătim mental şi emoţional terenul pentru noile acţiuni.
    Mult succes!
   Pace, lumină şi iubire!
  
  
  
  

No comments:

Post a Comment