Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, September 1, 2012

Nodul Nord în Scorpion, 2.09.2012, ora 6:30



     Nodurile lunare nu sunt planete, ci puncte aflate la intersecţia orbitei Lunii cu planul eclipticii (planul mişcării Pământului în jurul Soarelui). Mişcarea Nodurilor are loc în sensul acelor de ceas. Ele se află în opoziţie, adică la o distanţă de exact 180° pe cercul zodiacal.
    Nodurile Lunare îşi schimbă semnul aproximativ la 19 luni. Nodurile Lunare conform hinduşilor, au o foarte mare importanţă în astrologie. Nodul Nord al Lunii se numeşte Rahu şi reprezintă Dharma sau calea pe care noi, oamenii o avem de urmat în această existenţă, iar acest drum poate fi cu multe încercări, obstacole, învăţăminte.  Nodul Sud al Lunii se numeşte Ketu- este karma- vieţile anterioare, venite în prezent sub forma de nerezolvări,  neacceptări, frustrări şi limitări prin care am mai trecut. Ketu şi Rahu sunt descrise ca „umbre” (puncte critice, sensibile în harta natală) ce exercită o influenţă puternică asupra fiinţei umane. Prin intermediul lui Rahu fiinţa umană înţelege natura profundă a simţurilor, el ne menţine iluzia timpului şi a aspectelor trecătoare ale existenţei. El desemnează tot ceea ce este inert şi ignorant în om, el acţionează ca o forţă dinamică de dezbinare, în special la nivel mental. Natura Nodului Nord poate fi convertită prin evoluţie spirituală în curaj, rabdare, inteligenţă. Nodul Norde ste intenţia sufletului, în sensul virtuţii, capacităţii pe care individul trebuie să le dezvolte în prezent.
    Dacă Nodul Sud reprezintă punctul de intrare al energiei karmice în această viaţă, el indicând cauza reală a acestei existenţe care determină în fiinţă nevoia totală de eliberare şi capacitatea ei de a obţine detaşarea iluziile de orice fel, conferind înţelepciune, abilităţi psihice, sensibilitate, Nodul Nord distribuie energia, în această viaţă, după ce aceasta a fost transformată.
   Nodul Nord intră în semnul Scorpion în data de 2 septembrie 2012 , este guvernat de planeta Jupiter şi ne ajută să dezvoltăm trăsăturile pozitive ale Scorpionului, să descoperim profunzimea experinţelor de viaţă, să percepem adevăratul sens al existenţei noastre, bazându-ne mult mai mult pe intuiţie, pe mesajele venite din subconştient, mesaje venite prin lumea visului. Simţim acum speranţa, hotărârea care vine dintr-o zonă neexplorată până acum. O lecţie importantă pe care trebuie să o învăţăm cu Nodul Nord în Scorpion este faptul că acumulările materiale şi financiare nu sunt suficiente pentru a aduce liniştea şi împlinirea sufletului. Este o perioadă în care, prin intermediul situaţiilor de viaţă, vom fi puşi în faţa adevărului spiritual, în faţa adevăratului scop în viaţă şi acest lucru se va face numai prin reevaluarea valorilor şi a propriilor idealuri filtrate prin conştiinţa fiecăruia dintre noi. Este o perioadă de aproximativ 19 luni de zile în  care vom experimenta ce înseamnă cu adevărat „hrana sufletului”, adevăratele valori cu care trebuie să trăim în această lume.
     Vom observa cum lucrurile simple, în aparenţă, capătă o importanţă deosebită în existenţa noastră dându-ne direcţia destinului, vom căuta conexiunea permanentă cu mama natură, iar lumea fizică o vom simţi cum ne oferă  hrana sub forma senzaţiilor,a trăirilor profunde. Totul este ca noi să avem încredere în ceea ce ne oferă natura, iar ceea ce ne vine să realizăm acum într-un mod spontan, intuitiv...este bine să şi finalizăm, rezultatele vor fi uimitoare.
     Trebuie să învăţăm acum că a te detaşa de lucruri, de lucrurile palpabile, concrete nu înseamnă neapărat să renunţi la ele, ci este modalitatea de a pătrunde în esenţa lucrurilor, înseamnă să înveţi să trăieşti cu adevărat în natură şi aproape de tot ce poate să îţi elibereze mintea, sufletul şi spiritul de durere, neputinţă, dezamăgire.
     Suntem conectaţi la energia infinită a Universului, acum conştientizăm mult mai clar acest aspect, latura spirituală a existenţei nu va mai fi privită ca un subiect la...”modă”, fiecare dintre noi va practica şi se va conecta într-un mod firesc la tot ce înseamnă eliberare şi lumină. Încercările existenţiale nu vor mai fi resimţite ca o povară de neînvins, de nerezolvat. Ketu în Scorpion promovează valorile universale ale iubirii, iertării, armoniei, înţelegerii propriei fiinţe în armonie cu Universul, ne îmbogăţeşte spiritual, ne ajută să fim mult mai deschişi către celălalt, acum căutăm să practicăm, să experimentăm tot ce este legat de spiritualitate. Suntem conectaţi la tot ce simte, trăieşte celălalt, sunt amplificate capacităţile telepatice, intuim, empatizăm, simţim, devenim conştienţi de armonia din planul fizic, vom fi martori la  intervenţia din lumile subtile. Trebuie acum să acceptăm sfatul persoanelor ce ne ghidează pe  drumul spiritualităţii, vom primi acum un şuvoi de idei, de energie formându-ne astfel simţul practic şi bineînţeles că rezultatele nu vor întârzia să apară.
      Nodul Nord în Scorpion face apel la eliberarea de griji , de frici, trebuie să eliminăm din viaţa noastră tot ce este vechi, să ne desprindem  de situaţiile care nu ne mai aduc mulţumire şi ne ţin închişi într-un cerc din care ni se pare că nu mai putem ieşim. Trebuie să rupem rutina şi să conştientizăm că acum trebuie să acceptăm darul, să dăm curs oportunităţilor  aruncând din viaţa noastră tot ce ne trage înapoi din calea evoluţiei.
    Trebuie să ne străduim să stăm cât mai mult departe de calităţile negative induse de Nodul Sud în semnul Taurului : tendinţa de a fi posesivi, materialişti, încăpăţânarea, tendinţa de a consuma multă energie fizică şi senzuală, gelozie.
  Nodul Nord în Scorpion ne aduce în faţă descoperirea unui nou drum, cultivând detaşarea ne va fi mult mai uşor să acceptăm schimbările, transformările apărute în viaţa noastră. Trebuie să ne lăsăm cu încredere duşi de cursul vieţii, să rupem pentru totdeauna legăturile cu trecutul şi vom simţi creşterea noastră spirituală ca pe un dar.
  Este o perioadă karmică ce va promova renaşterea şi acceptarea învăţăturilor spirituale. Poate că vom fi nevoiţi să „sacrificăm” bunuri şi siguranţa materială, dar numai în acest fel vom schimba scala de valori, punând valorile spirituale înaintea celor materiale. Este şansa noastră acum de a înţelege rostul vieţii de acum, din această existenţă.
     În perioada unui tranzit al Nodurilor Lunare peste ascendent, Mijlocul Cerului- casa carieirei, FC- casa familiei, Nodul Nord natal, Nodul Sud lunar natal, ni se oferă şansa de a conştientiza scopul vieţii noastre şi karma pe care trebuie să o rezolvăm, ni se oferă acum şansa de a ne întâlni cu destinul nostru, cu experimente de viaţă ce vor duce inevitabil către evoluţie ( fiind vorba de Nodul Nord), cu încercări ( Nodul Sud) fiind vorba de evenimente împotriva cărora nu putem face nimic căci liberul arbitru este minimalizat.
     Dacă aveţi planete personale sau axe importante (Ascendent, descendent, casa carierei- MC, FC) în Scorpion sau în semnul Taur, Nodurile Lunare realizează acum o conexiune directă cu harta voastră, acest lucru spune că destinul lucrează pentru voi, pentru evoluţia voastră. Orice aspect de careu aduce încercări, limitări tocmai pentru a  ne oferi posibilitatea de a vedea unde greşim, punându-ne la îndemână energia necesară rezolvării problemelor. Nodurile lunare pot aduce oameni importanţi în existenţa noastră, aceştia sunt cei care ne pot ajuta să trecem de la trecut (Nodul Sud) la esenţa vieţii actuale ( Nodul Nord).
     Nodul Nord în semnul Scorpionului aduce transformarea pentru următoarea perioadă de 19 luni de zile.
     „Observă mai bine ceea ce ţi se întâmplă ţie în lumea înconjurătoare, pentru a începe să recunoşti comorile fericirii şi iubirii pe care ni le trimit îngerii.”

     Mult succes!
  

No comments:

Post a Comment