Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, October 4, 2012

Jupiter retrograd în semnul Gemeni



Un timp al regăsirii...
       Privite de pe pământ, planetele în mersul lor pe orbita în jurul Soarelui dau impresia că se întorc înapoi. Este doar o mişcare aparentă, pentru că în realitate, planetele merg în ritmul lor normal pe orbita lor cosmică, doar că privite de pe pământ, mersul retrograd apare ca un ocol, ca o întoarcere din drum. În perioada de retrogradare a unei planete, practic ni se mai dă o şansă să reparăm erorile trecutului, să medităm asupra propriilor acte şi decizii . Este o perioadă în care simţim starea de neputinţă, de piedici în realizarea proiectelor noastre, blocaje, întoarceri din drum, trebuie să depunem eforturi mult mai mari decât în mod normal.
     În data de 4 octombrie 2012 ora 16:17, Jupiter începe mişcarea aparent retrogradă în semnul Gemeni pe grad 16:23 şi durează până în data de 30 ianuarie 2013, ora 14:38 când Jupiter ajunge pe gradul 6:20 în Gemeni.
    Jupiter aflat în mişcare aparent retrogradă ne aduce în faţa proiectelor ce au nevoie de corecţie, acestea s-au derulat în perioada lunii iulie 2012  când Jupiter se afla pe gradul 6:20 în Gemeni.
    Pe toată perioada de retrogradare a planetei Jupiter în Gemeni (semn dual, mobil) ne avertizează asupra reevaluării atitudinii vizavi de planurile noastre, relaţii, documente încheiate pe perioada de mers direct. Acum ni se cere să privim cu atenţie la sufletul nostru şi să vedem dacă ceea ce facem acum este de fapt  ceea ce ne dorim, dacă avem ceva de corectat, de adăugat sau chiar să renunţăm la ceva care practic ne împiedică să ne manifestăm cu sinceritate. Acum este timpul să luăm o pauză şi să vedem greşelile, nedreptatea sau pierderea şi să încercăm să ne redresăm. Jupiter retrograd în Gemeni ne aduce în punctul în care  reuşim să vedem adevăratele piedici, oamenii care ne-au împiedicat în evoluţia noastră, este un moment al revelaţiilor vizavi de latura spirituală a existenţei, conexiunea cu Universul se realizează într-un mod autentic, profund, dorindu-ne starea de solitudine dorindu-ne detaşarea faţă de materialitate. Acum, fiecare informaţie trebuie cântărită, putem percepe cu claritate minciuna, dezinformarea.
     Jupiter în Gemeni amplifică discuţiile inutile, bârfa, superficialitatea ceea ce duce la epuizarea mentală, la golirea de energie. Retrogradarea acestei planete ne pune în situaţia de a ...tăcea, de a ne orienta sufletul câtre liniştea din noi, suntem aduşi în punctul de unde să putem reconstrui un  drum. Avem ocazia să reparăm ce am stricat mai mult sau mai puţin cu voie , vizavi de informaţiile transmise, de educaţie, justiţie, străinătate, documente, studiile superioare, religie, comerţ.
    Suntem acum aduşi în starea de a ne explora propria conştiinţă, de a descoperi o nouă filozofie de viaţă, o nouă credinţă, un nou ideal. Retrogradarea lui Jupiter ne aduce în postura de a ne privi , de a ne redescoperi şi de a vedea care ne sunt punctele vulnerabile şi să vedem dacă tot ceea ce am explorat până acum chiar ne-a adus mulţumirea sufletească pe care o căutam, dacă oamenii cu care am realizat schimbul de informaţii au fost deschişi cu noi, oneşti sau a fost doar un pretext pentru aşi atinge scopurile meschine.
     Perioada de retrogradare ne va surprinde cu evenimente ciudate, inevitabile, primim mesaje care ne vor da răspunsuri surprinzătoare, oameni ce se întorc din drum pentru a le mai da o şansă în viaţa noastră. Jupiter retrograd aduce lămuriri vizavi de propria credinţă şi vom fi surprinşi de bogăţia spirituală pe care o vom descoperi în noi.
      De obicei afacerile şi proiectele demarate pe perioada lui Jupiter retrograd riscă să fie anulate atunci când acesta reintră în mersul direct. Sau ceea ce a fost luat pe nedrept, atunci când se afla în mers direct, Jupiter retrograd poate aduce înapoi.
    Simbolul sabian pentru gradul 16 în Gemeni “O femeie militantă într-un discurs emoţional , dramatizându-şi cauza”. Ceea ce s-a descoperit până acum, are nevoie de exteriorizare, de dăruire a informaţiei, schimbul intelectual trebuie să se desfăşoare într-o manieră constructivă. Mintea este chemată să lucreze, dar începutul este dat de acţiunea acelei minţi ce este urnită în mod violent şi care la rândul ei, încearcă să urnească alte minţi prin mijloace violente.
   Pentru nativii care au planete cuprinse între gradele 4-18 în semnul Gemeni, Săgetător, Peşti, Fecioară, cei născuţi în primele cinci zile din primul decan şi în primele cinci zile din al doilea decan al acestor semne, influenţa energiei lui Jupiter retrograd va acţiona puternic. Acum sunteţi forţaţi, prin diferite evenimente, să reparaţi, să vă reorientaţi şi să descoperiţi adevăratele idealuri dar şi adevăraţii prieteni.
    La momentul retrogradării, 4 octombrie 2012, ora 16:17, Saturn realizează conjuncţia cu Mercur pe ultimul grad din Balanţă aceste planete aflându-se în trigon cu Neptun, aspect ce ne ajută să luăm deciziile necesare schimbărilor din viaţa noastră. Suntem în măsură să aducem la suprafaţă gândurile, inspiraţia şi să înţelegem adevăratul sens al vieţii personale. Totul este să nu ne lăsăm copleşiţi de starea de teamă, de neîncredere, ci să lăsăm să curgă emoţia, să lăsăm simţurile se se bucure de lumină, de culoare, de frumos.
    Este momentul să conştientizăm, aşa cum remarcă Paul Ferrini în “Iubire fără condiţii” : “Toate lucrurile din lume se află într-un proces de schimbare. Nimic nu e stabil. Nimic nu e previzibil. Nimic nu îţi va oferi decât securitate temporară. Gândurile vin şi pleacă. Relaţiile încep şi se termină. Trupurile se nasc şi pier.”

    Mult succes!

1 comment:

  1. Foarte interesant articolul. Ca de obicei reusesti sa impresionezi prin jocul de cuvinte. Felicitari!!!

    ReplyDelete