Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, October 14, 2012

Luna Nouă în semnul Balanţei, 15 octombrie2012, ora 15:02, gradul 22:32



Luna Nouă, din punct de vedere astrologic, este momentul în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele.  Luna, în mişcarea sa în jurul Pământului, se află între acesta şi Soare. În acest moment porţiunea întunecată (neiluminată ) a Lunii este îndreptată aproape direct spre Pământ.
       Este un moment de suspendare, de hiatus ce face să se manifeste energia tainică a începutului. Influenţa energetică a Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte ( cam 18 ore) dar şi după acest moment. Energia  este minimă şi cel mai important este ca acum să nu acţionăm dar să gândim strategia, un nou început , să ne deschidem mental şi afectiv către toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce ne-am propus.
       Perioada cu puţin timp de dinainte de maximul de Lună Nouă este cunoscută sub numele de ShivaRatri sau noaptea lui Shiva ( duminică noaptea ). Reprezintă ultima fază de descreştere a Lunii, generând un efect de maximă purificare ce se manifestă atât în fiinţa umană cât şi în natură. Se recomandă  în ziua şi noaptea respectivă ( de ShivaRatri) să fie practicat postul complet (alimentar) cu apă,  introspecţia, practica spirituală, rugăciunile, meditaţia. Trebuie să fim atenţi la ceea ce gândim, ce ne dorim,  şansele de împlinire a acestor gânduri fiind mult mai mari decât în alte perioade ale lunii. In noaptea de ShivaRatri, să păstrăm tăcerea la nivel mental, care ne va ajuta să realizăm Laya Yoga cu o mantră a lui Shiva ce ne va pune în stare de rezonantă cât mai profunda cu Shiva.  Noaptea de ShivaRatri, înseamnă în primul rând, bucurie sublimă, divină. Viaţa spirituală autentică este înainte de toate o viaţă plină de bucurie. Cu cât iradiem în jurul nostru mai multă bucurie şi fericire, cu atât dovedim că ne aflăm mai aproape de Sursa Supremă nesecată a Bucuriei şi Fericirii."Shivaratri" înseamnă şi "noaptea revărsării Graţiei Divine". In această direcţie, tradiţia indiană menţionează că, în special cu acest prilej, fiinţă umana ar trebui să-l adore, plină de dăruire şi cât mai frenetic pe SHIVA, ca ipostază a lui Dumnezeu Tatăl, tot timpul nopţii. Mai ales în această noapte, yoghinii şi adoratorii lui Shiva rămân treji invocându-l necontenit şi din toată inima pe Shiva.
        Luna Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative ( vicii, automatisme), dataşarea faţă de valorile materiale în sensul integrării lor în planul spiritual, schimbările de domiciliu, schimbări profesionale, călătoriile. Activităţile începute după maximul de Lună Nouă, au o eficienţă mult mai mare decât cele începute în alte perioade ale lunii.
      Practic, orice trăire, emoţie sau sentiment este foarte mult amplificat în această perioadă, de aceea trebuie să acordăm o atenţie deosebită la ceea ce ne dorim, să evitam excesele, obsesiile, să adoptăm o atitudine echilibrată, în armonie cu universul încercând să ascultăm vocea inimii, să fim atenţi la sincronicităţile ce apar în viaţa noastră, este o perioadă deosebită în care  percepem cele mai tainice mesaje.
      Luna Nouă în semnul Balanţei ( cardinal, masculin, de aer) determină dorinţa de armonie, de echilibru , dar tot de aici ne vin indeciziile, nehotărârea, oscilăm între acţiune şi detaşare. Simţim nevoia de a media conflictul în orice tip de relaţie, căutând să aplanăm orice neînţelegere. Acum, emoţiile sunt cântărite, analizate, împărtăşite, filtrate prin propria raţiune simţind într-un mod profund dificultatea de a ne ancora în prezent şi de a ne înfrânge propriile temeri.
       Ascendentul momentului de Lună Nouă se află pe gradul 27:07 Capricorn, semn de pământ , cardinal, dominat de planeta Saturn. Voinţa este fermă, scopurile sunt schimbătoare, deşi suntem foarte exigenţi reuşim să ne apropiem de celălalt ajutându-l într-un mod altruist. Acum ne continuăm lecţia de viaţă dorindu-ne securitatea la nivel emoţional. Se simte o dorinţă acerbă  de siguranţă, de stabilitate, raţiunea fiind adeseori încetinită de fixitatea ideilor.
       Luna Nouă aflată în casa a VIII-a a momentului, vizează transformarea, moartea , transcendenţa, sexualitatea. Este locul unde se manifestă cele mai întunecate şi ascunse emoţii, dorinţele instinctuale şi gândul la moarte, dimensiunile oculte şi spirituale ale eului. Acum suntem în măsură să negăm sau să acceptăm calităţile negative, reinnoirea sau transformarea la nivel emoţional, spiritual şi material. Este o perioadă dificilă dar necesară pentru a schimba ceva în atitudinea noastră , să putem finaliza un proiect tocmai pentru a ne bucura de rezultatul acţiunii în planul concret. Acum primim sprijin prin resursele  financiare din partea celorlalţi. Se cere însă să cultivăm compasiunea dar şi voinţa construind un sistem de valori stabil, bazat pe experienţa de viaţă.
      Luna Nouă pe casa a VIII-a ne face să trăim plăcerea şi satisfacţia subtilă specifică a unui act de creaţie şi de fructificare a experienţelor în legătură cu latura ocultă a existenţei. Este momentul de conştientizare în care vom cerceta cu uşurinţă marile mistere ale universului având loc o amplificare a activităţilor spirituale.
      Guvernatorul semnului Balanţei, Venus se află în aspect de sextil cu Mercur aflat în Scorpion. Suntem optimişi, veseli în relaţia cu sexul opus. Este o perioadă benefică asocierilor, căsătoriilor, dar şi în tot ce ţine de latura spirituală a existenţei noastre. Au loc schimburi valoroase de informaţii ce se vor concretiza în planurile noastre de viitor. E bine să acordăm o mare atenţie dorinţelor noastre, să le scriem , să le împărtăşim cu aproapele nostru,  cu cel care crede în idealurile noastre.
      Suntem ajutaţi să ne împlinim idealurile primind ajutor necondiţionat, ca răsplată a efortului depus de-a lungul timpului, în planul spiritual. Suntem ghidaţi către un drum, prin intermediul ghizilor, totul este ca noi să credem în ceea ce ne-am propus să atingem, să avem curajul să ne exprimăm propriile idei.
     Marte aflat în trigon cu Uranus ne aduce energia şi ambiţia necesară pentru a ne prezenta obiectivele într-un mod original, energic, abordând cu multă încredere problemele ce se ivesc în calea realizării proiectelor noastre. Nu este momentul să ne lăsăm speriaţi de primul obstacol, apar soluţii de unde ne aşteptăm mai puţin, totul este să râmânem conectaţi la Univers, să lăsăm mintea şi sufletul deschis către soluţii.
       Trigonul dintre Saturn şi Neptun ne readuce starea de respiro, de lumină pe care o aşteptam de ceva timp. Domeniul religios, filosofic, dorinţa de a explora dincolo de latura nevăzută a existenţei noastre, capătă o dimensiune importantă. Primim acum informaţii, ce ţin de latura spirituală, cu un sens mult mai profund. Clarviziunea este acum la cote înalte, reuşim să ne acordăm  cu lumea spirituală, să fim conştienţi de aspiraţiile noastre.
      Venus se află în careu cu Jupiter (retrograd în semnul Gemeni) plăcerile sunt legate de senzualitate, se acordă mai multă atenţie legăturilor ce pot aduce necazuri, oprelişti, dezamăgiri. Trebuie să ne mulţumim  cu ceea ce primim în relaţiile stabile , probate de vicisitudinile vieţii. Dragostea şi căsătoria este supusă unor dificultăţi provocate de trădări. Pierderile sunt datorate de tendinţele prea libertine, de extravaganţă dar şi de parteneriatele păguboase, activităţi legate de speculă ce vor clătina din temelii statutul social. Acum vedem adevăraţii “prieteni”, apar situaţii de invidie, duşmănie , despărţire aparută aparent din lucruri mărunte. Cuvintele capătă forţă, acţiunea se derulează într-un rimt alert, relaţiile în care ne implicăm acum ne aduc în postura de a ne întreba: Este ceea ce vreau, ce am nevoie?
      Lilith aflată pe casa a IV-a a momentului de Lună Nouă, ne pune în situaţia de a accepta trecutul, de a ierta ceea ce vine de acolo, de a-i accepta pe apropiaţii noştri aşa cum sunt. Nimeni nu este perfect, am venit aici să învăţăm, să ne acceptăm cu bune şi cu rele. Suntem în măsură, în acest moment,  să ne eliberăm de tot ceea ce ne provoacă starea  de rău, de neputinţă.
    Chiron în Peşti face un aspect provocator cu Lilith aflat în Gemeni. Chiron este iniţiatul, vindecătorul, mentorul, el ne eliberează în momentul în care acceptăm trecutul tocmai pentru a ne ancora conştient în prezent, pregătindu-ne sufletul pentru un nou salt. Temerile noastre, îndoiala dar şi lupta cu propriile instincte ce ne dau târcoale în această perioadă, sunt în măsură să ne aducă mai aproape de starea de epuizare la nivel energetic, având sentimentul că nu mai putem înainte oricât de mult am încerca să găsim un nou drum, o nouă oportunitate.  Chiron reprezintă tradiţiile prin Saturn( aflat în trigon cu Neptun în domiciliu) dar şi noile structuri personale sau tot ceea ce este nou prin Uranus ( în trigon cu Marte). Este o luptă intensă cu propriile noastre instincte pe care, dacă reuşim să le stăpânim putem să depăşim punctul de cotitură al existenţei noastre, găsim cheia către vindecarea sufletului şi de a trece la o etapă superioară a existenţei.
     Chiron aflat în casa a I-a a momentului de Lună Nouă ne aduce în punctul în care să recunoaştem misiunea noastră spirituală, necesitatea de a găsi o menire personală, în sensul gradului de conştientizare şi de existenţă. Este momentul în care ne intersectăm cu obstacole în calea autodescoperirii, apare starea de iritare, de dezorientare tocmai pentru că ne vine greu să acceptăm că vindecarea vine din noi înşine, din sinceritatea de a privi lucrurile aşa cum sunt ele de fapt, oricât de tare ne-ar durea...Acum este timpul să renunţăm la vechiul nostru tipar.
      Chiron este simbolul iniţiatului care şi-a învins natura inferioară, el este durerea dar şi vindecarea, prin el vedem cine “ne-a lovit sufletul”, dar în acelaşi timp primim vindecarea prin înţelepciune, acceptare şi iertare. Întâlnim acum persoane care să ne ajute să ieşim din situaţia în care ne aflăm, întâlnim ghidul care să ne facă să percepem adevărata noastră menire. Este foarte important să nu ne lăsăm atraşi de situaţiile de viaţă iluzorii, de făţărnicii, să alungăm încă din primul moment acele persoane care ne provoacă starea de frică, de dezorientare în plan emoţional. Acum, dacă cerem ajutor din astral, acesta nu va întârzia să apară.
      Îndemnul se adresează în primul rând semnelor cardinale : Balanţă, Capricorn, Berbec, Rac, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 15, plus minus trei zile, dar şi pentru cei ale căror planete personale, ascendentul, MC se află pe gradul 22 în semne cardinale (plus minus trei grade).
    Simbolul sabian pentru gradul 22 în Balanţă: ”Un copil dă de băut păsărilor la o fântână”. Mesajul acestui grad este să avem grija sufletelor simple pentru bunăstarea şi fericirea fiinţelor mai puţin evoluate ce sunt însetate de viaţă şi de reînnoire. Este o conexiune ce are loc acum între “copil” şi “păsări” , implică un raport spontan la nivel spiritual, o atingere sufletească la nivelul sentimentelor pure. Ceea ce am primit de la infinit putem da fiinţelor ce sunt însetate de aceasta. Cuvântul cheie dat acestui grad este Solicitudine.
     Suntem în măsură acum să ne deschidem către celălalt împărtăşind din experienţa noastră de viaţă. Hrănind o pasăre ostenită, care are sentimentul că nu va mai putea niciodată să îşi ia zborul către casa ei, puteam avea sentimentul de împlinire, de transcendere, de eliberare a propriei noastre minţi, a propriului nostru suflet către libertatea de ... A FI!

     
   
    
   
    

   

No comments:

Post a Comment