Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, October 27, 2012

Luna Plină în semnul Taur , 29 octombrie 2012, ora 21:50



      “Fiecare experienţă este o oportunitate!”
     Luna Plină se formează pe gradul 6:48 în semnul Taurului. Suntem îndemnaţi să ne întoarcem la proiectele pe care le-am gândit la Luna Nouă din Taur ( 21 aprilie). Acum este un moment de energie maximă, influenţa energetică se simte la fel, cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment , emoţiile se manifestă la nivel maxim, este bine să conştientzizăm evitând starea de conflict, trebuie să avem răbdare, să fim toleranţi, să nu răspundem la provocări. În ultimele 2-3 zile înainte de faza de Lună Plină este bine să evităm intervenţiile chirurgicale. Mare atenţie la accidente de orice fel.
      Luna Plină are loc pe axa Taur- Scorpion - o axă a posesiunilor, a valorilor materiale
 ( Taur) şi a sexualităţii ( Scorpion). Axa IV-X pe care are loc opoziţia dintre Soare şi Lună, reprezintă axa familiei şi a societăţii. Sunt puse în lumină tot ce ţine de reputaţie, public şi societatea, în general. Acum simţim destinul, ce ne dorim dar şi ce putem face, ce experienţe de viaţă  ne afectează cariera, statutul public dar şi securitatea realizărilor noastre. Este momentul în care conştientizăm ce pierdem dacă nu acceptăm transformarea în direcţia creşterii, informării, cunoaşterii propriei fiinţe. Suntem în măsură să observăm cu adevărat cum şi în ce fel ne judecă lumea pentru propria decizie de a schimba direcţia unui drum pe care îl credeam potrivit până în acest moment. Ne întoarcem cu mintea şi sufletul către copilărie, încercăm să ne amintim acele evenimente care ne-au marcat viaţa. Suntem puşi acum în situaţia de a ne testa ataşamentul faţă de eul interior, imaginea despre noi înşine, observăm şi cântărim sentimentele şi reacţiile vizavi de trecut dorindu-ne să găsim sensul evenimentelor din prezent.
     Saturn aflat în conjuncţie cu Soarele pe semnul Scorpionului ne aduce schimbări dureroase dar care sunt constructive pe termen lung. Avem acum puterea şi voinţa necesară pentru a construi, sufletul este pregătit să accepte că a decide un nou drum nu înseamnă  că a pierdut sensul Destinului.
    În relaţiile interumane se observă, în această perioadă, subiectivismul exagerat, aviditate afectivă, dependenţă. Relaţiile sentimentale sunt destabilizate, printr-o renunţare dureroasă, prin accentuarea frustrărilor venite din sfera afectivă. Experienţele de viaţă pot deveni acum traumatizante, dar dacă privim cu atenţie în jurul nostru, exersând într-un mod înţelept detaşarea, cu siguranţă că vom observa şi oportunităţile prin care vom găsi o cale de ieşire din situaţiile limită.
    Există tendinţa către evadare, misticism, facultăţile imaginative  putând depăşi starea de visare şi inspiraţie pentru a  atinge zona hipersenzorială ( telepatie, mediumnitate, clarvedere). Multe dintre întâmplări pot fi caracterizate ca “ieşite din comun” , în forme extreme putând îmbrăca chiar forme bizare: empatie socială, previziune, observându-se o oarecare creştere în zona ocultismului.
    Venus aflată în opoziţie cu planeta Uranus alimentează impulsivitatea, elanurile afective ducând la “dragoste la prima vedere”, pasiuni subite, necontrolate, dezordonate. Instabilitatea emoţională va conduce la incapacitatea de a vedea realitatea aşa cum este ea de fapt. Apar schimbări bruşte  legate de carieră, nereuşind să vedem latura pozitivă a situaţiei, oportunitatea de a o lua pe un alt drum. Contextul social este afectat, prietenii şi asociaţii îşi vor arăta propriile lor interese. Se cere prudenţă în sfera afacerilor şi nu numai.
     Venus aflată în careu cu Pluton ne aduce experienţe care ne examinează stabilitatea emoţională înainte de a ne implica într-o nouă relaţie. Este greu să vedem lucrurile aşa cum sunt de fapt, putând observa acum un blocaj în luarea unei decizii ferme. Relaţiile de dragoste sunt curmate brusc, relaţiile de familie sunt marcate de intrigă , de iubiri dramatice, apărând dificultăţi în exprimarea propriilor sentimente. Este un scenariu care poate destabiliza, pentru moment, fiinţa şi echilibrul nostru la nivel emoţional.
    Este o perioadă ce abundă de energie, pe care dacă o canalizăm în direcţia potrivită
 ( în creaţie, hobby, în educarea copiilor) putem beneficia de mari realizări.
    Originalitatea este exprimată cu inteligenţă, provine din spirit deschis către cunoaştere, împrejurările de viaţă reuşind să favorizeze buna direcţionare a calităţilor şi a opiniilor spre realizarea scopului.
    Pot fi observate rezultate favorabile în sfera imobiliară. Banii pot fi câştigaţi prin inteligenţă, scris, publicitate, artă, îndemânări manuale. Simţul estetic este rafinat. Sunt  favorizate, în această perioadă, călătoriile observând chiar beneficii de pe urma acestora.
    Este o Lună Plină care ne cere prudenţă în tot ce vine din sfera profesională şi familială. Planeta Marte aflată în Săgetător şi în opoziţie cu Jupiter retrograd în Gemeni, poate manifesta multă indiferenţă faţă de consecinţele actelor sale, reuşind să stopeze generozitatea venită dinspre Jupiter, chiar în cazul conjuncturilor favorabile, mânia şi dorinţa de a domina va pune vălul negru peste realitate. Se cere mare prudenţă în tot ce ţine de risipă (emoţională, materială).
    Luna Plină aflată pe axa Taur- Scorpion ne aduce în punctul în care vom alege să ieşim din blocajul emoţional, să schimbăm atitudinea noastră vizavi de familia în care am crescut, unde am construit primele noastre emoţii, trăiri. Să înţelegem că lumea în care trăim este mai bună prin noi, prin modul nostru de a percepe viaţa putem transforma, în sens pozitiv , societatea, locul în care lucrăm, locul în care ne petrecem timpul liber. Acum schimbăm un drum, alegem un nou grup, alegem  o nouă familie, racordându-ne, într-un sens profund, la familia din trecutul nostru, la rădăcinile noastre.
    Ascendentul Lunii Pline al acestui moment se află pe gradul 23:15 în semnul Rac – semn de apă, cardinal. Predomină neliniştea, freamătul, căutarea sursei de tristeţe, acum intuim ce avem de făcut, percepem drumul şi luăm decizia apelând la cele mai subtile mesaje. Dispoziţiile psihice sunt foarte puternice dar şi foarte schimbătoare. Avem tendinţa  să ne retragem într-o carapace tocmai pentru că ne este teamă ca ceilalţi să nu ne vadă adevărata faţă, mai exact frica de a schimba modul nostru de a fi faţă de celălalt, de a ne exprima gandurile, emoţiile tocmai din teama de a nu deranja pe cineva...
     Ascendentul în Rac se află sub influenţa Lunii (guvernatorul Racului) ce accentuează emotivitatea dar şi ataşamentul faţă de trecut şi familie. Luna aflată pe casa a X-a a momentului de Lună Plină ne aduce lumină în tot ce ţine de sfera profesională. Conflictele venite de aici ne aduc un răspuns clar vizavi de drumul pe care trebuie să îl urmăm, faţă de propria noastră dezvoltare, de statutul nostru, carieră.
    Cea mai mare influenţă a Lunii Pline o vor simţi persoanele născute în jurul datei de 29 în semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu, Vărsător dar şi cei ale căror planete din harta natală se află în apropierea gradului 6 .
     Simbolul sabian pentru gradul Lunii Pline în semnul Taurului :”Un pod în consolă peste o prăpastie adâncă”.Atunci când spui că nu mai ai nici o speranţă, când totul pare că se prăbuşeşte în jurul tău, fiinţa ta superioară caută soluţii. Nu eşti singur! Nimeni nu este singur! Ceri ajutorul şi el va veni cu siguranţă... OMUL a fost construit să învingă orice obstacol, când el conştientizează că face parte dintr-o mare familie va trece peste prăpastia  ce tocmai părea de netrecut.
   “ Podul făcut de mâna omului cu îndemânarea colectivă dă substanţă şi demonstrează capacitatea omului de a învinge obstacolul”
   A venit momentul să privim prezentul cu mintea şi sufletul deschis.
   Fiecare experienţă este o oportunitate!

   Mult succes!

No comments:

Post a Comment