Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, November 11, 2012

Luna Nouă şi Eclipsa de Soare în semnul Scorpionului, 14 noiembrie 2012



„ Ceaţă a spiritului meu, eu mă înalţ din nou spre Soare”

       Eclipsa totală de Soare din 14 noiembrie ora 00:12, are loc în faza de Lună Nouă în Scorpion, Soarele aflându-se în conjuncţie cu Luna la ora 0:09, pe gradul 21:57 în Scorpion, în apropierea Nodului Nord lunar aflat pe gradul 26:08 în Scorpion.
     Eclipsa totală de Soare din 14 noiembrie 2012, este vizibilă în Pacificul de sud şi nordul Australiei. Maximul eclipsei va fi atins în Pacificul de sud la ora 22:11:48(TU ) ora României 00:11`:48”.această eclipsă durează 4 minute şi 2 secunde.
    O eclipsă de Soare are loc când Luna se află între Pământ şi Soare. Luna se află foarte aproape de Pământ, aceasta fiind suficient de mare pentru a bloca lumina Soarelui. Întâmplarea face ca Pământul să se afle la o astfel de distanţă de Lună şi de Soare încât  diametrele aparente  ale celor doi aştri să fie aproximativ egale.
   În astrologie, eclipsele sunt asociate cu schimbarea de destin, uneori în mod dramatic. Ceea ce urmează unei eclipse are o importanţă mult mai mare pentru viaţa noastră, ne transformă într-un mod profund poate chiar pentru tot restul vieţii. Fiecare dintre noi va simţi, într-o oarecare, măsură impactul eclipsei asupra propriei existenţe. Eclipsele ne vorbesc despre necesitatea  de a schimba ceva vizavi de modul în care am perceput propriul nostru drum.  În domeniul de viaţă în care simţim că stagnăm, că nu   simţim libertatea sufletului sau nu avem puterea să ne exprimăm şi să punem în practică propriile aspiraţii, putem acum să luăm decizia schimbării, să ne reorientăm pe o nouă cale. La eclipsele solare începem ceva nou, ne facem speranţe, acceptăm provocări de schimbare, facem efortul de a o lua pe o nouă direcţie, emoţiile ne compleşesc, simţim o stare profundă de nelinişte. Această eclipsă de Soare în apropierea Nodului Nord lunar simbolizează identitatea noastră personală, egoul şi corpul fizic.
     Nodul Nord aflat pe axa Resurselor a  Simţurilor, ne cere să renunţăm la tot ce nu ne mai este necesar pe noul drum ce ni se deschide odată cu această eclipsă de Soare. Nodul Nord este asociat în astrologie cu planeta Jupiter, ne ajută să ne dezvoltăm în direcţia aleasă, să ne armonizăm cu idealurile şi dorinţele noastre. Nodul Nord este viitorul, aflat în Scorpion ne ajută să ardem tot ce ne împiedică pe calea evoluţiei noastre şi să renaştem din propria cenuşă. Este timpul să renunţăm la confortul nostru, acceptând într-un mod umil că ne învârtim în aceeaşi roată a evenimentelor, aceleaşi sentimente, emoţii, aceiaşi oameni care nu îşi mai au rostul şi rolul în calea evoluţiei noastre. Următoarea perioadă ne supune la transformări mai mult sau mai puţin directe, la un nivel mai mult sau mai puţin profund. Suntem conectaţi la energii imense prin care suntem ajutaţi să ne detaşăm de lumea exterioară concentrându-ne acum pe bogăţiile propriului subconştient. Este un timp în care suntem ajutaţi să vindecăm rănile din trecut pentru a merge pe un nou drum cu deschidere şi încredere în propria persoană.  Universul ne răspunde prin ghizi, vise premonitorii, semnale venite pe căi aparent paradoxale...dar care au rolul să ne ajute pe calea noastră.
   Luna Nouă în Scorpion ne pune faţă în faţă cu abisurile propriei fiinţe, cu fricile noastre, neîmplinirile, cu dorinţele şi pasiunile din trecutul nostru. Acum ies la lumină tot ce ne-am străduit să ascundem de noi înşine dar şi faţă de celălalt. Este momentul să renunţăm la frici devenind în acest fel mai puternici prin asumarea propriilor noastre fapte, prin înţelegerea acţiunilor noastre exersând în acelaşi timp iertarea propriei persoane. Ne reorientăm către un nou drum regăsindu-ne mai compleţi, împliniţi şi eliberaţi de gândurile care ne sugrumau voinţa. Este un moment în care riscurile vor fi recompensate.
    Ascendentul momentului de Lună Nouă se află în semnul Fecioarei, semn fix, mutabil, de pământ guvernat de planeta Mercur aflat în mers retrograd în semnul Săgetător pe gradul 00:27 Săgetător. Suntem  atenţi la detalii, gândirea devine mult mai raţională încercând să observăm dincolo de aparenţe. Nu ne muţumim cu informaţia „la prima mână”, despicăm firul în patru ceea ce va duce la conflicte, devenind acum mult mai exigenţi cu cel de lângă noi, nu ne mai convine nimic. Profesia devine prioritară, existând ricul de a neglija aspectele esenţiale ale vieţii personale. 
     Luna Nouă aflată pe casa a III-a momentului, indică o perioadă de maximă activitate mentală observându-se dinamizarea în comunicarea cu ceilalţi. Sunt favorizate activităţile ce ţin de sfera studiului, al examinărilor, recomandându-se realizarea schimbului de experienţă  pentru ca fiecare să înveţe din evenimentele de viaţă ale celuilalt. Fiecare informaţie capătă aspecte importante pentru  dezvoltarea personală, socială sau profesională.
    Aspectul tensionat dintre Mercur retrograd şi Neptun  este în măsură să distorsioneze informaţia, ceea ce va duce la conflicte interumane inevitabile. Gândirea este oscilantă, perturbată de lipsa de concentrare, stări de visare şi nehotărâre. Se manifestă tendinţa către agitaţie, schimbare şi predispoziţia de a suferi de pe urma calomniilor, a decepţiilor, a fraudei dar şi a intrigilor. Problemele apărute acum sunt cauzate de stări psihice inexplicabile, lipsa de precauţie şi control de sine, ceea ce generează nervozitatea diminuând în acest fel energia vitală. Există acum predispoziţia către inconsecvenţă în afaceri, schimbări de reşedinţă ca rezultat al problemelor de afaceri.
   Conjuncţia planetei Neptun ( ieşită din retrogradare în data de 11 noiembrie) cu descendentul momentului de Lună Nouă, avertizează asupra problemelor familiale, gelozie, certuri apărute pe neaşteptate. Este un aspect astral ce determină confuzia şi trădarea în relaţiile intrumane. Există multă confuzie în a-i evalua pe ceilalţi, având tendinţa acum de a le acorda calităţi unor persoane, pe care nu le merită, ceea ce va duce la dezamăgiri în viitorul apropiat.
     Luna Nouă se află în apropierea stelei fixe Unukalhai – „ Gâtul şarpelui”. Influenţa planetară a acestei stele este de tip Saturn- Marte. Se spune că această stea dăruieşte înţelepciune şi îndemânare. Trebuie însă evitată tendinţa de a-i înşela pe alţii, tocmai pentru că vom plăti, mai devreme decât ne aşteptăm, pentru această atitudine. Suntem ispitiţi să facem faţă noilor provocări, nu trebuie să luăm ceea ce nu ni se cuvine,  ci să ne educăm voinţa  prin sinceritate şi umilinţă, în mod constant, accesând şi primind în acest fel darurile venite din Univers.     
     Influenţa acestei stele aduce tot ceea ce ţine de cunoaşterea locului de unde venim, ne ajută să vedem ceea ce suntem şi încotro ne îndreptăm. Unukalhai ne va ajuta în acest moment de Lună Nouă şi de eclipsă solară, să înţelegem ceea ce ne ţine în loc şi ce să facem pentru a depăşi acest stadiu, într-un mod concret, pentru a ne vindeca rănile emoţionale venite din trecut. Această stea reprezintă şi medicina. Acum este momentul în care putem să găsim o alternativă în vindecarea trupului şi nu doar a sufletului. Cei care au abuzat de darurile aduse de Unukalhi îşi vor pierde harul de vindecător. Toţi cei ce şi-au oferit serviciile pentru a vindeca sau pentru a transmite învăţătura lor mai departe, Unukalhai le aduce împlinire, noroc şi strălucire.
   Planeta Venus aflată în trigon cu Jupiter retrograd în semnul Gemeni favorizează optimismul, ambiţia şi aspiraţiile înalte. Este un indiciu prin care ne putem aştepta la apariţia unor oportunităţi, găsirea unor soluţii benefice încheierii de noi parteneriate. Au loc evenimente favorabile legate de dragoste şi căsătorie. Acest aspect astral este raza de lumină care ne aşează pe o nouă cale.
    Evenimentele de acum vizează în mod direct cariera dar şi rezultatul acesteia în ceea ce priveşte resursele noastre, banii şi bunurile materiale. Avem oportunitatea de a găsi soluţii viabile în ceea ce priveşte dezvoltarea unei afaceri, al carierei, al prestigiului personal. Pierderile apărute în plan financiar din preajma acestui moment de eclipsa de Soare ( ca urmare a unor tranzacţii mai puţin inspirate), au rolul de a ne avertiza asupra orientării noastre într-o mai mare măsură către latura spirituală a existenţei.
   Intuiţia şi imaginaţia joacă un rol deosebit în găsirea unor rezolvări neaşteptate al problemelor interioare cu care ne confruntăm. Poate fi vorba de experienţe afective, amoroase care pot produce maturizarea emoţională şi spirituală (Lilith sextil Uranus).
   Această Eclipsă de Soare şi Lună Nouă în semnul Scorpionului are un impact deosebit asupra nativilor din semnele fixe: Scorpion, Taur, Leu  şi Vărsător, în special asupra celor născuţi în jurul datei de 14 (plus, minus cinci zile).
    Vin către noi imagini din trecut, asemenea unor bucăţi de oglinzi, în care ne observăm fiind acelaşi personaj dar cu emoţii şi trăiri diferite. Prin aceste reflectări putem prinde uneori o rază a lui Dumnezeu sau esenţa fiinţei noastre ( aşa cum remarcă Rumi):
          Îţi revelezi chipul în mii de oglinzi,
         Apari în fiecare oglindă
         Un singur Soare.
   





1 comment:

  1. Nimic nu este întâmplător pe această lume şi bineînţeles nici faptul că te-am întâlnit. Apreciez foarte mult ceea ce scrii. Cred în tine! Felicitări Ella!!!

    ReplyDelete