Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, November 26, 2012

Luna Plină şi Eclipsa de Lună în semnul Gemeni 28 noiembrie 2012, ora 16:45

     Invitaţie la transformare!

     Pe 28 noiembrie 2012 va avea loc ultima eclipsa lunara a anului 2012. Este vorba despre o eclipsa de Luna prin penumbra. Eclipsa va putea fi observata de-a lungul întregii perioade de desfaşurare în Alaska, Hawai, Australia şi Estul Asiei. Maximul eclipsei de Lună va fi la ora 16:33.
      La ora 16:45( ora României) se produce aspectul de Lună Plină în semnul Gemeni, pe gradul 6:46 aflată în opoziţie cu soarele din Săgetător pe gradul 6:46, axa Nodurilor lunare aflându-se pe gradul 25:22, Nodul Nord lunar în Scorpion grad 25:22, iar Nodul Sud lunar pe gradul 25:22 în Taur.
       Această Lună Plină se formează pe axa Gemeni –Săgetător, o axă a cunoaşterii, a călătoriilor,a educaţiei şi a profesorilor, a fraţilor, dar şi a mentorilor spirituali, aceste sectoare vor fi dinamizate de această Lună Plină. Emoţiile sunt accentuate, este bine să conştientizăm acest aspect şi să evităm orice conflict, să nu răspundem la provocări, ci să fim toleranţi. Influenţa energetică se simte la fel, cu câteva ore înainte(14-18 ore) dar şi după acest moment. În ultimele 2-3 zile înainte de faza de Lună plină este bine să evităm intervenţiile chirurgicale. Trebuie să acordăm o atenţie deosebită accidentelor de orice fel. Opoziţia dintre soare şi Lună aduce înţelegere, adevăr , lumină în viaţa noastră, ne arată ceea ce este cu adevărat important în viaţa noastră. Acum realizăm o conexiune deosebit de importantă între cunoaşterea materială (terestră) şi cea subtilă (cosmică). Interesul fiecăruia este orientat acum către zona inconştientului, fiind atraşi într-un magic de tot ce înseamnă ocultism, mesaje venite din zona necunoscută, suntem atenţi la mesajele ce ne-ar putea revela un raspuns la problemele care ne frământă.
     Eclipsa de Lună amplifică temerile vis-a-vis de lucrurile care ne-au scăpat din vedere. Este momentul în care intuiţia ne va avertiza asupra adevăratelor intenţii ale celuilalt în relaţia în care suntem implicaţi. Contientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări. Relaţii pe care le credeam benefice se dovedesc acum ca fiind extrem de complicate şi aducătoare de dezechilibru în existenţa noastră.
     Nodul Sud lunar în Taur, de natura lui Saturn , seniorul karmei, imparţial şi corect , rece şi drept ne aduce faţă în faţă cu trecutul nostru karmic. Simţim acţiunea negativă a acestei conjuncţii atunci când ne agăţăm de lucruri şi acţiuni care s-au dovedit neclare din start, care au adus probleme din momentul în care ne-am implicat fără să acordăm atenţia cuvenită. Nodul Sud lunar aflat în semnul Taurului predispune la desconsiderarea drepturilor altora, tendinţa de a vedea totul numai prin prisma banilor, apelând adeseori la viclenie în vederea acumulării de bunuri materiale.
      Ascendentul pentru Luna Plină în Gemeni se află pe gradul 10:28, fiind vorba de o energie ce accentuează dorinţa de a comunica cu celălalt, de a transmite din cunoaşterea nostră, de a împărtăşi cu semenii noştri gândurile, idealurile, credinţa noastră. Guvernatorul ascendentului, Mercur ( iese din retrogradare în 28 noiembrie), ceea ce amplifică calitatea acestuia de mesager al Zeilor, aducându-ne mesajul de care avem nevoie, informaţia care ne ajuta să facem lumină în viaţa noastră personală. Mercur ne pune în gardă, ne dă inspiraţia, intuiţia, posibilitatea de a ieşi dintr-un cerc vicios. Descoperim înşelăciuni, secrete ce ne-au bulversat existenţa, acum ies la suprafaţă acţiunile meschine ce ne-au tulburat de ceva vreme negăsind până în acest moment adevărata sursă . Este momentul în care vom conştientiza care ne sunt adevăraţii parteneri, sinceri, loiali alături de care să construim un viitor, simţindu-ne în armonie şi împăcare cu propria fiinţă.
    Luna în Gemeni se află în conjuncţie cu steaua fixă Hyadum II, este una din cele şase stele de pe frunte, marcând ochiul nordic al Taurului.  Influenţa planetară este de tip Saturn- Mercur. Cele şase stele care reprezintă Hyadele sunt: Aldebaran, Teta 1 şi Teta 2, prima Hyadum şi Hyadum II  şi Aim. Hyadum II aflată în conjuncţie cu ascendentul momentului de Lună Plină, ne avertizează asupra producerii certurilor violente, duşmănii ce tulbură mintea oamenilor  violenţi, aceştia fiind pregătiţi ca în orice moment să provoace revolte populare.
      Conjuncţia dintre Marte si Pluton din semnul Capricorn se află într-un aspect armonios cu conjuncţia dintre Saturn şi Venus din semnul Scorpion aducându-ne capacitatea, voinţa, forţa necesară luării unor decizii ferme în transformarea propriului drum, în schimbarea atitudinii noastre faţă de propria existenţă. Suntem sprijiniţi prin cele mai neobişnuite evenimente să schimbăm direcţia de mers, apar acum oportunităţi ce ne vor reorienta pe drumul aflat în acord cu Sinele. Acceptăm sau nu, această transformare vine într-un moment de revelaţie a ceea ce vrem de fapt de la propria persoană. Nu vom fi scutiţi de starea de frică, de neîncredere, de ezitare simţindindu-ne acum manipulaţi. Este un moment în care e bine să canalizăm această imensă energie către acţiuni creative descoperind cu o oarecare uimirea capacităţi nebanuite, talente de care nu eram conştienţi până în acest momnet. Luna Plină aflată în armonie cu Uranus  predispune la originalitate, spirit de iniţiativă, forţa imaginaţiei reuşind să aducă la suprafaţă invenţii deosebite, preocupări menite să uimească publicul larg.
     Simbolul sabian al gradului 8:45 Capricorn, unde are loc conjuncţia dintre Marte şi Pluton : “Un înger purtând o harpă”  ne dezvăluie sensul şi ţelul spiritual din miezul oricărei situaţii de viaţă. Tot ceea ce trebuie să facem acum este să ascultăm armonia totală a vieţii, o armonie în care noi jucăm un rol necesar desăvârşirii şi sensului întregului. Trebuie însă să ne abandonăm conştiinţa egotică şi să plutim în curentul universal care , pentru o persoană orientată religios, înseamnă Voinţa lui Dumnezeu.
     Legăturile afective sunt puternic favorizate, în această perioadă simţindu-se starea de optimism şi dinamism în relaţiile sentimentale . Nu vom fi scutiţi de certuri, gelozie, pasiuni fulgerătoare menite să tulbure întreaga fiinţă. Acum apar în viaţa noastră întâlniri predestinate, manifestarea emoţiilor realizându-se cu entuziasm, fără reţineri.
      Jupiter aflat în conjuncţie cu ascendentul acetui moment de Lună Plină ne aduce curajul necesar pentru a renunţa la ceva care ne ţinea pe loc simţindu-ne adeseori lipsiţi de voinţă. Jupiter ne cere cu insistenţă să facem curăţenie în viaţa noastră, să aducem înapoi acele lucruri care ne invadau fiinţa cu lumină divină, să culegem roadele din călătoriile noastre (concrete sau imaginare) accesând în acest fel adevăratele valori spirituale . Marele Benefic ştie să ne ghideze foarte bine către lumea tainică a cunoaşterii beneficiind acum de experienţe concrete. Este momentul în care ne bucurăm de descoperirea locurilor noi ce ne vor îmbogăţi  sufletul şi mintea.
      Lilith reprezintă latura ascunsă din noi de care fugim, conştient sau nu, ne străduim să o negăm. Lilith este “motorul” nevoii noastre interioare de libertate absolută, curajul interior de a accepta , în cele din urmă, relaţiile eşuate, obsesiile sau fanteziile erotice, confruntarea cu propria sexualitate. Această Eclipsă de Lună ne aduce în faţa propriilor noastre frici, sondăm acum cele mai îndepărtate amintiri. Lilith aflată în apropierea Lunii ne ajută să aducem la suprafaţă ceea ce refuzăm să credem că poate exista în noi.
     Trăim acum un moment de Graţie Divină puternic transformatoare prin care ne vor fi oferite lecţii de viaţă ce ne vor forţa, într-o oarecare măsură, să ne schimbăm atitudinea faţă de spiritualitate.  Este momentul în care vom acorda o atenţie sporită laturii oculte a existenţei, sunt amplificate trăirile, sentimentele inexplicabile, presimţiri, intuiţia, telepatia, visele premonitorii sunt menite să ne avertizeze asupra direcţiei noastre, asupra relaţiilor în care suntem implicaţi şi tot ce ţine de sfera personală. Evenimentele vor fi declanşate de decizii bruşte ce ne vor afecta existenţa pe termen îndelungat.
     Degetul lui Dumnezeu (Yodul) sau mâna Destinului, format prin inconjuncţiile dintre planetele  Marte şi Pluton (aflate în Capricorn) , Venus şi Saturn (din Scorpion) cu Luna şi Jupiter (în Gemeni). Focarul acestei configuraţii este reprezentat de Jupiter şi Lună ceea ce va amplifica transformarea, dorinţa de a acţiona, de  a schimba sensul destinului. Opoziţia (Luna Plină) la focar amplifică energiile  acestuia forţând transformarea propriei conştiinţe. Yodul face să crească dorinţa de cunoaştere, permiţând utilizarea energiilor creatoare într-un mod constructiv. Poate fi vorba de un proces de transformare extrem de dureros dar absolut necesar evoluţiei noastre. Participăm acum la schimbări majore ce ţin de religie (Jupiter), de propria credinţă şi filozofie de viaţă.
    “ Cu toţii ne confruntăm cu schimbări majore în viaţă, acestea sunt mai mult sau mai puţin a doua şansă...”
     
     Mult succes!
   
  

No comments:

Post a Comment