Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, December 21, 2012

21.12.2012 – Solstiţiul de iarnă



    „Să fiu nevoit să renasc mereu şi mereu!”

    Începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstiţiului de iarnă. El este legat de miscarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezintă consecinţa mişcării reale a Pământului în jurul Soarelui.  La momentul solstiţiului de iarnă Soarele se afla în emisfera australă a sferei cereşti, la distanţa unghiulară maximă de 23 grade 27 minute sud faţă de ecuator, el efectuând mişcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit tropicul Capricornului. Aceasta explică, pentru latitudinile medii ale Terrei, inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor. Începând de la data de 22 decembrie, durata zilelor va creste continuu, iar cea a nopţilor va scădea în mod corespunzator.
   Soarele intră în semnul Capricornului în data de 21.12. 2012, ora 13:11, ora României. Zodia Capricorn este un semn feminin, fix, de pământ, guvernat de planeta Saturn, aflat în corespondenţă cu casa a X-a a cerului. Verbul caracteristic este “a folosi”. Capricornul  este activ, foarte stăruitor şi ambiţios, dorind să atingă cel mai înalt grad al perfecţiunii materiale, reuşind să se adapteze la  orice împrejurare pentru a-şi atinge scopul. Strânge, curăţă şi organizează terenul. Este diplomat şi independent, tinzând mereu tot mai sus. Se străduieşte să îşi atingă scopurile atât de mult încât îi rămâne prea puţin timp pentru a trăi în sfera vieţii particulare apărând probleme familiale. Trăirea sufletească şi erotică a Capricornului este când calmă, când profund zbuciumată. Au parte de intrigi şi duşmănii la tot pasul.
     Ascendentul acestui moment de solstiţiu are loc în semnul Berbec, semn masculin, cardinal, violent, dinamic, guvernat de planeta Marte. Este un semn ce indică combativitate, ambiţie, dorinţa de a fi pe primul plan. În acest moment de solstiţiu suntem ajutaţi să ne mobilizăm în direcţia aleasă dorindu-ne cu orice preţ să ne atingem obiectivele propuse. Guvernatorul ascendentului Marte se află în semnul Capricorn, ceea ce ne dă încredere şi curajul de a acţiona, reuşind să depăşim obstacolele apărute. Există însă tendinţa de a ne arunca în acţiuni fără a vedea capcanele deciziilor luate în mod pripit, ceea ce poate provoca tulburări în sfera profesională.  Pot avea loc rupturi, desfacerea unor contracte, neînţelegeri ce pot provoca serioase probleme vizavi de sănătatea în regiunea capului. Marte aflat în casa a X-a a momentului reprezintă dorinţa de putere, de preluare a unor responsabilităţi ce pot provoca evenimente de viaţă inedite dar care vor duce la îmbogăţirea propriei existenţe prin muncă asiduă, reorganizare a mediului de viaţă, dorindu-ne recunoaşterea publică ca răsplată pentru efortul depus.
   Pluto aflat în Capricorn  indică puterea, cariera, restructurarea din temelii a puterilor politice. Pluto în casa a IX-a a momentului ne avertizează asupra aplicării ideilor filozofice şi religioase în viaţa noastră.  Devenim mult mai elocvenţi şi convingători în apărarea propriilor principii filosofice. Sextilul dintre Pluto şi Saturn ne dă capacitatea de a renunţa la orgolii, egoism în favoarea creşterii spirituale, a informării din sfera spiritualităţii. Conjuncţia lui Pluton cu Mijlocul cerului conferă dorinţa de celebritate şi de realizare a propriilor ambiţii.
     Triunghiul minor Soare, Saturn şi Neptun, Chiron, format din două sextile (Soare -Saturn, Soare – Neptun, Chiron) şi un trigon Saturn – Neptun. Chiron ne permite să ne manifestăm cu obiectivitate, inventivitate, concretizând calităţile creatoare. Suntem acum în măsură să vindecăm o rană emoţională ce stă deschisă de prea multă vreme. Apar evenimente, oameni, oportunităţi prin care ne sunt revelate răspunsuri concrete prin care să reparăm ce avem de reparat, să înţelegem trecutul, să vindecăm ce se mai poate şi să pornim renăscuţi la drum. Clarviziunea, intuiţia, puterea de concentrare influenţează în mod benefic relaţia cu prietenii. Putem avea avantaje de pe urma câştigurilor aduse prin investiţii, acţiuni, moşteniri, cerându-se prudenţă în gestionarea acestora.
   Jupiter retrograd aflat în conjuncţie cu Lilith în semnul Gemeni, casa a II-a a momentului, ne cere să acordăm maximă atenţie folosirii bunurilor personale, modului în care cheltuim banii, existând un risc crescut în a risipi tot ce am acumulat pe lucruri inutile, dorinţe de moment. Încă mai avem timp să corectăm tot ce ţine de documente, legislaţie, tratative, descoperind abuzuri, taine, falsuri în parteneriatele încheiate până în acest moment. Jupiter retrograd în conjuncţie cu Lilith ne aduce la suprafaţă revelarea unor realităţi, gânduri viclene, neînţelegeri şi probleme juridice. Se cere prudenţă în tot ce ţine de sfera acordurilor (mai ales verbale), a speculaţiilor, fiind predispuşi la calomnii, scandaluri ce vor ocupa o mare parte din mass-media.
      Venus aflată în opoziţie cu Jupiter şi Lilith subliniază avertismentul investirii banilor pe lucruri inutile, dominând superficialitatea, neglijenţa, înşelăciunea, despărţirea de oameni dragi.
      Soarele aflat în armonie cu Neptun vine ca o rază caldă orientându-ne, într-un mod subtil către zona emoţiilor, a sentimentelor, conferind o atracţie deosebită către sfera culturală, a muzicii, a locurilor încărcate de spiritualitate, către acei oameni care ne pot dărui starea de echilibru şi căldură sufletească. Acest aspect este ca un semn ce ne ridică deasupra negurii şi a durerii întinzându-ne aripa protectoare a divinităţii. Sondăm într-un mod aproape miraculos cele mai intime, plăcute amintiri devenind înţelegători cu propria fiinţă şi cu propriul trecut. Este momentul să iertăm şi să ne vindecăm de trecut.
     Soarele aflat în careu cu planeta Uranus predispune la despărţiri, iniţiative şi legături sentimentale riscante. Dorinţa de independenţă, de a schimba ceva în viaţa sentimentală ne poate conduce la decizii pripite. Putem fi nedreptăţiţi acum de duşmani, asociaţi, confruntându-ne cu opoziţii făţişe, conflicte de interese. Sunt posibile accidente cauzate de vehicule şi dispozitive electrice.
    Degetul lui Dumnezeu (Mâna destinului sau Yodul) este o configuraţie astrală ce se realizează prin planetele Jupiter retrograd (în Gemeni) în inconjucţie cu Saturn şi Pluto, (aflate în sextil). Focarul acestei configuraţii astrale este Jupiter retrograd reprezentând punctul de transformare, de cotitură a existenţei noastre din sfera spirituală, filozofică dar şi înţelegerea şi acceptarea propriilor frici, umbre (Lilith). Are loc o transformare a propriei conştiinţe, un salt care vine prin revelarea propriului destin. Avem capacitatea, energia, oportunitatea de a constientiza necesitatea de a acţiona chiar acum. Suntem îndemnaţi să folosim aceste energii în sensul creşterii prin creativitate, detaşare mentală de latura materială a existenţei folosind intuiţia şi iubirea în scopuri altruiste. Este momentul să ne vindecăm cele mai profunde temeri şi răni emoţionale.
    Acest moment de solstiţiu de iarnă marchează  şi finalul unui ciclu terestru. În data de 18 decembrie 2012, ora 11:11` UT, Soarele este conjunct cu centrul galactic la 27º 01`52`` în Săgetător. Soarele central al Galaxiei noastre - Alcyone, Centrul galactic şi Soarele sistemului nostru planetar sunt aliniate. Calendarul mayaş anunţă finalul unui ciclu terestru calculat după anumite corespondenţe cu ciclurile cosmice, cel mai important fiind ciclul solar. Un ciclu în care sistemul nostru solar a realizat o mişcare completă de revoluţie în jurul centrului galaxiei şi care durează aproximativ 25.920 de ani.
    Simbolul sabian pentru gradul 26 al ascendentului aflat în Berbec ”Un om înzestrat cu mai multe daruri decât poate duce” este momentul în care trebuie să ne adaptăm noilor situaţii de viaţă, încercând să nu ne avântăm în noul domeniu, deoarece conştiinţa nu este încă capabilă să opereze cu acesta. Acest stadiu reprezintă un simbol de avertisment împotriva încercărilor de a experimenta mai mult decât ceea ce este deocamdată sigur şi sănătos.
   Este important ca în aceste zile să urmăm fluxul energetic lăsându-ne purtaţi de bogăţia de informaţii acceptând tot ce vine în viaţa noastră orientând evenimentele în sensul creşterii personale. Nu este suficient să aşteptăm, ci să folosim fiecare oportunitate pentru a mai pune o cărămidă la temelia destinului nostru, în acest fel vom simţi împlinirea şi mulţumirea manifestându-se în planul concret.
    “Tot ce este frumos, tot ce este valoros, tot ceea ce este semnificativ vine din inimă. Inima este centrul tău!”

   

No comments:

Post a Comment