Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, January 29, 2013

Jupiter în mers direct în semnul Gemeni, 30 ianuarie 2013



        Dacă vei muri faţă de tot ceea ce este trecător, vei deveni etern!”Rumi
       Planeta Jupiter şi-a început mişcarea aparent retrogradă în data de 4 octombrie 2012, aflându-se atunci pe gradul 16 : 23 în gemeni. Jupiter revine la mers direct  în data de 30 ianuarie 2013, unde se află la grad 6:20 Gemeni. Practic va parcurge mersul direct din data de 18 februarie 2013.
       Jupiter guvernează zodia Săgetător şi casa a IX-a. "Marele benefic" cum i se mai spune în astrologie, este vazut ca energia folosită pentru dezvoltare, creştere şi explorare a unui scop mai înalt în viată, de a provoca regulile existente în societate.           Jupiter reprezintă şansa ispititoare, răspunsuri directe, hazardul benefic dar şi posibilităţile efective, abilitatea de a stabili propriile limite etice, morale şi legale şi de a dobândi un nivel mai înalt de înţelepciune, educaţie, putere şi experienţă.
    Planeta Jupiter este simbolul înaltei autorităţi dar şi al profiturilor materiale, influenţând bogăţia, confortul, dar şi distincţiile onorifice. Indică ascensiunea pe scara socială, ambiţiile satisfăcute, poziţia solidă în ceea ce priveşte bunăstarea materială.
       Poziţia de „exil” a lui Jupiter în semnul Gemeni ne dă capacitatea de a emite judecăţi de valoare strategică, adoptând o atitudine de neîncredere sau chiar de naivitate. Aflat în acest semn, Jupiter ne pune în postura de a depune eforturi mult mai mari în domeniul intelectual, obligându-ne la o disciplină şi organizare mentală permanentă.
       Totul este ca pe perioada tranzitului planetei Jupiter în semnul Gemeni, să încercăm să deţinem controlul asupra propriilor dorinţe, să ne axăm pe dezvoltarea personală în sensul creşterii şi educării spiritului, a organizării la nivel mental, informaţional.
       În perioada de retrogradare a planetei Jupiter în semnul Gemeni, am avut momente de clarificare a ceea ce vrem vizavi de propria persoană, de relaţia noastră cu Dumnezeu, de propria manifestare, de atitudinea noastră în mediul în care ne aflăm, fie el social sau familial. Am avut suficient timp să ne lămurim dacă grupul la care am aderat este ceea ce vrem de fapt, dacă se potriveşte aspiraţiilor personale. A fost o perioadă de conexiune cu cele mai profunde laturi ale fiinţei, ni s-au revelat răspunsuri venite  în mod surprinzător, direct. A fost poate o perioadă de stagnare în anumite proiecte, întoarceri din drum vizavi de documente, în căutarea de acte importante necesare începerii unei afaceri sau în vânzarea unei proprietăţi.
      Odată cu reintrarea în mers direct, Jupier ne va da impulsul de a porni plini de încredere pe drumul propus încă din vara anului 2012. Numai că de data asta avem mai multe informaţii şi experinţă acumulată care ne va ajută mult mai mult să punem bazele unei afaceri sau a unui parteneriat.  Am avut timp să vedem care ne sunt adevăraţii parteneri, prieteni care ne vor susţine cu fermitate în proiectele noastre.  Este un moment acum, de reconectare cu Sursa, cu Universul, revenim  pe direcţie, avem curaj şi voinţă. Este o senzaţie de iluminare, de siguranţă venită pentru a ne salva în ultim moment de la decizii care nu sunt tocmai inspirate în acest moment de staţionare a planetei Jupiter.
       Aflaţi sub directa supraveghere a aspectului de careu dintre Saturn (în Scorpion) şi Soare (în Vărsător), primim avertismentul că încă nu este timpul să acţionăm ci să mai aşteptăm  puţin până la punerea în practică a proiectelor. Acest aspect se derulează în perioada  (aproximativă) 27 ianuarie  - 4 februarie 2013. Este o perioadă în care deşi vom avea senzaţia că lucrurile par a se derula bine, ne vom trezi brusc în faţa unor obstacole, situaţii inevitabile ce pot cauza pagube destul de serioase în sfera personală dar şi socială. Atragem duşmănii, invidii vizavi de planurile de viaţă sau de afaceri propuse. Nu puţine vor fi atacurile venite din partea superiorilor sau a celor aflaţi în posturi de conducere.
    Aspectul de sextil, format între planetele Jupiter şi Uranus, aduce originalitate gândirii, dorinţa de expansiune la nivel mental. Este un moment favorabil în care este bine să proiectăm înfiinţarea unor asociaţii legate de activităţi culturale, de publicistică, de spiritualitate, activităţi ce ţin de sfera ocultismului. Vor fi favorizate călătoriile în străinătate dar şi acţiunile ce ţin de religie, filozofie. Vom acorda  mai multă atenţie mesajelor venite din subtil, observând o oarecare accentuare a previziunilor, a percepţiilor extrasenzoriale.
      Ziua de 30 ianuarie este benefică implicării în activităţile culturale şi tot ce ţine de sfera divertismentului, a literaturii, a manifestărilor publice menite să ne bucure sufletul. Este o zi dedicată prieteniei, optimismului, în ciuda stării de dezorientare, de neînţelegere venită din subtil. Amabilitatea, buna dispoziţie, manierele rafinate sunt în măsură să echilibreze într-o oarecare măsură starea de dezacord, de nemulţumire venită dinspre careul format între planetele Saturn şi Soare.
      Simbolul sabian pentru gradul  6 în semnul Gemeni, unde se află Jupiter în această zi: „Muncitori forând în căutarea ţiţeiului” reprezintă aviditatea pentru acea cunoaştere ce asigură prosperitate şi putere.
      Forarea ţiţeiului poate reprezenta încercarea de penetrare a învelişurilor adânci ale inconştientului colectiv şi de redeşteptare a puterilor psihicului arhaic ce a înflorit cândva (de exemplu – în ceremonialul cu adevărat magic al lumii tribale, probabil printre adepţii legendari,  Atlantida sau chiar printre şamanii şi vrăjitorii   vindecători ai timpurilor recente).
    Semnul Gemeni reprezintă sensul fundamental de curiozitate de nestăpânit şi aviditate pentru cunoaştere, el este, în sens logic, un semn “uman”.
     Acest grad are de-a face cu reacţia emoţională şi, la nivelul de evoluţie actuală, cu reacţia preţuită din punct de vedere social, de majoritatea fiinţelor umane, faţă de dobândirea de noi forme de cunoaştere  - ambiţie. ( O mandala astrologică, de Dane Rudhyar).
      Pentru cei care au planete  între gradele 6-17 în semnele: Gemeni, Săgetător, Peşti, Fecioară  influenţa energiei lui Jupiter va fi destul de puternică, aceşti nativi fiind ajutaţi acum să pună în plan concret cele mai adânci dorinţe, să conştientizeze locul şi rolul lor  în această lume.
      Este un timp potrivit să puneţi în practică tot ce aţi gândit, planificat, descoperit despre voi înşivă în perioada de retrogradare a planetei Jupiter, 4 octombrie 2012- 30 ianuarie 2013. Vom vedea materializarea acestor dorinţe în preajma datei de 20 aprilie 2013, cand Jupiter va ajunge în preajma gradului 16 în semnul Gemeni, de unde a început să retrogradeze în data de 4 octombrie 2012.

     “ Prin chin şi suferinţă  reaminteşte Natura sufletului neluminat  că plăcerile efemere de care se bucură sunt doar fărâmiturile de la ospăţul adevăratei fericiri a existenţei cosmice, infinite şi eterne prin iluminare.” (Sri Aurobindo)     


      Pace şi lumină!



      

     

No comments:

Post a Comment