Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, January 6, 2013

Luna Nouă în Capricorn 11 ianuarie 2013, ora 21:44



       O simfonie astrală !

       Luna Noua se produce  in ziua de 11 ianuarie 2013, la ora 21:44 pe gradul 21:46 în Capricorn, pentru coordonatele 26:05E, 44:30N. Influenţa Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte (aproximativ 18 ore) dar şi după acest moment. Momentul de Lună Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii. In această zi energia este minimă aşa că este bine să proiectăm acţiunea, să gândim un nou început, să stabilim cu claritate ceea ce dorim de fapt de la viaţă. Luna Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative. Trebuie să pregătim mental şi emoţional terenul pentru noile proiecte, activităţi, să avem o alimentaţie uşoară. Este foarte important să începem orice acţiune în faza de creştere a lunii (12-13 ianuarie 2013). Trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce ne dorim, ceea ce vizualizăm căci şansele de împlinire a acestor dorinţe sunt mult mai mari decât în alte perioade. Sunt facilitate acum vindecările, starea de armonie, procesele de purificare, obţinerea unei stări de mulţumire se obţine acum prin realizarea conexiunii cu universul.
     Acest moment astral este sărbătorit în tradiţia spirituală orientală sub numele de SHIVA Ratri, sărbătoarea nopţii tainice a lui Shiva. Noaptea de dinaintea momentului de Lună Nouă este o noapte de transcendenţă divină, generând un efect de maximă purificare ce se manifestă atât în fiinţa umană cât şi în natura înconjurătoare.
    Ascendentul acestui moment are loc in semnul Fecioarei, element de pământ, fix, feminin al cărui guvernator este planeta Mercur ce se află acum în tranzit prin semnul Capricorn  aproape de Luna Noua. Ascendentul in Fecioară ne îndeamnă la organizare, preferând acum munca minuţioasă, de detaliu. Se observă o oarecare tendinţă de a ne ingrijora mai mult decât este cazul, mai ales dacă ne confruntăm cu situatii noi. Se acordă o mai mare atenţie asupra sănătăţii şi a igienei propriului corp. Acum putem tinde către un tărâm înalt de conştiinţă şi de transformare personală.
     Simbolul sabian pentru gradul 18 în Fecioară “O masă de spiritism”. Mesajul cheie al acestui grad se referă la abilitatea de a intra în contact  cu cotloanele mai profunde ale sufletului şi cu senzitivitatea la comunicările şi semnele psihice. Are loc acum o stare de tranziţie ce subliniază  o deschidere pasivă către necunoscut. Poate avea loc o ghidare interioară, dar ne putem lovi de dificultatea de a evalua în mod corect ce sau cine face ghidarea.
       Luna Noua aflata in casa a V-a a momentului indică,  pentru urmatoarele 28 de zile, o perioadă de creştere a potentialului creator, favorizand orice activitate de exprimare artistică dar si o amplificare a vieţii sentimentale, relaţiile de iubire ca test al emoţiilor. Se va observa o amplificare a relaţiei dintre parinţi şi copii, o mai mare grijă faţă de educarea propriilor copii. Luna aflata în exil în Capricorn aduce o oarecare ezitare în exprimarea emoţiilor. Vibraţiile emotive ale Lunii Noi aflandu-se sub presiunea lui Saturn din Scorpion, ce realizează un careu cu Marte aflat in Vărsător şi casa a V-a sunt aspecte ce predispun la  acţiuni bruşte, nemiloase, la impulsivitate, sentimente de cruzime, razbunare, răsturnări de situaţie. Careul dintre Marte şi Saturn este un aspect defavorabil părinţilor provocând neîntelegeri cu propriul copil/copii. Privim cu atenţie şi la Saturn aflat pe cuspida casei III din Scorpion, o casă a comunicării, a relaţiei cu vecinii, oamenii apropiaţi, profesorii, tot ce ne afectează  din punct de vedere intelectual din lumea exterioară şi schimbă imaginea noastra mentală despre această lume, riscând în preajma acestei Luni noi să fim agresivi, neînţelegători cu oamenii apropiaţi.
       Lilith aflat pe Mijlocul Cerului ne aduce dificultăţi legate de a ne dedica unei cauze spirituale.  Se doreşte realizarea cu orice preţ a unui statut profesional, a unei cariere de succes. Avem energie şi motivaţie dar acestea sunt orientate egoist, într-o direcţie greşită fără a urmări consecinţele pe termen îdelungat. Unii oameni vor căuta publicitatea  pentru a-şi demonstra în acest fel puterea, simţind că sunt chemaţi de mulţime. Acum sunt puse sub semnul întrebării orice lucru obişnuit sau tradiţie. Acest aspect aduce un “văl” afacerilor, predispune la acţiuni economice ilegale cu falsificare şi înşelăciune dar care nu vor întârzia să fie deconspirate.
     Jupiter retrograd aflat în careu cu Chiron aflat în Peşti pe casa a VI-a al momentului de Lună Nouă, ne aduce în pragul conştientizării necesităţii de a ne trezi din punct de vedere spiritual. Refuzăm în mod constant să schimbăm propria existenţă, deşi am avut şi avem atât de multe oportunităţi de a realiza propria transformare. Este momentul să revizuim relaţia noastră cu Divinitatea, cu Universul. Deşi multe lucruri par a stagna în acest moment, Chiron ne învaţă autodisciplina, ne dă capacitatea de a servi în mod deliberat şi cu adevărat viaţa aşa cum este ea, corpul şi mintea devenind una în timp ce se confruntă cu lumea.
    Triunghiul minor format între Pluto sextil cu Chiron (în Peşti) şi Saturn (în Scorpion), trigon Saturn şi Chiron. Este o configuratie ce ne dă energia necesară pentru a acţiona în direcţia aleasă. Suntem în măsură acum să concretizăm proiectele propuse observând beneficiile muncii depuse. Focarul aceste configuraţii este Pluto căruia i se alătură şi Junona şi Venus (la distanţa de 6º), aspect ce permite exprimarea calităţilor creatoare reuşind să comunicăm, să transmitem informaţia cu mai multă sensibilitate. Creaţiile prind contur acum, sunt exprimate cu încredere aducând popularitate în cercurile sociale. Venus aflat în sextil cu Saturn aduce metodă şi tact în atingerea obiectivelor, dar şi capacitatea de a profita de şansele care ni se oferă acum. Sunt avantajate operaţiunile bancare dar şi afacerile imobiliare.
   Uranus aflat în casa a VII-a a acestui moment de Lună Nouă (a căsniciei, a parteneriatelor de orice fel) pune în prim plan relaţia cu partenerul de viaţă, începerea şi sfârşitul relaţiilor dar şi duşmanii pe faţă, adversarii. Uranus aflat în careu cu Venus (în casa IV- a familiei) ne aduce în faţa unor decizii pe care trebuie să le luăm cu fermitate, cu sinceritate, acceptând cu detaşare evenimentele apărute în mod direct, brutal menite să ducă la ruperea relaţiei de căsătorie. Promisiunile sunt încălcate, conflictele de orice fel aduc necazuri ce vor pune relaţiile de prietenie sub semnul despărţirilor. Acum sunt aduse la suprafaţă atitudini ale partenerilor noştri (fie în căsătorie, fie în afaceri).
        Se cere o mare mobilizare a energiei planetei Marte aflată în Vărsător în casa a V-a a momentului, către tot ce ţine de creativitate, de exprimarea propriilor emoţii, de trăiri, pentru a experimenta cu adevărat cele mai profunde trăiri vizavi de relaţia cu divinitatea. Este un mod de a ne elibera de tensiunea emoţională, de frustrări, de nefericirile personale, prin activităţi de creaţie, descoperind în acest fel cele mai interesante lucruri despre propria persoană.
     Simbolul sabian pentru gradul 22 al Lunii Noi: “Acceptând cu eleganţă înfrângerea, un general îşi dezvăluie nobleţea caracterului”. În aceste momente realizăm că putem creşte prin înfrângere la fel  de bine, dacă nu cumva mai mult decât prin succes. Ceea ce contează cel mai mult este puterea interioară.
       Semnul Capricorn este puternic marcat  acum, aducandu-ne semnale în tot ce ţine de sfera emoţionalului,  observându-se o oarecare colaborare între dorinţă şi ambiţie, între dragoste şi datorie. Raţiunea învinge emoţia  căutând acum siguranţa în acţiuni, în atingerea obiectivelor prin stăpânirea dorinţelor.
    Îndemnul se adresează în primul rând semnelor cardinale: Balanţă, Capricorn, Berbec, Rac, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 11, plus minus trei zile, dar şi pentru cei ale căror planete personale, ascendentul, MC se află pe gradul 22 în semnele cardinale (plus minus trei grade).
    Luna Noua ne pregăteşte o “simfonie  astrală” menită să ne aducă sufletul mai aproape de concret, conştientizând acum importanţa raţiunii în materializarea proiectelor noastre.


    Să fim scăldaţi în lumina înţelegerii!

No comments:

Post a Comment