Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, January 22, 2013

Luna Plină în semnul Leu, 27 ianuarie 2013, ora 6:38



       Timpul nu mai aşteaptă... Iubeşte şi vei fi iubit!

     În data de 27 ianurie 2013, ora 6:38 ( ora României) se formează aspectul de Lună Plină în semnul Leu, activând axele I-VII axa Eu- Tu, raporturile cu ceilalţi. Ascendentul momentului se află la gradul 16:56 în Capricorn, semn de pământ, cardinal, feminin, guvernat de planeta Saturn. Opoziţia dintre Soare şi Lună (Luna Plină) având loc pe semnele Vărsător –Leu la gradul 7:24, Luna în Leu şi Soarele în Vărsător.
     Influenţa energetică a Lunii Pline se simte la fel, cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment, când emoţiile se manifestă la nivel maxim, este bine să fim conştienţi de acest moment în care ne sunt amplificate stările noastre negative (orgoliul, mânia, tendinţe dominatoare), suntem lipsiţi acum de răbdare. Nu trebuie să răspundem la provocări, ci şi să încercăm să folosim această energie a Lunii într-un mod constructiv, concentrându-ne mental către acţiuni de mare anvergură dar care sunt în armonie cu aspiraţiile noastre sufleteşti. Este o zi deosebit de importantă prin care putem remedia multe probleme existente în plan relaţional. Această Lună Plină poate aduce lumină în raporturile noastre cu ceilalţi, în căsnicie, oamenii cu care ne creăm relaţii, dar şi aspecte ale Sinelui pe care le ascundem de ceilalţi.
      Luna Plină aflată în semnul Leu ne aduce înţelegere, adevăr în relaţiile noastre, descoperim lucruri care ne plac mai mult sau mai puţin, dar aflăm şi ceea ce ne dorim cu adevărat de la o relaţie în care suntem cu adevărat implicaţi. Ne vom întreba în mod frecvent acum: mai are rost să continui această relaţie? Este vorba de o imensă energie ce ne pune faţă în faţă cu realitatea, ancorându-ne în prezent, lăsând emoţiile  acum să se manifeste dar care au rolul uimitor de a ne aşeza pe o direcţie clară. Vedem acum  ceea ce trebuie într-o relaţie în care ne aflăm, iar lecţia pe care ne-o oferă Luna Plină pe axa afectivă Leu – Vărsător, ţine de legăturile sentimentale, fiind momentul acum să obţinem echilibrul între iubirea primită şi iubirea dăruită.
      Sunt puse în prim plan, în acest moment, intuiţia, încrederea în propria persoană, perseverenţa şi abilităţile organizatorice. Soarele ne trimite razele din semnul Vărsător, semn fix, de aer, guvernat de planeta Uranus ce ne pune în legătură cu cele mai ingenioase idei, cele mai curajoase iniţiative, putere de concentrare dar şi raţiunea şi spiritul spontan. Astfel că suntem dornici acum de mai multă libertate, de independenţă şi dorinţa de a vedea partea nevăzută a lucrurilor aplecându-ne atât de firesc către preocupări bizare.
        Luna în sextil cu Jupiter retrograd aflat în semnul Gemeni, pe cuspida casei a V-a  pune în lumină creativitatea, dragostea, dar şi copiii ca expresie a creativităţii noastre.       Este momentul să primim roadele mult aşteptate ca urmare a plantării ideilor, a proiectelor din preajma Lunii Noi din data de 11 ianuarie 2013 dar şi din vara  anului
( 17 august 2012). Este timpul să ne bucurăm de imaginaţia, intuiţia şi simţul estetic pe care le-am pus în valoare până în acest moment, prin creativitate, prin iubire, conştientizând în acest moment adevăratele noastre aspiraţii şi pasiuni.
     Spiritualitatea are un rol deosebit în tot ce am întreprins până acum, Jupiter aducându-ne aproape de iubirea Divină, de evoluţia personală prin activităţile  dedicate iubirii şi armoniei universale. Viaţa capătă sens, suportul moral venind acum prin cele mai neaşteptate căi. Semnul Gemeni guvernat de planeta Mercur- mesagerul lui Dumnezeu, aflat în acest moment în semnul Vărsător în aspect benefic cu Jupiter, ne pune în conexiune cu Universul în modul cel mai profund. Au loc acum schimburi de informaţii ce ne vor bulversa întreaga fiinţă, dar în acelaşi timp ne vor scoate din zona confortului mental, obligându-ne să găsim cea mai optimă soluţie pentru a renaşte  plini de energie şi încredere în propriul drum.
      Mentalul este neliniştit, puternic energizat de planeta Marte aflată în semnul Vărsător pe gradul 25:21 nelipsind impulsivitatea, reacţiile bruşte ce pot declanşa conflicte interumane, accidente, starea de agitaţie ce poate fi foarte greu de stăpânit.
     Uranus aflat în asepect armonios cu Luna Plină în Leu, ne aduce mai aproape de rezultatele eforturilor noastre, observând cu o oarecare mulţumire că nu a fost în zadar sacrificiul material, moral, afectiv făcut până în acest moment pentru a ne atinge scopul, iată, obţinând acum rezultate concrete, palpabile.
      Suntem  în măsură să observăm şi să înţelegem lecţia de viaţă pe care ne-o oferă în continuare evenimentele provocate de aspectele încordate  dintre  planetele Pluto (în Capricorn) şi Uranus (în Berbec). Fie că vrem sau nu, suntem nevoiţi să schimbăm din temelii vechile concepţii de viaţă, să renunţăm la relaţii pe care le simţim nocive pentru evoluţia personală şi să lăsăm în urmă balastul emoţional ce ne încătuşează sufletul.
       Ascendentul momentului de Lună Plină este în Capricorn pe gradul 16:56, semn cardinal, de pământ, este o energie ce ne îndeamnă să luăm decizii clare, ferme fără a accepta compromisuri. Este timpul să lăsăm faptele să vorbească, privind acum cu seriozitate, cu demnitate la ce avem de câştigat sau de pierdut într-o relaţie.
      Planeta Saturn guvernatorul ascendentului în Capricorn, se află în semnul Scorpion, în casa a IX-a şi realizează un “careu în T” cu Luna Plină în Leu.  Ne spune direct, fără menajamente “ este timpul să o rupi cu trecutul!” Acum explorăm limitele, călătoriile îndepărtate, dar şi ţelurile cele mai înalte, convingerile religioase. Simţim dorinţa de a transcede dincolo de ce ne oferea viaţa în acest moment, dorindu-ne să scăpăm de evenimente ce se repetă.
      Saturn aflat în casa a IX-a ne aduce provocări legate de căutarile superioare, de căutarea Sinelui, găsind un sens mult mai înalt  propriei existenţe. Sondăm acum cele mai ascunse “cotloane “ ale fiinţei. Semnul Scorpion predispune la intrigi, dificultăţi produse de legături amoroase, alianţe secrete. Dar privind dincolo de încercările venite în această perioadă, vom accesa în mod surprinzător trăiri, emoţii şi sentimente ce ne vor înălţa sufletul dincolo de “înţepăturile” durerose ale  evenimentelor ce ne vor învălui în această perioadă.
      Pluto aflat în casa a XII-a a momentului de Lună Plină în Leu, aflat în sextil cu Saturn, este un aspect ce ne cere să  găsim un echilibru între dorinţa de a sta departe de lume şi dorinţa de a ne implica, în mod altruist, în activităţi cu tentă umanitară, cu o mare capacitate de renunţare la sine. Între planetele Saturn şi Pluto are loc recepţia mutuală, fiecare aflându-se în domiciliul celeilalte, ceea ce permite eliminarea anumitor limitări în modul de exprimare a propriilor trăiri.
      Mercur aflat în careu cu planeta Saturn ne aduce  evenimente ce ne vor pune faţă în faţă cu opoziţii făţişe din partea celorlalţi, lovindu-ne de critici, eforturile noastre vor fi zădărnicite, planurile pot lua o întorsătură neaşteptată. Pot apărea probleme legate de mărturii false, scrisori sau documente flasificate, scrisori sau mailuri întârziate sau răstălmăcite. Poate fi vorba de o perioadă în care ne va fi  frică să luăm iniţiativa. Aşa că cel mai bine ar fi să ne lăsăm purtaţi acum de Univers, să lăsăm mintea să mediteze tocmai pentru a depista din timp ce ar putea să ne blocheze acţiunile noastre.
       În acest moment de Lună Plină în semnul Leu, se formează configuraţia holistică “Cortul” , formată din patru planete desenând un trapez prin trei sextile : Soare (în Vărsător) sextil Uranus ( în Berbec) , Uranus sextil Jupiter retrograd ( în Gemeni), Jupiter sextil Luna (în Leu). La baza acestei configuraţii se află creată opoziţia dintre Soare şi Lună ( Luna Plină în Leu) care generează întreaga energie a acestei configuraţii, constituind de fapt sursa motivaţiei oricărei acţiuni. Este un moment foarte important în care putem conştientiza scopul de atins prin sextilul creat între Jupiter şi Uranus. Conştientizăm cât de important este să punem în aplicare originalitatea gândirii, înzestrarea intelectuală pentru a obţine beneficii în plan concret, sub forma de bunuri personale, beneficii obţinute din sfera profesională sau ca urmare a călătoriilor în străinătate, publicistică, cercetare, investigaţii.
      Configuraţia holistică “Cortul”  este o sursă de energie creatoare, acţionând cel mai adesea la nivel mental, intelectual, raţional. Relaţia cu ceilalţi se realizează cu mult mai multă uşurinţă acum prin deschiderea spiritului, prin intermediul audiovizualului, prin învăţământ, medicină.
      Luna se află în conjuncţie cu steaua fixă Asellus Australis ( Asinul sudic, Locul de odihnă, Sfîrşitul) aflată în constelaţia delta Cancer. Aselli (Măgăruşii) împreună cu nebuloasa Praesaepe M44 (Stupul sau Ieslea) formează o miniconstelaţie situată în spatele platoşei Crabului. Acest grup a fost asociat cu multe evenimente istorice, printre care introducerea comunismului, care are ca simbol doi măgari care mănâncă în afara ieslei comune sau stupul cu albine, aluzie la poporul muncitoresc. Asellus Boreali (gama Cancer) este Asinul Nordic şi Asellus Australis (delta Cancer) este Asinul Sudic. În popor această constelaţie a fost numită Ieslea sau Pătuţul în care s-a născut Isus Christos, sau Poarta Omului. Grecii le numeau Ovot (Măgăruşii), latinii le numeau Aselli (Asini), iar arabii le numeau “Măgarii”.
     Miturile greceşti spun că aceşti măgăruşi au fost călăriţi de Bachus şi Vulcan în războiul dintre Olimpieni şi Titani. Răgetul lor amestecat cu strigătele zeilor au înspăimântat un grup de Giganţi fioroşi care au venit să-şi răzbune fraţii (Titanii) în asemenea grad încât aceştia au fugit de pe câmpul de bătălie, după care au fost aşezaţi în flancurile misterioasei Iesle (M44 Praesaepe) pentru a fi siguri că nu vor duce niciodată lipsă de mâncare. Astrologia tradiţională consideră că aceşti aştri conferă o natură grijulie, responsabilă, caritabilă şi atentă. Aspectul încordat creat prin opoziţia dintre Soare şi Lună poate predispune la accidente grave, incendii ( Luna în Leu, semn de foc), moarte violentă. Cei doi Asini au natura combinată Soare –Marte având o influenţă pozitivă prin conjuncţie cu Luna, dând inspiraţii neobişnuite în tot ce ţine de creativitate ( pentru poeţi, pictori, muzicieni).
       Mesajul gradului sabian al Lunii Pline în Leu: “Constelaţii strălucesc puternic în întuneric, pe cerul nopţii”. Acest mesaj  ne pune în legătură cu tiparele aproape permanente ale grupărilor de stele ce sunt opuse secvenţei de mode şi idealuri sociale mereu schimbătoare. Cuvântul cheie este permanenţa.
       Înfluenţa majoră a acestei Luni Pline în Leu va fi asupra semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, în special asupra celor născuţi în preajma datei de 27 (plus, minus trei zile), dar şi asupra celor care au planete natale aflate aproape de gradul 8 în Taur, Leu, Scorpion, Vărsător.
      Luna Plină în semnul Leului ne aduce revelaţii, materializări ale gândurilor şi emoţiilor până la conştientizarea faptului că relaţia în care ne aflăm cu lumea, cu umanitatea este de fapt relaţia în care ne aflăm cu propria fiinţă. Lumea este oglinda în care ne privim, depinde însă în ce măsură ştergem această oglindă sau...o ignorăm.
      “Iubeşte şi vei fi iubit!... pare să ne spună această Lună Plină.

       Pace şi lumină!
    



 
  

No comments:

Post a Comment