Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, February 2, 2013

2 februarie 2013 Intrarea planetei Venus în semnul Vărsător şi a planetei Marte în semnul Peşti




        Planeta Marte îşi schimbă vibraţia în data de 2 februarie 2013(ora 3:53) prin ieşirea din semnul Vărsător şi păşind cu multă energie în semnul Peşti. Face trecerea de la punctul de vedere original şi neobişnuit, de la starea de nelinişte şi minte ageră specifică tranzitului planetei Marte prin Vărsător la dorinţa de altruism, implicarea în acţiuni umanitare, abnegaţie pentru realizarea propriilor aspiraţii specifică tranzitului acestei planete prin semnul Peşti. Este vorba de o energie ce poate aduce rezultate minunate pe mai multe planuri, dar trebuie orientată în mod organizat, conştient, evitând tendinţa de risipire, de confuzie, ce ar putea declanşa eşecul în încercarea de a atinge scopul propus. Sunt exagerate acum emoţiile, izbucnirile sunt entuziaste. Este un tranzit ce poate provoca dezamăgire în dragoste putând ajunge în mod surprinzător la implicarea în relaţii iluzorii. Este o perioadă în care cu greu vom putea să definim ceea ce vrem să obţinem de la celălalt sau poate chiar de la noi înşine. Este o oarecare predispoziţie către evadare din lumea înconjurătoare, aparent apăsătoare. Energia planetei Marte prin Peşti va fi orientată către iubire, romantism sau chiar se va demonstra o sensibilitate şi o imaginaţie bogată ce se va focaliza pe aspiraţii, iniţiativă şi voinţa spirituală. Vom simţi o mai mare compasiune faţă de celălalt; dorinţele sunt urmate acum în mod subtil, fiind motivaţi de inspiraţie dar şi de ideal.
       Trebuie să urmărim cu mare atenţie să canalizăm energia, să o direcţionăm în proiecte clare, concrete altfel riscăm să ne pierdem în evadări, introspecţii dar şi către tendinţa de neîncredere că nu putem orienta energia în mod benefic, constructiv. Trebuie selectate acele activităţi care să nu solicite prea mult energia fizică, ci să urmărim curgerea energiei mentale către manifestarea în planul conştient dar şi în cel subconştient.
        În data de 4 februarie planeta Marte se va afla în conjuncţie cu planeta Neptun în semnul Peşti. Este un aspect ce predispune la creşterea creativităţii cu tendinţa de orientare către perfecţiune. Ne dorim cu orice preţ concretizarea ideilor, voinţa fiind asociată cu imaginaţia ceea ce poate duce la împlinirea proiectelor propuse. Magnetismul personal este pus în valoare tocmai pentru a duce la atingerea ţelului dar şi pentru a creşte popularitatea din sfera socială. Relaţiile sociale iau amploare, mai ales dacă acestea se bazează pe interese comune şi avantaje reciproce.
     Conjuncţia dintre Marte şi Neptun are loc la gradul 2:13 în semnul Peşti (ora 23:00). Simbolul sabian pentru acest grad: ”Trunchiuri de copac pietrificat zac sparte pe nisipul deşertului”. “Când un grup mare de oameni reuşeşte să clădească o cultură cu instituţii puternice ce se exprimă în simboluri şi lucrări de artă sau de literatură semnificative, un asemenea efort al multor generaţii este rareori pierdut pe de-a-ntregul” (O mandala astrologică,  Dane Rudhyar).
      Imediat după întâlnirea dintre planetele Marte şi Neptun, în data de 5 februarie, se configurează un careu în T mutabil: Luna (Scorpion) careu Marte, Neptun (Peşti) careu Jupiter (Gemeni). Focarul acestei configuraţii se află în semnul Peşti, planetele Marte şi Neptun. Este un avertisment asupra risipei de energie în activităţi şi relaţii ce nu fac decât să ne abată de la drumul propus. Avem tendinţa în această zi să ne concentrăm către o zonă în care nu dezvoltăm suficient potenţialul existent. Trebuie să găsim acum un scop ce trebuie să ne ducă către o direcţie clară, să intuim finalitatea acestui drum şi să păşim cu încredere pe acesta. Sunt favorizate activităţile ce ţin de creativitate şi educaţie dar folosind cu multă încredere orice semn de progres, de oportunitate venită acum. Este timpul să creştem prin altruism şi înţelegere a evenimentelor ca făcând parte din planul Divin.
      Planeta Venus îşi face intrarea în semnul Vărsător în data de 2 februarie 2013, ora 4:46. Acum are loc trecerea de la autocontrol şi rezervă emoţională la libertatea de exprimare a emoţiilor, ne dorim asocieri cât mai multe, implicându-ne în cât mai multe grupuri de socializare, de informare. Iubirea, exprimarea emoţiilor se face în mod deschis, neconvenţional. Emoţiile şi bunătatea tind să ne înalţe sufletul spre o pace universală, căutând să ne implicăm în acte de caritate, iubind în mod necondiţionat vom observa un schimb firesc de idei sau schimburi intelectuale ce vor duce la sondarea sensibilităţii sufletului. Ne apropiem în mod firesc de divinitate, exersăm în mod constant detaşarea de lucrurile care ne tulburau sufletul.
      Aspectul de trigon dintre Venus (Vărsător) şi Jupiter (în Gemeni) ce se formează în data de 2 februarie dezvoltă latura poetică şi idealistă a fiinţei, suntem acum mult mai atraşi de formă, de culoare, de muzica ce ne înnobilează sufletul. Suntem în acord cu frumuseţea pământului, ne racordăm la energia ce ne îndeamnă să căutăm tot ce ţine de hrana spiritului, suntem lipsiţi de prejudecăţi, ne dorim acum să abordăm o deschidere către mediul în care trăim sau profesăm fără a mai judeca la ceea ce vrea celălalt de la noi, implicându-ne acum în activităţi menite să ne satisfacă fiinţa că am reuşit să aducem o rază de speranţă grupului, fiinţelor de lângă noi. Este un aspect benefic câştigurilor şi al succesului din sfera personală (în funcţie de casele din harta natală în care se află cele două planete personale).  Este o zi a norocului,  al veştilor bune dar şi o zi a opţiunilor.
     Luna aflată în careu cu Venus în data de 2 februarie atrage atenţia asupra tendinţei de a exagera vizavi de plăcerile personale, de a fi mai neglijenţi în obiceiuri. Dispoziţia sentimentală este schimbătoare, trecând fără un motiv anume de la starea de exaltare la starea de introspecţie, la dorinţa de izolare. Poate apărea o stare de nemulţumire, de nelinişte şi de amărăciune vizavi de dragoste, faţă de relaţii.
      Planeta Venus aflată în sextil cu planeta Uranus ne aduce o perioadă bogată în creaţii de valoare. Pasiunea  pentru artele frumoase, dar şi talentul de a le pune în plan concret vor aduce produse novatoare,  progresiste. Acest timp trebuie exploatat la maxim de către creatorii din orice domeniu de activitate, fiind o perioadă aducătoare de succes şi avantaje deosebite. Putem obţine acum câştiguri venite din parteneriate, în funcţie de munca  depusă până în acest moment. Poate fi vorba  de avantaje materiale obţinute în împrejurări neaştepate,  poate chiar din partea unor persoane pe care le întâlnim abia în acest moment.
         Sunt momente de clarificare, de căutarea unor răspunsuri. Luna aflată în tranzit prin semnul Scorpion în aceste zile de 2 februarie şi 3 februarie ar trebui să ne aducă mesaje din subtil, răspunsuri aşteptate. Este momentul în care putem primi ceea ce cerem, ceea ce căutăm  poate de ceva timp.
       Undeva afară, dincolo de ce e bine şi dincolo de ce e rău, există un câmp imens. Acolo ne vom întâlni.” Rumi


    Pace şi lumină!

2 comments: