Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, February 8, 2013

Luna Nouă în semnul Vărsător, 10 februarie 2013, ora 9:20




  „Steaua de deasupra îşi amestecă razele cu tonalitatea Sinelui din interiorul inimii omeneşti!” (Dane Rudhyar)
       În data de 10 februarie 2013, ora 9:20 are loc fenomenul de Lună Nouă la gradul 21:43 în semnul Vărsător,  având ascendentul în semnul Berbec.
       Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii.Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face ca forţa Universului să favorizeze folosirea corespunzătoare a liberului arbitru, să se manifeste energia tainică a unui nou început. Conştiinţa noastră trece prin profunde transformări spirituale. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vom pune în practică, să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental în direcţia aleasă. Trebuie să ne pregătim atât mental cât şi emoţional pentru proiectele pe care ne-am hotărât să le lansăm, să le punem în practică odată cu trecerea de faza maximă a Lunii Noi ce are loc cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar şi după acest moment.
       Luna Nouă în semnul Vărsător (semn fix, de aer, guvernat de planeta Uranus) ne dă o atitudine înţelegătoare, sociabilă, prietenoasă. Suntem mult mai independenţi manifestând atracţie către domenii mai puţin obişnuite, originale sau excentrice. Interesul este orientat către activităţi de cercetare, ştiinţă dar şi spre astrologie şi tot ce ţine de ocultism.Vărsătorul aduce imprevizibilul, dorinţa de a ne arunca în situaţii de viaţă inedite. Este momentul să acceptăm ceea ce vine spre noi şi să dezvoltăm către o nouă direcţie, ceva ce poate nu am mai încercat până acum, ceva de care ne-a fost teamă că nu am putea să finalizăm.
     Luna Nouă care se află în casa a XI-a pune în prim plan experienţele colective, relaţia cu oamenii într-un sens mai larg. Simţim acum nevoia de a-i găsi pe cei care împărtăşesc aceleaşi gânduri, preocupări ca şi noi. Acum se dezvoltă relaţiile interumane, colaborăm cu alte persoane cu care simţim că avem idealuri comune. Relaţiile cu prietenii cunosc o dezvoltare favorabilă în împlinirea obiectivelor noastre. În această perioadă de 20 de zile este important să primim oportunităţile ce vin spre noi din partea unei persoane importante care poate deveni sfătuitorul nostru în derularea proiectelor.
     Ascendentul momentului de Lună Nouă se află la grad 12:29 în semnul Berbec, semn cardinal, de foc, guvernat de planeta Marte. Beneficiem acum de multă voinţă, curaj, energie, ingeniozitate orientată în demararea proiectelor noastre. Simţim nevoia de a schimba ceva în viaţa noastră fiind acum în măsură să reacţionăm la impulsul venit din mediul în care ne aflăm. Relaţionând acum cu ceilalţi putem concretiza proiectele gândite până în acest moment.
   Guvernatorul Ascendentului este Marte aflat în semnul Peşti ne va ghida în următoarea perioadă de 28 de zile, va aduce multă îndrăzneală, aplomb în tot ce ne-am propus. Această poziţie a lui Marte în semnul Peşti, alături de Neptun, Mercur şi Chiron potenţează factorul subconştient, poate ajuta la reexaminarea speranţelor şi a credinţelor; acum vom conştientiza că trebuie să folosim energiaîn mod pozitiv, în direcţia creşterii spirituale, adaptându-ne din mers cerinţelor din mediul în care trăim, ne manifestăm. Putem acum să înţelegem vindecarea planului emoţional prin sondarea propriului subconstient, al mesajelor venite pe orice cale, simţim cu claritate  sensul evenimentelor, a relaţiilor în care ne aflăm, simţim cum şi în ce fel ne putem direcţiona energia în mod constructiv. Activităţile din sfera ocultismului şi a paranormalului iau amploare în această perioadă. Putem beneficia acum de experienţe spirituale deosebite, având parte de evenimente de viaţă inedite ce ne vor aduce aproape de o latură a existenţei de care nu eram conştienţi până în acest moment. Sunt aduse la suprafaţă trăiri, emoţii, gânduri, dorinţe, idealuri pe care vom dori cu orice preţ să le concretizăm prin diferite acţiuni, evenimente pe care să le împărtăşim lumii întregi. Grupul capătă forţă, se produce coeziunea. Energia este adusă prin forţa comunicării ce se derulează pe  orice cale de transmitere a mesajului.
      Planeta Marte aflată în casa a XII-a a momentului avertizează asupra problemelor venite ca urmare a calomniilor, pierderii reputaţiei sau trădarii din partea duşmanilor, al afecţiunii, sentimentelor investite greşit. Aventurile vor fi urmate de dezamăgiri, nu puţine vor fi atacurile venite din culise.
     Planeta Mercur aflată în trigon cu planeta Saturn ne dă gândire cuprinzătoare şi profundă menită să ne ajute în depăşirea situaţiilor imprevizibile, ajutându-ne să ne orientăm în mod conştient către drumul ales. Trebuie însă să privim cu mare atenţie cu cine ne întovărăşim acum, ce anume semnăm întrucât toate acestea ar putea avea repercusiuni grave asupra viitorului nostru, fie el profesional sau partenerial.
        În tot ce încercăm să întreprindem în această perioadă există o oarecare îndoială, o nelinişte, temându-ne de faptul că tot ce planificăm acum nu ar putea să aducă rezultatele mult aşteptate. Există riscul ca acţiunile noastre să fie mai impulsive decât în mod normal, explozive, cheltuilelile să devină nechibzuite, poate fi vorba de erori de judecată în luarea deciziilor, astfel că se recomandă ascultarea intuiţiei, a semnalelor venite din sfera subconştientului.
       Triunghiul minor format între planetele Mercur, Marte, Chiron (asteroid) sextil Pluto (în Capricorn) sextil Saturn (în Scorpion) ne aduce în măsură să ne putem exprima capacităţile creatoare, reuşind să ne mobilizăm în direcţia concretizării ideilor. Este momentul să folosim cu mult curaj potenţialul creator, orientându-ne către proiecte ce ne vor aduce recunoaştere publică. Proiectele sunt gândite în starea de linişte, retragere departe de grup, într-o oarecare izolare pentru ca mai târziu să fie expuse, dezbătute în mijlocul prietenilor, a grupului în care ne desfăşurăm activitatea.
    Chiron aflat în casa a XII-a a momentului ne aduce necesitatea de purificare spirituală, de dăruire necondiţionată, de înţelegere şi de curăţarea a amintirilor venite din trecut, chiar şi din vieţile anterioare. Astfel că a venit momentul să acceptăm ajutorul venit prin ceilalţi, să privim cu maturitate şi înţelepciune orice vine acum spre noi putând alege  soluţia cea mai optimă pentru vindecarea rănilor provocate de trecut. Ne vom pune întrebarea:“Sunt pregătit să înţeleg trecutul?” Dar dacă nu conştientizăm acum că pentru a putea înainte pe calea evoluţiei personale trebuie să renunţăm în mod conştient la trecut, să cicatrizăm rana, să acceptăm că există şi partea bună a existenţei aici, acum, nu vom putea face saltul către viitor, către împăcarea cu Sinele. Putem apela în momentele de neputinţă la meditaţie, rugăciune, să încercăm să devenim altruişti, să dăruim acum celor săraci, celor neputincioşi. Chiron reprezintă sacrificiul, în mitologie se vorbeşte despre acesta că şi-a sacrificat viaţa să aducă focul umanităţii. Chiron este un mare vindecător, astrolog şi oracol. Prin el primim sfaturi valoroase, prin el primim  informaţia despre cel mai bun moment pentru a acţiona în direcţia vindecării sufletului.
         Îndemnul Lunii Noi din 10 februarie 2013 se adresează în primul rând semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion,mai ales celor născuţi în apropierea datei de 10, plus minus trei zile, dar şi pentru cei ale căror planete personale, ascendentul, MC se află pe gradul 22 în semne fixe  (plus minus trei grade).
      Conform astrologiei chinezeşti în data de 10 februarie 2013 începe Anul Şarpelui Negru de Apă şi ţine până în data de 31 ianuarie 2014. În astrologia chineză şarpele este asociat cu înţelepciunea, frumuseţea, sacrul, cunoaşterea ezoterică. În acest an  acţiunile trebuie bine chibzuite înainte de a le pune în aplicare. Este un an al surprizelor, al neprevazutului, putem avea parte de răsturnări de situaţii atât în sens bun cât şi mai puţin bun. Cu cât ne implicăm mai mult în muncă, dorindu-ne cu orice preţ să punem în valoare potenţialul nostru creator, lăsând la o parte tertipurile, dorinţa de a câştiga pe căi mai puţin cinstite, cu atât câştigul va fi mai aproape de noi. Spiritualitatea, credinţa în adevăratele valori existenţiale ne vor fi puse la încercare acum. Să nu uităm că şarpele este simbolul ispitei, al înşelăciunii (şarpele a ispitit-o pe Eva în Rai). Cu cât vom reuşi să depăşim acest prag al încercării, al ispitei, cu atât vom reuşi să culegem adevăratele roade ce ne vor hrăni sufletul şi existenţa mult timp de acum înainte. Este bine să profităm din plin de oportunităţile ce vin acum spre noi, chiar dacă acestea ne cer multă muncă, efort mental, intelectual, financiar. Dacă acţionăm cu prudenţă, luând în considerare intuiţia dar şi încrederea în propria capacitatea de a alege un nou drum, cu siguranţă vom vedea şi roadele muncii şi dedicării noastre.

 “ Transformarea spirituală înseamnă a accepta să te plasezi şi să rămâi mereu în faţa propriei conştiinţe de sine, ca într-o oglindă chiar şi dacă, la un moment dat, nu ne place ceea ce reflectă oglinda.”  (Liviu Gheorghe- Blog)

Pace şi lumină!











No comments:

Post a Comment