Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, February 21, 2013

Luna Plină în semnul Fecioarei, 25 februarie 2013





„ Spiritul liber este precum apa...blând prin prezenţă, destoinic prin forţă interioară, tăcut în marea-i trecere”

     În data de 25 februarie, la ora 22: 26, se formează aspectul de Lună Plină în semnul Fecioarei cu Soarele în semnul Peşti şi Luna în semnul Fecioarei la gradul 7:24.
    Această Lună Plină în Fecioară activează axa caselor a IV-a şi a X-a, a familiei, respectiv a carierei şi a statului social. Indică locul unde amintirile devin sentimente iar idealurile realităţi sociale. Au loc schimbări dureroase dar revelatoare, necesare depăşirii stării de dependenţă. Sunt puse acum în evidenţă experienţele emoţionale, copilăria, influenţa părinţilor,  imaginea despre noi înşine.
   Ascendentul acestui moment se află la gradul 29:17 din semnul Balanţă (semn cardinal, de aer, masculin, guvernat de planeta Venus). În următoarea perioadă ne vom orienta mai mult către realizarea echilibrului între viaţa individuală şi cea socială. Punem accent deosebit pe împlinirea socială, dar nu vom neglija relaţia cu familia, necesitatea de a ne afla în preajma celor dragi, de acolo reuşind să ne umplem de dragoste, armonie, echilibru sufletesc. Venus aflată în semnul Vărsător pe casa a IV-a momentului de Lună Plină în Fecioară, ne aduce dragostea de casă şi de ţară. Este posibil să fie obţinute acum mici câştiguri venite prin intermediul părinţilor, prin moşteniri. Se cere însă o oarecare prudenţă în modul în care cheltuim ceea ce obţinem acum existând tendinţa către extravaganţă şi cheltuieli nechibzuite.
    În această zi se formează configuraţia planetară „Corabia” formată din alte două configuraţii „Cortul”(Luna sextil Saturn sextil Pluto sextil Soare conjunct cu Chiron) şi Careul în T mobil (Luna Plină pe axa Fecioară-Peşti şi planeta Jupiter aflată în semnul Gemeni). A cincea planetă (Jupiter), marcând vârful catargului, ne arată un reper al acţiunii favorizate şi chiar recomandate în condiţiile asigurate de „Cort”. Acesta ne oferă protecţie şi multiple oportunităţi de progres şi reuşită. Luna Plină stimulează valorificarea acestor oportunităţi, reuşind să fim aduşi în pragul conştientizării a ceea ce avem de transformat, la ce trebuie să renunţăm pentru a merge pe drumul pe care l-am gândit iniţial ca fiind bun şi aducător de profit, de evoluţie.  Este momentul în care vom fi forţaţi de împrejurări (mai mult sau mai puţin plăcute) prin care vom reuşi să depăşim frica, neîncrederea, starea de neputinţă care nu au făcut decât să ne împiedice să construim în mod eficient planul propus.
     Careul în T (Jupiter- Lună Plină) ne aduce testul legat de spiritualitate; dacă tot ce am gandit să realizăm a fost făcut în direcţia creşterii spirituale sau ne-am dedicat unor scopuri egoiste, legate doar de materialitate. Acest Careu în T mobil este extrem de complex reuşind să îmbine evenimentele în aşa fel încât ne va forţa să ne găsim un scop clar, o misiune. Asteroidul Chiron (ghidul, vindecătorul) se află alături de Soare în semnul Peşti în casa a IV-a a momentului, ceea ce ne cere imperios să ne urmăm ghidul, mentorul dar şi să ne vindecăm prin iubirea necondiţionată faţă de aproapele nostru, faţă de familie, faţă de propria ţară. Conştientizăm acum că fiecare rană din trecut poate fi vindecată prin acceptare, prin iertare. Planeta Jupiter aflată în careu cu asteroidul Chiron ne dă tendinţa de a refuza transformarea, de a ne încăpăţâna să credem că nu avem nevoie de Divinitate, că de fapt ne putem lua singuri soarta în mâini. Dar...după derularea evenimentelor din aceasta perioadă ne vom pune întrebarea: „Oare chiar suntem singuri?” Putem avea sentimentul de înstrăinare, simţindu-ne diferiţi de grupul în care ne aflăm, de ceilalţi oameni cu care interacţionăm.
     Gândurile, inspiraţia ne sunt puse în practică reuşind acum să găsim cu mult mai multă uşurinţă soluţii, rezolvări la problemele ce păreau fără răspuns. Este însă suficient acum să ascultăm intuiţia, să căutăm mesajul dincolo de agitaţia cotidiană. Planeta cheie a acestei configuraţii „Corabia” -Jupiter în semnul Gemeni- indică deschidere către cultivarea intelectului, pasiunea pentru cercetările oculte, dezvăluiri psihice, profetice.
     Nodul Nord lunar aflat în trigon cu planetele Marte şi Mercur ne aduce aproape ghizii de care avem nevoie în cele mai grele momente pentru a ne împlini dorinţele, pentru a simţi că munca noastră, vizavi de planul spiritual, nu este în zadar. Totul este să nu ne descurajăm în faţa obstacolelor şi să devenim  conştienţi de forţa interioară. Avem puterea de a renaşte din orice eveniment dificil, iar pentru acest lucru vom simţi o mână întinsă, un mesaj important care ne revelează ceea ce trebuie să facem pentru a nu renunţa definitiv la drumul ales. Totul este ca noi să fim deschişi acum către o nouă perspectivă asupra propriei existenţe şi să depăşim propriile bariere mentale vizavi de Divinitate.
   Simbolul sabian pentru gradul 19 în Peşti unde se află planeta Marte în acest moment de Lună Plină în Fecioară este:”Un maestru îndrumându-şi discipolul”. Primim confirmarea necesităţii de a accepta îndrumarea unui maestru tocmai pentru a avea loc transferul de putere şi cunoaştere ce poate menţine activ impulsul spiritual originar şi creator. Acest simbol ne dă un indiciu al tehnicii supreme necesară tuturor manifestărilor de putere şi de înţelegere spirituală.
    Saturn a intrat în retrogradare în data de 18 februarie 2013 şi va ramâne retrograd până în 8 iulie 2013. Ne confruntăm cu lecţii de viaţă dure dar care au menirea de a ne pune în faţă cu propriul subconştient, cu propriile dorinţe tocmai pentru a verifica dacă tot ce am gândit să construim până acum în plan relaţional, ne este cu adevărat necesar. Saturn retrograd ne aduce oameni din trecut, situaţii de viaţă care se repetă în mod obsesiv. Starea de retrăire a emoţiilor, a senzaţiei de teamă ne va bulversa în mod frecvent până în vară. Avem senzaţia de încătuşare a sufletului, dar este un timp care ne pune  să alegem între orgoliu şi dorinţa de răzbunare sau un drum presărat cu lumina înţelegerii şi a iubirii universale. Problemele care apar acum sunt legate de emoţii, de profunzimea sentimentelor. Saturn reprezintă afirmarea puterii interioare, intensifică şi consolidează sensul datoriei. Dar ne întrebăm acum: care este datoria mea faţă de mine,faţă de propriul meu drum? Vom afla cu certitudine răspunsul după reintrarea lui Saturn în mers direct în luna iulie. Odată trecute probele date de Saturn retrograd cu siguranţă că vom fi recompensaţi prin recunoaşterea propriei dezvoltări.
    Saturn aflat în casa a I-a la momentul de Lună Plină ne spune despre posibilitatea de implicare în proiecte care să se transforme peste ani în vocaţie sau ambiţie majoră, căci această planetă reprezintă ambiţia şi cariera. Saturn este „mâna destinului” ce intervine  direct în viaţa noastră. Avansarea şi succesul pot veni lent, dar cu siguranţă vor aduce demnitate, implinirea proiectelor făcându-se datorită perseverenţei, abilităţilor practice, înţelepciunii şi efortului susţinut.
    Saturn aflat în trigon cu Chiron şi Soare  ne aduce oportunităţi cu ajutorul cărora punem bazele unei noi structuri, fie ea legată de familie, iubire sau de afacere. Totul este să folosim acum orice provocare în sensul creşterii personale implicându-ne  cu toată fiinţa în proiectele noastre de viaţă.
     Mercur aflat în mers retrograd din data de 23 februarie până în data de 17 martie 2013. Mercur retrograd în semnul Peşti ne avertizează asupra modului în care comunicăm cu celălalt existând riscul de a nu fi înţeleşi adeseori ajungând la conflicte. Trebuie să avem grijă la tot ce ţine de semnarea de acte, vânzări şi cumpărări. Mai bine amânăm orice acţiune de început altfel riscăm să pierdem mai mult decât am avut...Nu luaţi decizii importante în acest timp. Apar incidente legate de transport (accidente, întârzieri, aglomeratie in trafic). În schimb sunt favorizate  activităţile ce ţin de aflarea unor secrete sau mistere ale lumii. Putem găsi acum obiecte pe care le-am pierdut de ceva timp, poate ne vom reîntâlni cu persoane despre care nu mai ştiam absolut nimic. Este o perioadă în care trebuie să ascultăm foarte mult de ceea ce ne spune intuiţia. Acum cu Mercur aflat în retrogradare în semnul Peşti, a venit momentul să facem curăţenie în mintea şi în sufletul nostru, departe de lume, departe de agitaţie, căutând  să fim în conexiune cu cele mai profunde gânduri şi emoţii personale.
      Marte aflat în conjuncţie cu Mercur în semnul Peşti, în casa a V-a a momentului de Lună Plină ne dă energie, entuziasm, reacţii fizice şi mentale rapide, exprimare grăbită, impulsivitate. Relaţia de iubire este marcată de discuţii agresive, apar neînţelegeri datorită modului greşit de a transmite informaţia, emoţia, nemulţumirea. Tristeţea vine din partea celor care se pare că au investit mai mult decât trebuia într-o relaţie care se dovedeşte acum ca fiind nepotrivită. Dezamăgirea este exprimată în mod agresiv, exploziv, nu puţine vor fi despărţirile în această perioadă. Este momentul eliberării de trecut dar şi de acceptare a unui nou început.
    Influenţa majoră a acestei Luni Pline în semnul Fecioarei va fi asupra semnelor mobile: Fecioară, Peşti, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuţi în preajma datei de 25 (plus, minus trei zile), dar şi asupra celor care au planete natale aflate aproape de gradul 8 în Fecioară, Peşti, Gemeni, Săgetător.

       “Spiritul liber nu are o casă a lui pentru că întotdeauna când a dorit s-au găsit pelerini ai  destinului care să-l găzduiască în inima şi cugetul lor.”
    

No comments:

Post a Comment