Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, March 19, 2013

Echinocțiul de Primăvară, 20.03.2013, ora 13:01



     Echinocțiul de Primăvară reprezintă începutul  primăverii astronomice, reprezentând intrarea Soarelui în semnul  zodiacal Berbec. La momentul Echinocțiului de Primăvară Soarele tranzitează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct (punctul vernal) ziua devine egala cu noaptea.
       Echinocțiul de Primăvară are loc în data de 20 martie 2013, ora 13:01. Este o zi cu o deosebită încărcătură energetică. Suntem întâmpinați de  configurații astrale deosebite:”Zmeul” , dar și de către un careu în T pe semne cardinale.
       Careul în T pe semne cardinale: Luna în Rac aflată în careu cu planetele Uranus conjunct cu Marte în semnul Berbec, în careu cu planeta Pluto aflată în Capricorn  ne arată tendința de risipire a energiilor într-o direcție nu tocmai potrivită țelului nostru. Focarul acestei configurații  - Pluto în conjuncție cu Marte aflate în casa a IX-a a idealurilor, a străinătății, se află aproape de Mijlocul Cerului. Este momentul  să ne dezvoltăm în mod conștient pe direcția aleasă, să ne axăm mai mult pe ceea ce ne face plăcere cu adevărat și nu pe ceea ce așteaptă ceilalți de la noi. Acum alegem un drum care să fie în acord cu Sinele nostru, să ne privim cu sinceritate si să renunțăm la prejudecăți, la ceea ce crede lumea despre noi vizavi de schimbarea propriei direcții.  Este greu să alegem, dar ceva  ne spune că în timp se vor așeza lucrurile în favoarea celor ce au gândit nu doar cu mintea, ci și cu sufletul, fiind important ca acum să ascultăm în mod deosebit de intuiție. Vom avea de înfruntat câteva evenimente neprevăzute, dar care sunt menite să ne mobilizeze, să ne facă să ne mișcăm rapid, să prindem oportunitatea din ”zbor”.
     Configurația ”Zmeul” este format dintr-o Piramidă pe semne de apă: Luna (în Rac) trigon Mercur conjunct cu Neptun (în Pești) trigon Saturn (în Scorpion), precum și triunghiul minor: Mercur, Neptun sextil Pluto sextil Saturn retrograd în semnul Scorpion. Prin experiențele de viață care s-au derulat până în acest moment, dar mai cu seamă în această perioadă, simțim  că trebuie să luăm decizia de a ne reorienta din punct de vedere al alegerii mediului profesional, al schimbării opticii vizavi de spiritualitate, de relațiile care ne-au răscolit viața. Este momentul să vedem realitatea dincolo de tot ce am știut până în acest moment. Universul are  grijă să ne insufle acea stare de eliberare, de desprindere de orice fel de constrângeri, de sentimente și emoții care nu ne lăsau să progresăm până în acest moment; fie spiritual, relațional sau material.
      Dacă ne lăsăm cu încredere în brațele Divinității, dacă cerem cu tot sufletul să ni se reveleze ce trebuie să facem de fapt pentru a ne armoniza cu propriul destin, cu siguranță că vom depăși mult mai ușor încercările ce vin acum spre noi. Capacitățile noastre creatoare au șansa să se materializeze, în cadrul unui  nou job, o nouă familie, un nou grup în care să ne integrăm și să ne manifestăm propriile idei, aspirații.
      Transformarea se produce pe fondul perseverenței de neclintit în direcția construirii unui drum dedicat  relației deschise, lăsând să curgă ideile în mod armonios, acceptând că fiecare om are dreptul la opinie, fiecare poate contribui cu propria voință la construirea marii familii universale. Tactul, diplomația, precauția sunt doar câteva elemente la care vom apela pentru a atrage oameni de aceeași calitate în direcția dezvoltării unor planuri pe termen îndelungat.
    Opoziția dintre Luna și Pluto aduce la suprafață traume emoționale, cele mai intense trăiri, neliniști vizavi de sentimente care au bulversat ființa. Este momentul să le exteriorizăm, să ne manifestăm fricile, în acest fel putând face primul pas către vindecare, către propria transformare.
     Triunghiul minor format între Mercur conjunct cu Neptun în semnul Pești trigon cu Saturn retrograd în Scorpion sextil Pluto în Capricorn, ne aduce posibilitatea de a concretiza propriile idealuri la care vor contribui acei oameni care au aceleași pasiuni, aceleași idealuri în sensul creșterii noastre spirituale. Relația dintre Mercur și Saturn ne dă resursele necesare: o gândire profundă menită să ne aducă reușită în direcția propusă.
      Apelând la resurse ce țin de creativitate, lăsându-ne profund inspirați, notând cele mai năstrușnice idei, vom constata în timp că aceste gânduri prind contur, se vor concretiza în mod miraculos. Gândiți pozitiv și plini de încredere în drumul ales!
     Cel mai potrivit este ca acum, în acest moment de început al unui nou ciclu zodiacal, să cerem înțelepciune și să ne armonizăm cu natura. Este momentul să ne integrăm vibrațiilor înalte de energie. Suntem învăluiți în lumină, Universul ne deschide porțile și acceptăm cu smerenie și duioșie fiecare mesaj menit să ne înalțe ființa.
   Să primim cu încântare, deschidere, dragoste nemărginită acest moment de Echinocțiu de Primăvară!

No comments:

Post a Comment