Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, April 10, 2013

Luna Nouă în semnul Berbec, 10 aprilie 2013, ora 12:35





        Luna Nouă în semnul Berbecului, în data de 10 aprilie, ora 12:35 are loc la gradul 20:41 în semnul Berbec,  în  casa a X-a, ascendentul acestui moment având loc în semnul  Racului la gradul 28: 05’.  Urmează o perioadă care aduce în prim plan freamătul, starea de neliniște, dorința de a schimba cu orice preț drumul,  suntem  puși acum în situația de a ne redirecționa calea. Se deschide o perioadă în care simțim nevoiade a fi mult mai aproape de familie, simțindu-ne mai puternici alături de cei dragi, ne este dor de propria țară, de locul natal.
          Aspectul de careu dintre Luna Nouă și Ascendentul momentului aflat în semnul Racului, ne aduce în atenție  acțiunile noastre vizavi de carieră, de propria dezvoltare, de statutul social care trebuie acum reconfigurate. Parcă nu mai ne mulțumește nimic, simțind în permanență stare de disconfort față de loc, de oameni, de tot ce înseamnă mediul în care muncim. Este momentul ca acum să evităm  reacțiile impulsive, instinctul primar, tot ce înseamnă agresivitate (fie verbală sau fizică) întrucât riscăm să destabilizăm imaginea noastră în lume, în mediul în care trăim și/sau muncim.
          Momentul de Lună Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor lunare. Este un moment deosebit de important în care gândul, propriile noastre emoții trebuie să fie orientate în sensul pozitiv, constructiv  întrucât ceea ce sădim acum ( fie si doar mental) se va materializa  în perioada imediat următoare, respectiv în preajma Lunii Pline din data de   25 aprilie 2013.  Este foarte bine să stabilim acum noile proiecte, în faza de Lună Nouă,  pe un fundament solid, bazat pe încredere, pe iubire și înțelegere.
          Emoțiile sunt trăite cu intensitate, experiențele și evenimentele de viață sunt neobișnuite, ne iau prin surprindere, ne destabilizează emoțional. Este un moment deosebit de important în care este foarte important să ascultăm propria intuiție, să privim dincolo de aparențe, tocmai pentru a găsi adevăratul sens al acestor  evenimente aparent  inexplicabile.
          Planeta Uranus aflată în conuncție cu Mijlocul Cerului în semnul Berbec aduce schimbări bruște în carieră, de tot ce ține de popularitate și reputație socială. Apar probleme din partea asociaților, a funcționarilor publici sau a organele guvernamentale. Au loc răsturnări de situație care vor bulversa clasa politică, reacții vehemente ce nu se vor opri prea curând, simțim acum o stare de nemulțumire generală.
          Planeta Jupiter aflată în casa a XI-a în careu cu asteroidul Chiron ne atenționează asupra necesității de a schimba cursul propriei existențe, acum beneficiem de oportunități ce ne vor ajuta să ieșim din grupul cu care nu mai simțim că rezonăm, fapt ce ne aduce starea de neîmplinire sufletească. Avem sentimentul că nu putem face față încercărilor, se deschid acum răni prin care riscăm să destabilizăm întreaga ființă.
          Trunghiul minor format între asteroidul Chiron (semnul Pești, casa a IX-a) trigon Saturn retrograd în semnul Scorpion sextil Pluto în semnul Capriocorn sextil Chiron. Este un aspect ce ne determină să reluăm legătura cu tradiția, cu trecutul, căutăm vindecarea ce vine prin învățătura spirituală. Conștientizăm necesitatea racordării la cele mai profunde rădăcini, conștientizăm necesitatea de a sonda cele mai profunde trăiri pentru a ne aduna puterile în direcția mobilizării pe propriul nostru drum.  
          Planeta Pluto în Capricorn, casa a VI-a  reprezintă focarul acestui triunghi minor. Construim acum o nouă ”fundație”  prin muncă personală, folosind idei și metode originale.  Este momentul să folosim creativitatea în sensul creșterii și dezvoltării spirituale și mai puțin în direcția câștigării unei popularități  prin care, expunându-ne în fața unei mulțimi riscăm să fim supuși unor atacuri neprevăzute, puternic destabilizatoare din punct de vedere moral.
          Mercur în careu cu Lilith avertizează asupra minciunilor, a tergiversărilor venite din partea prietenilor sau grupului din care facem parte, menite să tulbure liniștea sufletului. Vedem acum adevărata față a lucrurilor, a celorlalți oameni cu care am interacționat până în acest moment.  Este bine ca acum să ne privim sufletul și să ne întrebăm ceea ce vrem de fapt de la noi dar și de la ceilalți.
          Mercur aflat în casa a IX-a a momentului ne dă gândire ingenioasă, abilă, înclinată către studiu și spiritualitate. Riscăm însă ca acum să ne epuizăm inutil prin faptul că  nu folosim abilitățile noastre creatoare în direcția potrivită.
          Nodul Nord lunar aflat în semnul Scorpion, în casa a V-a a momentului de Lună Nouă ne aduce în vedere că fericirea pe care ne-o dorim și o căutăm permanent nu se află doar în împlinirea propriilor noastre nevoi. Trebuie să deținem  controlul asupra propriului ego, acordând atenție mult mai profundă relației cu Dumnezeul din noi. Are loc acum un moment de revelație, de transcedere prin iubire necondiționată.
          Influența majoră a acestei energii a Lunii Noi în semnul Berbec, va fi simțită asupra semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, în special asupra celor născuți în preajma datei de 10 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent în preajma gradului 21 din orice semn zodiacal.


          “Nu trebuie să ispăşeşti nimic pentru trecutul tău. Nu există decât momentul de acum, în care străluceşti ca o stea care luminează cerul întunecat.”


No comments:

Post a Comment