Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, April 9, 2013

Luna Nouă în semnul Berbec , Săptămâna cuprinsă între 8 și 14 aprilie 2013„Bine nu poți vedea decât cu sufletul; ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi”.

          Această săptămână începe cu revenirea planetei Mercur în preajma gradului 19:52’ în semnul Pești la care se afla în momentul în care și-a început retrogradarea în data de 23 februarie 2013. Suntem puși acum în fața unor în situații bulversante dar care ne aduc răspunsuri ferme vizavi de ceea ce avem de fapt de făcut de acum înainte vizavi de relații, de colabărări, de propriile proiecte, chiar și de depistarea unui diagnostic de care nu eram conștienți până în acest moment.
           Ziua de 8 aprilie ne poate aduce în situația de a lămuri de fapt cum stau lucrurile în ceea ce privește o colaborare, simțim curajul și puterea de a o lua pe un alt drum, în alt loc. Este o zi a corecției, o zi de creștere a sufletului prin înțelegere și iertare.
          Noaptea dinainte de Luna Nouă (9 – 10 aprilie) este o noapte  a transcendenței, cunoscută în tradiția spirituală orientală ca Shiva Ratri. Este o perioadă în care trebuie să ne eliberăm de dorințe egoiste și să fim în acord cu tot ce ne înconjoară. Iubirea și iertarea trebuie să facă parte acum din noi, fiind atenți la ceea ce gândim acum, ce proiectăm pentru viitoarele acțiuni întrucât șansele de împlinire a acestora sunt mult mai mari decât în alte perioade.
          În ziua de 10 aprilie, ora 12:35, la grad 20:41’ are loc momentul de Lună Nouă în semnul Berbec. Simțim starea de repaus, dar în care gândurile, emoțiile clocotesc, sondăm acum cele mai profunde trăiri, cele mai nebănuite dorințe, idealurile izbucnesc. Ne dorim cu orice preț un nou drum, o altă direcție, alături de alți oameni, cu alte valori, principii de viață. Este un moment astral deosebit, prin alăturarea lui Venus și Marte acestei Luni Noi din semnul Berbec , în care armonia și frumusețea este împletită cu energia, curajul, forța cu care pornim din nou la drum. Trebuie însă să ne concentrăm pe direcție astfel încât să fim în acord cu Universul.
          Este un moment deosebit în care trebuie să ne controlăm propriile emoții. Luna aflată în semnul Berbec ne dă aplomb, impuls, voința necesară către împlinirea gândului. Spiritul este viu, schimbător. Trebuie acum să ne ordonăm cu multă claritate mentalul, să cerem răbdare, să ne impunem prin voință pentru a pune în practică propriile idei și proiecte, odată cu perioada de creștere a Lunii.
          Steaua fixă Algenib se află în conjuncție cu planeta Uranus. Algenib se află pe spatele Calului Înaripat – Pegas. Sindromul Pegas se referă la capacitatea înnăscută pe care o au unii oameni de a învinge dificultățile, înălțându-se deasupra lor dar și de a întrece măsura. Pegas, prin naștere, este copilul Meduzei și al lui Neptun, care simbolizează emoția, înțelepciunea. Pegas simbolizează, de asemenea, o anumită misiune în viață, pentru care căutătorul va găsi întotdeauna, timpul, energia necesară împlinirii ei, deși drumul poate fi presărat cu multă dificultăți și limitări.
          Conjuncția dintre Uranus și steaua fixă Algenib predispune la atitudini reformatoare sau propagandiste, ideile expuse acum sunt pline de originalitate, mintea devine activă, neliniștită, se simte o mare atracție către tot ce este legat de mistic și de mister.
          Influența majoră a acestei energii a Lunii Noi în semnul Berbec, va fi simțită asupra semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, în special asupra celor născuți în preajma datei de 10 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent în preajma gradului 21 din orice semn zodiacal.
          În data de 11 aprilie 2013, ora 6:21 și până în data de 13 arilie, ora 17:12 are loc momentul numit ”Nunta Cosmică”, în care Soarele și Luna se află în pozițiile lor de exaltare, respectv Soarele în semnul Berbec, iar Luna în semnul Taur. Este o perioadă deosebit de importantă întrucât acum putem pune bazele, fundația unui proiect de mare anvergură, reușind să construim ceva care va dura poate pentru toată viața. Fie că este vorba de începerea unor cursuri, de semnarea unor contracte importante de colaborare, o nouă afacere, un nou job, o nouă casă... Trebuie însă ca tot ce facem acum să fie în acord cu propria noastră menire, să cercetăm sufletul și mintea și să cerem ceea ce avem nevoie cu adevărat.
          În ziua de 14 aprilie, ora 5:36 Mercur își face intrarea în semnul Berbec. Odată cu schimbarea vibrației, prin trecerea de la un semn mutabil, de apă- semnul Pești, la un semn cardinal, de foc – semnul Berbec, vom simți cum trecem de la starea de introspecție, de la autoanaliză, autoevaluare la starea de exaltare, de implicare a mentalului în tot ce înseamnă cercetare, analiza celuilalt. Spiritul devine combativ, improvizează cu rapiditate și este mereu în alertă. Este important ca până în data de 
1 mai 2013, când Mercur va intra în semnul Taurului, să ne veghem accesele de revoltă, mânia contrazicerii și să ne orientăm energia către creativitate, în sensul construirii unui drum bazat pe spiritualitate.
          Astfel, că această perioadă 8- 14 aprilie ne aduce atât de multe oportunități de transformare, de schimbare a sensului, o perioadă de alegeri, de conștientizare a ceea ce vrem cu ceea ce putem de fapt să construim.

         
         


         

No comments:

Post a Comment