Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, May 8, 2013

Luna Nouă și eclipsa inelară de Soare în semnul Taurului 10 mai 2013, ora 3:25



”O clipă de răbdare poate înlătura un mare dezastru; o clipă de nerăbdare poate nărui o întreagă viață”
         
          În data de 10 mai 2013, ora 3:25, ora României are loc prima eclipsă de Soare a acestui an, este vorba despre o eclipsă inelară de Soare. Fenomenul este vizibil din Australia și Pacific. Faza maximă de eclipsă inelară  de Soare durează 6 minute și 3 secunde. Eclipsa de soare se produce la  faza Lună Nouă, Soarele se află în conjuncție cu Luna la grad 19:31 în semnul Taur, în apropierea unui Nod Lunar, acum este vorba de Nodul Sud Lunar sau Coada Dragonului, la gradul 16:46 în semnul Taur.
     Când Nodul Sud este conjunct cu Luna Nouă, acțiunea implică o dinamică saturniană (considerată malefică, distructivă). Simțim acțiunea negativă a acestei conjuncții atunci când ne încăpățânăm să ne păstrăm pe o direcție greșită care nu ne mai aduce nici un fel de mulțumire sufletească. Este momentul să eliminăm din viața noastră oamenii care nu mai corespund cu dorințele noastre, cei cu care nu mai avem ce împărtăși din punct de vedere spiritual, profesional, emoțional. Este momentul să eliminăm tot ce simțim că ne frânează în evoluția noastră personală. Acum vin spre noi persoane din trecut, au loc reîntâlniri despre care nu credeam că ar mai putea fi posibile și ne vom întreba care este rostul acestor evenimente. Înseamnă cu nu ne-am împăcat cu trecutul, înseamnă că ceva a rămas încă nerezolvat în acea relație, iar acestă eclipsă ne ajută să testăm  sentimentele față de acea/acele persoane. Este momentul să ieșim dintr-un cerc vicios, dintr-o situație de viață care nu ne mai mulțumește din niciun punct de vedere. Este un moment important în care trebuie să ne privim cu sinceritate și să luăm decizia de a renaște acum din cenusă...
          Efectul eclipselor poate fi văzut, în general, pe o perioadă de aproximativ 6 luni; până ce următoarea eclipsă  reașează energiile cosmice (3 noiembrie 2013, eclipsa de Soare în semnul Scorpion).
        Eclipsa aduce starea de apăsare, de stres, de constrângere, ne scoate din amorțeală dar este o trezire absolut necesară. La nivel particular, eclipsa solară poate avea efect important în viața personală când este în conjuncție cu una din  planetele din astrograma natală, în mod deosebit cu Soarele, Luna sau planeta dominantă a temei natale. Nodurile Lunare, Ascendentul, Mijlocul Cerului pot avea o importanță deosebită cand sunt atinse de eclipsa solară.
       Ascendentul din semnul Pești al momentului de Lună Nouă (semn mobil, feminin, guvernat de planeta Neptun, tradițional Jupiter) ne spune foarte clar că este momentul să ne lăsăm conduși de destin. Motto-ul acestui ascendent în Pești: ”Lasă-te purtat de val”... Cu cât ne vom lupta mai mult să ne opunem transformării, cu atât vom simți starea de frică, de nesiguranță, de sufocare, senzația de scufundare. Dacă avem înțelepciunea necesară de a cere ajutor Divinității cu siguranță că această cerință se va materializa curând.
           Neptun aflat în casa a XII-a a momentului de Lună Nouă favorizează activitățile ce țin de ezoterism, de cercetări parapsihologice dar este totodată și avertismentul că suntem predispuși la intrigi, dușmănii ascunse, acțiuni greu de depistat acum. Presimțim, intuim dar vedem foarte greu de fapt ce se pune la cale acum.
          Mesajul simbolului sabian pentru gradul 14 unde se află ascendentul în semnul pești a momentului de Lună Nouă:”O doamnă înfășurată într-o etolă largă din blană de vulpe”. Este bine să ne protejăm de încercările vieții prin inteligență, să ne adaptăm la situațiile de viață cu deschidere și curaj. Voința spirituală și abilitatea de a ne ține drept în confruntarea cu testele vieții sunt absolut necesare acum.
          Luna nouă în semnul Taur și casa a II-a pun în prim plan resursele noastre, fie că este vorba de bani, posesiuni de orice fel dar și recompensele manifestate concret care rezultă prin efort personal - salariile. Acum ne sunt aduse în față evenimente care ne afectează din punct de vedere material, putem apela la intuiție pentru a găsi o rezolvare certă a problemelor de acum. Suntem susținuți de Marte și Mercur trigon Pluto retrograd în Capricorn pentru a ne mobiliza mental, pentru a ne pune ambiția, judecata, perseverența  la treabă tocmai pentru a găsi cele mai optime soluții de ieșire din impasul financiar, material. Putem schimba acum strategia de lucru, gândirea noastră analitică trecând dincolo de ceea ce se vede, căutând acum în mod instinctiv esența evenimentelor.       
          Mesajul simbolului sabian pentru gradul 20 unde se află Luna Nouă: ”O cafenea de cunoștințe multiple prin puterea sintetizatoare a minții”. Este absolut necesar ca acum să trecem la următorul nivel de conștiință prin eliberarea de trecut, dar totul se produce prin asimilarea de cunoștințe, prin înțelegerea mesajului referitor la evenimentele pe care le traversăm în acest moment.
      Chiron, aflat în conjuncție cu ascendentul, ne aduce în faza conștientizării propriilor răni, simțim acum nevoia de a ne retrage din mediul ostil pentru a ne vindeca. Sunt însă puse acum la îndoială credința în Dumnezeu; libertatea de acțiune pare să fie destul de limitată  și de aici apare îndoiala în a schimba direcția. Deși există oportunități, ne confruntăm cu teama de schimbare care de altfel se pare a fi singura alternativă pentru a ne vindeca de trecut, pentru a închide rănile.
          Jupiter aflat în Gemeni, casa a III-a a momentului de Lună Nouă se află în careu cu ascendentul, ne aduce starea de nemulțumire vis-a-vis de ce am acumulat până în acest moment referitor la educație, studii superioare, religie, călătorii. Primim acum provocări și conflicte între încrederea în propriile abilități creative și credința în propriul drum pe care l-am ales. Dar tocmai aceste provocări ne vor da posibilitatea să găsim calea de a crește, de a ne maturiza.
       Planeta Marte aflată în conjuncție cu steaua fixă Almaak predispune la virtute, onoare dar în același timp poate genera frici iluzorii și de a fi repede descurajat de evenimente de viață mai puțin plăcute. Steaua Almaak se află în Constelația Andromeda, asociată de kabbaliști cu litera ebraică PE și cu a XVII-a Arcană Majoră din Tarot ”Steaua” ce reprezintă cartea speranței. Aceasta ne dă semnalul că suntem ajutați să ieșim din criza în care am intrat. Poate să fie vorba de a visa la ceva frumos acum pentru a putea merge mai departe. Ne aduce din nou speranța că totul va fi bine. Almaak este o stea dublă, iar perechea sa are culoare gălbui roșiatică și se presupune că au o coloratură marțiană.
          Planeta Venus se află în conjuncție cu steaua fixă Atlas, aflată la gradul 0:29 în semnul Gemeni. Atlas este considerat părintele Hyadelor și al Pleiadelor, condamnat să susțină Cerurile cu capul și mâinile sale. Unii mitologi consideră că Atlas este la baza originii constelațiilor. Această stea are influență planetară Luna - Marte și este asociată cu Arcana Majoră din Tarot - Magul. Ne dă dorința de a obține ceva fără a ține cont de urmări sau de faptul că cineva ar putea fi rănit de acțiunile noastre. Dar în egală măsură trebuie să fim atenți la cine ne poate manipula acum pentru a ne îndepărta de la scopul propus.
          Planeta Venus intră în semnul Gemeni în data de 9 mai 2013 unde va sta până în data de 3 iunie 2013. Socializăm mai mult în această perioadă, ne exprimăm în mod plăcut prin oratorie, prin scris sau artă. Este o perioadă foarte benefică de exprimare a propriilor emoții prin creație. Ideile sunt clare, originale, apreciem acum schimbul de informații orintându-ne în mod firesc către mediul în care ne putem exprima propriile gânduri. Se remarcă o oarecare predispoziție către flirt, dorința de a avea alături prieteni afectuoși cu care să împărtășim cele mai frumoase gânduri și sentimente.
          Această eclipsă ne deschide un nou drum, o nouă alternativă. Primim mesaje în cele mai ciudate moduri, prin evenimente neaștepate. ”Mesagerul lui Dumnezeu” – Mercur, ne aduce prin intermediul acestei eclipse, exact mesajul de care aveam nevoie pentru a ne lua avânt, pentru a ne redescoperi, pentru a renaște.

          Cu Luna Nouă aflată pe gradul 19:31, cei născuţi în jurul datei de 10
 (plus sau minus trei zile) în zodiile fixe: Taur, Scorpion, Leu, Vărsător, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 20 din aceste semne.

          ”Pentru ca ramurile unui copac să poată ajunge până la ceruri, rădăcinile sale trebuie să ajungă în iad.”

1 comment:

  1. cui ii apatine acest citat: ”Pentru ca ramurile unui copac să poată ajunge până la ceruri, rădăcinile sale trebuie să ajungă în iad.”? e superb!

    ReplyDelete