Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, May 21, 2013

Luna Plină și eclipsa de Lună în penumbră, 25 mai 2013



        ”Nu există trezire a conștiinței fără suferință”

          În data de 25 mai 2013, ora 7:24, se produce faza de Lună Plină prin aspectul de opoziţie al Soarelui cu Luna, care ajunge la maximul de luminozitate. Influența Lunii Pline este de ± 18 ore față de momentul de maxim. Această perioadă de influență reprezintă toleranța de ± 8 grade din aspectul de opoziție dintre Soare și Lună.  
Faza de Lună Plină amplifică emoțiile, stările noastre negative. Este recomandat să nu răspundem acum la provocări, acţiunile noastre, în această perioadă, fiind mult mai impulsive. În faza de Lună Plină se recomandă evitarea intervenţiilor chirurgicale. Atenţie la accidente de orice fel, acestea se pot solda cu urmări destul de grave.
          La ora 7:10 are loc eclipsa de Lună în penumbră la grad 4:08 Săgetător. Eclipsa de Lună se formează în faza de Lună Plină  în apropierea Nodurilor Lunare: Nodul Nord Lunar aflat în semnul Scorpion la gradul 15:58’, iar Nodul Sud Lunar la gradul 15:58’ în semnul Taurului.
          Eclipsa de Lună din 25 aprilie 2013 se va observa din Europa, Africa, Asia și Australia. Eclipsa de Lună din 25 aprilie 2013 face parte din seria Saros 112, fiind cea de-a 65-a eclipsă din cele 72 ale seriei. Seria Saros de 112 eclipse de Lună a debutat pe 20 mai 1859 cu o eclipsa la nordul penumbrei terestre și se va încheia pe 12 iulie 2139 cu o eclipsă la sudul penumbrei. Eclipsa de Lună din 25 aprilie 2013 este ultima eclipsă partială a seriei.
        O eclipsă de Lună este un moment important în care sunt amplificate efectele Lunii Pline. Sunt aduse acum la suprafață cele mai profunde aspirații,  avem șansa  să conștientizăm menirea noastră spirituală în această viață. Lumina se focalizează pe trecut, putând să depășim acum limitările, starea de constrîngere, atașamentele față de lucrurile, de oamenii care ne provoacă rău în această existență. Acțiunile care se petrec acum sunt de natură să ne destabilizeze, să ne răscolească în profunzimea sufletului dar sunt evenimente necesare transformării. Este momentul să ”ardem” tot ce nu ne mai este de folos pe calea evoluției personale. Avem șansa să devenim conștienți de propria noastră natură deschizîndu-se acum porți nebănuite către templul propriului suflet. Poziția planetelor pe harta personală ne poate oferi informații importante despre sectorul de viață activat de eclipsa de Lună în penumbră. Indiferent de nivelul ei de acțiune, eclipsa ne oferă soluții, răspunsuri așteptate de mult timp.
          În tradiţia astrologică orientală se arată că, înainte cu două zile de Lună Plină, influenţa acestui astru este deosebit de benefică asupra planetei noastre. Este o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseţii şi armoniei universale (Tripura Sundari), simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseţii şi iubirii divine. Este o zi eficientă pentru a ne implica în acţiuni de mare anvergură dar care sunt în armonie cu aspiraţiile noastre sufleteşti. În această zi pot fi remediate probleme existente în plan relaţional, o zi ce amplifică creativitatea, inspiraţiile artistice, exprimarea sentimentelor şi a trăirilor (o zi pentru a evoca momentul magic al începutului unei relaţii afective, de a ne urma intuiţiile).
          Luna Plină are loc pe axa Gemeni - Săgetător, casele XII-VI a momentului. Este pusă în prim plan axa gândirii, a idealurilor, a religiei și esoterismului aducând astfel în prim plan tot ce ține de credința noastră profundă, iubirea de dincolo de planul material, are loc îmbinarea dintre cunoașterea materială și cea cosmică. Accentuarea caselor VI-XII vizează constrângerile din domeniul profesional dar și al sănătății. Simțim acum starea de confuzie, de dependență, decepții menite să ne schimbe viziunea față de mediul în care trăim și/sau muncim. Este o perioadă care ne poate afecta planul spiritual dar care ne permite să transcendem, să curățăm tot ce este viciat în ființa noastră. Suntem invitați acum la renaștere dacă avem puterea și încrederea menite să ne susțină în transformarea personală. Primim acum lecții legate de purificarea fizică dar și spirituală.
          Ascendentul momentului se află în semnul Racului la grad 0:15’ (semn de apă, cardinal, guvernat de Lună). Sunt aduse la suprafață emoțiile, intuiția, dragostea față de familie, de țară. Există însă riscul de a ne lăsa duși de val, poate că ne va veni greu să ne opunem acțiunilor mai puțin plăcute venite acum spre noi. Trecutul devine foarte important acum, ne simțim atrași de o anumită perioadă din viața noastră, de o anumită relație de iubire, de locul în care am copilărit. Poate că a venit momentul să înțelegem sensul acelor evenimente, un mesaj care ne ajută să ne armonizăm cu prezentul, să ne dea puterea să ne rupem de trecut și să ne împăcăm cu  propriul drum, destin.
       Simbolul sabian pentru ascendentul momentului de Lună Plină : ”Pe un vapor, marinarii coboară un steag vechi și înalță unul nou”.  
Are loc acum o schimbare radicală a credinței, ajungem într-un punct fără întoarcere. Acum este perioada în care persoana individuală își savurează cel mai glorios moment; acum acționează ca un individ ce își selectează țelul vieții și credința.
          Luna aflată la gradul 4 în semnul Săgetător: ”Un copil mic învățând să meargă cu încurajarea părinților săi.”
Este o perioadă critică de creștere în libertate și individualitate. Într-o astfel de criză, individul nu este lăsat singur. Suntem vegheați de Puteri și Inteligențe evoluate, care ne încurajează că nimic nu este complet pierdut.
          Luna este în conjuncție cu steaua fixă Jabbah situată în constelația Scorpionului, ceea ce oferă abilitate în cercetarea lucrurilor ascunse, a secretelor, ne dă capacități mentale deosebite. Împreună cu stelele Acrab și Dschubba formau constelația eufrateeană Gis – Gangu - Sur, Lumina eroului sau Copacul din Grădina Luminii. Aceste stele sunt situate în Capul Scorpionului și sunt asociate cu litera ebraică Oin și cu a  XVI-a arcană majoră din Tarot – Turnul; aceasta semnificând pierderile totale și ireversibile. Poate aduce o mare criză în plan financiar, profesional dar toate acestea venind chiar din imprudența făcută cu ceva timp în urmă. Acum este momentul în care suntem obligați să o luăm de la capăt, chiar dacă acest lucru pare imposibil. Mesajul clar al acestei cărți de tarot spune: schimbă ce ai de schimbat în viața ta pentru a scăpa de minciună și iluzie. Se cere cu insistență transformarea!
          Planeta Neptun  aflată pe Mijlocul Cerului, fiind vârful careului in T: Luna (în Săgetător) careu Neptun (în Pești) careu Soare (în Gemeni) predispune la importante schimbări în plan profesional. Este o configurație ce ne avertizează că avem tendința de a ne concentra poate prea mult pe o direcție care nu ne mai este necesară, care nu ne mai aduce starea de împlinire. Poate fi vorba acum de un moment de irosire a energiilor, de frustrare riscând să ne lăsăm influențați către o  direcție greșită, iluzorie legată de planul profesional.
          Saturn (retrograd) aflat în trigon cu Neptun (în semnul Pești) ne poate da intuiția necesară ieșirii din starea de blocaj în care ne aflăm. Este un moment deosebit în care putem genera aproape în mod miraculos schimbarea, alegerea potrivită ajutându-ne să ieșim din starea de debusolare, de neputință. Simțul practic și marea capacitate de muncă ne poate aduce ruperea de tot ce este vechi și inutil.
          Simbolul sabian pentru gradul 6 în semnul Pești unde se află planeta Neptun: ”O paradă a ofițerilor de armată în ținută completă.” 
Procesul de socializare este descris în toată intensitatea sa, acum ne integrăm colectivului, grupului. Este timpul să ne asumăm responsabilități față de ceilalți, față de umanitate.
          Aglomerarea de planete din casa a XII-a a momentului: Marte (în semnul Taur),iar în semnul gemeni: Soare, Venus, Mercur și Jupiter, accentuează pasiunea pentru mister, pentru arte secrete, dorindu-ne să studiem acum mai mult și mai bine din orice domeniu. Nu puține vor fi evenimentele ciudate care ne vor pune serios pe gânduri, apar dușmănii, dezamăgiri provocate de sexul opus. Sunt însă favorizate contractele importante, fiind acum un moment bun în care să profităm de oportunități venite din sfera socială.
      Conjuncția dintre Mercur și Venus în semnul Gemeni, aduce satisfacții din preocupările intelectuale, tot ce este legat de literatură, publicitate, editare, activități comerciale, toate acestea sunt menite să ne dea acel dram de speranță că viața poate să ne ofere lucruri bune și înălțătoare. Este o perioadă deosebită putând  pune în practică acum  un talent, un hobby. Reușim să ne punem în valoare propriile calități prin tact și diplomație.
       Influenţa majoră a acestei Luni Pline și eclipsa de Lună în penumbră în semnul Săgetător vor marca în mod deosebit nativii semnelor zodiacale mutabile: Gemeni, Săgetător, Fecioară, Pești, în special asupra celor născuţi în preajma datei de 25 dar şi asupra celor care au Ascendentul, Mijlocul Cerului sau planetele personale (Luna, Soare, Mercur, Venus, Marte) în aceste semne aflate aproape de gradul 5.

          „Timpul vostru este limitat, așa că nu-l irosiți trăind în locul altcuiva. Nu fiți prinși în dogme, care înseamnă să trăiți cu rezultatele gândirii altor oameni. Nu lăsați ”zgomotul” creat de opiniile altora să vă distragă de la vocea voastră interioară”.

       Fiți fericiți!

No comments:

Post a Comment