Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, June 21, 2013

21 iunie 2013 - SOLSTIȚIUL DE VARĂ –



”A simți prezentul înseamnă să prevezi viitorulIulia Hasdeu

          Denumirea de solstițiu (”Soarele stă”) este dată de faptul că în acest moment are loc schimbarea gradientului mișcării Soarelui în raport cu declinațiile acestuia. Soarele aflându-se la culminație (pentru latitudinea medie a țării noastre) la 67º 52’ deasupra orizontului, durata zilei va avea cea mai mare durată din an, respectiv 15 ore și 32 de minute, durata nopții fiind de 8 ore și 20 de minute.
          Din acest motiv și crepusculul are durata maximă din an, iar la latitudinile ridicate, crepusculul se prelungește toată noaptea, locuitorii regiunilor respective fiind martorii ”nopților albe”.
          După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie când are loc momentul solstițiului de iarnă.
          În această zi Soarele își  schimbă vibrația trecând dintr-un semn de aer, mobil, guvernat de planeta Mercur – semnul Gemeni, într-un semn de apă, cardinal, guvernat de Lună - semnul Rac. Solstițiul de vară se produce la ora lui Mercur, în ziua  guvernată de planeta Venus. Planetele Mercur și Venus se află în conjuncție în semnul Racului la grad 22. Acestea ne dau capacitatea de exprimare, favorizează dispozițiile artistice, interesul pentru preocupările ce țin de latura plăcută a vieții, au loc conversații ușoare. Crește dorința de a socializa, de a ne afla în preajma unor persoane față de care să ne putem exprima bucuria reușitelor personale. Este o perioadă bună în care se poate vorbi despre bani, aranjamente financiare sau pentru a planifica o investiție.
          Soarele va sta în semnul Racului până în data de 22 iulie, ora 18:55. Urmează o perioadă în care sunt aduse în prim plan emoțiile profunde, sentimentele, răspunsuri legate de latura emoțională. Se acordă acum o mare atenție trecutului ce revine sub formă de amintiri, nostalgii, întâlniri cu persoane ce revin în mod neașteptat în viața noastră.
          Zodia Racului este condusă de inimă pe baza unui puternic simț al tradiției ce impune respectarea conveniențelor. Se remarcă acum discernământul și curiozitatea. Se caută stabilitatea în familie, suntem predispuși la obsesia legată de iubire ce poate să ne creeze senzația de siguranță emoțională.
          Ascendentul momentului de solstițiu are loc la gradul 0º 18’ în semnul Leului (semn fix, masculin, de foc, guvernat de Soare). Este momentul de trecere de la starea de introspecție la cea de acțiune. Semnul de foc se referă la energia radiantă universală ce  aduce culoare în lume prin lumina sa. Voința este direcționată acum în mod conștient. Se observă trecerea de la emoția profundă, de la starea de vulnerabilitate (Rac) la starea  de încredere în propria persoană, de implicare, de nerăbdare și dorinta de a ne remarca în societate, de a străluci (Leu).
          Se produce în acest moment Piramida pe semne de apă: Soare, Lilith (în Rac) trigon Neptun (în Pești) trigon Saturn retrograd (în Scorpion). Ne dă potențial creativ extraordinar, înțelegere profundă și intuitivă a celorlalți dar și a situațiilor de viață pe care le traversăm acum. Trăim cu intensitate, având acum un înalt grad de senzitivitate. Ne deschidem propriului suflet pentru a lua cele mai de preț comori ce ne vor da motivația puternică de a ieși din starea de inerție, blocaj emoțional. Energiile curg liber, sunt simțite cu intensitate, recomandându-se acum să ne orientăm către creație sau către manifestarea celor mai profunde emoții prin exprimarea iubirii.
          Venus aflată în semnul Racului experimentează fluctuații emoționale care reflectă stările interioare sau poate fi vorba de abandonare cronică în fața fricii și nesiguranței personale. Este vorba de frica de a nu fi răniți, ceea ce-i poate face pe unii dintre noi să apeleze la un ”scut”, blocând în acest fel exprimarea  sensibilității emoționale. Se remarcă acum o forță surprinzătoare pentru a contracara atacurile la nivel emoțional.
          Planetele Mercur și Venus aflate în casa a XII-a a momentului de Solstițiu de vară, aduc în prim plan pasiunea pentru artele secrete, pentru ocultism dar și pentru aventuri cu caracter secret, relații sentimentale ce se desfășoară departe de ochii lumii. Venus în casa a XII-a predispune la atracție mare pentru plăcerile fizice și emoționale.
          Simbolul sabian pentru gradul 22 în semnul Racului este:”O tânără așteptând o barcă cu pânze”. Simbolul exprimă dorul de fericire transcendentă din sufletul deschis marilor vise. Are loc concretizarea unei imagini spirituale de dincolo de inconștient. Iubitul poate veni în liniștea mării interioare a conștiinței. Acest simbol exprimă așteptarea, iar întrebarea ce se pune este: ”va fi așteptarea Eternului Feminin răsplătită  cu realitatea?”
          Simbolul sabian pentru gradul 1 în semnul Leului unde se află ascendentul acestui moment de solstițiu este: ”Sângele năvălește în capul unui om când energiile sale vitale sunt mobilizate sub imboldul ambiției”. Tradiția ocultă vorbește  despre ridicarea energiei de la inimă la cap, este vorba despre un proces de ”mentalizare”. Realizarea lui ”atman”, sinele spiritual, existența unui ego format și ferm, se atinge cu condiția ca ego-ul să poată deveni o lentilă de cristal pur ce concentrează lumina cosmică atotcuprinzătoare a lui Brahman, fără nici o umbră de mândrie, de posesiune.
          În momentul producerii solstițiului de vară, 21 iunie 2013, ora 8:03 Luna este ”fără direcție”, moment în care aceasta nu primește nici un aspect de la alte planete, ca și cum nu ar avea nici un mesaj de transmis. Acest fapt ne dă tendința către indecizie, apar erori de judecată, suntem în suspans ca și cum Luna și-a luat o scurtă vacanță și noi ar trebui să fim pasivi, să pătrundem în suflet, să căutăm răspunsul prin sondarea acestuia fără a mai căuta certitudini din afara noastră. Este momentul în care nu trebuie să acționăm sau să decidem lucruri importante, acțiunile se concretizează mult mai greu în această perioadă de ”Lună cu mers în gol”. La nivel subconștient rămânem ancorați în ultima vibrație pe care Luna ne-a transmis-o. În momentul Solstițiului de vară avem senzația de ieșire din ritm, senzația de atemporalitate, suntem ancorați în amintiri, simțim o oarecare lipsă de concentrare. Luna fără direcție în acest moment de solstițiu ne prezice o vară în care trebuie să fim foarte atenți la ce decizii luăm deoarece riscăm ca acestea să nu poată fi finalizate.  Este o vară în care trebuie să ne centrăm pe suflet, pe sinele nostru, să căutăm să aducem la lumină fricile noastre (Lilith în Rac, casa a XII), starea de retragere din fața responsabilităților, fie ele legate de familie sau de țară. Se recomandă să notăm pe parcursul acestei veri propriile stări, trăiri, dorințe, să reușim în acest fel să descoperim de ceea ce are de fapt nevoie sufletul.

          ”Lumea este un teatru, a cărei scenă este pământul, actorii sunt oamenii, și spectatorul este Dumnezeu” Iulia Hasdeu

No comments:

Post a Comment