Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, June 7, 2013

Luna Nouă în semnul Gemeni, 8 iunie 2013, ora 18:56




”În fiecare clipă, de pretutindeni, răsună chemarea iubirii:
Noi ne înălţăm către cer, cine vrea să vină cu noi?” Rumi

          În data de 8 iunie 2013, la ora 18:56’, are loc Luna Nouă  la gradul 18:01’ în semnul Gemeni, având ascendentul în semnul Scorpionului la gradul 24:55’. Urmează o perioadă de aproximativ o lună de zile (până la următoarea Lună Nouă) în care ne vom dedica timpul împlinirii celor mai profunde trăiri, dorințe, emoții. Suntem atrași de lucruri secrete ,învăluite în mister, de lumea nevăzută, astfel ca este momentul să ne lăsăm ghidați de intuiție.
     Influenţa Lunii Noi se simte cu aproximativ 18 ore înainte dar şi după ce are loc. Acest moment marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Energia este minimă acum, astfel că cel mai un lucru este să nu acţionăm , ci să facem planul, strategia, să pregătim acţiunea pentru următoarea perioadă . Este bine să gândim acum un nou început, să ne deschidem mental şi afectiv către toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce vrem. Este foarte important să ne clarificăm interior ceea ce vrem cu adevărat, ce direcţie trebuie să urmăm.   Odată cu începerea fazei de creştere a lunii 10-11 iunie, când deja este depăşită faza de energie minimă, putem demara noi acțiuni sau orice activitate importantă.
          Ascendentul momentului de Lună Nouă este în Scorpion, gradul 24:55’ , semn fix, de apă, ce accentuează trăirile emoţionale, sunt amplificate acum capacităţile extrasenzoriale. Este foarte important să acordăm acum o atenție deosebită emoțiilor, sentimentelor, să ne ascultăm intuiția, să luăm în considerare orice mesaj care ar putea să ne aducă răspunsul căutat. Acum planificăm, încercăm să construim privind cu atenție în sufletul nostru, privind modul în care ne acordăm la mediul în care trăim, la rostul existenței  noastre aici și acum. Este șansa noastră de a începe acum lucruri durabile în timp.
          Guvernatorul  ascendentului Marte, se află în semnul Gemeni, în casa a VII-a; iubirea capătă conotația de mister, se desfășoară departe de ochii lumii. Emoțiile sunt trăite cu intensitate, fiind vorba de atracție impulsivă, pripită care ar putea aduce destul de multe necazuri. Marte în semnul Gemeni predispune la mai multe relații afective în același timp.
          Pluton , cel de-al doilea guvernator al ascendentului în semnul Scorpion, se află în casa a II-a a momentului, în semnul Capricorn. Pot apărea probleme ce țin de bani, de posesiuni, de venituri. Există acum sansa unei modificări a situației financiare, schimbare ce ne poate determina să o luăm pe o nouă direcție. Jocurile de noroc și speculațiile bursiere pot fi sursa unor îmbogățiri sau pierderi neașteptate. Este o perioadă în care se va pune mult accent pe obținerea banului pe orice cale, ceea ce poate duce la comportamente iraționale și conflictuale.
          Luna Nouă în Gemeni se află în casa a VII- a momentului, ceea ce anunță o perioadă de testare a capacității de a colabora cu ceilalți, de a ne implica într-un parteneriat sau într-o relație. Este momentul în care ne vom întreba dacă merită efortul de a o lua de la capăt cu un alt partener, de a ne implica emoțional.
          Este foarte important să înțelegem importanța muncii în echipă din mediul profesional. Învățăm să vedem acele aspecte ale Sinelui pe care îl ascundeam de ceilalți, ne identificăm cu ceea ce suntem prin căutarea conformării în ochii celorlalți. Este momentul să experimentăm noi relații de colaborare sau să terminăm anumite parteneriate care poate nu ne mai aduceau mulțumire sufletească.
          Lilith se află în casa a VIII-a a momentului de Lună Nouă si aduce o mare legătură cu spiritul, cu cercetarea misterelor și a esoterismului. Cunoștințele esoterice pot fi folosite acum cu scopul de a manipula și de a deține puterea, dar vor fi suportate consecințele negative ale acestor acțiuni. Sexualitatea este  exprimată acum cu putere. Acest aspect al Lunii Negre în casa a VIII-a poate aduce conștientizarea morții și a fenomenelor legate de moarte.
          În data de 9 iunie 2013 Lilith va intra în semnul Rac (semn cardinal, negativ, feminin, de apă, guvernat de Lună). Va sta în acest semn până în data de 4 martie 2014. Pe parcursul celor 9 luni de zile cât va sta Lilith în acest semn, unde se află în cădere, vom atinge cele mai mari profunzimi ale inconștientului, vrem să cunoaștem, să înțelegem, avem parte de experiențe ciudate, mesaje pe care nu le putem înțelege în mod direct. Este o perioadă în care trebuie să învățăm să trăim clipa, să renunțăm la visele care nu își mai au rostul acum, să fim atenți la idealurile pe care ni le propunem acum și care ar putea fi greu de atins.
      Lilith aflată în semnul Racului ne poate face să ne simțim captivi în mediul familial, în propriul oraș, în propria țară. Trecutul vine peste noi răscolindu-ne trăiri, emoții, amintiri de care poate că fugeam în mod instinctiv până în acest moment. Lilith aduce la suprafață frica, ne îndeamnă să  iertăm trecutul, să- l acceptăm.
          Se recomandă ca pe această perioadă a tranzitului lui Lilith în semnul Racului să ne  apropiem de Divinitate, să nu ne lăsăm deznădăjduiți de încercările existenței. Este momentul în care putem descoperi lucruri despre noi mai puțin plăcute, de care nu eram conștienți, dar acum este bine să ne acceptăm, să ne deschidem față de noi înșine, să ne iubim așa cum suntem, să ne iertăm. Este bine să ne eliberăm de ceea ce ne sufocă, conștientizând că legătura cu cei pe care îi iubim nu trebuie să devină o povară, ci să ne creeze starea de eliberare, de iubire înălțătore. Evoluția se poate produce acum prin exprimarea în plan emoțional.
      Mesajul gradului sabian al acestui moment de Lună Nouă pe gradul 24:55’ Gemeni : ”Doi bărbați chinezi conversează în limba lor maternă într-un oraș american.” Este nevoia minții de a-și menține independența față de mediul fizic pentru a se concentra asupra problemelor speciale. Acest simbol revelează ceea ce ar putea apărea, totuși, atunci când individul a dezvoltat noi capacități de experiență ce l-ar putea face capabil să străpungă vastul rezervor al minții.
          Luna Nouă aflată în conjuncție cu steaua fixă Rigel, cunoscută încă din trecut ca fiind o ”stea marină”, datorită situării sale aproape de sfârșitul Fluviului (constelația Eridanus). Împreună cu stelele fixe Betelgeuse și bellatrix din constelația orion, formează ”Cuceritorul”, cele trei stele erau numite și ”Mărețele stele ale lui Orion”. Rigel aflat în conjuncție cu Luna Nouă în semnul Gemeni, aduce multă voință, dragostea pentru acțiune dar și mult noroc pentru această perioadă. Succesul și atingerea scopurilor pot fi asigurate de puterea cu care ne dedicăm visului, drumului, proiectului pe care vrem să îl punem în practică acum. Steaua fixă Rigel poate aduce însă și dificultăți neașteptate, în încercarea de a duce la capăt anumite proiecte, în funcție de celelalte aspecte  pe care le face steaua fixă Rigel împreună cu Luna Nouă și planetele din harta natală a fiecăruia dintre noi.
        Configurația Piramida regală pe semne de apă: Venus trigon Neptun (Pești) trigon Saturn retrograd (Scorpion) amplifică înțelegerea subtilă, intuitivă a celorlalți. Este o perioadă de revelație, de manifestare a creativității, de vindecare prin iubire, de dăruire a celor mai profunde trăiri. Ne eliberăm din strânsoarea trecutului, este momentul în care primim botezul zborului.
          Mercur în opoziție cu Pluton predispune la agitație, nerăbdare, neliniște mintală, agitație care poate declanșa adevărate conflicte cu cei din jur.Apare acum conflictul între logică și instinct, dezacord între intelect și exprimarea emoțiilor.
       Careul în T cardinal: Mercur (Rac) careu Uranus (Berbec) careu Pluto (Capricorn) ne aduce testul legat de capacitatea de a acționa cât mai rapid pentru a reuși să ieșim din situațiile neprevăzute, dar absolut necesare pentru a ne rupe de relațiile de iubire mai puțin benefice evoluției personale.
          Vor fi influenţaţi, în mod deosebit, nativii ce au puternic accentuate  în harta natala semnele mobile: Gemeni, Săgetător, Peşti, Fecioară, în special asupra celor născuți în preajma datei de 8 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent, Mijlocul cerului în preajma gradului 18 din orice semn zodiacal.
          Luna Nouă în semnul Gemeni ne aduce mesajul zborului, al renașterii prin iubire, al creației prin dăruire, al vindecării prin deschiderea sufletului către lumină.

No comments:

Post a Comment