Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, June 20, 2013

Luna Plină în semnul Capricorn, 23 iunie 2013, ora 14:32



”Ce este omul? Căci d-aș fi de o mie de ori mai talentat de cum sunt, totuși nu sunt decât un om! Și răspunsul pe care l-am căpătat de acolo de unde vin toate răspunsurile, mi-a spus: ești în eternitate! ”  B.P. Hasdeu


           În data de 23 iunie 2013, ora 14:32 se produce aspectul de Lună Plină în semnul Capricorn, la gradul 2:10. Se realizează aspectul de opoziţie al Soarelui cu Luna, care ajunge la maximul de luminozitate. Influenţa energetică se simte la fel, cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment, emoţiile se manifestă la nivel maxim şi este bine să fim conştienţi să nu răspundem la provocări, ci să avem răbdare, să fim toleranţi, să nu ne certăm, să fim conştienţi că poate partenerul nostru de discuţie poate să fie mai sensibil la influenţele astrale ale momentului. În ultimele 2-3 zile înainte de faza de Luna Plină este bine să evităm intervenţiile chirurgicale, să conducem cu atenție în trafic.
          Luna Plină are loc pe axa Rac- Capricorn – axa familială, creează un conflict între viața interioară (familia) și viața publică( societatea). Este pusă în prim plan  axa III-IX a gândirii, a religiei, a idealurilor, esoterismului,comunicarii, învățării, filosofiei,studiilor înalte, calatoriilor de scurtă și de lungă durată. Se realizează conexiunea puternică între cunoașterea materială și cea subtilă (cosmică), sunt favorizate acum studiile și cercetările.
          Ascendentul momentului se află la gradul 15:58 în semnul Balanței ceea ce ne aduce echilibrul în relația cu celălalt, capacități intelectuale dezvoltate și simț perceptiv ascuțit.  Se dezvoltă acum dorința de a socializa, de a fi la curent cu activitățile ce țin de modă, de artă. Se simte o oarecare oscilație între starea de nehotărâre și individualism, simțim nevoia de a ne dedica celorlalți, de a împărtăși și exprima iubirea.
           Semnul Racului (guvernat de Lună) aduce în prim plan tradiția, amintirile, trecutul, guvernează familia. Luna se află acum în semnul Capricorn și indică starea de nepăsare față de sentimentele celorlalți dar și capacitatea de a ne orienta, deschide către societate din dorința de a obține diferite avantaje, fie ele financiare sau de imagine. Este dorința de realizare, de ieșire în față cu orice preț, un preț care poate va fi plătit poate prea scump. Este un moment decisiv, acum se pun pe tapet adevăratele motivații ale asocierilor făcute la Luna Nouă din data de 11 ianuarie 2013 în semnul Capricorn. Ne sunt aduse din umbră răspunsuri nu prea plăcute despre popularitate, viață socială, colaborări, oameni care au avut intenții nu prea bune față de noi. Este un moment al răspunsurilor dar și al eliberării.
          Luna Plină aflată în casa a III-a aduce în prim plan locul în care ne dezvoltăm, creștem, abilitatea de a comunica, de a gândi și a pune în practică ceea ce am studiat, învățat. Avem puterea de a explora lumea dincolo de ceea ce percepem, se schimbă  modul în care vedem propria existență. Se produc acum transformări legate de comunicare, se manifestă dorința de a ne face cunoscuți lumii, de a fi văzuți la adevărata valoare. Acumulăm informația dar suntem inconsecvenți în acțiune, există  acum starea de agitație interioară care poate provoca dezordine în planul mental.
          Guvernatoarea ascendentului în Balanță, Venus se află în casa a X-a în conjuncție cu Mercur ne îndeamnă să folosim propriul talent  în realizarea unor creații inedite. Putem aduce bunăstarea în familie prin implicarea în activități reușind să punem în prim plan imaginația, creativitatea, tot ce ține de armonie și de frumusețe. Căștigul poate veni ca urmare  a implicării în serviciile publice sau din colaborarea cu diferite organizații,  prin deschiderea către societate. Acordăm mai multă atenție confortului, activităților de înfrumusețare, divertismentului care vine în contradicție cu dorința de a ne implica într-o nouă profesie, de a ne implica mai mult în afaceri. Ne simțim prinși între drumurile făcute în interes de colaborări, de afaceri și dorința de relaxare, de odihnă și detașarea de lumea dezlănțuită, dorința de a ne manifesta iubirea.
          Soarele (în Rac) conjunct cu Lilith ( în Rac) conjunct cu Jupiter (în Gemeni) opoziție cu Luna ( în Capricorn) ne pune în situația de a face sacrificii, de a renunța la o relație, la o profesie, parteneriate, studii, călătorii care nu mai corespund propriilor așteptări, propriei evoluții. Deși primim acum mesaje, oportunități, oferte de colaborare pentru a porni pe un nou drum, vom constata cu uimire că oamenii ne întorc răul pentru binele făcut, primim acum refuzul din partea celor la care ne așteptam  mai puțin.
          Lilith în casa a IX-a dezvoltă intuiția, dar pot apărea pericole legate de călătorii, realizate în străinătate, pericole legate de ideologie, de religie, de organizații internaționale, se amplifică starea de revoltă, de conflict din această zonă care vor afecta populația, țara. Vor lua amploare  actele de violență, de sinucidere, de autodistrugere.
          La momentul de Lună Plină în semnul Capricorn se formează configuratia holistică ”Zmeul” este formată din piramida pe semne de apă: Soare, Lilith (în Rac) trigon Saturn (Scorpion) trigon Neptun (Pești) și triunghiul minor: Saturn sextil Luna sextil Neptun. Luna Plină (Luna opoziție Soare)  care dinamizează această configurație, ajută la eliberarea dintr-o stare de rutină, este momentul în care evadăm dintr-o lume veche, dintr-un mediu în care nu ne mai simțeam bine. Este un moment dureros încărcat de emoții, de starea de neputință, de deznădejde, dar în același timp percepem că dincolo de toate aceste trăiri vom găsi ceva mult mai înalt, ceva nou cu siguranță. Este timpul să renunțăm să ne mai victimizăm și să ne luăm zborul acum asemeni zmeului lăsîndu-ne purtați de energia cosmică.
          Planeta Pluto aflată în casa a III-a a momentului de Lună Plină predispune la starea de pesimism, de depresie, apar răzgândiri legate de anumite relații, activități. Sunt aduse la lumină cele mai stranii gânduri, emoții, conștientizăm importanța transformării, dar și imposibilitatea de a ieși dintr-un cerc, acceptând că nimic nu se face doar cu propria voința. Suntem limitați de propriile gânduri, iar odată cu acceptarea transformării ne lăsăm conduși firesc către eliberarea din propriile prejudecăți.
          Simbolul sabian pentru gradul 2 în Capricorn unde se află Luna: ”Trei vitralii într-o catedrală gotică, una deteriorată de război”. Fiecare om trebuie să conștientizeze că folosirea violenței poate conduce la distrugerea inevitabilă a unora dintre cele mai importante valori ce poate asigura integrarea în grup. Iubirea și compasiunea este distrusă prin utilizarea violenței, apelul la agresivitate, ură. Prin ”vitraliu” trebuie să pătrundă lumina spiritului pentru a hrăni sufletul omului și acest lucru se face prin conectarea la grup, prin dăruirea celor mai înalte sentimente, dorințe de pace.
          Simbolul sabian pentru gradul 2 în Rac unde se află Soarele :”Un om pe un covor magic planează deasupra unei mari suprafețe de pământ”. Suntem într-un moment de expansiune al conștiinței prin consolidarea punctului de vedere pe un nivel mult mai înalt. Acest simbol stabilește contrastul între o nouă credință stabilizatoare ce limitează voința și capacitatea de a avea viziunea vieții dintr-o perspectivă mai largă, mulțumită căreia multe vieți sunt văzute a merge către o conștiință mărită.
          Steaua fixă Rigel este în conjuncție cu planeta Marte aflată în semnul Gemeni. Steaua Rigel este cunoscută în vechime ca fiind o ”stea marină”, datorită poziționării sale apropae de sfârșitul Fluviului (constelația Eridamus). Este situată în ”piciorul” stâng (vestic) al constelației Vânătorul, arabii numind-o ”Ciobanul lui Jauzah”. Influența planetară a stelei Rigel este Jupiter- Marte. Rigel împreună cu Betelgeuse și Bellatrix formează ”Cuceritorul”. Întregul grup era considerat ”furtunos”, afectând navigația pe mări, cele trei stele dețineau numele de ”Mărețele stele ale lui Orion” Steaua Rigel prezintă o natură venusiană datorită conjuncției cu Nodul nord al planetei Venus. Se spune că onorurile cad asupra celor născuți sub această stea care este asociată cu faima, bogăția și originalitatea. Conjuncția dintre Marte și steaua Rigel aduce curaj, voință, implicare în cele mai riscante acțiuni, predispune la încăpățânare,  la nesupunere.
          Soarele a intrat în semnul Racului în data de 21 iunie 2013, ora 8:30 marchează solstițiul de vară, când Soarele se află la cea mai mică înălțime de ecuator. A început vara din punct de vedere astronomic, când durata zilei începe să scadă, timp de 6 luni până la 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă. Semnul Racului este semn  feminin de apă, cardinal, guvernat de Lună. Această zodie reprezintă viața sentimentală, activitățile artistice, dezvoltă capacitățile de ghicitor-prezicător, reprezintă dragostea maternă, dragostea de țară. Trecutul revine în mod obsesiv, sub formă de nostalgii, amintiri, urmate de nesiguranța zilei de mâine. Această zodie este condusă de inimă punând în prim plan tradiția, respectarea conveniențelor, curiozitate, discernământ.
          Mercur se pregăteștește să intre în retrogradare din data de 26 iunie 2013 până în data  de 20 iulie 2013. Urmează o perioadă de interiorizare, de sondare a sufletului. Începem să privim  lumea, propria existență accesând cele mai adânci emoții, ne lăsăm ghidați de instinct, simțind într-un mod straniu starea de detașare. Mercur retrograd în semnul Racului încetinește capacitatea de a asimila informațiile, nu înțelegem ce ni se spune sau interpretăm greșit ceea ce ne transmite celălalt. Apar probleme de comunicare și de percepție, apar momente de confuzie în luarea deciziilor, ne răzgândim, acceptăm niște condiții ca să ne răzgândim câteva zile mai târziu. Pot fi pierdute examene într-un mod straniu, memoria joacă feste, nu ne amintim lucruri aparent banale. Primim informații false, prezentările în fața publicului lasă de dorit. Pot fi pierdute scrisori, colete, mesaje , documente ce pot ajunge la o altă destinație. Are loc vânzarea sau cumpărarea de lucruri peste prețul normal. Dacă vreți să faceți o afacere bună, să cumpărați o casă, o mașină, mai bine așteptați să treacă această perioadă de retrogradare a lui Mercur .
          Mercur poate afecta acum relația de comunicare cu familia, cu cei dragi. Se dezvoltă tendința puternică de a trăi în trecut, simțind că marile probleme vin de acolo și până nu aducem la suprafață adevăratele trăiri legate de anumite persoane, evenimente, nu ne vom putea elibera pentru a porni pe un nou drum.
          Este o perioadă de introspecție, de reîntoarcere în trecut, de reluare a unor acțiuni, de reîntâlnire a unor persoane cu care mai avem ceva de reglat, fie că este vorba de o relație de iubire, de căsnicie, de parteneriat sau de colaborare. Este momentul în care primim mesaje importante, mesagerul lui Dumnezeu ne va avertiza asupra a ceea ce trebuie să facem, ce trebuie să corectăm în viața noastră, primim mesaje în cele mai stranii momente, situații de viață.
          Pe toată această perioadă de retrogradare a lui Mercur în semnul Racului se recomandă o perioadă de retragere, de limpezire mentală, este momentul în care vom vedea cu adevărat de ceea ce are nevoie sufletul nostru pentru a se rupe de trecut, de traumele venite de acolo.
          Luna Plină în semnul Capricorn ne aduce în starea de conexiune cu conștiința divină, experimentăm senzații, trăiri venite dintr-un trecut foarte îndepărtat. Este momentul în care trebuie să ne lăsăm ghidați de cele mai profunde trăiri, să nu ne încăpățânăm să luptăm împotriva transformării. Doare, este adevărat, dar oare cum am putea să zburăm dacă nu lăsăm aripile să simtă vântul, candoarea plutirii peste munți? Nu lăsați vărful munților să vă sfârtece sufletul!
          Această Lună Plină în semnul Capricornului afectează, în mod special, nativii semnelor cardinale: Berbec, Balanţă, Rac, Capricorn. Acest lucru este valabil şi dacă aveţi axele principale (ascendentul, mijlocul cerului, descendentul) sau orice altă planetă personală în jurul gradului 2 sau cei nascuţi în jurul datei de 23.


          ”Ai plecat din lumi de jos și te urci necontenit în înălțimi; ceea ce se cheamă moarte este un nou punct ce se adaugă la linie, este o nouă înălțare, este un minutar pe ceasornicul nemuririi” B. P. Hasdeu



No comments:

Post a Comment