Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, July 21, 2013

Luna Plină în semnul Vărsător, 22 iulie 2013



        ”Multe  din cele care au fost de mult îngropate vor învia și multe din cele ce sunt onorate... astăzi vor fi îngropate.” Horațiu

           În data de 22 iulie 2013, ora 21:52’ are loc momentul de Lună Plină, la gradul 0:06 în semnul Vărsător. Pământul se va afla între Soare şi Lună, Luna fiind pe deplin luminată de Soare.  
          Influenţa Lunii Pline este simţită cu 18 ore înainte  şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună. 
           Luna Plină reprezintă o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului, majoritatea oamenilor având tendința în această perioadă, către un comportament instinctual, afectându-le puternic puterea de decizie, de echilibru în relații, în manifestarea emoțiilor.
            Este o perioadă în care sunt amplificate procesele de preluare, de asimilare a informaţiilor, a vibraţiilor mediului, indiferent de natura lor. Este foarte important să observăm mediul în care ne desfăşurăm activitatea, cu cine interrelaţionăm. Avem tendinţa acum să împrumutăm din trăirile celuilalt, să preluăm starea de bucurie sau de tristeţe a celui de lângă noi. Subconştientul nostru se află într-un moment de asimilare de energii. Vom simţi o stare de agitaţie interioară inexplicabilă, predispozii către un comportament violent. Este important să evităm discuţiile inutile, începerea unei noi acţiuni, călătoriile,  acţiunile riscante. Aceste influenţe variază de la o presoană la alta, depinde de echilibrul psihic și de încrederea în sine. În faza de Lună Plină se recomandă evitarea intervenţiilor chirurgicale. Atenţie la accidente de orice fel,  se pot solda cu urmări destul de grave.
        Opoziţia dintre Soare şi Lună are loc pe axa semnelor Leu – Vărsător pune în lumină legăturile sentimentale, împliniri și dezamăgiri, este lecția de viață care vine spre noi pentru a obține echilibrul între iubirea primită și iubirea dăruită. Este momentul de conștientizare a propriei transformări, a acceptării că orice renaștere se face prin renunțarea la vechi, la trecut, la abordarea unui nou mod de a gândi și simți propria viață dar și relația cu celălalt. Luna Plină aflată pe axa caselor VI – XII, a obligaţiilor şi a sacrificiilor, dezvoltăm abilităţile pe care le folosim pentru a ne promova în faţa altor oameni dar este şi o axă a experienţelor ce rezultă din subjugarea eului, zona pishicului care este sacrificat sau chiar martirizat. În casa a XII-a au loc derapările conştiinţei, moartea ego-ului, aici au loc evenimentele, experinţele de viaţă care ne afectează din punct de vedere spiritual dar ne ajută să ne transformăm, să transcedem în planul spiritual, să renaştem prin suferință. Casa a VI-a aduce în prim plan sănătatea trupului în sensul  îmbunătățirii și ajungerii la un mare grad de abilitate și funcționalitate. Luna Plină aduce la vedere nemulțumirile ce vin din relația cu colegii de muncă, insatisfacții legate modul în care suntem plătiți pentru munca prestată.
        Luna aflată în casa a XII ne aduce în cale legături amoroase indiscrete, dar și tristețe. Se manifestă acum atracția către ocultism, pasiunea pentru tot ce este nou, original, către arte secrete, povești de dragoste învăluite în mister. Apar obstacole neașteptate, suntem luați prin surprindere de răsturnări de situație, apar momente critice ce ne fac să ne simțim prinși într-un vârtej al vieții.  Experimentăm  lecția răbdării, a curajului, simțim care oameni ne sunt aproape, dacă suntem sau nu înțeleși de către aceștia.
          Luna Plină aflată în ”careu în T” cu Saturn din Scorpion ne aduce în situația de ne rupe de tot ce ne provoacă neputința de a ne manifesta în această viață, neputința de a evolua în direcția aleasă de noi. Ne rupem de o relație, de un loc de muncă, de un mediu în care simțim că ne-am implicat în mod inutil până în acest moment. Saturn aflat în Scorpion în casa a VIII-a ne avertizează asupra necesității de a transforma, în modul cel mai profund posibil, propriul suflet. Este momentul morții și al reînvierii, a renașterii din propria cenușă. Are loc o transformare la nivel emoțional, spiritual și material. Este un moment deosebit în care luptăm pentru a supraviețui, iar dușmanul cel mai aprig din această perioadă este frica, acea stare de neîncredere: ”Oare unde mă duce această nouă alegere?” Luăm cunoștință cu cele mai ascunse secrete ale propriei ființe. Este un moment de explozie, de durere dar care ne pune, în mod inevitabil, în fața un nou început. Schimbăm modul de a vedea relația cu ceilalți, dar observăm și transformarea din propria conștiință.
          Ascendentul  acestui  moment  de  Lună  Plină  se  află  în  semnul  Vărsător(semn fix, de aer, guvernat de planeta Uranus) la grad 9:42. Suntem deschiși mai mult către umanitate, simțim dorința de a socializa, ne implicăm în activități noi, originale, suntem atrași de cercetările de tip ocult.
        Planeta Uranus (în Berbec) se află în careu cu Mercur (în Rac), poate că mesajele care vin acum nu sunt tocmai plăcute, iată că suntem puși în fața faptului împlinit, este timpul să acceptăm că nu putem să ne schimbăm dacă nu ne adaptăm noului, societății în care trăim. Suntem puși în situația de a lua măsuri extreme, ne putem confrunta cu schimbări la locul de muncă, sănătatea va fi și ea afectată (Mercur în casa a VI-a). Uranus aflat în casa a II-a a acestui moment aduce în discuție probleme legate de bunurile materiale, banii, resursele noastre,  experiențele care ne fac capabili să acumulăm bani și lucruri materiale. Se produc acum oscilații legate de venituri, probleme financiare apărute în mod neașteptat, ne simțim incapabili de a ieși dintr-o zonă blocată. Preocupările literare sunt sortite eșecului, apar critici de tot felul prin intermediul activității de presă. Apar dificultăți din partea prietenilor, a rudelor.
        Simbolul sabian pentru gradul 10 Vărsător la care se află ascendentul acestui moment:”O popularitate care se dovedește trecătare”. Popularitatea starului  se stinge, persoana rămâne. Este exprimarea finală dintre viziunea mental-spirituală și realitatea vie, dintre persoană și ideal. Pe ce punem preț acum: pe propria imagine sau pe evoluția sufletului?
       Piramida formată pe semne de apă: Jupiter conjunct cu Lilith și Marte în Rac trigon cu Saturn aflat în Scorpion trigon Neptun din semnul Pești ne dă oportunitatea de a ne exprima capacitățile creatoare, beneficeim de înțelegerea intuitivă, subtilă a celorlalți. Sunt puse în prim plan relațiile sentimentale, creative dar și tot ce ține de ezoterism. Se remarcă acum entuziasmul, înclinația către aventură, romantism și implicarea în relația cu sexul opus lăsând să se manifeste acum latura erotică, instinctuală (Jupiter în  conjuncție cu Marte și Lilith în casa a V-a a momentului de Lună Plină în Vărsător). Este momentul în care trebuie să analizăm cu mare atenție dacă merită sau nu să ne implicăm într-o relație de iubire. Nu vor lipsi manifestările iraționale, impulsive.
          Planeta Venus tocmai ce a intrat în semnul Fecioarei în data de 22 iulie 2013, ora 15:40. Se află în casa a VII-a a momentului de Lună Plină și predispune la dezamăgiri în plan afectiv, neînțelegeri în plan juridic, parteneriate ce se dovedesc a fi iluzorii. Venus în semnul Fecioarei ne aduce puternica conștientizare a propriului ego, dar și tendința de a subestima puterea atracției. Este o perioadă în care relaționăm folosind atât comunicarea mentală cât și cea senzuală. Venus se află în cădere în semnul Fecioarei, sentimentele se manifestă discret, rezervat sau simțim adeseori starea de inferioritate, descoperind, nu de puține ori, că suntem blocați în a exprima ceea ce simțim de fapt. Emoțiile și atitudinile afective sunt analizate critic sau poate fi vorba de atracția către relații noi tocmai din dorința de a experimenta, de a ne satisface curiozitatea în plan afectiv, erotic.
     Mercur (în Rac) în sextil cu Venus (în Fecioară) predispune către preocupările intelectuale, lectura, creativitatea, preocupări care ne vor mângâia sufletul.
      Planeta Mercur se află în conjuncție cu steaua fixă Sirius în semnul Racului. Steaua Sirius cea mai strălucitaore de pe cer, se află ”în gura” Câinelui Mare (constelația Alfa Canis Major), constelație ce dăruiește o inimă plină de credință și caritate, dar și pasiuni violente, periculoase. Kabaliștii consideră această constelație ca fiind în legătură cu a VII-a Arcană majoră ”Luna”, cartea minciunilor, a înșelăciunilor și a temerilor ce vin din suflet ca urmare a unor traume psihologice suferite în trecut. Cineva minte, dar nu știi cum să te aperi; vei găsi ieșirea din acest impas la momentul potrivit, dar acum este bine să eviți pericolele, nu să le înfrunți.
        Persanii numeau steaua Sirius: Steaua sudului sau Creatorul prosperității, Câinele conducător. Chinezii o numeau Tseen Lang – Lupul din ceruri considerând că strălucirea stelei Sirius îi păzea de atacurile hoților. Soarele se învârte în jurul stelei Sirius, așa cum Terra se învârte în jurul Soarelui. Sirius este de natură combinată Jupiter - Marte, dăruiește onoruri, renume, pasiune. Conjuncția dintre Sirius și Mercur în careu cu Uranus în semnul Berbec predispune la accidente, mai ales în timpul călătoriilor.
     Ieșirea din retrogradare a lui Mercur în semnul Rac ne aduce posibilitatea de a materializa ce am gândit, proiectat înainte de intrarea lui Mercur în  retrogradare. Ne reîntâlnim cu situații de viață trăite în preajma datei de 10 iunie 2013, se clarifică acum tot mai mult dacă acele proiecte trebuie continuate sau trebuie să renunțăm efectiv la ele. Perioada de retrogradare a lui Mercur în semnul Racului a făcut lumină în suflet și în gând, a adus la suprafață exact de ce aveam nevoie, ce ne doream de fapt de la viața noastră, de la relația în care suntem implicați, de la mediul în care profesăm. Acum acceptăm evenimentele  cu mult mai multă detașare, înțelepciune, împăcați cu propriul destin.
        Chiron în Pești aduce starea de negare, ne supune la limitări, ne pune în imposibilitatea de a ne desprinde de trecut, de a trece la o noua etapă a existenței, ca și cum ne simțim controlați de o karmă ancestrală sau colectivă. Piramida formată pe semne de apă: Chiron (în Pești) trigon Nodul Nord lunar (în Scorpion) trigon Mercur (în Rac) ne dă oportunitatea de a ne vindeca de trecut prin iubire necondiționată, prin credință, prin ajutor oferit celor lipsiți de voință, de încredere. Este depășirea unui prag, dincolo de durere percepem soluția care ne vindecă în mod miraculos. Destinul își urmează cursul, acceptăm în mod straniu experiențele de viață, emoțiile sunt percepute în mod profund. Este momentul în care trebuie să acceptăm ”moartea” vechiului mod de a fi și de a înțelege că singura și cea mai statornică evoluție ține de spiritualitate. Nodul Nord lunar în casa a IX-a a momentului de Lună Plină în Vărsător ne aduce  posibilitatea de a face saltul în plan spiritual, percepând această evoluție ca pe un nou mod de a simți  lumile subtile, primind acum împlinirea prin detașarea de planul material.
        Această Lună Plină ne aduce în față necesitatea de a evolua, de a folosi adevărata identitate în scopul propriului destin. Este un moment de confruntare cu trecutul nostru, cu karma care poate fi atât de mare încât ar putea să sufoce propria identitate. Dacă reușim să ne privim cu sinceritate și înțelegere sinele profund, putem atunci să beneficiem de puterea reprezentată de adevărata identitate. Ne ridicăm din  cenușă, ne prindem aripi de trupul nou, înălțându-ne astfel către lumină!
        Luna Plină în semnul Vărsător ne aduce roadele la ceea ce am semănat la Luna Nouă din semnul Vărsător din data de 10 februarie 2013.
      Influența energiei acestei Luni Pline în semnul Vărsător o vor simți, în mod deosebit nativii născuți, în jurul datei de 22 (plus, minus trei zile), în semnele fixe: Vărsător, Leu, Taur și Scorpion, dar şi cei care au axele principale: ascendentul, descendentul sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 1.

          ”Mai devreme sau mai târziu descoperim cine suntem cu adevărat și apoi trăim cu această hotărâre:” E. R.

1 comment:

  1. Luna aceasta este luna mea natală, și este adevărat ce spui tu.

    Blocaje , multe . Am de învățat dar am primit vești așa de rele că mi-au mutat sufletul și sănătatea.
    Cred că este una din acele perioade în care nuise nimic dacă nu cumva iese aiurea.
    Frumos articol,documentat și nuanțat.

    ReplyDelete