Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, August 30, 2013

Atmosfera astrala în luna septembrie 2013



      Soarele rămâne în semnul Fecioarei până în data de 22 septembrie când va trece în Balanță.
       Cât timp va sta Soarele în semnul Fecioarei avem dorința de a ne dedica studiului, acumulării de informații, încercând să ne perfecționăm pe toate planurile. Ne dorim să fim aproape de cei dragi față de care putem să ne exprimăm sentimentele, să le oferim atenţia noastră. Manifestăm acum mai mult interes pentru dietă, suntem atenți la propriul organism, la modul în care trăim și muncim. Guvernatorul acestui semn este planeta Mercur, ce se află chiar în zodia de domiciliu- Fecioară, acesta ne îndeamnă să nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Este o perioadă în care căutăm liniștea interioară, împăcarea cu ceilalți, acordând mai multă atenție felului în care comunicăm.
      În data de 22 septembrie Soarele intră în semnul Balanței (echinocțiul de toamnă). Devenim mai sensibili dar și înțelegători față de prieteni, față de colegi, de familie. Suntem în armonie cu tot ce ne înconjoară sau cel puțin tindem spre acest lucru. Acordăm mai multă atenție felului în care ne percepe lumea, cum ne purtăm în societate.
     În prima zi din luna septembrie, Luna se află în semnul Racului, zodia ei de domiciliu. Suntem prietenoși, aproape de familie, ne exprimăm gândurile și sentimentele față de cei dragi. Suntem mai mult dedicați poeziei, artei exprimându-ne acum cu mai multă  emoție.
       În data de 5 septembrie are loc Luna Nouă în semnul Fecioarei (semn de pământ, feminin, guvernat de Mercur) la grad 13:04’, cu ascendentul în semnul Săgetător (semn de foc, masculin, guvernat de Jupiter). Suntem energici, ancorați în realitate punând pe primul plan acțiunile concrete. Suntem atrași de tot ce înseamnă aventură încercând să aflăm multe lucruri noi din cât mai multe domenii. Jupiter aflat în careu cu Uranus poate să aducă neglijență în afaceri dar și în încheierea de parteneriate. Pot apărea evenimente neașteptate ce vor provoca prejudicii atât materiale, cât și relaționale, destul de grave. Este foarte important să ne pregătim acţiunea, să facem planul, să gândim un nou început sau o nouă strategie pentru proiectele pe care le derulăm deja. Să ne deschidem mental şi afectiv către toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce vrem. Este bine  să consumăm lichide şi să avem o alimentaţie uşoară în perioada de Lună Nouă, deoarece capacitatea de dezintoxicare a organismului este maximă.
          În data de 19 septembrie are loc Luna Plină în semnul Pești, cu ascendentul în Săgetător. Este o perioadă în care vom acorda mai multă atenție laturii spirituale a existenței. Este momentul în care conștientizăm că norocul nu vine dacă nu ne implicăm, fără să pornim către o direcție care să ne aducă cu adevărat mulțumirea sufletească. Acum vom dirija propria cunoaștere în sprijinul celorlalți și asta ne va bucura mai mult decât ne așteptam. Este bine să evităm intervențiile chirurgicale. Este important să evităm discuţiile inutile, începerea unei noi acţiuni, călătoriile,  acţiunile riscante. Atenţie la accidente de orice fel,  se pot solda cu urmări destul de grave.
        Mercur se află în semnul Fecioarei până în data de 9 septembrie (ora 10:07) când va trece în semnul Balanței. Mercur se află la începutul lunii septembrie în semnul Fecioarei, dându-ne prudență, putere de discernământ, puterea de adaptare la situații noi. Intelectul este deschis către acumularea de informații, suntem ancorați în prezent căutând adevărul fie în domeniul intelectual, fie în cel spiritual.
          Venus se află în semnul Balanței unde va sta până în data de 11 septembrie când va intra în semnul Scorpion ( ora 9:15’).
          În prima parte a lunii septembrie, cu Venus în Balanță suntem atrași de frumos, de armonie, de tot ce inseamnă deschidere către celălalalt. Dăruim dragoste, prietenie, socializăm mai mult. Transmitem mult mai ușor emoțiile, comunicăm în mod eficient într-o relație (chiar dacă vor mai fi și discuții mai puțin plăcute...). Empatizăm și ne completăm în mod firesc cu partenerul de dialog.
        Venus, odată întrat în Scorpion, în data de 11 septembrie amplifică și mai mult emoția, pasiunea, dorința de a ne implica în tot felul de relații, de aventuri. Suntem atrași de sexul opus, dar nu vom fi scutiți de dezamăgiri, de necazuri datorate încrederii prost investite.
       Marte se află în luna septembrie în semnul Leului        dându-ne curaj să acționăm, să ne implicăm în tot felul de activități. Uneori însă am putea exagera cu starea de impulsivitate în relația de dragoste, reușind cu greu să ne stăpânim emoțiile, pasiunea. Beneficiem de curaj, de voință, de entuziasm, de ambiția necesară pentru a investi în gesturi nobile, devenim mai generoși în această perioadă.
          Jupiter se află în semnul Racului pe toată durata lunii septembrie. Ne dă intuiţie și gândire practică, ne ducem în mod instinctiv către tot ce inseamnă îmbogățirea sufletului cu mai multă liniște, armonie. Suntem lângă familie, mai aproape de propria țară, de locul natal. Nutrim sentimente profunde față de familie, bucurându-ne alături de aceasta în călătorii, făcute atât cu scopul de a ne relaxa dar și din dorința de a ne hrăni din punct de vedere spiritual.
          Jupiter, în luna septembrie potențează creativitatea, optimismul, dorința de a iubi și de a ne face iubiţi. Ne dedicăm activităților ce pot determina evoluția personală ce  ar putea să ne aducă câștig nu numai pe plan spiritual, cât și în plan material.
      Saturn, în luna septembrie, parcurge gradele 7 și 9:57’ în Scorpion. Este o perioadă în care ne confruntăm cu cele mai puternice emoții, dorințe, trăiri ce sunt aduse la suprafață pentru a ne confrunta cu  o realitate mai puțin plăcută dar menită să ne trezească din amorțeala acumulată în ultima vreme .
          Uneori, poate că mesajul este prea direct, dur, nemilos. Alegi... să nu știi sau să știi despre ce există dincolo de aparențe?
        Alegem, în mod mai mult sau mai puțin inconștient, să aflăm tot ce se poate, pentru că ceva mult mai înalt decât noi ne avertizează că neinformarea, dezinteresul ne poate provoca, în timp,  probleme și mai mari legate de propriul destin. Descoperim, în această perioadă, legături amoroase care ne afectează personal, ne confruntăm cu intrigi, secrete ce vor provoca dezamăgiri, confruntări între parteneri (fie de cuplu, fie de afaceri). Este o perioadă pe care ar fi cel mai înțelept să o folosim în gândirea unei noi strategii de lucru, de adaptare la situația nou apărută în viața noastră.
         Uranus, în luna septembrie, retrogradează   în semnul Berbec, de la gradul 11:44 la gradul 10: 39. Ne conferă dorința de independență, de optimism, gândirea este ageră, pregătită să pună în aplicare cele mai inovatoare idei. Starea de spirit este puternic energizată de planetele aflate în semne de foc (Uranus în Berbec și Marte în Leu) ce vor forma îmreună un trigon în data de 14 septembrie. Este o perioadă în care sunt susținute cele mai curajoase proiectede afaceri, se manifestă talentul, abilități pe care le vom folosi în realizarea unor activități cu care suntem mai puțin obișnuiți.
         În preajma datei de 16 septembrie, starea de spirit este mai puțin flexibilă la schimbări. Predispuși la impulsivitate, devenim mai critici, nemulțumiți de propunerile de colaborare care ni se fac, parcă tot timpul se află ceva la mijloc, se pune ceva la cale. Este o perioadă ce favorizează producerea de accidente.
          Neptun retrogradează, în luna septembrie, în semnul Pești, de la grad 3:49’ la grad 3:06’. Neptun reprezintă puterea vindecătoare, puterea de transformare a sufletului. Dacă ne deschidem cu încredere către Divinitate, ne vom putea racorda emoțional la nivelul de înțelegere superioară a vieții. Neptun retograd ne deschide poarta către lumea de dincolo, visăm mult mai intens în perioada de retrogradare a lui Neptun în semnul Pești. Avem posibilitatea să vedem ce anume ne împiedica evoluția spirituală și să descoperim  aspecte mai puțin plăcute despre noi pe care să le corectăm.
          Pluto și- a început retrogradarea în data de 12 aprilie 2013 și o va încheia în data de 20 septembrie 2013, la grad 9 Capricorn .
          Pluto retrograd a adus evenimente de viață care ne-au pus față în față cu trecutul, cu evenimente ce s-au cerut neapărat lămurite, finalizate. A fost o perioadă în care am conștientizat și încă conștientizăm că cel mai înțelept ar fi să lăsăm trecutul în urmă, să ne adaptăm vremurilor mai puțin plăcute. Pluto(Capricorn) în careu cu Uranus (în Berbec) își face ”datoria” în continuare aducând la suprafață starea de fierbere în lumea politică, problemele din interiorul unor organizații, țări, familii, testând puterea acestora. Ne-am confruntat (și încă ne confruntăm) cu mari probleme ce țin de restructurarea economică, politică, bancară. A fost o perioadă destul de lungă în care, decă punem în balanță binele și răul din viața noastră...vom constata, cu tristețe, că răul înclină această balanță. Pe perioada de retrogradare a lui Pluto în Capricorn, ne-am cercetat mai mult sufletul, ne-am desprins de ceea ce ne făcea rău propriei existențe. Ne-au fost oferite provocări dar și posibilități de a evolua, din punct de vedere spiritual și nu numai.
       Simbolul sabian pentru grad 9 în Capricorn: ”Un înger putând o harpă.”Se dezvăluie sensul și țelul spiritual din miezul oricărei situații de viață. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim deschiși și să ascultăm armonia în care noi jucăm un rol necesar desăvârșirii și sensului întregului.
         Astfel că, în luna septembrie, ne vom confrunta cu propria imagine, cu propriile dorințe pe care le vom pune in fapt, apelând la mai mult curaj, la multă încredere în propria persoană. Este timpul să culegem roadele muncii depuse încă de la începutul anului. A venit timpul ca, odată cu echinocțiul de toamnă, să ne dedicăm celor mai curajoase proiecte de viață. A venit momentul să ne acceptăm așa cum suntem, cu calități dar și cu defecte, să ne vedem propriile limite. Indiferent ce vor spune ceilalți despre dorința personală de schimbare..., cel mai important este să ne simțim bine pe drumul pe care am pornit. De noi depinde fericirea, de noi depinde să reușim să învingem frica și să mergem mai departe eliberați de prejudecăți.

          ”Atunci când suntem pregătiți să primim, așa cum se cuvine energia subtilă paradisiacă a iubirii, aceasta își găsește imediat calea către fiecare dintre noi” G.B





No comments:

Post a Comment