Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, August 4, 2013

Luna nouă în semnul Leu, 7 august 2013



” Lasă sufletul să se manifeste”

          Noaptea dinainte de Luna Nouă (5-6 august) este o noapte  a transcendenței, cunoscută în tradiția spirituală orientală ca Shiva Ratri. Este o perioadă în care trebuie să ne eliberăm de dorințe egoiste și să fim în acord cu tot ce ne înconjoară. Iubirea și iertarea trebuie să facă parte acum din noi, fiind atenți la ceea ce gândim, ce proiectăm pentru viitoarele acțiuni întrucât șansele de împlinire a acestora sunt mult mai mari decât în alte perioade.
          Luna nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii. Este momentul să pregătim acțiunea, proiectul, să ne gândim la un nou început pregătindu-ne mental și afectiv pentru noile acțiuni. Începând cu a treia zi de la momentul maxim de Lună nouă, urmează perioada de creștere a Lunii când este bine să derulăm un nou proiect sau pentru a începe o activitate importantă.
      În data de 7 august, ora 0:50, la grad 14:35’ are loc momentul de Lună Nouă în semnul Leului, casa a IV-a lunației. Ascendentul acestui moment este în Gemeni. Efectele acestei Luni noi se vor face simțite până la următoarea Lună nouă din data de 5 septembrie 2013. Simțim acum starea de repaus, dar în care gândurile, emoțiile clocotesc, sondând acum cele mai profunde trăiri, cele mai nebănuite dorințe.Pot fi rezolvate acum multe probleme legate de familie ce ne dădeau bătăi de cap de ceva timp. Este posibil  să apară schimbări legate de domiciliu, de locul natal, de țară. Luna nouă în semnul Leului ne face entuziaști, plini de energie, optimism, acum pare că nimic nu ne mai stă în cale. Munca, iubirea, voința de a fi mai buni și cât mai la înălțime, sunt doar câteva aspecte care ne vor ghida până la următoarea Lună nouă. Suntem fermi, curajoși, stăpâni pe propriul suflet ce este învăluit de lumină, de unde putem lua forța necesară către descoperirea a ce este mai bun în noi.
      Suntem implicați în experiențe de viață prin intermediul cărora vom reuși să vedem adevăratele noastre nevoi, să vedem modul în care ne afectează mediul în care trăim, dacă suntem sau nu capabili să facem față noilor condiții de viață.
     Mesajul simbolului sabian pentru gradul 14 în Leu unde se află Luna nouă: ”Un suflet uman căutând posibilități de manifestare exterioară” este momentul în care descoperim că dincolo de relația noastră cu lumea, dincolo de condiția noastră de om, de adult, de bătrân, stă sufletul, ce caută întotdeauna să se manifeste prin iubire, prin creație. Acesta este imboldul  transpersonal al spiritului ce se exprimă în multe moduri de-a lungul întregii durate de viață. Dar...atunci când credem că multe drumuri sunt blocate și sufletul așteaptă până când nu mai poate, simțim la un moment, în mod miraculos, eliberarea. Totul este să avem curajul să lăsăm ca sufletul să se manifeste prin iubire, prin detașarea de trecut, prin eliberarea forței creatoare.
   Ascendentul acestui moment se află în semnul Gemeni (semn de aer, mobil, masculin, guvernat de planeta Mercur) suntem mai dornici să comunicăm, să acumulăm informații din orice domeniu, ne dorim să participăm la tot felul de petreceri, să călătorim cât mai mult, să fim în mijlocul naturii. Ascendentul în Gemeni aduce și tendința către exagerare, către minciună, tendința de a ne abate de la adevăratele problemele pe care trebuie să le rezolvăm cu maximă seriozitate. Mercur aflat în semnul Racului,  în casa a III-a momentului de Lună nouă, amplifică și mai mult dorința de a călători, de a ne informa, de a relaționa cu rudele și vecinii, de a ne implica în activități editoriale, în activități comerciale și de transport.
     Planeta Jupiter aflată în semnul Racului la grad 9:13’ este în conjuncție cu steaua fixă Alhena căreia i se mai spune și ”Lovitul” sau  ”Rănitul” . Are influență planetară Marte- Venus și reprezintă interesul pentru știință, amplifică intuiția artistică, în special scrisul, orientarea spirituală. Există și un aspect nefast al acestei stele care predispune la accidente, în special la picioare. Steaua Alhena reprezintă tăietura din tendonul lui Ahile. Este numită în mod frecvent ”Piciorul strălucitor din Gemeni”, această stea făcând parte din ”Constelația Gemini”. Kabaliștii asociază steaua Alhena cu arcana majoră din tarot cu numărul XIX- ”Soarele”. Este cartea iubirii și a împlinirii tuturor dorințelor. Pentru cei care sunt implicați într-o relație, este vorba de împlinirea pe care o simt alături de acea persoană. Pentru cei singuri, cartea le spune despre primele momente alături de o persoană care le-a trezit interesul pentru o relație de lungă durată, dar nu se precizează dacă această persoană le corespunde dn punct de vedere sentimental. Pentru cei care vor să știe ceva despre locul de muncă sau despre un proiect financiar, acastă carte le aduce mesajul reușitei totale. Cartea de tarot ”Soarele” ne spune foarte clar că: totul este bine când se termină cu bine.
       Careu în T cardinal : Jupiter în conjuncție cu Lilith (în Rac) careu cu Uranus (în Berbec) careu cu Pluto ( în Capricorn) ne dă senzația că suntem prinși într-un carusel din care nu ne putem retrage prea ușor. Este vorba de relații, de activități în care suntem implicați dar care nu mai corespund idealului personal. Apar situații de criză menite să rupă în mod brutal tot ce am clădit cu muncă asiduă. Riscăm ca acum să ne risipim energia în acțiuni inutile, scopurile devin irealizabile, predomină starea de dezorientare. Nevoile afective sunt puse acum înaintea dezvoltării spirituale, lipsind încrederea în propria persoană căutăm refugiul în preocupări mai puțin demne de propria dezvoltare. Apar pagube materiale sau rupturi în relații de prietenie ca urmare a modului impulsiv în care acționăm,  este vorba și de imprudențe ce ne îndepărtează de posibile oportunități. Astfel că ne trezim în fața luării unor decizii, schimbări neașteptate, ceea ce va duce la întârzierea împlinirii celor mai înalte idealuri.
     Simbolul sabian pentru gradul 13 la care se află planeta Uranus ( 12:22’)- (vârful careului în T cardinal ): ”Poarta către grădina tuturor dorințelor împlinite”. Este un moment deosebit prin care putem descoperi că putem supraviețui unei mari drame de viață, dar în același timp vom constata că ne putem împlini dorințele prin intermediului grupului din care facem parte (familial, profesional, spiritual).
          Marte ( în semnul Rac, casa a III-a) aflat în sextil cu Venus (în semnul Fecioarei, casa a V-a momentului) ceea ce predispune la atracția față de sexul opus. Acum se leagă multe relații de iubire fiind mult mai ușoară exprimarea emoțiilor și a sentimentulelor de dragoste. Acest aspect poate aduce și câștigul obținut prin intermediul speculațiilor bursiere, dar și prin afaceri legate de divertisment, teatru, stațiuni. Este un moment benefic de descoperire a unui hobby, dedicându-ne cu pasiune acestuia dezvoltăm latura creativă, aducând în acest fel, armonia în suflet.
          Gândirea și inițiativa se află la cote înalte, fiind o perioadă benefică pentru noi descoperiri din domeniul astronomiei, aeronautică , astrologie. Au loc acum expediții în locuri prea puțin explorate, bucurându-ne în această perioadă de primirea unor informații inedite. ( Luna nouă trigon Uranus  în Berbec).
       Luna nouă în semnul Leului are o influență majoră asupra semnelor fixe:Leu, Vărsător, Taur, Scorpion  în special asupra celor născuți în preajma datei de 7 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent în preajma gradului 15 din orice semn zodiacal.
          Această Lună nouă în semnului Leului ne aduce mai aproape de familie, de cei dragi, ne aduce mai aproape de propriul suflet, de unde ne extragem cele mai profunde dorințe și idealuri de viață. Ne lăsăm purtați de destin, încetând să mai fim înverșunați, încetând să mai ne acuzăm pentru greșelile făcute în trecut. Ne centrăm acum, aici, în prezent și ...lăsăm sufletul să se manifeste.

          ”E necesar ca bucuria de a exista să se manifeste în fiecare!” S.B

2 comments:

  1. "Dar...atunci când credem că multe drumuri sunt blocate și sufletul așteaptă până când nu mai poate, simțim la un moment, în mod miraculos, eliberarea. Totul este să avem curajul să lăsăm ca sufletul să se manifeste prin iubire." Foarte frumos, Ella... multumim!

    ReplyDelete