Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, August 19, 2013

Luna Plină în Vărsător, 21 august 2013, ora 4:44’




”În fiecare clipă, de pretutindeni, răsună chemarea iubirii:
Noi ne înălţăm către cer, cine vrea să vină cu noi?”
                                                          Rumi

          În data de 21 august 2013 are loc momentul de Lună Plină în semnul Vărsător, la 28º10. Pământul se va afla între Soare şi Lună, Luna fiind pe deplin luminată de Soare. Acest aspect are loc la ora 4:44’, ora României.
     Luna Plină reprezintă o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului. Majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, afectându-le puternic puterea de decizie. Nu  se recomandă să luăm decizii în aceste zile de Lună Plină, acestea pot fi decizii pripite. Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului .
     Influenţa Lunii Pline este simţită cu 18 ore înainte  şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună. 
    Este o perioadă în care sunt amplificate procesele de preluare, de asimilare a informaţiilor, a vibraţiilor mediului, indiferent de natura lor. Este foarte important să observăm mediul în care ne desfăşurăm activitatea, cu cine interrelaţionăm, avem tendinţa acum să împrumutăm din trăirile celuilalt, să preluăm starea de bucurie sau de tristeţe a celui de lângă noi. Subconştientul nostru se află într-un moment de asimilare de energii. Vom simţi o stare de agitaţie interioară inexplicabilă, predispozii către un comportament violent. Este important să evităm discuţiile inutile, începerea unor noi proiecte. Este bine ca acum să nu ne implicăm în  acţiuni riscante. Aceste influenţe variază de la o presoană la alta, în funcție de echilibrul psihic și de încrederea în sine.
       Opoziţia dintre Soare şi Lună are loc pe axa semnelor Leu – Vărsător, axa iubirii și a creativității, casele II-VIII a resurselor, banilor, posesiunilor și a transformării, sexualității, morții.  Suntem puși în situația de a obține echilibrul între iubirea primită și iubirea dăruită.  Suntem predispuși la a fi martori la împliniri dar și dezamăgiri venite din zona relațională, afectivă; simțim limitări în ceea ce vrem să realizăm în această perioadă. Axa caselor II-VIII ne oferă condiționările ce vin să ne orienteze atenția către propriul suflet, iar ”zidul” de care ne lovim acum este menit să ne facă să percepem că tot ceea ce apare în mod neașteptat și dureros este menit să ne conducă spre purificarea fizică și sprituală. Sunt aduse în vedere problemele legate de resursele personale, veniturile materiale obținute din munca proprie dar și probleme legate de moarte și renaștere, dorindu-ne acum cu intensitate transformări profunde în suflet. Are loc distrugerea unui vechi mod de a fi, de a ne comporta altfel decât până acum, în relația cu celălalt. Într-o relație sunt aduse în discuție elemente care țin de latura senzuală.
       Există acum tendința de a fugi din fața greutăților, de a evada într-o lume iluzorie, lipsită de concretețe. Este posibil să ne lăsăm, în mod exagerat, pradă stării de agitație interioară. Primim mesaje importante, fiind accentuate capacitățile extrasenzoriale dar din pacate nu prea știm cum să folosim aceste daruri lăsându-ne purtați, poate... în direcții greșite sau care ne epuizează fără a apuca să construim ceva concret.
        Ascendentul acestui moment de Lună plină, se află în semnul Leului
(semn de foc, masculin, guvernat de Soare) la grad 8:05. Simțim acum nevoia de a străluci, de a ne dedica atingerii scopurilor mărețe, suntem plini de energie, avem voință, determinare, dorința de a fi la înălțime, ne dorim popularitate.
        Mesajul gradului sabian al Lunii Pline în semnul Vărsător la grad 28 : ”Un copac doborât și tăiat cu fierăstrăul asigură provizia de lemne pentru iarnă.”
Acesta reprezintă capacitatea umană de a se pregăti pentru viitor și de a folosi atât forța fizică, cât și ingeniozitatea mentală pentru a înfrunta dificultățile inevitabile ale existenței. Este momentul să fim prevăzători în tot ceea ce facem.
      Configurația holistică ”Zmeul” pe semne de apă, cu focar Pluto în Capricorn. Piramida regală pe semne de apă: Jupiter (în Rac) trigon Chiron (Pești) trigon Saturn (Scorpion) amplifică înțelegerea subtilă, intuitivă a celorlalți. Este o perioadă de revelație, de manifestare a creativității, de vindecare prin iubire, de dăruire a celor mai profunde trăiri. Ne eliberăm din strânsoarea trecutului, este momentul în care primim botezul zborului, ne înălțăm deasupra rănilor prin înțelegere și iertare. Acest ”Zmeu„ pe semne de apă dezvoltă capacitățile creatoare, avem șansa acum să concretizăm propriile abilități, talente. Descoperim că cele mai minunate daruri se află în propria ființă, dincolo de privirile celorlalți. Prin credință și iubire vom accesa drumul către vindecarea sufletului. Are loc expansiunea prin înțelegere, conștientizarea unor experiențe repetitive legate de misterele vieții, de moarte, de naștere, de transformare. Putem dobândi acum, ca urmare a înțelegerii, capacitatea de a empatiza cu ceilalți sau de cunoaștere profundă a propriei vieți.
          Soarele aflat în conjuncție cu steaua fixă All Jabhah care se află situată în coama Leului are o inluență planetară Saturn - Mercur. Îi corespunde Arcana majoră din tarot. ”Puterea” este cartea perseverenței și a rezistenței în fața obstacolelor. Pentru cei care nu sunt implicați într-o relație, cartea aduce mesajul că  vor avea probleme cu partenerul, dar vor reuși să treacă peste toate problemele folosind toată înțelepciunea și diplomația de care pot da dovadă. Pentru cei care sunt singuri vine o perioadă în care vorbele lor vor fi puse la îndoială de persoane rău-voitoare dar ei nu trebuie să se lase descurajați de aceștia. Steaua fixă Jabhah aduce pericole legate de pierderi, de violență,  pericole legate de moarte ca urmare a revoltelor sociale.
      Luna aflată în conjuncție cu steaua fixă Gienah Cygni (Aripa de Lebădă) din constelația epsilon Cygnus ce dăruiește o natură contemplativă, visătoare, sentimente inconstante. Kabaliștii asociază această constelație cu Arcana Majoră din Tarot. ”Judecata” este cartea alegerii, cei care sunt implicați într-o relație sunt supuși analizei din partea partenerului legată de felul în care se îmbracă, vorbește sau se comportă în societate. Poate fi momentul în care o greșeală de-a lor  din trecut poate fi supusă întrebărilor. Pentru cei singuri este vorba de un aspect dual, aceștia fiind supuși unei analize de cei din jur, legat de tot ce îi înconjoară. Cartea ”Judecata” aduce judecata faptelor din trecut și necesitatea de a te lăsa judecat de cei din jur, fără să pui la suflet ce îți vor spune.
      Marte în conjuncție cu Procyon în Rac are influența planetară Mercur-Marte. Procyon se află în ”grumazul” Câinelui Mic. Ideea de apă sau de înec este asociată cu această constelație, situată în ”Râul cerurilor” (Calea Lactee). Prezice sănătate, renume, dă abilitatea de a aduce proiectele la bun sfârșit. Procyon prezice succes deosebit, activitate desfășurată în forță, la limita violenței. Acest aspect de conjuncție dintre Procyon și Marte predispune la certuri, violență, despărțiri, cruzime în acțiuni. Constelația Canis Minor este asociată de Kabaliști cu Arcana Majoră din tarot ”Luna” o carte a minciunilor, a înșelăciunilor și a temerilor ce vin din suflet ca urmare a unor traume emoționale suferite în trecut. Este momentul în care vom căuta o cale de a scăpa de suferință. Pentru cei singuri este vorba de a încerca să aibă o relație de durată cu cineva, teama de a o lua de la capăt cu un nou partener.
    Conjucția Lunii Pline cu Neptun opoziție Mercur: gândirea este oscilantă, predomină starea de visare, dorința de a evada din realitatea cotidiană. Se manifestă tendința către nervozitate, sensibilitate, agitație mentală. Comunicarea este superficială, ne dorim rezultate imediate ca urmare a implicării în diferite acțiuni. Problemele sunt cauzate de schimbări, stări psihice inexplicabile, lipsă de control de sine. Avem acum tendința de a ne lăsa conduși de impulsuri, senzații, emoții pe care nu le putem ține sub control, ceea ce generează starea de nervozitate, diminuează energia fizică și mentală.
          Venus (în Balanță) în careu cu Pluto (în Capricorn) predispune la comportament irațional, raporturile cu ceilalți sunt conflictuale. Se constată acum ruperea unor relații în mod inexplicabil, ceea ce generează teamă, neîncredere față de sexul opus.
       Careul în T pe semne cardinale: Jupiter (Rac) careu Uranus (în Berbec) careu Pluto (în Capricorn) aduce tendința de irosire, de concentrare a eforturilor într-o direcție care nu corespunde cu idealul nostru de viață. Este o configurație care ne face să ne concentrăm prea mult pe o direcție, asfel că pierdem din vedere oportunitățile. Este foarte important ca acum să concentrăm toată această energie în sensul reconstrucției personale, către descoperirea unui nou mod de a fi. Este momentul în care conștientizăm ce trebuie să schimbăm în atitudinea noastră pentru a ne fi mai bine în această existență. Este o perioadă de curaj, de răzvrătire interioară dar care se răsfrânge în exterior, fiind provocate acum crize relaționale. Suntem forțați acum să acționăm cât mai rapid către o nouă direcție.
          Lilith aflat în opoziție cu Pluto din casa a VI a momentului de Lună Plină aduce teama unor posibile atacuri din partea dușmanilor ascunși. Există predispoziția de revoltă pornită din dorința de a schimba lumea în care trăim. Voința se concentrează în sens distructiv, existând tendința către autodistrugere, către accidente, curajul este dus la extrem. Au loc evenimente mai puțin plăcute, greu de controlat, având acum senzația stranie că ne pierdem controlul asupra propriei vieți. Pluto aflat în casa a VI a momentului aduce răsturnări de situație la locul de muncă sau în relația cu angajații. Sănătatea noastră depinde acum de starea emoțională, existând tendința către tulburări sangvine sau afecțiuni ale organismului de care nu ne-am lovit până acum.
     Luna Plină în Vărsător ne aduce mai aproape de înțelegerea propriului destin dedicându-ne acum celorlalți. Dăruind  înțelegere și iubire ne aflăm deasupra oricăror traume emoționale. Vindecarea vine odată cu efortul depus în direcția construcției permanente a propriului drum, a conștientizării că binele meu este strâns legat de binele celorlalți, iubirea primită este strâns legată de iubirea dăruită. Dar peste toate acestea există pacea, împăcarea cu Universul, dincolo de cuvinte, dincolo de orice formă a egoului, există energia infinită de care ne putem bucura toți oamenii, într-un mod unic, înălțător.
       Cei mai vizați de această Lună Plină în Vărsător sunt nativii din zodiile:  Vărsător, Leu, Scorpion și Taur dar și cei care au Luna sau ascendentul situate în aceste semne.

                Numai cu inima poți vedea cu adevărat ceea ce este invizibil pentru ochi.” Antoine De Saint-Exupery

No comments:

Post a Comment