Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, August 8, 2013

Planeta Mercur în semnul Leului, 8.08.2013



”Orice drum spiritual care nu se confruntă cu umbre... este numai o evadare!”

          În data de 8 august 2013, ora 15:12’ planeta Mercur intră în semnul Leului unde va sta până în data de 24 august când va intra în semnul Fecioarei.
     Planeta Mercur guvernează zodiile Gemeni și Fecioară. Reprezintă planeta comunicării, a mentalului, a călătoriilor, tot ce ține de latura intelectuală, de studii. Mercur oferă o adaptabilitate deosebită la evenimente, intuiție în cercetare, el ne dă grație și ușurință în prezentarea ideilor.
          Mercur reprezintă personificarea cunoștințelor, în special a celor secrete, el poate cunoaște totul și poate face totul. Mercur (Hermes) fiul lui Zeus și al nimfei Maia, patronează furturile și aventurile galante nocturne, este protectorul turmelor și al călătorilor întârziați pe drum. El nu se rătăcește noaptea, pentru că știe locurile și se poate orienta în situațiile cele mai grele. Mercur este mesagerul zeilor, cât și călăuzitorul morților în lumea de dincolo. Are puterea de a se face nevăzut, el dă capacitatea de stăpânire a științelor oculte.
        Trecerea lui Mercur dintr-un semn de apă (zodia  Racului, guvernat de Lună) într-un semn de foc (zodia Leului, guvernat de Soare) ne desprinde de starea de introversiune, de cercetare a sufletului dorindu-ne să stăm cât mai departe de lume, iată că acum, odată cu intrarea planetei Mercur în semnul Leului devenim mult mai  comunicativi, curioși, dorim să călătorim mai mult, să descoperim noi locuri, să cunoaștem cât mai mulți oameni, să socializăm. Acum exprimăm în mod deschis propriile planuri de viață, de afaceri, punem în practică ceea ce am tot proiectat până în acest moment, fie că este vorba de un nou mod de a relaționa sau un nou mod de a ne implica în plan profesional.
       În perioada 8 – 24 august 2013 suntem mult mai dinamici, este vorba de o perioadă intensă în care abia avem timp să analizăm evenimentele de viață care ne vor lua acum prin surprindere. Odată cu clarificarea lucrurilor, referitoare la perioada de retrogradare a lui Mercur prin zodia Racului (26 iunie-20 iulie 2013), ne concentrăm  pe o nouă direcție, renăscuți, detașați de ceea ce ne-a îngreunat mintea și sufletul atunci.  Din 8 august 2013 începem să punem în practică proiectele propuse dinainte de data de 26 iunie 2013, fie ele de natură  relațională, profesională sau spirituală.   Evenimentele se vor produce cu mare viteză, tocmai de aceea se cere o foarte mare concentrare pe scopul propus, este bine să ne organizăm, să ne centrăm pe ceea ce avem cu adevarat nevoie.
          Leul  este un semn de foc, guvernat de Soare, reprezintă iubirea, creația, copiii. Este un semn al strălucirii, reprezintă dragostea, inima. Leul iubește distracțiile, jocurile, sărbătorile, știe să strălucească în societate, știe să atragă atenția asupra lui. Este semnul puterii, al regalității, este semnul divinității (Soarele), dar și semnul gloriei și al nobleții. Mercur aflat în tranzit prin  acest semn de foc ne dă strălucire prin felul cum comunicăm, mentalul este puternic energizat, avem forță, dinamism în exprimare, în creație. Este o perioadă deosebită în care putem să dăruim lumii cele mai minunate idei. Este un moment extraordinar în care ne ridicăm din apa zodiei Racului, și ne întindem aripile în primele raze de Soare (asemeni lui  Hermes), lăsându-ne acum sufletul scăldat  în culorile curcubeului. Este un act de mare curaj să vrei să zbori dincolo de un tărâm liniștit, să zbori  către o lume agitată. Este un nou Univers în care domnește necunoscutul dar în care îți construiești o nouă cale, o lume în unde găsești oportunitatea de a te reconstrui, de a renaște.
         Planeta Mercur pășește în semnul Leului în ziua lui Jupiter (joi), la ora lui Jupiter. În mitologia greacă, Mercur - Hermes este fiul lui Jupiter - Zeul suprem și soția lui Maia. Jupiter este eter și lumină, el colindă munții, mânuiește fulgerul în răzbunări teribile, el este TOTUL, mai puțin timpul din clipa în care l-a detronat pe Saturn - Cronos. Jupiter reprezintă expansiunea, norocul, el permite detectarea momentelor și situațiilor favorabile, a șanselor și stăruințelor. Jupiter ne deschide drumul către spiritualitate, ne deschide drumul către lumea largă. Mercur pășește în semnul Leului sub ocrotirea lui Jupiter, ne dă curajul de a căută dincolo de aparențe, ne dă optimismul necesar învingerii obstacolelor venite din dezamăgiri, despărțiri, din durere.
      Ascendentul momentului întrării lui Mercur în semnul Leului se află în zodia Scorpion (semn de apă, masculin, guvernat de Pluto și Marte) este un semn al extremelor emoționale, experimentăm acum cele mai interesante trăiri. Este momentul să aflăm informații de valoare, tot ce părea imposibil de aflat vine acum în mod revelator spre noi.
          Mercur realizează aspectul de careu cu Saturn (aflat în semnul Scorpion) ceea ce va genera conflicte, probleme venite ca urmare a unor calomnii, dezamăgiri, obstacole apărute în mod neașteptat. Trebuie evitate acum starile de impulsivitate, de agitație mentală, să ne ținem departe de orice conflict, tocmai pentru a nu consuma energia într-o direcție greșită. Aspectul de careu dintre Mercur și Saturn se menține până în preajma datei de 13 august 2013.
          Mercur aflat în casa a VIII-a momentului ne aduce vești mai puțin plăcute despre rude apropiate (frați, verișori, vecini, etc), vești care pot provoca multă suferință.
      Pe parcursul tranzitului lui Mercur prin semnul Leului ne putem bucura de beneficiile aduse de trigonul dintre Mercur și Uranus (aflat în semnul Berbec) în preajma datei de 14, 15 august. Beneficiem de informații importante din domeniul astronomiei, astrologiei, tot ce ține de nou, de original, de invenții, știință, de explorări în univers. Este o perioadă în care intuiția este foarte dezvoltată, acum fiind  momentul în care ne putem remarca prin inițiative unice, originale.
     Iată că tranzitul lui Mercur prin semnul Leului ne va purta pe drumuri noi, neexplorate până în acest moment, drumuri în care ineditul se împletește cu setea de cunoaștere, de asimilare a informației. Toate  acestea îmbinate pot da naștere unor creații deosebite, de o mare valoare. Este o perioadă în care beneficiem de energia necesară punerii în practică a celor mai curajoase proiecte de viață.
       Cei mai favorizați de această energie, a lui Mercur în semnul Leu, sunt cei născuți în semnele de foc: Leu, Săgetător, Berbec.  Nativii semnelor de aer (Gemeni și Balanță) vor simți și ei din plin energia lui Mercur prin semnul Leului. Nativii din zodiile Vărsător (Mercur în tranzit face opoziție la Soarele natal) și zodiile Taur și Scorpion (Mercur în tranzit face careu la Soarele natal) vor avea parte de provocări în tot ce este legat de domeniile guvernate de planeta Mercur (călătorii, transport, comunicare).

   ”Să nu ne fie niciodată teamă de haos, deoarece haosul va da naștere întotdeauna unor lucruri noi.”
         

No comments:

Post a Comment