Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, September 18, 2013

Luna Plină în semnul Pești, 19 septembrie 2013




          ”Nu trebuie să ispăşeşti nimic pentru trecutul tău. Nu există decât momentul de acum, în care străluceşti ca o stea care luminează cerul întunecat.” Paul Ferrini

          În data de 19 septembrie, ora 14:13se formează aspectul de Lună Plină pe axa Fecioară-Peşti (gradul 8:34) casele III-IX, ascendentul în semnul Berbec. 
          Se formează aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună, care ajunge la maximum de luminozitate. Influenţa energetică se simte la fel, cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment, emoţiile se manifestă la nivel maxim şi este bine să fim conştienţi să nu răspundem la provocări, ci să avem răbdare, să fim toleranţi, să nu ne certăm, să realizăm că poate partenerul nostru de discuţie este mai sensibil la influenţele astrale ale momentului. În ultimele 2-3 zile înainte de faza de Lună Plină este bine să evităm intervenţiile chirurgicale. Atenţie la accidentele de orice fel.
          Mesajul  gradului sabian  pentru Luna Plină la  grad 27 în semnul Pești:”Luna Plină luminează cerul clar al toamnei”. Este lumina realizării ce binecuvântează munca bine făcută încă de la Luna Nouă din semnul Pești, 11 martie 2013, în apropierea echinocțiului de primăvară (20 martie) când am plantat semințele, am gândit la un nou drum, o nouă afacere, profesie. A sosit timpul să culegem din ceea ce ne dăruiește toamna, roade bogate, dacă ne-am făcut datoria așa cum trebuie.
      Luna Plină pe axa Fecioară – Peşti, casele III - IX axa călătoriei și a cunoașterii. Această Lună Plină în semnul Pești pune în evidență planul gândirii, al religiei, idealurile, esoterismul. Avem capacitatea de a explora lumea și de a acumula informații din cât mai multe domenii. Oamenii din mediul apropiat joacă un rol deosebit în dezvoltarea noastră intelectuală și spirituală. Se realizează acum conexiuni importante între cunoașterea materială și cea cosmică.
      Ascendentul în Săgetător ne face să fim mai deschiși către lucruri noi, către aventura pe un tărâm neexplorat, iubim mai mult libertatea de a ne mișca, de a călători. Sunt avantajate activitățile comerciale, afacerile, inițiativele finaciare dar și tot ce ține de religie, de filozofie.
      Guvernatorul ascendentului, Jupiter se află în casa a VII-a a parteneriatelor, a relațiilor interumane, mariajului. Jupiter în careu cu Mercur aduce dorința de schimbare în legătură cu parteneriatele, căsătoria. Este vorba de o schimbare ce poate veni ca urmare a conflictelor, obstacolelor și a dificultăților de relaționare, neînțelegeri, probleme juridice. Nu vor lipsi calomniile, mărturii false, primim mesaje care ne vor destabiliza din punct de vedere emoțional.
       Careul în T pe semne cardinale: Pluton (Capricorn) careu Uranus (în Berbec) careu Lilith (în Rac) este un aspect astrologic ce ne provoacă aducând tot felul de surprize mai puțin plăcute, răsturnări de situație menite să provoace supărări și dezorientare. Ne putem confrunta cu accidente, constrângeri venite în planul relațiilor sociale, dușmănii ascunse care ne vor aduce în fața unei realități dureroase. Mare atenție la modul în care transmitem informația, nu puține vor fi confuziile, înțelegerea greșită a mesajului din partea interlocutorului. 
          Chiron (în Pești) trigon Nodul Nord lunar, Venus, Saturn (Scorpion) trigon Lilith (Rac) ne dă dorința de a ne proteja de suferință prin iubire, de a ne ține aproape de conștiința superioară prin înțelegerea și acceptarea propriului potențial de evoluție. Saturn ne pune în situația de a ne transforma din punct de vedere fizic, mental și spiritual; Venus ne oferă sentimentul, siguranța iubirii, posibilitățile noastre creatoare, simțim acum starea de eliberare și creștere, frica de necunoscut, durerea și conștientizarea fac parte din viața noastră, nu ne putem opune transformării.  Este un moment deosebit în care reușim să depășim obstacolul ce ține de transmiterea mesajului, ne eliberăm prin conștientizarea  traumelor venite din trecut. Acum simțim, în mod profund, că avem dreptul la opinie, avem dreptul la a transmite propriul talent și tot ce ține de creativitate, de artă. Piramida pe semne de apă ne oferă capacitățile creatoare, capacitatea de a percepe lumea dincolo de ce vedem, de a pătrunde în profunzimea lucrurilor. Saturn ne testează evoluția spirituală, ne ajută să ne cunoaștem prin confruntarea directă cu realitatea. Experimentăm acum ceea ce ne provoacă spaime, durere dar și posibilitatea de a ne desprinde de ceea ce ne amăgește, ne îndepărtează de propria cale.
      Marte în trigon cu Uranus ne dă forța necesară pentru a ne exprima cele mai originale idei. Este vorba de posibilitățile de a pune în practică propriile proiecte, fie că este vorba de afaceri sau de creativitate. Beneficiem de forță, dinamism, optimism, ambiția necesară pentru concretizarea celor mai năstrușnice idei. Este o perioadă în care se va observa atracția către astrologie, psihologie și preocupări mistice.  Uranus în casa a III-a comunicării, profesorii, rudele, vecinii; ne aduce vești neașteptate, schimbări și călătorii de ultim moment, aventuri și incidente produse în timpul călătoriilor. Nu vom fi scutiți de trădări din partea rudelor, a vecinilor și mare atenție în timpul călătoriilor.
    Marte (în Leu) sextil cu Mercur (în Balanță). Primim energia, dinamismul, strălucirea, îndemânarea și ingeniozitatea necesară pentru a ieși din situațiile în care ne simțim blocați, primim suportul necesar găsirii unor soluții de ultim moment.
       Careul dintre Marte (în casa a VIII-a, a morții și renașterii, a sexualității) și Venus, Saturn, Nodul Nord lunar din casa a X-a carierei, a statutului. Este un aspect astral ce predispune la pierderea reputației, la dorința de aventură, de risipă, excese în relația cu sexul opus.  Prietenii se transformă în dușmani, se remarcă dorința de răzbunare, posesivitate dusă la extrem. Apar tot felul de limitări care pot destabiliza cariera, statutul social, necazuri apărute în plan financiar. Există predispoziția către  moarte violentă, pierderi de natură juridică, incendii, accidente.
     Luna în Pești la grad 26:41’ este în conjuncție cu steaua fixă Azelfafage din Constelația Cygnus sau Lebăda. Influența planetei este Venus - Mercur. În mitologia greacă se spune despre  constelația Cygnus  că Zeus s-a deghizat în lebădă pentru a o seduce pe Leda , care i-a născut pe Gemeni, Elena din Troia  și Clitemnestra. Orfeu a fost transformat într-o lebădă după asasinarea lui și s-a spus că a fost așezat în cer  lângă lira lui (Lyra), iar regele Cycnus a fost transformat într-o lebădă. Constelația Cygnus dăruiește visarea, talente care sunt descoperite mai târziu, iar sentimentele devin mai fluctuante acum, odată cu conjuncția dintre Luna în Pești și steaua fixă Azelfafage. Există în această perioadă o mare atracție pentru arte (muzică, poezie, pictură, dans). Kabaliștii asociau această constelație cu cea de-a XX-a Arcană majoră din Tarot ”Judecata” care reprezintă cartea alegerii și a rezultatului faptelor din trecut. Aduce semnalul că vom fi judecați de cei din jur. Acum vedem rezultatul  sumei faptelor bune sau rele din trecut, nu contează intențiile pe care le-am avut, ci doar rezultatul acțiunilor. Simbolistica cărții de tarot ”Judecata”: îngerul Judecății de Apoi îl întreabă pe călătorul ajuns la capătul drumului: ”Îți cunoști trecutul? Mai bine ca oricine? Ți-ai asumat totul? Mai este ceva care te-ar putea ține în loc sau mergi mai departe?” Nebunul îi răspunde îngerului: ”Nu este nimic care m-ar putea opri din drum. Am înțeles ce trebuie să înțeleg și vreau să merg mai departe.”
          Luna Plină în semnul Pești ne aduce un răspuns ferm prin călătoria pe care o facem în trecut, de acolo ne luăm puterea, împlinirea sau deznădejdea. De acolo aflăm cele mai multe răspunsuri pentru a merge mai departe pe drumul propriului destin. Poate că ceea ce vom afla acum nu ne va bucura prea mult, dar cel puțin ne confruntăm cu adevărul, știm ce avem de corectat, de lămurit în legătură cu noi înșine.
       Cei mai vizați de această Lună Plină în Pești sunt nativii din zodiile:  Pești, Fecioară, Gemeni și Săgetător, dar și cei care au Luna sau ascendentul, descendentul, Mijlocul Cerului situate în aceste semne sau orice altă planetă personală, în jurul gradului 27.

          „Niciodată nu putem judeca viața celorlalți, pentru că fiecare își cunoaște propria durere și renunțare.” Paulo Coelho

No comments:

Post a Comment