Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, September 15, 2013

Aspecte astrale 15- 22 septembrie 2013În data de 15 septembrie- Luna se află în semnul Vărsător, suntem mai deschiși către oameni, către grupul din care facem parte, ne dorim să colaborăm, să transmitem informația. Este o perioadă ăn care suntem îndemnați să folosim imaginația și intuiția în realizarea de lucruri inedite, originale. Ne exprimăm propriile opinii legate de politică, de subiecte mai puțin obișnuite, suntem luați prin surprindere de vești care ne fac mai circumspecți, neîncrezători față de mediul în care ne desfășurăm activitatea.
          Saturn și Venus (în Scorpion) aflate în careu cu Luna în Vărsător ne avertizează asupra riscului de a pierde bunuri personale, ne putem confrunta cu pagube sau neplăceri de ordin afectiv sau material. Trigonul dintre Uranus (Berbec) și Mercur ( Balanță) ne dă puterea de a raționa, capacitatea de a vedea în profunzime, să descoperim de unde vin nemulțumirile, ce anume trebuie să corectăm în atitudinea noastră. Este nevoie de multă hotărâre, încredere în noi înșine că nimic din ce este rău nu poate dura la nesfârșit, astfel că ne redresăm prin dinamism și originalitate. (Luna sextil Uranus)
        În data de 16 septembrie opoziția dintre Mercur (în Balanță)- învățatul și Uranus (în Berbec)- învățătorul, care este considerat octava superioară a lui Mercur, ne aduce tendința către critică, dorința de a realiza ceva original, de a ne manifesta neliniștea și nemulțumirea legată  mediul din care facem parte. Este o zi a impulsivității, a aventurii, curajului dus la extrem, trecem dincolo de limitele impuse de societatea în care  trăim. Este o zi ce predispune la accidente, mai ales cele legate de transport, de călătorii.
         Mercur ( Balanță) în sextil cu Marte(în Leu) ne dă energia, forța  necesară punerii în valoare a talentelor de care beneficiem, fie că este vorba de literatură, poezie sau muzică, toate acestea sunt menite să ne liniștească ființa, să ne ajute să ne detașăm de lucrurile mai puțin plăcute ale vieții.
         În 17 septembrie Luna intră în semnul Pești aducându-ne mai aproape de valorile spirituale ale existenței. Suntem mult mai sensibili, empatizăm mai ușor cu ceilalți oameni, ne dorim armonie, înțelegerea lucrurilor ce țin de paranormal. Viața capătă o sens prin ceea ce simțim, evaluăm, căutăm cu propriul suflet. Începem să vedem că frumosul există în măsura în care avem curajul să ne desprindem de frică și să înălțăm capul spre lumină, să așternem gândul bun în tot ceea ce facem. Venus în sextil cu Soare ne dă mai multă compasiune, plăcerea de a ne bucura de prezența oamenilor, de a ne bucura de tot ce este frumos în jurul nostru. Ne putem bucura de oportunități venite din sfera socialului, a finanțelor, bani câștigați din afaceri personale, dar și din artă, din valorificarea propriului talent.
        În data de 18 septembrie conjuncția dintre Venus, Saturn, Nodul nord lunar în Scorpion ne aduce în fața unei lecții de viață menită să ne împace cu trecutul. Este un o perioadă care ne pune în fața unei alegeri ferme, să traversăm, cu răbdare și înțelepciune, un episod legat de iubirea din trecut sau să ne agrenăm pe noul drum acceptând ceea ce vine spre noi ca făcând parte din destin. Tot ce ține de sentiment, de iubire trebuie tratat cu maximă seriozitate. Este vorba de experiența de viață absolut necesară creșterii  spirituale, ne detașăm de suferinta prin depășirea fricii. Venus reprezintă senzulitatea, frumusețea, iubirea care poate îmbrăca viața în cele mai frumoase culori. Venus în conjuncție cu Nodul Nord lunar ne aduce întâlnirea cu o persoană din trecutul mai mult sau mai mai puțin îndepărtat. Este vorba de o întâlnire nu neapărat aducătoare a unei fericiri, ci a unei conștientizări că există un destin față de care nu putem opune rezistență.
          Venus, Saturn, Nodul Nord lunar (în Scorpion) în careu cu Marte (Leu) ne aduce avertismentul că tot ce a fost romantic și frumos într-o relație de iubire din trecut, se poate transforma într-o adevărată corvoadă acum, o amenințare împotriva sufletului. Este momentul să ne iertăm și să credem că nimeni și nimic nu ne poate lua propria libertate de a alege un nou drum în plan sentimental. Prietenii se transformă subit în dușmani, sunt aduse la suprafață lucruri mai puțin plăcute menite să destabilizeze relația în cuplurile deja formate. Partea rațională și cea senzorială se află în conflict, provocând acțiuni pripite, impulsivitate, decepții, dorința de răzbunare, care ar putea să se deruleze pentru mult timp de acum înainte.
         În data de 19 septembrie are loc careul în T pe semne cardinale: Mercur (în Balanță) careu Jupiter (în Rac) careu Luna (în Berbec) este momentul în care ne lovim de cele mai neplăcute stări, este un moment de explozie, de aducere la suprafață a lucrurilor mai puțin plăcute ce țin de relații, de parteneriate. Suntem forțați să adoptăm o altă atitudine față de anumite persoane, mesajele curg în mod neașteptat. Suntem luați pe sus de vești mai puțin plăcute, menite să ne tulbure mintea și sufletul. Este o perioadă în care depistăm adevărata față a celor care până mai ieri păreau că ne sunt prieteni. Este, cu  siguranță, un timp al împlinirii, al maturizării.
      Tot in data de19 septembrie, ora 14:12' are loc momentul de Lună Plină pe axa Fecioară – Pești. Această Lună Plină ne oferă lecții de purificare fizică și spirituală. Suntem  puși în situația de a conștientiza importanța valorilor spirituale și să le utilizăm pentru a-i ajuta pe ceilalți. Mesajul  gradului sabian  pentru Luna Plină la  grad 27 în semnul Pești:”Luna Plină luminează cerul clar al toamnei” este lumina realizării ce binecuvântează munca bine făcută. Acest mesaj ne spune că a sosit timpul să culegem ce am cultivat la Luna Nouă din semnul Pești la grad 21 în Pești, în data de 11 martie 2013. Revin în forță mesaje, răspunsuri ferme legate de acea perioadă, se face lumină în viața noastră. Cuvântul cheie este desăvârșirea, dar această desăvârșire... este un moment karmic, de ardere a ceea ce am făcut în trecut, de reîntâlnire cu ”fantomele” trecutului.
          În data de 20 septembrie Pluton își reia mersul direct in semnul Capricorn la grad 8:59’. După 5 luni de retrogradare, a fost o perioadă în care ni s-a pus la dispoziție posibilitatea de a corecta erorile din viața personală, cât și la nivel economic, bancar, reglarea unor aspecte din cadrul organizațiilor, în societate. Am avut posibilitatea să ne cercetăm sufletul, să căutăm acele lucruri care să ne înalțe, să ne îndepărteze de tot ce este mai urât în această lume. Iată că acum, Pluton revine în forță, aduce pe tapet lucruri pe care le credeam uitate, pierdute. Ne trezim într-un carusel, nimic nu mai pare a fi la locul lui, sufletul începe să retrăiască momente mai puțin plăcute...și totuși, ceva revine în lumină, ceva ne readuce speranța că nimic din ce este rău nu poate să ne clatine credința. Este momentul să trecem prin focul transformării toate resursele noastre mentale și emoționale.
          În data de 21 septembrie, Saturn (în Scorpion) în sextil cu Pluton (în Capricorn) ne aduce răbdarea, forța necesară pentru a depăși obstacolele create de careul dintre Uranus (în Berbec) și Pluton. Obstacole care ne dau bătăi de cap în plan economic, social, politic. Există acum posibilitatea găsirii unei soluții de redresare, de ieșire dintr-un blocaj creat în mod artificial, dar menit să ne transforme în profunzime pe noi ca și ființe umane. Este momentul să încorporăm nivelurile superioare de conștiință în ființa noastră prin acceptarea acelui ”rău” în direcția propriei transformări, reconfigurări pe o nouă scară de valori, adoptând acum un nou mod de a gândi, de a percepe propriul destin.
          În data de 22 septembrie are loc echinocțiu de toamnă prin intrarea Soarelui în semnul Balanței, la ora 23.44’. La echinocțiu de toamnă, forța diurnă este egală cu cea nocturnă ca putere, compensându-se una pe cealaltă. Cu Soarele în semnul Balanței este momentul să socializăm, să ne deschidem către colectivitate, să ne bucurăm de artă, de frumos, de tot ce înseamnă bogăție și împlinire a ființei.
        Astfel că traversăm o săptămână plină în evenimente astrale, ne scufundăm în cele mai nebănuite trăiri, ne înălțăm cu ajutorul  celor mai minunate aripi crescute prin tranformarea sufletului. Iată că renaștem mai proaspeți, mai curajoși, mai înțelepți.

           Mult succes și lumină!

1 comment:

  1. Foarte frumos, parca ne ajuta sa trecem mai usor prin travaliul dur al schimbarilor. Multumim,

    ReplyDelete