Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, October 2, 2013

LUNA NOUĂ ÎN SEMNUL BALANȚEI,



           5 octombrie 2013, ora 3:34
 
          ”Vrei să trăiești cum se cuvine? Învață mai întâi să mori!”
       Luna Nouă are loc la grad 11:56 în semnul Balanței. Este momentul în care energia este minimă, astfel că este mai potrivit să nu acţionăm acum. Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte ( 18 ore) dar şi după acest moment. Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii şi este foarte important ca acum să ne pregătim acţiunea, să facem planul, să gândim un nou început sau o nouă strategie pentru proiectele pe care le derulăm deja. Să ne deschidem mental şi afectiv către toate posibilităţile prin care putem obţine ceea ce vrem, să consumăm lichide şi să avem o alimentaţie uşoară, deoarece capacitatea de dezintoxicare a organismului este maximă. Este foate important să ne armonizăm acum cu ritmurile naturii şi să începem să punem în acţiune planurile în timpul fazei de creştere a lunii, începând din data de 6,7 octombrie   când faza de energie minimă este depăşită.
         Luna Nouă în semnul Balanţei ( cardinal, masculin, de aer) determină dorinţa de armonie, de echilibru , dar tot de aici ne vin indeciziile, nehotărârea, oscilăm între acţiune şi detaşare. Simţim nevoia de a media conflictul în orice tip de relaţie, căutând să aplanăm orice neînţelegere. Acum, emoţiile sunt cântărite, analizate, împărtăşite, filtrate prin propria raţiune simţind într-un mod profund dificultatea de a ne ancora în prezent şi de a ne înfrânge propriile temeri.
       Luna Nouă în leu la grad 28:33’ ( semn fix, de foc, guvernat de Soare), Soarele aflat în semnul Balanței, în casa a II-a a momentului. Suntem puși în situația de a alege între dorința de a străluci, de a fi în centrul atenției, da a pune în prim plan independența, dorința de putere, iar pe de altă parte ne confruntăm cu dorința de a ne exprima părin ceilalți, de a ne descoperi propria ființă prin intermediul partenerului/partenerei de viață sau de afaceri. Soarele aflat însemnul balanței ne puterea de a echilibra, de a aduce pacea, armonia în relația cu aproapele nostru. Sensibilitatea se manifestă prin artă, plăcerile sunt rafinate, dragostea față de frumos se manifestă în mod firesc. Planeta Venus, guvernatoarea zodiei Balanță se află în semnul Scorpion, la gradul 26 grăbindu-se parcă să ȋși etaleze cele mai uluitoare capacități de a cuceri, de a atrage în mrejele iubirii, pasiunii duse la extrem, dorința de a satisface curiozități ce țin de latura sexuală. Pasiunile sunt nepotolite, posesivitatea este exagerată. Venus în Scorpion nu are scrupule, se manifestă în mod deschis atunci când este vorba de a atrage atenția sexului opus. Venus ( în Scorpion) în careu cu Marte (în Leu ) provoacă dezamăgiri, rupturi iminente în relații de iubire ce păreau bine sudate. Sunt provocate răni care se vor vindeca foarte greu în timp.
      Luna Nouă  în opoziție cu Uranus (în Berbec) aduce starea de impulsivitate, dorința de independență, ignorând  astfel dorințele și așteptările celuilalt. Uranus este explozia, este cel care provoacă derularea evenimentelor într-un timp record, aproape fără să ne dăm seama de unde a pornit conflictul. Este un aspect ce predispune la accidente, explozii, răniri. Schimbările se produc în mod neașteptat, greu de gestionat. Astfel că mentalul și sufletul pare că se află în derivă.
       Luna Nouă aflată în vârful careului cardinal în T : Jupiter (în Rac) careu Luna Nouă ( în Balanță) careu Pluton ( în Capricorn)  acționează rapid, relațiile aflându-se în situații de criză greu de controlat. Suntem supuși testului de a ne supune destinului detașandu-ne obligându-ne parcă să ne detașăm de valorile materiale. Acum ne vedem cu adevărat puterea de a ne detașa de latura materială, descoperim importanța de a ne cunoaște pe noi înșine, de a fi împăcați cu propriul destin.
        Luna Nouă în careu cu Jupiter (în Rac) ne spune că nici o pierdere nu se produce fără un rost bine definit. Pierderea financiară se produce ca urmare a compromisului,  a încrederii prost investite, calcule eronate făcute în trecut.
        Luna Nouă în careu cu Pluton (în Capricorn) vine să ne spună că transformarea nu ocolește pe nimeni, că tot ce s-a pornit până în acest moment, atât la nivel social, politic, cât și personal, trebuie să își continue reconstrucția prin abandonarea unui mod viciat de a fi. Acum conștientizăm că dincolo de neputința există idealul, speranța pe care nu trebuie să o pierdem din vedere. Dincolo de mesajele venite în mod spontan, acțiunile derulate par să grăbească arderea karmei (planetele din Scorpion: Mercur, Nodul Nord- punct virtual, Saturn, Venus) legată de iubire, de emoție, de cunoașterea celor mai ascunse gânduri, celor mai profunde trăiri. Dincolo de ruptură, de suferința despărțirii de cel/cea dragă, avem șansa să renaștem asemeni păsării Pheonix (specific zodiei Scorpion).
        Pluton aflat în casa a V-a a iubirii și creației este varful triunghiului minor: Chiron trigon Mercur, NN, Saturn (în Scorpion) sextil Pluton (în Capricorn). Astfel că primim mesaje venite în mod ciudat, prin vis, prin evenimente mai puțin obișnuite. Acest Triunghi minor, ne permite să privim evenimentele cu mai multă obiectivitate, dându-ne energia necesară concretizării calităților creatoare. Comunicăm cu mai multă ușurință, sensibilitate, beneficiind de multă intuiție și inspirație. Iubirea, emoțiile sunt trăite cu intensitate, legăturile sentimentale sunt ținute secrete, existând tendința de a acorda mai multă importanță atracției din punct de vedere sexual.
     Chiron în semnul Pești este inițiatorul, vindecătorul, mentorul, el ne eliberează acum prin acceptarea trecutului, dar și a spaimelor. Temerile, îndoiala dar și lupta cu propriile instincte, ce ne dau târcoale în această perioadă, sunt în măsură să ne aducă mai aproape de starea de epuizare a sufletului. Chiron în casa a VII-a parteneriatului și a relațiilor interumane, ne dă capacitatea de a vedea lucrurile dincolo de aparențe. Acum suntem mai decisivi în relația cu partenerul de viață sau în orice formă de parteneriat. Sunt echilibrate extremele de natură mentală sau emoțională, echilibrul dintre independență și interdependență. Ne urmăm propriile decizii, idealuri dar în același timp colaborăm cu ceilalți. Chiron ne dă acum capacitatea de a ne vindeca de complexele ce provin în urma unor comparații ( cu trecutul, cu un alt partener/parteneră).
       Lilith aflată în semnul Rac, casa a XI-a idealurilor, prietenilor, se află în careu cu Luna Nouă în Balanță, aducând dificultăți în relația de dragoste, în relațiile de prietenie, iluzii, pasiuni arzătoare. Există tendința de a crede acum că este vorba de trăirea unei dragoste unice, ideală, irepetabilă. Apar conflicte greu de stăpânit, suferința datorată geloziei. Această Lună Nouă aduce revelarea marilor adevăruri, forța creatoare este acum puternică și originală. Temerile sunt legate  de prieteni, de speranțe dar și de bunurile personale, de propriile abilități. Căutăm în mod instinctiv o dovadă clară pentru a vedea dacă merită sau nu să mergem  pe calea aleasă.
      Marte aflat în casa a XII- a sacrificiilor, constrângerilor, predispune la calomnii, pierderea reputației ca urmare a dușmanilor secreți.  Este vorba de problemele apărute ca urmare a impulsivității, absenței sincerității față de cei din familie ( Marte careu Venus în casa IV-a familia, casa). Nu vom fi scutiți de despărțiri, ruperea unor relații de iubire.
       Mesajul gradului sabian al momentului  de Lună Nouă: ”Minerii ies al suprafață dintr-o mină adâncă” reprezintă nevoia de  căutare a cunoașterii ce întreține focul minții colective ale unei societăți. Căutarea poate deveni, de cele mai multe ori dificilă, deseori întunecoasă, existând posibilitatea de a fi sufocat din punct de vedere spiritual de efortul intelectual și de tensiunea constantă. Opoziția dintre munca intelectuală și cea manuală este evidentă.
      Luna Nouă în semnul Balanței ne aduce în fața propriilor temeri, în fața celor mai profunde dorințe de a iubi, de a relaționa, de a evolua prin tot ce înseamnă dăruire. Că este vorba de a dărui un bun, un talent, de a investi într-un nou început, concentrând toată voința, pasiunea dar mai ales credința că absolut tot ceea ce învățăm acum, tot ce construim acum își va arăta roadele mai devreme sau mai târziu.
      Îndemnul se adresează în primul rând semnelor cardinale : Balanţă, Capricorn, Berbec, Rac, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 5, ± trei zile, dar şi pentru cei ale căror planete personale, ascendentul, MC se află la grad 11:56 în semne cardinale (plus minus trei grade). 

          ”Atunci când îți dai seama că tu ești forța care înseamnă Viața, orice este posibil...”


No comments:

Post a Comment