Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, October 30, 2013

Luna Nouă și Eclipsa totală inelară de Soare în semnul Scorpion, 3 noiembrie 2013


“Rănile sufletului se acoperă, dar nu se închid, mereu dureroase, mereu gata să sângereze când le atingi, ele rămân în inimă vii și deschise.” Alexandre Dumas

      În data de 3 noiembrie 2013, ora 14:49’, are loc faza de Lună Nouă la grad 11:16’ în Scorpion, în apropierea Nodului Nord Lunar în Scorpion la grad 7:46’.
          O eclipsă de Soare se produce la faza de Lună Nouă, atunci când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal (în conjuncție) în apropierea Nodului Lunar, Nodul Nord (guvernat de Jupiter - Marele benefic) sau Nodul Sud (Saturn- marele învățător, ghidul).
      În astrologie, eclipsele sunt configurații astrale ce prevestesc începuturi, evenimente importante atât la nivel personal, cât și la nivel social.  Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit, având o calitate karmică, predestinată. Toate eclipsele ne anunță că a venit vremea schimbării modului nostru de viață, de a ne integra pe traiectoria destinului nostru, cu sau fără voia noastră.  Efectul eclipsei poate fi observat, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până  la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice.
   Eclipsa totală inelară de Soare se produce în apropierea Nodului Nord -Destinul (guvernat de Jupiter), în Scorpion ceea ce ne spune foarte clar că suntem îndemnați să ne transformăm pe o nouă cale eliberându-ne de prejudecăți, de tensiuni și nemulțumirile față de noi înșine, cât și față de ceilalți oameni. Este vremea să ne eliberăm de frustrări, de emoții negative, de grupul în care simțim  că nu ne putem exprima, că nu  putem transmite propriul mesaj sau că nu primim ceea ce  avem nevoie. Chiar dacă nu am conștientizat până în acest moment care ne sunt adevăratele noastre probleme emoționale, adevăratele noastre traume, ei bine, această eclipsă de Soare în Scorpion are grijă să ne aducă în față exact ceea ce ne trebuie pentru a merge mai departe pe drumul destinului ales.
      Eclipsa de Soare din Scorpion, din 3 noiembrie 2013,  ne aduce mesajul (Mercur retrograd în conjuncție cu Eclipsa de Soare), ne aduce lecția de viață, testul (Saturn în mers direct la grad 13:53’) necesar pentru a ne descoperi, pentru a ne vedea cum suntem de fapt, ce anume este ascuns în profunzimea sufletului nostru și trebuie adus la suprafață pentru a vindeca prin conștientizare. Este un proces destul de dureros, veștile pe care le primim nu sunt tocmai grozave, evenimentele care s-au petrecut în preajma datei de 25 aprilie 2013, când a avut loc eclipsa parțială de Luna Plină (Luna se afla la grad 5 în Scorpion) vin acum spre noi pentru a cere o rezolvare clară, ne dau șansa să înțelegem de unde vin adevăratele probleme, fie ele financiare, sufletești sau  relaționale; să abordăm situațiile de viață din alt punct de vedere prin care să ne simțim acum împăcați.
     Ascendetul Lunii Noi se află în semnul Pești (semn mobil, de apă, guvernat de Neptun), iar Nodul Nord lunar aflat în trigon cu Neptun retrograd aflat la grad 2:37’ în Pești ceea ce ne spune clar că evenimentele au o puternică încărcătură karmică, dar pe care o putem depăși prin căutarea spiritualității. Gândurile, trăirile noatre se pot conecta mult mai ușor la Divin, înțelegând acum cu claritate care ne este calea. Poate avea loc acum expansiunea câmpului conștiinței, putând intra acum în rezonanță cu nivelurile cosmice ale ființei. Mercur în conjuncție cu Nodul Nord lunar ne ajută parcă să primim mesajul de Destin, oportunitatea de a păși pe un teren care ne era până acum interzis. Asccesăm informații inedite, revelatoare, prin cele mai neobișnuite moduri: fie prin vis, fie prin deschiderea unei cărți în mod întâmplător și un pasaj oarecare să ne deschidă o nouă perspectivă, un nou mod de a vedea viața; fie ne întâlnim cu o persoană necunoscută care ne transmite ceva esențial pentru a porni parcă acum pe o nouă cale, fie ne întâlnim pur și simplu cu ghidul nostru spiritual. Acum putem folosi în mod constructiv, în sensul evoluției personale, cunoștințele cu tentă spirituală. Se recomandă ca alegerile noastre să fie conștiente, făcute cu inima, lăsându-ne ghidați și rămânând centrați în iubire.
     Luna nouă  și eclipsa de Soare în Scorpion se află în acest moment în casa a VIII-a, a morții și renașterii, a sexualității, a transformării. Este momentul în care se face lumină în adâncurile subconștientului, vedem că trebuie să vindecăm: sentimente neclare, nevoile și obsesiile noastre, revolta care nu trebuie înnăbușită ci înțeleasă pentru a o putea vindeca. Putem observa acum cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințele instinctuale, negarea sau acceptarea propriului drum,  reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Cercetarea domeniului spiritual poate aduce acum momente de înaltă conștientizare, înțelegând cu mult mai multă ușurință aspecte legate de studiul științelor oculte. Vor fi amplificate activitățile cu tentă erotică, putând fi vorba de o perioadă care poate duce la obsesii sau excese în acest domeniu. Nu vor lipsi manipularea, apelarea la tot felul de tertipuri pentru a atinge obiectivele mai puțin ortodoxe...
       Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Nouă în semnul Scorpion: ”Un om pe cale a se îneca este salvat”. Este vorba de grija profundă a grupului social pentru siguranța indivizilor. Ni se înfățișează expresia acestei relații altfel decât experiența persoanei care, probabil neatentă, se aventurează prea departe, dincolo de înălțimea sa și căreia i se dă apoi o a doua șansă de a trăi.
          Un om își riscă viața pentru a salva o altă viață. Aceasta este iubirea bazată pe un simț al responsabilităților produs de un simț viu de legătură cu celălalt. Susținut de această iubire, individul poate fi mai sigur să se avânte mai departe,dar acest curaj este destul de neîntemeiat.
          Steaua fixă Acrux din constelația Crux, cea mai strălucitoare stea din Constelația Crucea Sudului, având influența planetară Jupiter se află în conjuncție cu Luna Nouă în Scorpion. Se spune despre constelația Crux că dăruiește perseverență, simțul responsabilității dar și unele încercări și dificultăți.
     Influența Stelei Acrux este de natură religioasă, iubitoare a adevărului, atrage dragostea pentru magie și tot ce ține de mister. Aspectul de conjuncție dintre steaua Acrux și Luna Nouă vine în sprijinul celor care desfășoară activități ce țin de astrologie, ocultism, parapsihologie. Dezvoltă intuiția, inventivitatea, înțelegerea pentru natura interioară umană, ajutând la investigarea cu succes a laturilor ascunse ale lucrurilor.
          Configurația holistica ”Cortul” formată din Pluton (în Capricorn) sextil Mercur în conjuncție cu Nodul Nord lunar sextil Marte (în Fecioară) opoziție Chiron (în Pești). ”Cortul  este format din doua Triunghiuri Minore: Chiron sextil Pluton sextil Nodul Nord lunar si Mercur; al doilea Triunghi Minor: Pluton sextil Nodul Nord lunar în conjuncție cu Mercur sextil Marte . ”Cortul” constituie sursa motivației, relevă scopul pe care ne-am propus să îl atingem, beneficiind acum de foarte multă energie creatoare, reușind să ne deschidem către ceilalți, să vedem oportunitățile pe care le vom  folosi în direcția împlinirii Destinului nostru. Reușim astfel să depășim un prag, să trecem dincolo de obstacole.
        Pluton  (guvernator al zodiei Scorpion unde are loc eclipsa de Soare) este susținut de trigonul cu Marte (al doilea guvernator al zodiei Scorpion), aflat în semn de pământ (Fecioară), oferindu-ne astfel sprijin în inițiative curajoase, ambiție, determinare pentru a depăși obstacolele alungând astfel senzația de neputință în fața inevitabilului. Suntem capabili să ne atingem scopurile dacă ținem sub control starea de impulsivitate, de agitație mentală. Astfel că  acest Triunghi Minor (Chiron sextil Pluton sextil Mercur și Nodul Nord lunar) ne va da posibilitatea să schimbăm strategia de lucru în proiectele noastre, modul în care percepem situațiile de viață, oamenii cu care relaționăm. Înțelegem cu mult mai multă ușurință ideile și sentimentele care până în acest păreau parcă greu de observat. Beneficiem acum de puterea de a reechilibra sufletul, de a găsi starea de armonie cu noi înșine.
          Chiron se află în casa XII-a a momentului, o casă profund karmică. Aici este locul în care ne întâlnim cu rezultatele  acumulate ale eșecurilor noastre, este locul unde se experimentează multă durere, amărăciune. Dar tot în această casă XII, apare și germenele renașterii, locul în care reușim să atingem starea profundă a  Sinelui.  Astfel că, ”Marele vindecător”- Chiron în casa XII este susținut de Eclipsa de Soare să ne aducă vindecarea de cele mai vechi și profunde răni. Dacă reușim să ne eliberăm acum de ”fantomele trecutului” atunci ne putem bucura de lumina înțelegerii și a compasiunii, a iertării și iubirii de care avem atâta nevoie în aceste vremuri încercate. Vindecarea poate veni prin ajutorul oferit celorlalți, dar acest lucru trebuie făcut dacă simțim că putem face față stresului, dacă simțim că suntem într-adevăr altruiși. Este momentul să ne purificăm de amintirile din viețile anterioare, pentru a renaște mai puternici, mai încrezători. Ne vom întâlni în această perioadă cu foarte multe situații ce țin de destin și pe care trebuie să le întâmpinăm cu mult curaj și încredere.
      Jupiter (în Gemeni) în conjuncție cu steaua fixă Castor din constelația Alfa Gemini, are influență planetară asemănătoare cu planeta Mercur. Steaua Castor mai este numită și Fiul Templului Suprem în astrologie însă este considerat purtător de răutate și de violență. Arabii au numit această stea și capul Primului Geamăn și Stăpânul ce va veni. Castro este geamănul muritor,  renumit pentru îndemânarea cu care îmblânzea caii.
           Constelația Alfa Gemini este asociată de kabaliști cu a XIX Arcană Majoră din tarot: ”Soarele”. Este cartea iubirii și a împlinirii pe toate planurile. Pe plan sentimental anunță împlinirea dorințelor. Învățăm ce înseamnă să ne bucurăm de viață fără să mai ținem seama de necazurile zilnice. ”Soarele” aduce fericirea atât pe plan sentimental, cât și în plan material. Această carte de tarot ne transmite un profund mesaj pozitiv.
     Chiron se află în casa XII a spiritualității. Este un aspect ce ne poate da incapacitatea de a înțelege suferința oamenilor dacă refuzăm să transformăm propria ființă prin spiritualitate. Există tendința de a ne simți sechestrați în diverse limitări impuse de ceva nevăzut, imperceptibil, tendința de a crede că suntem controlați de o karmă colectivă sau ancestrală..
          Jupiter aflat în casa a V-a iubirii și activităților recreative, susține relația cu sexul opus, aducându-ne starea de optimism, de lumină în suflet, de o nouă speranță. Ne vom simți mult mai împliniți după ce ne-am eliberat de o veche relație de iubire care nu ne mai aducea mulțumire sufletească. Vom fi mult mai dornici să stăm în preajma copiilor, să mergem la teatru alături de familie, de cei dragi (Jupiter în semnul Rac). Nu va lipsi ”focul de artificii” din inimă, acolo va apărea o nouă lumină, va germina din nou iubirea, o iubire înălțătoare și speranță că nimic din ce am trăit până acum nu a fost în zadar. A plecat ceva vechi, perimat, prăfuit, învăluit în cenușiul tristeții pentru a lăsa loc curat pentru ceva nou, proaspăt, predestinat.
             Eclipsa totală de Soare și  Luna Nouă, aflată la grad 11:16’, va avea influență puternică, în mod deosebit asupra celor  născuţi în jurul datei de 3 din zodiile fixe: Taur, Scorpion, Leu, Vărsător. Este valabil şi pentru cei care au planete, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 12 din aceste semne.

          ”Unul dintre cele mai  grele lucruri in viață este să ai cuvinte în inimă pe care să nu le poți spune.” James Earl Jones

No comments:

Post a Comment