Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, October 13, 2013

Luna Plină în semnul Berbec și Eclipsa de Lună prin penumbră



” Sunt lucruri care, cu toată experiența tristelor încercări, totuși le crezi imposibile, până nu le treci.” Iulia Hasdeu

          În data de 19 octombrie 2013, ora 2:37 se produce aspectul de Lună Plină la gradul 25:45’ în Berbec în opoziţie cu  Soarele aflat la grad 25:45 în Balanţă. Este un eveniment deosebit de important având în vedere că la ora 2:50’ are loc Eclipsa de Lună prin penumbră.
          Eclipsa de Lună din 19 octombrie 2013 face parte din seria Saros 117, fiind cea de a 52-a eclipsă din cele 71 ale seriei. Intrarea Lunii în penumbră are loc la ora 00:48’, maximul eclipsei are loc la ora 2:50’. Ieșirea Lunii din penumbră are loc la ora 4:52’. Nodul Nord se află la grad 7:43’ în Scorpion.
     Luna guvernează semnul Racului, aducând în prim plan relația cu familia, amintirile, tabieturile, tradițiile; poate avea efect puternic asupra psihicului și a emoțiilor. La nivel individual, această eclipsă de Lună din penumbră, ne poate arăta o nouă direcție legată de comunicarea cu ceilalți, un nou mod de ne expune propriile idei, dorințe. Nodurile Lunare ne arată conexiunea  în timp și spațiu dintre vechile concepții (Nodul Sud) și noile energii (Nodul Nord). Eclipsa de Lună atinge latura emoțiilor, amplifică temerile interioare, intuiția este mult amplificată, apare tensiunea în relații. Este un moment în care primim răspunsuri legate de atitudinea față de familie, de profesie, de o anumită boală, ne hotărâm brusc să mergem la medic la un control. Este o perioadă de adâncire a propriei cunoașteri însoțită de introspecție, conștientizăm fapte și evenimente pe care le-am ignorat până în acest moment, care ne-au provocat suferință, relații pe care le credeam benefice și se dovedesc acum a fi extrem de complicate.
        Saturn aflat în apropierea Nodului Nord lunar din Scorpion ne aduce mai aproape de înțelegerea propriei meniri din această existență, cultivăm acum detașarea, abordăm situațiile de viață mai puțin plăcute, cu mai multă înțelepciune. Aspectul de sextil dintre Pluton (din Capricorn) și NN din Scorpion ne aduce posibilitatea de a evolua, de a ne transforma în direcția propriului destin. Suntem susținuți, pe diferite căi, să evoluăm în sensul creșterii la nivel spiritual. Propria vindecare se produce prin renunțarea la obsesie, prin detașarea de relații care ne-au otrăvit sufletul prin dependență emoțională, prin dragoste neîmpărtășită. A venit timpul să ne definim relația cu ceilalți iar deciziile noastre să se bazeze pe propria gândire, pe propria dorință.
       Chiron în trigon cu Nodul Nord ne aduce necesitatea de a ne vindeca pentru a putea să ne urmăm propriul destin. Această eclipsă de Lună reediteză anumite evenimente, ajutându-ne să facem lumină în propriul suflet, ajutându-ne să ne detașăm de dorințe și obsesii, să ne rupem de trecut. 
       Influenţa Lunii Pline este simţită cu 18 ore înainte  şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.
         În faza de Lună Plină este  momentul de energie maximă, cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment emoţiile noastre se manifestă la  nivel maxim.  Este bine ca acum să conştientizăm, să nu ne lăsăm pradă tendinţei de a ne certa cu ceilalți, să evităm acum agresivitatea verbală sau fizică, trebuie să avem răbdare, să fim toleranţi, să nu răspundem la provocări. În această perioadă este bine să evităm intervenţiile chirugicale și extracțiile dentare. În faza de Lună Plină crește activitatea seismică a pământului.       
          Axa vizată Lună Plină este Berbec – Balanţă; este un eveniment ce ne îndeamnă la găsirea echilibrului în relaţii, de respect pentru sine şi pentru celălalt, atrage atenţia asupra relaţiilor de cuplu, de parteneriat, asupra felului în care folosim energia pentru a ne atinge scopul propus. Acum primim lecţia de viaţă pentru a conştientiza modul în care ne putem integra într-un grup, într-o relaţie, învăţăm să devenim deschişi către acceptarea principiului drepturilor egale. Acum culegem roadele muncii noastre, vedem cu claritate cât ne-am abătut de la calea noastră lăsându-ne influenţaţi de ceilalţi. Verbul zodiei Balanță este:” a echilibra”. Această Lună Plină ne ajută să redefinim spaţiul intim în care ne aflăm dar şi  să observăm felul în care ne percep ceilalţi, felul în care trebuie să reechilibrăm o relație de prietenie, să ne împăcăm cu un nou mod de a fi, cu un nou mod de a comunica cu aproapele nostru.  Este momentul să ne întoarcem la proiectele pe care le-am gândit la  Luna Nouă din Berbec în data de 10 aprilie 2013, primind acum răspunsurile la întrebările puse atunci, la proiectele și parteneriatele inițiate în acea perioadă.
          Opoziţia Lună-Soare se realizează pe axa III-IX, axă a comunicării, a idealurilor, a religiei și filozofiei, a esoterismului. Este o perioadă de explorare a lumii, de acumulare de informații și de confirmare intelectuală. Sunt aduse în prim plan evenimente ce ne afectează din punct de vedere intelectual, din lumea exterioară, ajutându-ne să ne schimbăm imaginea noastră mentală despre mediul în care trăim.
          Ascendentul în semnul Leu (foc, masculin, guvernat de Soare) al momentului de Lună Plină ne dă forța, căldura, determinarea de a depăși cu dinamism blocajele venite din sfera comunicării, a relaționării. Vrem strălucire, ne simțim bine în centrul atenției, ceea ce spunem acum are forță, are impact asupra mediului în care ne aflăm.
       Mesajul gradului sabian al Lunii Pline:” Un om înzestrat cu mai multe daruri decât poate duce.” S-a ajuns într-un punct în care trebuie să fim mult mai atenți la ceea ce dorim să facem, așteptările pe care le avem de fapt de la noi înșine, fiind posibil ca acum să ne dorim mai mult decât putem duce. Acest simbol este un avertisment împotriva încercării de  a experimenta mai mult decât ceea ce este deocamdată sigur și sănătos.
          Mesajul gradului sabian pentru ascendentul în semnul Leu: ”Păsărele multe pe ramura unui copac mare.” Conștiința aspiră la realizări mult mai mari sau la forme mai impresionante de exprimare de sine, se simte invadată de idei și de posibilități noi de exprimare, se simte inundată de idei și posibilități noi. Ar trebui să încercăm să nu fim copleșiți de potențialitate, ci să ne bucurăm de luminozitatea minunată a sentimentului pe care acest fapt îl aduce probabil după multe zile, luni sau chiar ani de frustrare sau întuneric.
        Mercur (în Scorpion) în trigon cu Jupiter (în Rac) predispune la obținerea de rezultate frumoase în domeniul comunicării, acumulării de cunoștințe, beneficiind acum de o mai mare capacitate de a acumula informația. Sunt favorizate călătoriile, transportul de mărfuri, apar oportunități legate de propria dezvoltare din punct de vedere spiritual. Ideile sunt originale, susținute de superiori. Putem obține mult mai ușor succesul prin preocupri literare, creativitate, sunt favorizate activitățile juridice. Se remarcă o mai mare atracție către fenomenele oculte.
          Uranus (în Berbec) în trigon cu Venus (în Săgetător) ne dă inspirația creatoare, ideile originale sunt puse în practică cu mult mai multă deschidere, forță de exprimare. Pot fi obținute avantaje materiale în împrejurări neașteptate. Acum sunt începute multe relații de prietenie, se observă o mai mare atracție față de sexul opus.
          Marte (în Fecioară) în opoziție cu Neptun (în Pești) ne aduce probleme generate de relația cu sexul opus. Comportamentul este secretos, inițiem acțiuni obscure, ceea ce spunem, ceea ce facem are o aură de mister. Apare riscul de rupere a unor relații de iubire care ne pot afecta profund sufletul. Nu vom fi scutiti de accidente, de răniri, de agresivitate. Apare starea de confuzie, de obsesie care ar putea provoca incapacitatea de a vedea adevărata față a lucrurilor, a evenimentelor pe care le traversăm.
      Marte în trigon cu Luna (în Berbec) ne susține în luarea unor decizii legate de desprinderea de  o relație profund viciată, de un aspect de viață care ne macină afectându-ne chiar la nivel fizic. Luna în trigon cu Marte este un aspect astral ce ne poate aduce promovare, succes în inițiative legate de afaceri, în activități de răspundere.
       Planeta Uranus în Berbec se află în conjuncție cu steaua fixă Erakis din constelația Cepheus. Are semnătura planetară Saturn - Jupiter. Această stea este asociată cu Arcana majoră din tarot ”Nebunul” care aduce în prim plan impulsivitatea și entuziasmul de care pot da dovadă cei care se află la început de drum.  Poate exista situația ca acum să nu luăm în calcul posibilitatea unui eșec (fie că este vorba de o relație sau de o afacere) și să ne aruncăm cu capul înainte, într-o acțiune a cărui rezultat să nu îl putem cunoaște.  Poate că există o umbră de îndoială, dar cu toate acestea, promisiunea împlinirii unor vise de mult dorite face ca noi să uităm de toate problemele posibile. În plan financiar poate apărea posibilitatea unui câștig financiar neașteptat, care se poate dovedi real sau nu, putând să pierdem totul acum. În plan sentimental, poate fi vorba de o nouă relație, dar și de momentul în care încă nu au ieșit la suprafață defectele persoanei dorite.
         Înfluenţa majoră a acestei Luni Pline în Berbec va fi asupra semnelor cardinale: Berbec, Balanţă, Rac, Capricorn, în special asupra celor născuţi în preajma datei de 19 (± trei zile) dar şi asupra celor care au planete natale aflate aproape de gradul 25 în Berbec, Balanţă, Racși  Capricorn.
          Această Lună Plină în Berbec, alături de Eclipsa de Lună  în penumbră, ne aduce mai aproape de  propriul destin, de calea pe care trebuie de fapt să o urmăm. Ne simțim ridicați, renăscuți dincolo de orice remușcări, dincolo de orice pierdere posibilă suferită în ultima perioadă. Suntem mai vii, suntem mai luminoși înălțându-ne prin speranța că un nou curcubeu de idealuri și credință ne ajută să ne punem noi aripi și să ne înălțăm asemeni unui porumbel peste timp.


Astrolog, Cernat  Ella.

No comments:

Post a Comment