Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, October 17, 2013

Mercur retrograd în semnul Scorpion- 21 octombrie 2013 -10 noiembrie 2013



”Relațiile interumane au drept scop revelarea de sine, nu mulțumirea de sine. Oamenii din jurul nostru, în special prietenii adevărați, reprezintă oglinzile în care ajungem să ne descoperim pe noi înșine.”

      Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare, fiind și cea mai mică dintre planetele  Sistemului solar. Se rotește în jurul propriei axe în 59,7 zile și în jurul Soarelui în 87,98 zile. Deci, în timp ce  execută trei rotații în jurul propriei axe, ea se rotește de două ori în jurul Soarelui.         
     Ideograma planetei Mercur se formează pe trei nivele: crucea ce reprezintă valorile de bază, valorile mentale legate de planul fizic; cercul ne dă percepția întregului, mintea este controlată, odonată și controlată de voință; semicercul ce reprezintă identificarea, fuzionarea perfectă cu obiectul concentrării. Această ideogramă reprezintă: trup, suflet și spirit, cele trei aspecte fundamentale ale ființei umane.
   Planeta Mercur guvernează zodiile Gemeni și Fecioară. Reprezintă planeta comunicării, a mentalului, a călătoriilor, tot ce ține de latura intelectuală, de studii. Mercur oferă o adaptabilitate deosebită la evenimente, intuiție în cercetare, el ne dă grație și ușurință în prezentarea ideilor.
       Mercur reprezintă personificarea cunoștințelor, în special a celor secrete, el poate cunoaște totul și poate face totul. Mercur (Hermes) fiul lui Zeus și al nimfei Maia, patronează furturile și aventurile galante nocturne, este protectorul turmelor și al călătorilor întârziați pe drum. El nu se rătăcește noaptea, pentru că știe locurile și se poate orienta în situațiile cele mai grele. Mercur este mesagerul zeilor, cât și călăuzitorul morților în lumea de dincolo. Are puterea de a se face nevăzut, el dă capacitatea de stăpânire a științelor oculte.
          În data de 21 octombrie 2013, ora 13:29’ Mercur își începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Scorpion la 18º25’ perioadă de retrogradare care se va încheia în data de 10 noiembrie 2013, ora 23: 11’, la grad 2:29’.
       Simbolul sabian pentru gradul 23 în Scorpion, unde își începe planeta Mercur mersul retrograd: ”Un iepure se metamorfozează într-un spirit al naturii” Acest simbol se referă la transmutarea puterii generatoare într-o formă de putere mai subtilă. Modul de acțiune poate deveni subtil printr-un proces de trasformare, de trecere la un nivel mai înalt al energiilor de viață.
     O planetă retrogradă este planeta care pare să se mişte în sensul invers al zodiacului. Mişcarea aparentă în sens invers este rezultatul compunerii mişcării Pământului în jurul Soarelui cu cea a planetei respective în jurul Soarelui (care pe anumite porţiuni pare să fie mai lentă). De aici rezultă că cele două luminarii – Soarele şi Luna – care au mişcări (aparente) simple, necompuse în jurul Pământului (din punct de vedere geometric), nu sunt niciodată retrograde.  Mai întâi planeta pare să stea pe loc (staţionar) apoi se mişcă înapoi prin semne (retrograd), rămâne pe loc din nou (staţionar) şi apoi revine la mişcarea sa de mai înainte.
          Mercur are trei perioade de retrogradare în acest an și toate se petrec în semne de apă ( Pești, Rac și Scorpion) aducând la suprafață emoții, trăiri, mesajele sunt percepute cu foarte mare sensibilitate. Acționăm sub impulsul emoției, bazându-ne pe trăirile subiective și pe factorii emoționali.
       Se consideră că în perioada de retrogradare a unei planete culegem semințele faptelor ”bune” sau ”rele” pe care le-am plantat în perioada de mers direct a planetei. Este foarte important să fim atenți la mesajele care vin acum spre noi, este momentul în care putem corecta, puteam recupera obiecte sau documente pierdute dar ne vom reîntâlni  cu situații de viață, oameni care parcă vin anume să rezolvăm probleme pe care le-am tot amânat până în acest moment.
      Prezența lui Mercur în semnul Scorpion (semn de apă, feminin, guvernat de Pluton și Marte) ne orientează către latura profunda a vieții, ne dă o stare mentală de neliniște, simțim dorința de pătrunde dincolo de fața nevăzută a lucrurilor, accesăm informații care până în acest moment depășeau puterea noastră de înțelegere. Este o perioadă în care Mesagerul Zeilor ne aduce mesaje în contact cu lumea de dincolo, cu tainele universului, putem accesa cu ușurințe mesajele prin intermediul viselor, asimilăm mult mai ușor cunoașterea legată de ocultism. Mercur- Hermes este posesorul tuturor cunoștințelor, în primul rând al celor secrete, el cunoaște și poate face totul dacă avem încredere în el și ne lăsăm purtați de acesta pe cărările destinului. Mercur retrograd ne lasă practic descoperiți în fața propriilor secrete, ne trezim cum sunt aduse la suprafață lucruri despre habar nu aveam că mai pot exista, lucruri pe care le credeam dispărute definitiv. Iată că, planetele din Scorpion (Mercur, Saturn, Soare din 23 octombrie) au puterea să aducă la suprafață, tot ce este mai urât, neplăcut pentru noi, ceea ce doare, rănește în mod nemilos dar...care în același timp ne eliberează de traume, ne vindecă de obsesii, de persoane sau de o profesie care efectiv nu făceau decât să ne obosească trupul și sufletul.
          Odată cu intrarea planetei Mercur în mers aparent retrograd în semnul Scorpion devenim mult mai interioarizați, mai centrați pe propria ființă, aflăm acum informații despre propria persoană, ce ne dorim de fapt de la noi, ce ne nemulțumește în relația cu celălalt dar și cu tot ce ține de propria dezvoltare, evoluție a propriului suflet.  Este vorba de sondarea sufletului, a emoțiilor, a iubirii. Apar persoane din trecut ce ne vor determina să incheiem un capitol important din viața noastră. Sunt aduse la suprafață răni emoționale, este o perioadă de profundă conștientizare a necesității de a schimba direcția, de a ne alinia destinului, de a accepta cu mai multă hotărâre drumul ales.
     Pe seama retrogradării lui Mercur sunt puse eșecurile legate de afaceri, de transport, de schimb de informații, de semnarea de parteneriate. Este o perioadă ce predispune defectarea aparaturii electronice și tot ce ține de transmiterea informației (calculatoare, telefoane). Apar probleme de comunicare, de percepție a mesajelor, ni se transmite ceva și înțelegem cu totul altceva. Este o perioadă în care simțim nevoia de odihnă mentală, de retragere, de relaxare și de centrare pe suflet, dorindu-ne  să luăm o pauză la nivel mental. În perioada de retrogradare a lui Mercur este posibil nu reușim să luăm decizii, sau luăm o decizie după care ne răzgândim. Putem întâmpina piedici la drum, se strică mașina, pierdem trenul sau nu putem efectiv să ne deplasăm din diverse motive (în funcție și de harta personală ).
      Profesiile cele mai dezavantajate din această perioadă de retrogradare a lui Mercur în semnul Scorpion: învățământ, șoferi, bibliotecari, notari, curieri, oratori, în general activități intelectuale, sau oricare profesii în care comunicarea, deplasarea și relaționarea sunt esențiale.
        În data de 1 noiembrie 2013, ora 22:20’ , la grad 9:34’ în semnul Scorpion are loc conjuncție inferioară dintre Soare și Mercur retrograd, cu Mercur în spatele Soarelui (răsare înaintea Soarelui). Este o perioadă de  creștere, de evoluție, de redescoperire a propriului drum, de iluminare prin care ni se revelează modul în care  ne putem detașa de traume, de obsesii.  Nu este întâmplătoare conjuncția inferioară dintre Mercur și Soare alături de Nodul Nord- destinul și Saturn,  împreună realizând trigon atât către Neptun aflat în semnul Pești, cât și către Jupiter aflat în semnul Rac. Este o perioadă intensă, trăită în modul cel mai profund, avem sentimentul că ne deschidem către Univers, accesăm informații uluitoare, acum  suntem la unison cu nivelurile cele mai subtile ale percepției. Accesăm dimensiunile spirituale ale conștiinței, primim  ajutor de la ghizi spirituali. Potențialul creator se află la cote înalte, suntem mult mai sensibili și dornici de a ne dedica celorlalți. Conjuncția inferioară dintre Mercur și Soare ne dă dorința de autodepășire, de continuare a drumului pe o cale greu accesibilă până în acest moment. Acum ardem și renaștem, acum conștientizăm necesitatea de a ne desprinde de starea de inerție, de starea de îndoială, de frică. Saturn în Scorpion are rolul de a rupe legătura cu trecutul, cu atașamentele menite să ne blocheze propria evoluție. Saturn reprezintă diferitele crize, lovituri, renunțări, sacrificii, în același timp eliberându-ne de închisoarea interioară a pasiunilor.
      Acest aspect de conjuncție inferioară este privit asemeni  aspectului de Lună Nouă când trebuie să ne dedicăm timp pentru a ne nota proiectele, dorințele, idealurile, chiar dacă acestea par imposibil de îndeplinit dar pe care să le vom pune în practică  mult mai ușor odată cu ieșirea planetei Mercur din retrogradare în data de 11 noiembrie 2013.
       Simbolul sabian pentru gradul 3 unde reintră Mercur în  mers direct: ”O petrecere cu ocazia ridicării unei case, într-un sat, se bucură de cooperarea vecinilor”. Reprezintă sentimentul de comunitate demonstrat printr-un efort comun important. Sentimentul devine activitate, iar dorința de materializează. Trecutul și amintirile sunt repolarizate în termeni de conștiință socială extinsă.
      Astfel că ne așteaptă o perioadă de aproximativ trei săptămâni de sondare a celor mai profunde trăiri, de reîntâlnire cu trecutul,  de conștientizare și vindecare a propriilor traume, de primirea a unor mesaje ce ne vor ajuta să înțelegem adevărata stare a lucrurilor. Suntem mai aproape de adevăr, suntem eliberați, renăscuți, capabili de a merge mai departe alături de mesagerul lui Dumnezeu. Nu ne mai lăsăm constrânși de prejudecăți, ne eliberăm de frici, ne eliberăm de durere și acceptăm că viața este mai mult decât supunere, mai mult decât frică, acceptăm că viața este iubirea de care ne bucurăm cât suntem aici, acum.

          Nu există trezirea conștiinței fără suferință!
                     

         

No comments:

Post a Comment