Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, October 22, 2013

Soarele în semnul Scorpion



      ”Multe din cele care au fost de mult îngropate vor învia și multe din cele ce sunt onorate astăzi vor fi  îngropate.” Horațiu

     Soarele intră în semnul Scorpionului  în data de 23 octombrie 2013, unde va sta până în data de 22 noiembrie 2013. Acest ingres are loc în ziua lui Mercur, ora Soarelui, ascendentul aflându-se la grad 15:52’ în Scorpion (semn fix, de apă, guvernat de Marte și de Pluton). Astfel că urmează o perioadă de o lună de zile în care sunt vizați, în mod direct, nativii din zodia Scorpion.
    Simbolul sabian pentru acest grad al ascendentului intrării Soarelui în semnul Scorpion: ”Chipul unei fete revărsându-se într-un zâmbet”. Le dă dorința fierbinte de noi experiențe  celor cu inima tânără. Încrederea în viață și în alte persoane ne dă posibilitatea să intrăm în relații cu tot ceea ce ne stimulează simțurile sau ne agită imaginația. Acest simbol descrie deschiderea către celălalt, către relații, exprimă căldura entuziastă a sentimentului.
      Semnul Scorpionului ( sau Șarpele- Vulturul) conține același M ca la Fecioară, dar numai că la acest semn se termină cu o coadă cu un ac în vârf, (coada Scorpionului). Din nou apar cele trei nivele de conștiință ca la Fecioară, dar acestea lucrând diferit: nivelul prim, cel mai de jos, îmbibat cu dorința animală, nivelul al doilea- cu tendința de a se dezvolta, nivelul trei- încorporând abilitatea de a se regenera (pasărea Phoenix). Ultima trăsătură a simbolului este curbată în sus, teminându-se cu o săgeată, umplând simbolul cu o dorință pământească.
      Simbolul Șarpelui este mai spiritual, esoteric, el ucide prin veninul lui ce se găsește în gura lui (în dinți). Șarpele este simbolul înțelepciunii, a inițiativei, a misterului. Iar forma cea mai evoluată a Scorpionului este Vulturul ce îl imobilizează pe Șarpe, regăsindu-și aripile în spiritualitate.
     În mitologie, întâlnim mitul lui Orion, un vânător uriaș ce căuta să o violeze pe Artemis. Un vânător îl mușcă de călcâi, provocându-i moartea. Acest semn mai poate fi asociat cu Thanatos, geniul înaripat al morții sau cu Eros, zeul iubirii carnale.
    Semnul Scorpionului reprezintă sexualitatea, moartea și renașterea si este mai degrabă materialist și sexual, căci acesta ucide prin acul ascuțit și veninos ce se află în vârful cozii sale, luându-ne prin surprindere.
      Este o zodie în care predomină erotismul, îmbină realismul brutal cu idealismul mistic, provoacă înfruntări între atașament și repulsie. În orice acțiune a nativului Scorpion se simte impulsionarea activităților și stimularea dorinței de cucerire, tactul și disimularea dorințelor. Pentru el orice provocare este bine venită și nu se lasă până nu își atinge scopul propus. Este foarte atras de metafizică datorită setei de cunoaștere și a curiozității îndreptate spre misterul morții și al forțelor necunoscutului. Nativul Scorpion posedă o profundă înțelegere, curaj și maleabilitate în decizii, tandrețe și spirit conservator.  Partea rea a nativului Scorpion este pesimismul, autoritatea excesivă, dorința de răzbunare dictată de ambiție și invidie. El poate apela la șiretenie, manipulare pentru a orienta pesoanele, din mediul în care trăiește, în direcția aleasă de acesta.
   Cuvintele cheie pentru semnul Scorpion: transformare, regenerare, distrugere, reconstrucție, reîncarnare, pasiune, magnetism, răzbunare, ocultism, sexualitate, instinct, tentație, insecuritate, ambiție.
    Nativul Scorpion este loial prietenilor, unii chiar în stare să își dea viața pentru prieteni, rude sau persoane iubite.  Dar nu poate uita niciodată dacă cineva îi aduce o ofensă, putând reacționa în multe feluri, trecând la extreme, fără să gândească la consecințe. Adeseori se mulțumește să le plătească inamicilor : ”ce ție nu își place altuia nu-i face”. Răzbunarea plutoniană se manifestă prin ură ani la rând, ceea ce poate duce în final la o profundă depresie sau chiar boală fizică.
      Elementul apă reprezintă tărâmul emoției profunde și al răspunsurilor emoționale,  întinzându-se de la pasiuni la frici copleșitoare, până la o acceptare și o iubire care îmbrățișează întreaga creație. Nativul Scorpion poate deveni, în mare parte, inconștient de ceea ce îl motivează cu adevărat în alegerea unei acțiuni, a unei persoane. Este profund intuitiv, sensibil, fiind în legătură cu unitatea întregii creații.
    Nativii Scorpion resping persoanele violente sau cu personalitate puternică, cum sunt nativii din semne de aer sau de foc (Gemeni, Balanță, Vărsător, Berbec, Leu, Săgetător ). Se simt mult mai confortabili cu cei pe care îi consideră că sunt capabili să țină un secret.
    Bărbatul Scorpion manifestă pasiune intensă când este vorba de politică, rude, copii, prietenie, muncă dar și despre filosofia vieții. Bărbatul Scorpion pare invicibil, iar sub rezerva lui se află foarte multă pasiune, gata oricând să dea în clocot. El reușeșete să îmbine pasiunea cu rațiunea, este un maestru atât când este vorba de intelect dar și când se lasă condus de emoții. Este foarte evoluat și profund în tot ceea ce spune, curios, dornic de a acumula cât mai multe informații, mai ales din domeniul esoterismului.
     Bărbatul Scorpion știe să înfrunte necazurile vieții cu fruntea sus. Uneori putând să fie perceput prea nemilos prin acțiunile lui și greu de ghicit în ceea ce și- a propus să facă. El nu îți va spune niciodată adevăratele sentimente  în public despre o anumită persoană. Bărbatul Scorpion este foarte loial legăturilor profunde, dar nu va permite niciodată unei femei să îi dicteze ce să facă, sau să îl conducă. Îi trebuie o femeie curajoasă alături de care să înfrunte vicisitudinile vieții.
    Femeia Scorpion este fascinantă, misterioasă, stăpână pe propria persoană. Dar poate deveni uneori sarcastică, dominatoare, să ajungă să urască în mod profund sau să  iubească cu multă pasiune, abandonându-se total. Reușește să treacă de la o extremă la alta, fie prea docilă, fie prea impunătoare față de partener. Ea poate recunoaște de la prima întâlnire când este vorba de un viitor partener, reușind să transfere și asupra celuilalt această percepție. Nativa Scorpion reușește să prindă repede bărbatul în mrejele ei.
     Se știe foarte bine despre pasiunea femeilor Scorpion, chiar dacă ele afișează o atitudine rece și un calm de suprafață față de străini. Totuși ea va rămâne neatinsă  de furtunile emoționale. După ce și-a atins scopul, prinzând în vraja ei bărbatul, va bate foarte ușor în retragere (dacă acesta nu corespunde așteptărilor ei) căutându-și următoarea victimă.
      Nativa Scorpion nu cunoaște frica și poate fi păstrătoarea multor secrete întunecate, căci îi place să pătrundă în sufletul celuilalt. Reușește să nu spună nimic despre propria persoană. Nu trebuie să încerci să îi smulgi secrete despre viața intimă pentru că are o parte numai a ei, intimă pe care nu o vei putea accesa nicicum. Nu este mincinoasă, ci poate prea directă, dar vor exista emoții, sentimente pe care nu le va marturisi niciodată.
       Femeia Scorpion își iubește casa, care va străluci de curățenie, bun gust și confort. Are nevoie de siguranța pe care i-o oferă rădăcinile și căminul.
       Nu există om pe care să nu îl poată citi nativa Scorpion. Ea îți poate spune exact în cine să ai încredre și în cine nu.
       Nativa Scorpion este imprevizibilă în tot ce ține de bani. Poate economisi fiecare bănuț, pentru ca apoi să cheltuiască în mod extravagant. Îi plac banii, puterea și va sacrifica foarte multe lucruri pentru a le obține. Va fi foarte mulțumită dacă un bărbat reușește să îi dea puterea, ea reușind să trăiască din plin prin celălalt. Îi place să aibă ultimul cuvânt într-o polemică, iar simțul dreptății este la fel de puternic la scorpioni ca și simțul răzbunării. Ea va ține minte orice gest de bunătate pe care îl va răsplăti atunci când are ocazia și nu va uita niciodată să plătească cu aceeați monedă o nedreptate pe care consideră ea că i-a fost făcută.
         

        Pe tot parcursul tranzitului Soarelui prin semnul Scorpion, vor fi aduse la lumină adevăratele noastre trăiri, dorințe, descoperim ce ne doare, ce anume trebuie să vindecăm, ce anume trebuie să păstrăm sau la ce trebuie să renunțăm, ne vom lovi de tot felul de situații prin care descoperim adevărata față a celor cu care interacționăm.  Poarele primește aspecte, mai mult sau mai putin armonioase, din partea celorlalte planete  dar și  din partea punctelor virtuale (Nodul Nord lunar, Lilith ),  necesare  a ne aduce lumina înțelegerii și a înțelepciunii de care avem atâta nevoie.

          Să aveți parte de înțelepciune!

No comments:

Post a Comment