Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, November 14, 2013

Luna Plină în semnul Taur 17 noiembrie 2013, ora 17:15´



      ”În lipsa iertării lasă să vină uitarea”

          În faza de Lună Plină se realizează aspectul de opoziţie al Soarelui cu Luna, care ajunge la maximul de luminozitate. Acest aspect se produce  cu Luna  aflată la grad 25:26´ în semnul Taur, Soarele se află la grad 25:26´ în semnul Scorpion.
          Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim ( 14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, o minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină aduce putere şi energie să se împlinească tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă.
          În limbaj astrologic, Luna Plină poate aduce adevăr, înţelegere , lumină în viaţa noastră, în acţiunile noastre, în gânduri, ne poate arăta drumul cel mai bun, important este să privim cu atenţie, cu detaşare pentru a reuşi să înţelegem mesajul acesteia. Este un moment în  care suntem ajutați să descoperim şi să dezvoltăm  proiectele gândite în preajma Lunii Noi și Eclipsei de Soare din data de 10 mai 2013. Se reeditează acum discuții, evenimente, întâlniri menite să ne readucă în vedere ce am gândit, proiectat atunci. Poate fi vorba de relații de iubire ce s-au desfășurat în secret în acea perioadă și vin acum spre noi mesaje despre persoane pe care le credeam dispărute complet din viața noastră.
           Este bine să avem încredere că ceea ce ni se prezintă acum,  că este vorba de relaţii, de proiecte pe termen scurt sau lung, sau să renunțăm la o relație, la un loc de muncă care ne epuizează din toate punctele de vedere. Putem descoperi anumite preocupări, abilități personale de natură să ne înalţe sufletul, sau putem primi  mesaje prin intermediul  visului sau chiar în mod concret. Trebuie să avem grijă a controlăm propriile trăiri, dorințe, să alegem cu claritate fără să ne lăsăm duși de impulsul de moment. Nu este bine să începem acum un proiect, ci să corectăm,  să venim cu completări în planurile și munca pe care am desfășurat-o până în acest moment. Vom simţi  o presiune greu de definit, ce ne va obliga să schimbăm  în viața noastră ceea ce trebuie.
      Luna Plină are loc pe axa Taur-Scorpion- o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii ( Scorpion). Axa caselor VI-XII- axa sanatății și a limitărilor, sacrificiilor ne oferă lecții de viață necesare purificării din punct de vedere fizic și spiritual. Sunt puse în prim plan probelemele legate de munca pe care o desfășurăm, responsabilitatea de a fi productiv, de a coopera cu colectivul; dar sunt semnale că trebuie să acordăm mai multă atenție sănătății trupului, în sensul îmbunătățirii funcționalității organismului. Simțim acum tot felul de limitări, de constrângeri atât în plan financiar, politic dar și în plan relațional. Ne simțim lipsiți de forță interioară, încercăm parcă să evadăm într-o lume iluzorie, să ne păcălim cu gândul că ne-am găsit pacea și echilibrul în lucrui trecătoare, lipsită de substanță, de profunzime.
       Ascendentul în Gemeni ( semn mobil, masculin, guvernat de Mercur aflat în Scorpion) ne face deschiși către tot ce înseamnă studiu, acumulare de informații, începem un nou curs, suntem mult mai dornici să citim, să călătorim, să facem schimb de impresii cu ceilalți despre artă, literatură  dar și  despre esoterism.
          Mercur în conjuncție cu Nodul Nord Lunar sextil Venus și Pluto (în Capricorn) sextil Chiron (în Pești) primim susținerea, oportunitatea de a merge conform propriului destin. Prin comunicare deschisă, prin amabilitate putem obține acum popularitatea, bucuria de a primi și de a da mai departe informația legată de spiritualitate. Simțim dorința intensă de a ne transforma, suntem ajutați în acest sens primind sprijinul pe diferite căi, fie sub forma unei  revelații, prin intermediul unui profesor, ghid, un curs, suntem ajutați să ne transformăm propria atitudine, modul de a gândi și a percepe viața, lumea, relația cu noi înșine dar și cu ceilalți. Chiron în casa XI-a a idealurilor, a prietenilor ne dă posibilitatea de a observa tot felul de manifestări legate de prieteni, de a observa dificultățile venite dinspre aceștia obligându-ne să adoptăm o nouă atitudine față de aceștia, față de grupul în care ne desfășurăm activitatea.  Ne este mult mai ușor să comunicăm, să ne deschidem prin intermediul internetului, se leagă multe prietenii în această perioadă.
          Pluto în conjuncție cu Venus (Capricorn) careu cu Uranus (în Berbec) este un aspect astral ce ne ajută să închidem un capitol legat de relația afectivă, dar și să ne detașăm de grupul în care ne desfășurăm activitatea profesională.  Venus în conjuncție cu Pluto ne ajută să vedem partea nevăzută a unei relații de iubire și să acționăm acum în consecință. Apar discuții legate de trecut, este timpul să facem curățenie în viața noastră, acest lucru se pare că ne poate lua prin surprindere, putând să apară răspunsuri de unde ne așteptăm mai puțin. Relaţiile de dragoste sunt curmate brusc, relaţiile de familie sunt marcate de intrigă , de iubiri dramatice, apărând dificultăţi în exprimarea propriilor sentimente.  Este un scenariu care poate destabiliza, pentru moment, fiinţa şi echilibrul nostru la nivel emoţional
     Pot apărea probleme neașteptate și în plan financiar, obligându-ne astfel să schimbăm tactica de acțiune, să schimbăm modul de a comunica obligându-ne să  prezentăm o altă imagine a propriei afaceri. Se pare că ne este greu să ne ancorăm acum în concret datorită faptului că evenimentele se derulează rapid și neașteptat bulversându-ne întreaga ființă în mod profund. Riscăm să acționăm  în mod neobișnuit, poate fi vorba de pierderi, pagube ca urmare a prietenilor, asociaților, partenerilor nedemni de încredere. Venus aflată în casa a VIII-a careu cu Uranus poate aduce pierderi subite, moarte, dezamăgiri, ruperi de relații de dragoste.
       Luna în casa XII-a limitărilor, constrângerilor, subliniază pasiunea pentru ocultism, pentru necunoscut dar și tendința de a ține în umbră, departe de ochii lumii relația de iubire. Domină simțurile asupra rațiunii ceea ce duce la stabilirea legăturilor amoroase indiscrete dar provocarea pierderilor de pe urma acestora. Există acum predispoziția către constrângeri, compromis, dezamăgiri dar și obsesii, frici închipuite.
          Triunghiul Minor: Marte (în Fecioară) sextil Saturn (în Scoprion) trigon Jupiter ne spune foarte clar: ”Nimic din ceea ce primim nu vine fără un scop bine definit!”Marte aflat în casa aV-a iubirii, creativității, a hobby- ului, este bine aspectat de Luna Plină în Taur, un aspect ce neaduce un răspuns ferm legat de iubire (să ne amintim de prezența lui Marte aproape de Eclipsa de Soare din Taur din 10 mai 2013), primim răspunsuri legat de ceea ce am investit, fie că este vorba de suflet, de efort financiar sau fizic, acum este momentul să primim recompense după cât ne-am implicat în ce am început în primăvara acestui an. Se manifestă interesul pentru sexul opus, se manifestă dorința către distracții, dar obținerea de câștiguri imediate. Nu vor lipsi atracția către sporturile extreme, speculații riscante, pentru a obține bani cât mai mulți și cât mai repede. Jupiter ne oferă oportunitatea, deși Lilith stă în coasta acestuia ”ridicând parcă din sprânceană” :”chiar vrei să faci acest lucru, ești sigur că este bine?” Apare astfel frica, îndoiala că dincolo de acest bine, de oportunitățile care ni se oferă acum poate exista ceva ascuns, ceva care lucrează împotriva propriei ființe .  Marte în sextil cu Saturn (în Scorpion) ne dă ambiție, dinamism, spirit de inițiativă, capacitatea de a depune efort susținut în atingerea propriilor obiective.
         Careul în T mobil: Luna (în Taur) careu Neptun (în Pești) careu Soare (Scorpion), ne predispune la instabilitate, schimbare, devenim influențabili, ne putem lăsa purtați de probleme, de impulsivitate, de iluzie. Va trebui să găsim un scop precis, o misiune care să ne motiveze cu adevărat. Pot apărea probleme ce țin de calomnii, neplăceri cauzate de sexul opus, astfel că latura impulsivă o va domina acum pe cea rațională. Tulburările fizice pot perturba acum sistemul nervos. Putem depăși evenimentele mai puțin plăcute prin compasiune, înțelegere față de ceilalți, prin implicarea în activități  ce țin de spiritualitate. Este totuși foarte important să ne ancorăm în concret, îndepărtându-ne de obsesii, de atașamente, dependențe. Pot avea loc acum experiențe ce țin de carieră și de statutul public tocmai pentru a ne face să ne schimbăm modul în care ne privim,  în funcție de ceea ce ne așteptăm să realizăm, ca parte a destinului nostru.
         Jupiter în conjuncție cu steaua fixă Castro ( Geamănul muritor, faimos păentru îndemânarea cu care îmblânzea și mâna caii).Constelația alfa gemini unde se află această stea este asociată cu Arcana Majoră din tarot ”Soarele”care vestește perioada pozitivă și productivă. Vom obține rezultate, roade pe care le așteptam, dar pentru care am depus efort. Relațiile sunt vesele putându-ne bucura împreună cu prietenii,  în familie este armonie și echilibru. Acum este momentul să ne încărcăm cu energia Soarelui pentru a ne pregăti de noul drum care se va deschide înainte. În mediul profesional este posibil să obținem ofertă pentru un post mai bun, mai bine plătit sau să fim premiați pentru munca pe care am depus-o acum. Este foarte important ca acum să învățăm să ne bucurăm de momentele de împlinire.
          Ptolemeu atribuie stelei Castro o natură mercuriană. Astrul dăruindu-ne intelect pătrunzător, dorința de a clători, onoruri ce pot veni în mod neașteptat dar posibil să aducă decăderea (în funcție de aspectele pe care le face cu planetele din harta natală). Ne putem lovi acum de situații duplicitare, de oameni vicleni.
          Luna Plină în Taur în data de 17 noiembrie ne aduce lumină în viața noastră, în modul în care percepem propria ființă. Suntem aduși în situația de a ne schimba atitudinea față de noi înșine, de a renaște departe de cerințele societății, departe de locul în care lucrăm. Conflictele pot fi multe, evenimentele de viață pot fi dureroase, dar dincolo de toate acestea conștientizăm  SINELE, conștientizăm valoarea popriului suflet, importanța liniștii interioare, importanța de a fi împăcați cu propria persoană.
          Această Lună Plină în Taur are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele : Taur, Scorpion, Leu, Scorpion dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, descendentul sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 25:26´.

    Îdoielile noastre sunt trădători și ne fac să pierdem lucrurile bune pe care le-am putea câștiga.” William Sh

No comments:

Post a Comment