Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, November 22, 2013

Tranzitul Soarelui prin Săgetător



”Îndoielile noastre sunt trădători și ne fac să pierdem lucrurile bune  din cauza fricii de a încerca.”  William Shakespeare

          Soarele intră în semnul Săgetător în data de 22 noiembrie 201, ora 5:48´ unde va sta până în data de 21 decembrie 2013, ora 19:11´.
      Ascendentul intrării Soarelui în Săgetător se află în semnul Scorpion la grad 11:29´, semn diurn, de apă, fix, guvernat de Marte și Pluton.
         Simbolul Sabian al gradului la care se află ascendentul acestui moment de intrare a Soarelui în semnul Săgetător: ” Un om pe cale de a se îneca este salvat.”Este momentul în care grupul social se implică  pentru a proteja individul. Un om își riscă viața pentru a salva o altă viață, aceasta este iubirea bazată pe simțul responsabilității produs de simțul viu de legătură cu celălalt.
     Triunghiul Minor: Luna conjunctă cu Jupiter (în Rac) sextil Marte (în Fecioară) sextil Mercur (în Scorpion) ne dă oportunitățile necesare  valorificării proiectelor, condițiilor de îndeplinire a celor mai curajoase planuri ce țin de studii superioare, de călătorii îndepărate sau de împlinirea celor mai profunde dorințe. 
    Trigonul dintre Luna în conjuncție cu Jupiter în semnul Rac și Mercur aflat pe ascendent ne predispune la dorința de evoluție, de a învăța, de a asimila informații din multe domenii; judecata este profundă, clară. Succesul poate surveni ca urmare a activităților literare, a achiziționării de bunuri dar și a evoluției personale ca urmare a desfășurării activităților spirituale și educative. Suntem mult mai comunicativi, deschiși către ceilalți, percepând cele mai subtile mesaje, acumulând informația mult mai ușor. Mercur în sextil cu Venus aflată pe cuspida casei a III-a a comunicării, călătorii pe distanțe scurte, comerț; ne dă mai multă dorință de a face schimburi de informații, de a dezvolta relații care să ducă la propria dezvoltare, se manifestă înclinația puternică către arte, muzică și literatură. Sunt favorizate câștigurile de pe urma proprietăților imobiliare sau comerț. Dar există tendința către risipă, de a cheltui mai mult decât este nevoie. Pot avea loc neplăceri ca urmare a unor înșelăciuni la care suntem supuși, fraude, pagube materiale, financiare, speculații sau investiții mai puțin inspirate.
     Luna care semnifică familia, națiunea, colectivitatea, se află în domiciliu, în semnul Rac (semn de apă, nocturn, cardinal) ne dă dorința către echilibru, de a fi în armonie cu cei dragi, cu familia. Simțim dorința de a lua legătura cu oameni din trecutul nostru despre care nu mai știam nimic, ne amintim de copilărie, de locul în care am copilărit, ne este dor de casa natală. Nu vor lipsi răsturnările de situație, tristețea apărută ca urmare a unor despărțiri bruște, fără explicații. Relația cu sexul opus devenind astfel destul de problematică (Luna careu Uranus).
     Luna în opoziție cu Venus (în Capricorn va retrograda în data de 21 decembrie 2013 exact când Soarele va intra în semnul Capricorn), este un aspect ce aduce conflicte în relații, satisfacerea exagerată a plăcerilor personale. Poate fi vorba și de conflicte cu părinții, calomnii și defăimare.
    Astfel că încercând să ne satisfacem propriile dorințe fără a fi atenți la propriul suflet, la evoluția acestuia dar și la iubirea pe care trebuie să o oferim celorlalți, ne putem confrunta cu răsturnări de situație,cu obstacole care ne vom obliga să ne oprim în loc și să reanalizăm situația în care ne aflăm. Impulsivitatea, mândria, pot fi cauza multor neplăceri, fie că este voba de despărțiri sau dușmănii.
       Soare în trigon cu Uranus retrograd în semnul Berbec în casa a V-a (a creativității, a copiilor, a iubirii) ne dă originalitate, spirit de inițiativă, independență, intuiție. Urmează o perioadă în care ne putem reîntâlni cu persoane care au însemnat mult pentru noi, putem relua legături bazate de sentimente de iubire.  Nu vor lipsi preocupările de tip ocult,  se manifestă mai mult  atracția către astrologie.
      Soare în careu  cu Marte predispune la impulsivitate, certuri, dușmănii, dezamăgiri. Este momentul să orientăm această energie către ambiția, dorința de a construi ceva nou, original, demersuri pe care trebuie să le concretizăm. Pot apărea însă pericole ca urmare a agresiunii, certurilor, accidentelor, incendiilor, afecțiunilor inflamatorii, atacurilor scurte, neprevăzute, acute ale bolii (atenție că există riscul să ne rănim prin tăieturi, arsuri, opăreli).
      În momentul intrării Soarelui în semnul Săgetător se formează configurația holistică ”Cortul” ce semnifică protecție, oportunități de reușită, de progres. Cortul având baza în semnele cardinale ( Jupiter, Luna în Rac și Venus în Capricorn) conferă protecție în momentul de inițiere, de declanșare a unor acțiuni. Opoziția dintre Jupiter, Luna în Rac și Venus stimulează valorificarea acestor oportunități dar în același timp trebuie să conștientizăm depășirea pragului critic de început, să alungăm teama, gândul că ceea ce inițiem acum, ce învățăm, nu ne-ar putea fi de folos mai târziu.  Să nu uităm că Universul știe cel mai bine ce are de făcut, cu cât suntem mai pozitivi, gândim în sensul implicării și al evoluției personale, cu atât vom primi mai multe oportunități de transformare. Fiecare gând, idee, efort susținut, trebuie să ne aducă și roadele bine meritate!
          Venus în Capricorn se află în conjuncție cu steaua fixă Vega aflată în Constelația Lyra. Ptolemeu considera că această constelație Lyra are o natură combinată Venus-Mercur  aceasta predispunând la armonie, echilibru, dragostea pentru artă, pentru natură dar și înclinația către furt.
    Kabbaliștii asociază constelația Lyra cu a IV-a Arcană Majoră din Tarot ”Împăratul” care ne amintește că puterea se găsește în noi. Ne indică o perioadă de stabilitate, fiind momentul să ne maturizăm.
         Ptolemeu consideră că steaua fixă Vega are o natură combinată Venus-Mercur, iar Alvidas o consideră de natură Jupiter trigon Saturn în semne de pământ (Taur și Capricorn). Această stea dăruiește suflet caritabil, optimism, dorința de a trăi bine dar putând înclina ușor către depravare.
     Steaua fixă Vega în conjuncție cu Venus  predispune la faimă, bogăție dar și tendința de a pierde ceea ce a am adunat cu tendința de a sacrifica propria sănătate pentru muncă, pentru câștigul în plan material.
        Astfel că ne așteaptă o perioadă de o lună de zile în care ne vom confrunta cu tot felul de obstacole dar și multă ambiție, curaj, putere mentală pentru a învinge tot ce ar putea să ne oprească din propria evoluție. Este momentul să vedem ce se află de fapt dincolo de ”cortină”, dincolo de ceea ce vedem și să ascultăm mai mult intuiția, presentimentele, să ascultăm propriul suflet urmându-ne cu înțelepciune calea către lumină. Cum putem să știm care este drumul? Lăsându-ne ghidați, cerând ajutorul prin rugăciune și meditație, cu siguranță că vom primi răspunsul de care avem nevoie pe acest drum. Totul este să... CREZI ÎN TINE!

          ”Niciodată nu putem judeca viața celorlalți, pentru că fiecare își cunoaște propria durere și renunțare” – Paulo Coelho

No comments:

Post a Comment